A.s zaterdag 2de hond op proef

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

Hallo iedereen,

 

 

 

Ik ben net nieuw op dit Forum. Mijn hondje heet Desi en is een Roemeens hondje. Ze woont nu 3 jaar bij mij en is ongeveer 5 jaar. Het is een lieve schat. Heel zacht en gevoelig hondje. Maar ze heeft ook uitval neigingen aan de lijn. Ze kan teveel vreemde prikkkels tegelijk niet goed verdragen. Vooral als het snel gaat of ineens te dichtbij komt, kan ze erg reactief zijn. Het is goed te sturen en vaak te voorkomen. En anders snel te corrigeren. In huis is ze zeer rustig en met alles en iedereen die ze kent superlief.

 

Maar nu... Een kennisje van mij heeft een tijdje geleden een hondje genomen. Een hondje waar ik meteen verliefd op was. Ik zei meteen.. mocht je ze ooit weg moeten doen, dan wil ik haar wel. Het is een kruising dwergkeesje/vlinderhondje.

 

Een paar weken later.. het gaat niet. Ze kan er niet goed voor zorgen, helaas. Dus zoekt ze zsm een goed huisje voor haar. Ik heb er een paar dagen overnagedacht en gisteren gevraagd of ze een weekje op proef mag bij mij, om te kijken hoe het gaat. Ook met Desi. Dat was oké, dus ik ga haar a.s. zaterdag ophalen en blijft ze een weekje op proef bij mij.

 

Ik vind het leuk en twijfel tegelijk. Het is een prachtig beestje, erg zacht en lief. Maar ook pittig, net als Desi eigenlijk. Het is een pup van 7 maanden, die helaas nog erg weinig opgevoeden heeft gehad. Desi en Noa kennen elkaar al wel en het lijkt goed te gaan. Ze kan ook een tijdje alleen thuis zijn en in de auto gaat het goed en is ze erg rustig. Ze is nog niet 100% zindelijk, maar dit lijkt me redelijk snel bij te sturen.

 

Noa is een hondje dat graag knuffelt en erg geschikt zou zijn als aaihondje om mee te nemen naar bejaarden mensen. En dit wil ik graag met haar gaan doen. Desi is hier helaas minder geschikt voor omdat zij naar vreemden kán uitvallen en dat kun je in die situatie niet maken. Dus dit zou erg leuk zijn om met Noa te kunnen gaan doen.

 

Alleen Noa is ook best gespannen tov vreemde honden en Desi ook. Ook al gaat het met Desi best vaak goed de laatste tijd. Maar het laatste wat ik wil, is dat ik straks met 2 uitvallende hondjes loop. En waarschijnlijk zal dat echt wel eens voorkomen en dat is niet zo erg. Zeker niet als ik ze snel corrigeer. Als het maar niet constant is. Ik zou het erg jammer vinden, de rust die ik nu met Desi heb gevonden tijdens het wandelen te erg te verstoren.

 

Hoe zouden jullie dit aanpakken? Samen wandelen? Toch proberen zoveel mogelijk apart te wandelen in het begin? Allebei aan 1 hand? Of juist aan 2 handen, dus allebei een kant laten lopen? 

 

Zou blij zijn met alle opbouwende tips en adviezen. Best wel wat ervaring met honden, maar niet echt met 2 honden.

 

Ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Vind het leuk, maar ook spannend.

 

Ergens denk ik ook wel een beetje, ik loop nu zo lekker relaxed met Desi, ben eindelijk het loslopen wat aan het oefenen. Het gaat goed zo samen. Ik wil dat niet verpesten.

 

Maar dat een nieuw hondje tijdelijk voor wat onrust gaat zorgen, is onvermijdelijk waarschijnlijk. Ik wil het alleen in zo goed mogelijke banen proberen te leiden.

 

Bedankt voor het lezen en hoor graag van jullie!

 

honden page profiel SyntaraSyntara 2 doggies

honden foto van Syntara

Ik zou er wel rekening mee houden dat het in het begin allemaal nog wat moeilijker is, zeker met twee honden. Het duurt een tijdje om daar een ritme in te vinden. Dus na een weekje zal de situatie waarschijnlijk nog niet zo vlot gaan, terwijl dat uiteindelijk wel goedkomt. 

