Duimen voor Beer. Update: week 9 & lange lijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Wat een ontzettende truttigheid hier ,een ban om een ketting ,

Als de modjes daar zo aan tillen ,had Hannah dan een waarschuwing gegeven of de gewraakte foto er af gehaald .

Valt me vies tegen van de modjes .

Hannah sterkte ermee ,en trek het je niet aan ,Wij weten hoe jij met Beer omgaat .

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Heeft Hannah nou echt een ban alleen maar om dat fotootje? Dat is dan echt regeltjes naleven om de regeltjes, niet om het doel waarvoor de regels zijn.

Het doel om slipkettingen e.d. hier te verbieden is natuurlijk om dierenmishandeling tegen te gaan. Uit alle berichten van Hannah en de foto’s die ze plaatst van Beer zelf, blijkt wel dat ze juist op een heel liefdevolle manier net haar hond ingaat, soms zelfs wat overbezorgd. Zeker nu met de operatie.

Geen dierenbeul dus die de meest vreselijke foto’s normaal vindt.
Ik snap dat er regels zijn en dat mensen zich daar dan ook aan moeten houden. In dit geval dat een foto met slipketting gewoon niet toegestaan is. Maar een simpel verwijderen van de betreffende foto was dan al voldoende geweest.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Goeeed daar waren we weer.  Wat ik denk over het gebruik van kettingen zal ondertussen bij iedereen wel duidelijk zijn.  Imo zijn er heftigere dingen aan de hand en zal het verwijderen van foto's vrij weinig aan mijn eigen (!) gebruik van de ketting veranderen (Beer is eens ontsnapt uit zijn halsband, ik weet niet hoe maar het gebeurde, hij rende toen de weg op recht op een bocht af op de dijk waar auto's heel slecht zicht hebben. Goddank kwam er geen auto aan. Met ketting of halsband + ketting kan dat niet, vandaar. Naar mijn mening is het om zo'n reden gerechtvaardigd om een ketting te gebruiken, niet als je hond continu trekt want dan wurgt 'ie zichzelf, dan vind ik dat een ander verhaal en mogen er van mij koekjes gestrooid worden en allerlei positieve joepiedepoepiemethodes gebruikt worden om het trekken af te leren/positief gedrag te stimuleren. Jullie kennen het riedeltje wel, stilstaan, wachten, omkijken, koekie enz).  Heb de foto's verwijderd van het topic, ook al gaat dat tegen mijn eigen visie in, wat iedereen zijn hond voor halsband om doet moet hij zelf weten.  Heb een jaar geleden of iets al een waarschuwing gehad omdat er een foto gemeld was, was alleen vergeten dat er na een waarschuwing een ban volgt. Baluh. Anyway, de foto's zijn dus verwijderd, ik heb geen zin in gedonder, ik heb een vrij chagrijnig en opvliegend karakter (was al duidelijk), een lontje heb ik ook niet (baas lijkt op zijn hond) maar heb ook weer geen zin in een permanente ban om een paar foto's.  Wat me dan wel weer steekt, is dat er echt zo enórm zwaar getild wordt aan een ketting, correctie enz. Het is fijn dat een forum een positieve manier van opvoeden stimuleert, daar niet van.  Wat ik wel vind, is dat het verwijderen van foto's en het doen  alsof het niet bestaat, het gebruik ervan niet gaat stoppen of veranderen. Ik denk dat er wel meer mensen op het forum bestaan die een vorm van sliplijn gebruiken, misschien plaatsen ze alleen de foto niettongue-out maar goed, forum staat voor positieve opvoeding en wil niks op het forum hebben van wat in hun ogen negatieve opvoeding is. Is helemaal OK, mijn visie is het alleen niet en het is ook weer irritant dat het uiten van iets onderdrukt wordt met een ban. Ja, ik vind dat irritant ja. Ik hou van makkelijke dingen, als ik kan kiezen tussen ff een ketting om tijdens een plasrondje en dat gefriemel met een halsband ga ik voor de ketting. Dus ja, ook gemakzucht en nee ik (ja, ik) zit daar  niet zo mee. Terechte ban, ja, want regels zijn regels. Irritant, ja, want ik lijk op mijn hond en houd niet van regels. 

 

 

Thanks iedereen voor de reactiescool

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Fijn dat je er weer bent en ik persoonlijk vind dat je helemaal geen uitleg hoeft te geven aan deze vorm van truttigheid, want dat vind ik het.

