EHBO kit voor vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Hoi!


Deze zomer gaan we op vakantie naar Frankrijk, en het monster mag mee. 
Ik weet wat ik moet regelen voor Charlie wat betreft entingen, spul voor vlooien/teken etc. Ook moet er nog een extra penning komen. Waar ik eigenlijk niet zo veel van in huis heb (lees: niks), is een soort ehbo-kit. Ik heb meerdere tekentangen (ben er altijd minstens een kwijt, dus vandaar meerdere), maar daar houdt het ook wel een beetje bij op. 

 

Hoewel het in Nederland ook geen kwaad kan om het een en ander in huis te hebben, wil ik het nu zeker voor we weggaan een beetje op orde hebben. Denk met name aan iets voor kleine wondjes, eventueel om de tijd tot we bij een DA zijn uit te houden. 

 

Bij mensen kan ik prima standaard wonden verzorgen, maar bij honden heb ik geen idee. Iemand ideeën of tips? Wat hebben jullie zelf in huis (of neem je mee op vakantie)? 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik volg!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wij gaan naar oostenrijk dit jaar. Mn schoonmoeder is ehbo instructrice dus dat zit wel goed. Voor joy neem ik gewoon calendulazalf (zere pootjes door lopen), oorcleaner (als ze gaat zwemmen) en pijnstillers (je weet maar nooit) en honingzalf (kleine wondjes) mee. Verder moet ik alleen nog een da nummer zoeken van daar. Meer zou ik ook niet weten.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hmm in mijn ehbo doos zit naast tekentang

nagelschaar...voor als ze nagel inscheuren

traumeel tabletten...bij blessure of pijn

clear intestine ..voor darmklachten en diarree

Paar zakjes kamille thee voor wondjes of irritatie bij ogen neus bek of als licht ontsmettings middel

wattenschijfjes ..wattenstaafjes en wat gaas en niet aan vacht plakkend tape

en en schaar en pincet

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als we erop kunnen rekenen dat er ergens een dierenarts bereikbaar is, nemen we niet veel mee.

Maar op reis door afgelegen gebieden:

ontsmettingsmiddel/antibacteriele zalf

watten

zelfklevend verband

hechtstrips

Canikur Pro

ontstekingsremmer/pijnstiller

antibiotica

anti-braak, anti-diarree

tekentang

ontwormingstablet 

 

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Wij hebben altijd zo'n ehbo setje (van Hema) mee op vakantie (in de auto en een in de rugzak die meegaat met wandelingen), met daaraan toegevoegd: tekentangen, rimadyl, betadine (en paracetemol voor ons zelf..). Verder gaat er een 'lampenkap' mee, en afhangende van de periode hebben ze een (edit: Seresto, geen scalibor :P) band om.  

Edit: dit ding dus: https://www.hema.nl/winkel/mooi-gezond/gezondheid/ehbo-zelfzorg/auto-ehbo-tas-(41712011)?variant=41712011 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Dankje voor de reacties! 

 

Er gaat inderdaad van ons ook een ehbo tasje mee (ook die van de hema toevallig) maar ik weet dus bijvoorbeeld niet of ik betadine op mn hond kan gebruiken, of dat er speciaal ontsmettingsmiddel voor is enzo. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Betadine mag je gebruiken voor de hond. Ik geloof dat veel mensen ook 'honingzalf' gebruiken/meenemen. Hoe ik erin sta: 

wij zijn nooit immens ver van de bewoonde wereld, dus ik wil ervoor kunnen zorgen dat, mocht er tijdens het wandelen iets gebeuren, ter plaatse het nodige gedaan kan worden (pijnstiller, verband, o.i.d.), en daarna rechtstreeks naar de dierenarts. Meer kun je op locatie toch niet doen en ik heb liever dat het dan bij de dierenarts in een keer goed gebeurt. 

Daarnaast hebben we voor beide honden een Ruffwear webmaster tuig, waar ze niet uit kunnen 'vallen'. Als je wandelt in bergachtig/ stijl heuvelachtig gebied, is dat een prettige gedachte vind ik zelf. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Betadine mag je gebruiken voor de hond. Ik geloof dat veel mensen ook 'honingzalf' gebruiken/meenemen. Hoe ik erin sta: 
wij zijn nooit immens ver van de bewoonde wereld, dus ik wil ervoor kunnen zorgen dat, mocht er tijdens het wandelen iets gebeuren, ter plaatse het nodige gedaan kan worden (pijnstiller, verband, o.i.d.), en daarna rechtstreeks naar de dierenarts. Meer kun je op locatie toch niet doen en ik heb liever dat het dan bij de dierenarts in een keer goed gebeurt. Daarnaast hebben we voor beide honden een Ruffwear webmaster tuig, waar ze niet uit kunnen 'vallen'. Als je wandelt in bergachtig/ stijl heuvelachtig gebied, is dat een prettige gedachte vind ik zelf.  "

Ja dit is ook mijn idee hoor, gaan ook niet weg uit de bewoonde wereld en een DA zit redelijk in de buurt. 

Maar net als dat ik voor mezelf pleisters en pijnstillers meeneem, echt de basisdingen. Dat wil ik voor de hond ook meenemen. 

 

Dankjewel voor je reactie! 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

In ons EHBO setje zit: tekentang, zelfklevend verband, watten, honingzalf, leukoplast, pootjes zalf en betadine. Voor vakantie haal ik nog een stripje Carporal in huis. Verder inderdaad seresto of scalibor banden om en milbemax mee. 

Volgende forumvraag: G
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^