Het wandelen zou ik proberen 1 per 1 te doen als je de keuze hebt. Dan kun je eerst apart kijken hoe het gaat en wat de problemen zijn en daar al op trainen. Maar het kan natuurlijk ook dat Noa in het begin nog niet goed alleen kan thuisblijven na zo'n verhuis, dus ik weet niet of er dan iemand bij haar kan blijven of dat ze wel mee moet? 

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

Hoi Syntara,

 

Dank je wel voor je reactie!

 

Dat laatste daar zat ik ook al aan te denken. En omdat het het blijkbaar het beste is om met Desi, de eerste hond, alles als eerste te doen, zal Noa dan dus alleen moeten blijven, wanneer ik eerst met Desi loop.En ik zou dat liever wat later en langzamer opbouwen. Dan haar meteen de eerste dag alleen te laten. Dus misschien neem ik ze toch eerst even samen dan. Even kijken hoe dat gaat. Want ik woon alleen, dus dan zou meteen een tijdje alleen zijn. Dit doe ik liever op gevoel, als ze zich al een beetje op haar gemak en thuis voelt.

 

Ik begreep idd ook al van iemand anders die al meerdere herplaatsertjes in huis heeft genomen, dat ze altijd de eerste week een beetje spijt heeft. Dit zei ze met een knipoog. Maar dat het na zo’n 6 weken echt wel een beetje zijn plekje gevonden heeft en ze er dan heel blij mee was.

 

Groetjes, Renée

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik zou ze gewoon allebei tegelijk uitlaten. Warom? Twee redenen. Desi is zindelijk, en het nieuwe hondje moet dat nog leren. Beloon Desi heel enthousiast bij ieder plasje en poepje dat ze buiten doet en geef haar wat lekkers. Het nieuwe hondje zal het voorbeeld dan snel volgen - het nieuwe hondje beloon je net zo enthousiast als het goed gaat. Dit heeft bij mij altijd goed gewerkt bij opvangers die nog niet zindelijk waren.

 

Als er binnen een ongelukje gebeurt, meteen opruimen met keukenpapier oid en buiten de deur gooien en daar even laten liggen zodat ze er later aan kan ruiken en de klik gaat maken 'oh, dat hoort dus buiten' (als je die mogelijkheid hebt met een tuin of balkon). Binnen kun je natte en vieze plekken het best met Biotex Blauw schoonmaken, de enzymen die erin zitten, halen de geur echt weg en dan wordt de neiging weer daar te plassen ook kleiner.

 

Sterker nog: ik zou meteen gaan wandelen met allebei, nog voor dat je jouw huis binnengaat. Onderweg tijdens zo'n leren ze elkaar al heel goed kennen, zelfs als ze niet met elkaar spelen of aan elkaar staan te snuffelen! Na een flinke wandeling zijn ze allebei moe. Thuis laat je de riem eraan en geef je ze eten, eerst Desi, dan het nieuwe hondje. Gewoon bij elkaar, dan weet je meteen of ze elkaar met rust laten, en ze leren ook dat eten iets is wat ze samen doen.

 

De tweede reden om ze samen uit te laten is: Verlatingsangst voorkomen. Het is op zich al stressvol genoeg voor het nieuwe hondje om opeens in een andere omgeving te zijn. Als je haar dan al meteen alleen thuis laat, kan dit ertoe leiden dat ze verlatingsangst krijgt en steeds gaat zitten blaffen als je een keer weg moet.

 

Wat ook goed is om te doen: Zet Desi steeds op de eerste plaats bij alles wat jullie ondernemen, als eerste de riem aan, als eerste eten, als eerste een koekje nadat je ze laat zitten, als eerste een knuffel... Op die manier kun je via Desi laten zien hoe de huisregels werken. Het nieuwe hondje wordt zo een soort gedwongen haar voorbeeld te volgen. Daarmee zorg je ervoor dat je al snel meer structuur hebt - en zoals je het omschrijft, heeft het nieuwe hondje dat hard nodig, want het is nog niet zo goed opgevoed. Wat je hiermee ook voorkomt, is dat het nieuwe hondje de boel overneemt. Desi is heel zachtaardig en het nieuwe hondje veel pinniger. Door Desi in het begin steeds op de eerste plaats te zetten, voorkom je ook dat ze zich jaloers gaat voelen, of achtergesteld, en geef je haar het zelfvertrouwen dat ze nodig heeft. Pas ook op met aaien en knuffelen. Ik heb ooit de fout gemaakt bij mijn eerste opvanger om die teveel aandacht te geven, want ik dacht "oh zielig hondje, het is zo vreemd voor je, hier een aai" - wat tot jaloezie en vechten leidde.

