(België) Onrustwekkend nieuws voor iedereen die een hond heeft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

https://www.tingo.be/news/10021/onrustwekkend-nieuws-voor-iedereen-die-een-hond-heeft

 

Wie een hond heeft, kan het dier maar beter goed bij de hand houden. Er is onrustwekkend nieuws gekomen voor iedereen die een hond heeft.

 

Er worden in ons land namelijk meer en meer honden gestolen. Vorig jaar werden er 467 honden gestolen. Dat is maar liefst 40 procent meer dan in 2016.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Van de 467 honden die in 2017 gestolen werden, hebben slechts 174 mensen hun huisdier teruggevonden, zo staat te lezen bij VTM-Nieuws. Dieven hebben vooral interesse in rashonden want die kunnen ze voor geld doorverkopen.

Je kan maar best je hond laten inchippen. Het blijft de beste manier om hem terug te vinden. Daarbij wordt bij het dier een Dog ID ingebracht, waardoor dieren en baasjes na diefstal verenigd kunnen worden.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een extra reden om argwanend te zijn bij herplaatsers, en vage stichtingen die herplaatsers aanbieden.

 

Blijkbaar is het niet zo zeer voor hondengevechten dat honden gestolen worden, maar ook gewoon ordinair voor de verkoop.

Iemand koopt dus een gestolen hond. En daar zijn er dus meerderen van.

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Eenmaal gestolen denk ik dat een chip gewoon verwijderd of kapot gemaakt wordt door de dief (of een een da die hieraan meewerkt). Nieuwe chip erin en t lijkt goed geregeld. Chips zijn tegenwoordig gwn online te koop.

Je hond achterlaten bij een winkel ofzo is sws niet heel slim lijkt me.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Ik vind dit niet erg heel nieuw nieuws. Meer dan een decennia geleden was ik me voor dit soort praktijken al bewust, en dat ging toen ook niet enkel over rashonden. Er zijn tal van redenen waarom honden gestolen worden en doorverkoop klinkt dan echt wel nog als één van de betere opties, als ik dat zo mag zeggen. Ik denk dan maar aan honden die getraind worden voor gevechten en een weerloos oefendier nodig hebben, of een psychisch gestoord iemand die eventjes zijn frustraties wil botvieren op een weerloos dier om maar één klein voorbeeld te geven...

 

Als iemand ook maar een klein beetje een oplettend mens is dan laat je jouw hond nooit ergens alleen achter, ook niet voor 2 minuten. Als ik dan zie hoeveel mensen hun kinderwagen met baby of peuter ergens buiten laten staan, dan verrast het me ook niet zozeer dat er zoveel honden op die manier verdwijnen. Als ik voor elke hond, die ik buiten achtergelaten zag, en even de wacht bij hield tot het baasje buiten kwam een euro had gekregen, dan was ik nu rijk geweest.

 

Mensen denken altijd "ach het zal mij wel niet overkomen"...

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hier in nederland zie ik dat gelukkig nooit dat een kinderwagen met baby of peuter buiten staat.

In deze tijd,hoe verzin je het?

Honden zie je ook steeds minder buiten liggen bij winkels.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Euhm klein detail, de honden worden vooral gestolen bij inbraken. Ze worden dus niet met trosjes van de straat geplukt ofzo. 't is trouwens ook niets nieuws.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion 3 doggies

Waar ik woon worden ook best veel honden gestolen. Ook gewoon uit de achter tuin. 

Nu laat ik de hondjes sowieso niet alleen in de tuin omdat afgezien van diefstal er ook andere risicos zijn zoals een coyote aanval.

Maar qua voorzorg heb ik de meeste mensen in de buurt verteld dat de hondjes een mini pincher mix zijn, in plaats van ze vertellen dat het praagse rattenvangers zijn. 

2 weken geleden is hier een hond bij de trimsalon gestolen. De werkneemster heeft samen met haar vriend de hond gestolen. Ze zijn gearresteerd en hebben verteld dat ze in paniek ergens de hond hebben los gelaten....ik betwijfel het. Waarschijnlijk al door verkocht. Als de hond wel is los gelaten dan is hij/zij waarschijnlijk prooi voor coyotes geweest. 

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Jamie.....coyotes??? Waar woon je dan?

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion 3 doggies

In Phoenix, Arizona.

Coyotes zijn mijn grootste angst hier maar ook grote roofvogels haha. We zagen laatst voor het eerst een reusachtige arend...mn vriend en ik wisten beide niet hoe snel we elks een hond moesten aanlijnen. 

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Dus ook daar halen ze honden weg. Wat kan er daar de bestemming voor zijn? Lopen er bij jullie niet veel zwerfhonden ook?

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion 3 doggies

Pff goede vraag. Ik denk afhankelijk van het ras zoals hierboven al gezegd voor doorverkoop of gevechten etc.

Zwerfhonden zijn er sowieso in amerika veel en natuurlijk de asielen zitten overvol met kill en no kill shelters. Heel erg. Gelukkig zie ik bij mij in de buurt geen zwerfhonden. Wel volg ik facebook groepen voor mijn omgeving en enorm veel mensen die hun hond kwijt raken. Het gros van honden hier heeft ook geen chip.  

Volgende forumvraag: Eindelijk, verbod op knalvuurwerk.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^