Als je leest wat sommige mensen hier schrijven ben ik verbaasd dat er geen ban volgt en jij door dat kettinkje krijgt een ban van 3 dagen, gaat helemaal nergens over.

Dus ik zou zeggen welcome back!hp-heart

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Fijn dat je er weer bent en ik persoonlijk vind dat je helemaal geen uitleg hoeft te geven aan deze vorm van truttigheid, want dat vind ik het.
Als je leest wat sommige mensen hier schrijven ben ik verbaasd dat er geen ban volgt en jij door dat kettinkje krijgt een ban van 3 dagen, gaat helemaal nergens over.
Dus ik zou zeggen welcome back!
  "

Eens. Ik vind het ook niet nodig om uitleg te geven. Iedereen weet dat Hannah die ketting nooit zou gebruiken als "martelwerktuig". En inderdaad er gebeuren hier weleens ergere dingen mijn inziens.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Ik had het al getikt ,het is belachelijk om daar een ban voor te geven .

De fout die dan gemaakt wordt dat je dan even terug kon om vervolgens weer die ban op te leggen is wel zo kinderachtig ,

Maar gelukkig ,je bent er weer en weten wij veel hoeveel mensen slip lijnen of dingen gebruiken ,Niet alles wordt geplaatst op zo´n forum en beer ziet er met en zonder ketting heel gelukkig uit ,

Wat ik mij afvraag is welk persoon er nu pas achterkomt dat je wel eens zo´n ding gebruikt als ze al jaren op je foto´s staan .

Maar goed  Beer heeft de ketting overleefd en je kan weer verder vertellen over zijn avonturen hp-shiny

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Goedemorgen Hannah,je straf is voorbij hahaha....

Het enige waar ik een beetje benieuwd naar ben of iemand een modmelding gedaan heeft of dat een overijverig modje je geband heeft?

Snap nog altijd niet dat mensen modmeldingen doen.

Heb het geloof ik 1 keer gedaan en dat was toen iemand hondengevechten verheerlijkde,maar dan zeg ik dat nog ook,niks achterbaks klikken.

 

Maar hoe gaat het met Beer?smile

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Aaah mooi, je bent er weer, kunnen we de vooruitgang weer volgen, en zoals Moniqeu het zegt, als iemand een modmelding heeft gemaakt, zeg het dan ook eerlijk, ik heb ook ooit 1 keer een melding gedaan, maar heb het we verteld dat ik het was.

Ik vind ook dat je niks hoeft uit te leggen, de liefde voor je hond spat van het scherm af.

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Bizar toch.. Volgens mij spat de liefde die je voor Beer hebt altijd van het beeldscherm af. Het is nou eenmaal een Houdini en het is een stuk zieliger als hij zich uit zijn halsband wurmt en onder een auto komt. En we kunnen echt allemaal wel invullen hoe je gebruik maakt van een slipketting en dat je hem niet loopt te wurgen. Echt bizar.. hp-angel

 

Maar fijn dat het zo goed met hem gaat! Je hebt je toch een partijtje zorgen om hem gemaakt.. maar volgens mij gaat hij echt als een tierelier.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

34667203_1844077932342016_70012453018140

34827816_1844078045675338_22521060019037

34742665_1844080845675058_10745129338383

34792107_1844080885675054_52914562819812

34772247_1844078112341998_83395001470964

 

Fatsoenlijk rondje gelopen met Beer. Zijn geopereerde poot is duidelijk nog zwakker dan de andere. Echt mank lopen doet hij niet (meer), maar 100% goed is het nog niet. Ik heb wel al die bewegingsschema's losgelaten, de ene dierenarts zegt een 20+ minuten lopen op een gecontroleerd tempo, de andere dierenarts zegt  5-10 minuten. Ik kijk naar Beer en zie wel of het gaat en hoe het de uren daarna met zijn poot gesteld is. We lopen gewoon weer onze normale rondjes. Hij is zelf in ieder geval heeuul blij met z'n rondjes.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nog even en dan is zijn bespiering weer meer terug en zal zijn poot in het geheel weer sterker zijn. Spieren vangen heel veel op. Maar als je even niets doet worden je spieren razendsnel afgebroken door je lichaam. Jammer genoeg duurt het altijd langer om ze weer op dat niveau terug te krijgen dan het duurt om ze af te breken. Maar als Beer zijn rondjes weer mag maken zal hij snel weer sterker worden. 