Laat ze wel steeds zoveel mogelijk samen doen, maar Desi steeds eerst. Als de volgorde later nog eens verandert, zijn ze in elk geval goed aan elkaar gewend.

 

Wat ik al zei, ook is het handig om bij het nieuwe hondje de eerste dagen een riem in huis aan te laten, dan kun je meteen ingrijpen as het even mis lijkt te gaan.

 

Mijn opvangers zitten op deze manier meestal na een paar dagen, soms een week goed in het ritme. Maar een week is ook best kort, want soms gaan honden pas na een week of drie meer van zichzelf laten zien, vaak in positieve zin, maar soms ook dat ze wat brutaler worden. Tegen die tijd heb je dan in elk geval de huisregels aangeleerd en is het makkelijker om duidelijk te maken dat iets niet kan. Als je meer vragen hebt of ergens tegenaan loopt, laat het dan weten!

 

Succes!!!

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

Hoi Careanna,

 

Dank je wel voor je reactie! Heel duidelijksmile Echt top.. Ik ga je adviezen zeker opvolgen.

 

En idd meteen samen wandelen als ik haar heb opgehaald. Of misschien dan even alleen met Noa omdat ik Desi thuis laat, als ik Noa ophaal. Dan pik ik daarna Desi ook op en loop samen nog even.

 

Hoe meer goede adviezen, hoe meer zin en vertrouwen ik erin begin te krijgenwink

 

Thanks!

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Is het niet mogelijk dat je kennis eerst een paar keer naar jou komt, voordat ze op proef komt? Dan is de overgang wat minder groot.

 

Samen bij jou in de buurt even wandelen en dan bij jou een bakje koffie of thee en weer naar huis. Dat mooi uitbouwen en als t goed gaat pas de proefperiode. 

 

Suc6 hoor.

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

Helaas is dat geen optie voor haar denk ik. We hebben wel al een paar keer samen gewandeld. De hondjes kennen elkaar al een beetje. Echt los zijn ze samen nog niet geweest. Dus dat is dan de nieuwe stap als Noa bij mij is.

 

Toch bedankt voor het idee hoor!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

En hoe gaat het ?

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

Het gaat erg goed! Noa is echt zo'n schatje en Desi doet het ook supergoed. Net weer terug van een wandeling. Gaat ook echt heel goed samen. Samen allebei een hand, soms met zijn tweetjes in één hand.  Noa vannacht op mijn slaapkamer in de bench gezet. Desi mag op bed maar Noa is nog niet helemaal zindelijk. Ze heeft geen kik gegeven en we hebben alle 3 heerlijk geslapen. Het gaat dus echt erg goed. Heel fijn. Ze eet ook goed en heeft nog niks binnen gedaan. Tophondje! Alleen kost het iets meer energie en aandacht, zo'n jonge hond.. vol met energie.. Ipv Desi die heel de dag slaapthp-sleephappy Maar dat is begrijpelijk he. Dus we gaan nu alle drie even een tukje doen, na de wandelingwink

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Oh wat fijn dat het zo goed gaat! 

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

Ja echt, hesmile

 

508013.jpg

508012.jpg508011.jpg508010.jpg

508009.jpg

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

508014.jpg

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat fijn dat het goed gaat en wat een leuke hondjes !!hp-smile

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

" Wat fijn dat het goed gaat en wat een leuke hondjes !! "

Dank je wel!!hp-smilehp-smile

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

508014.jpg

 

Goed teken dat ze nu al samen slapen! Gefeliciteerd!

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

"  
Goed teken dat ze nu al samen slapen! Gefeliciteerd! "

Thanks!hp-thumbsup

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Wat een mooie hondjes! Zo schattig samen hp-heart Fijn dat het zo goed gaat!

honden page profiel DesiDesi

honden foto van Desi

" Wat een mooie hondjes! Zo schattig samen  Fijn dat het zo goed gaat! "

Dank je wel.. liefff!

Volgende forumvraag: Herplaatsers Border Collies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^