Go Beer! hp-shiny

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Komt wel terug goed hoor met Beer,het is een flinke jongen hoor en heel fotogeniek. :-D

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Nog even en dan is zijn bespiering weer meer terug en zal zijn poot in het geheel weer sterker zijn. Spieren vangen heel veel op. Maar als je even niets doet worden je spieren razendsnel afgebroken door je lichaam. Jammer genoeg duurt het altijd langer om ze weer op dat niveau terug te krijgen dan het duurt om ze af te breken. Maar als Beer zijn rondjes weer mag maken zal hij snel weer sterker worden. 
Go Beer!  "

 

 

Ik ben vooral HEEL bang voor artrose. Nu hoor en lees ik overal dat dat bijna niet te voorkomen is als een hond zo'n operatie heeft ondergaan. Ik weet niet wat ik ermee moet. Ze hebben de geul waarin de knieschijf ligt uitgediept. Ik ben geen chirurg dus een domme vraag: dan is al het kraakbeen toch ook weg..? Of niet? Lijkt me toch dat ze daar wel over nadenken..? Of ben ik dom, hahaha. 

Hij heeft de eerste weken na de operatie Fortiflex gehad. Misschien moeten we dat maar blijven geven. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  
 
Ik ben vooral HEEL bang voor artrose. Nu hoor en lees ik overal dat dat bijna niet te voorkomen is als een hond zo'n operatie heeft ondergaan. Ik weet niet wat ik ermee moet. Ze hebben de geul waarin de knieschijf ligt uitgediept. Ik ben geen chirurg dus een domme vraag: dan is al het kraakbeen toch ook weg..? Of niet? Lijkt me toch dat ze daar wel over nadenken..? Of ben ik dom, hahaha. 
Hij heeft de eerste weken na de operatie Fortiflex gehad. Misschien moeten we dat maar blijven geven.  "

De beschrijving van Artrose:

"Men spreekt van artrose wanneer het kraakbeen in een of meerdere gewrichten beschadigd is en onvoldoende herstelt. In een gewricht komen twee of meer botuiteinden bij elkaar. Als die botuiteinden direct tegen elkaar aankomen, kunnen ze beschadigd raken."

 

 

Wat ik zou denken is dat artrose inderdaad kan ontstaan door een operatie mits ze het kraakbeen dusdanig moeten beschadigen om het uit te diepen en dit dus ook in de herstelperiode erna onvoldoende hersteld waardoor er schade blijft. Of dat bij Beer zo is, dat is nog maar de vraag natuurlijk. Want er is ook nog een herstelperiode die de schade kan beperken. Maar artrose die ontstaat -juist niet- door een operatie lijkt mij sowieso erger en misschien niet helemaal vergelijkbaar, maar dat is puur gebaseerd op mijn logica en ik ben geen da. Bij zo'n soort artrose is slijtage dan de veroorzaker door verkeerde bouw, afwijking in gangwerk of spieren of een erfelijke aanleg etc.  En zal het sowieso verergeren omdat de veroorzakers niet zomaar gestopt kunnen worden. Of artrose veroorzaakt door een operatie ooit in de mate kan verergeren of uberhaupt dezelfde klachten kan veroorzaken weet ik niet, maar lijkt mij niet omdat de begin veroorzaker dan niet hetzelfde is. De operatie is juist ook nog gedaan om iets te corrigeren en erger te voorkomen. 

 

Maar alleen je dierenarts kan hier een zinnig antwoord op geven. Hij weet immers ook precies wat er tijdens de operatie gebeurt is en wat hij gezien heeft. Daarbij blijft het giswerk; je weet ook van te voren niet helemaal in hoeverre een patient zoals Beer hersteld. Ik snap dat je je zorgen maakt en elke spierbeweging die Beer wel of niet maakt al ziet als een teken van iets. Dat zou ik ook hebben (en heb ik ook bij Obi en die mankeert verder niets op dat gebied). 

 

Al de weken rust heeft ervoor gezorgd dat zijn spieren niet gebruikt werden en nu opnieuw opgebouwd moeten worden. Toen onze westie haar bekken brak werd ze in de revalidatie erna enorm smal rondom haar achterste, alle spieren waren weg van al die weken op der kont zitten in een bench. Heeft Beer niet gewoon nog wat tijd nodig om zijn spieren weer op te bouwen? Je loopt pas nu weer normale rondjes schrijf je. Waarschijnlijk worden zijn spieren wel veel sneller moe nu, omdat ze juist die rondjes niet meer gewend zijn. Dat komt vast wel weer, maar heeft tijd nodig.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  
 
Ik ben vooral HEEL bang voor artrose. Nu hoor en lees ik overal dat dat bijna niet te voorkomen is als een hond zo'n operatie heeft ondergaan. Ik weet niet wat ik ermee moet. Ze hebben de geul waarin de knieschijf ligt uitgediept. Ik ben geen chirurg dus een domme vraag: dan is al het kraakbeen toch ook weg..? Of niet? Lijkt me toch dat ze daar wel over nadenken..? Of ben ik dom, hahaha. 
Hij heeft de eerste weken na de operatie Fortiflex gehad. Misschien moeten we dat maar blijven geven.  "

Da's niet dom hoor... en ik zou ook gewoon die Fortiflex blijven geven als je die nog hebt

Of anders iets van doils joint.... gewoon voor de zekerheid tijdens de revalidatie

Kan geen kwaad om te geven en als het voor je gemoedsrust werkt zou ik dat gewoon doen tot je straks weet hoe het er voor staat als hij uit gerevalideerd is

 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Komt echt wel goed met beer moed in houden kan tijdje duren wink

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Eerst even gecheckt of Beer een halsband om had.hp-frusty(gelukkig)

Maar fijn dat hij toch alweer zo rond stapt hoor.

En inderdaad, zijn spieren zijn helemaal weg nu en moeten weer opgebouwd worden.

Als ik het goed begrijp geef je al iets als clucosomine?

Dat zou ik iig aanraden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

34703335_1845169928899483_70464322275335

 

34720366_1845170115566131_88961402051493

 

34779095_1845170052232804_21666915577914

34775000_1845172728899203_10655907921159

 

Zo, dacht Beer, nu is het tijd om te SPETTEREN!!!!!!!

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Haha.... geweldig..... hij staat daar echt te stampen als een kleuter in een grote regenplas hp-shiny

 

Vond hij het leuk?.... of misschien 'te' leuk en moest je hem in toom houden?

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje 3 doggies

honden foto van Sadi en baasje

Geweldig!

Wilde dat met Sadi maar die dacht er heel anders over.

Hydrotherapie is goedhp-thumbsup

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Haha, geweldig die foto's. Hij lijkt toch wel een beetje ontspannen, zijn oortjes gaan helemaal in de ontspannen stand smile

En nu lekker uitrusten.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wat een gave foto's en dat hoofd, daar word je toch vanzelf verliefd op.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Helemaal geweldig die foto's hp-smile

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Haha.... geweldig..... hij staat daar echt te stampen als een kleuter in een grote regenplas
 
Vond hij het leuk?.... of misschien 'te' leuk en moest je hem in toom houden? "

Hij vond het wel spannend hoor! Hij snapte er in het begin niks van.  Hij wilde dat water hebben maar vergat dan even dat hij moest blijven lopenhp-angel maar na een paar minuten had hij hem door, toen ging het wel. Hij was in ieder geval niet onhandelbaar, hahaha. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Fijn dat hij het accepteerde,leuke foto's smile

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey 3 doggies

honden foto van Elianne & Bailey

Haha wat een portret is het ook! hp-heart

Hopelijk heeft knappe Beer er veel baat bij en wordt ie gewoon weer helemaal de oude. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Hij vond het wel spannend hoor! Hij snapte er in het begin niks van.  Hij wilde dat water hebben maar vergat dan even dat hij moest blijven lopen maar na een paar minuten had hij hem door, toen ging het wel. Hij was in ieder geval niet onhandelbaar, hahaha.  "

 

Knap van hem... denk dat die van mij al 3 keer de bak uitgesprongen was hp-shiny

Gaat hij nu werkelijks in water wandelen, of wat is de frequentie bij zoiets?

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een prachtige foto's weer!

Zo kan hij mooi weer spieren opbouwen!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  
Knap van hem... denk dat die van mij al 3 keer de bak uitgesprongen was 
Gaat hij nu werkelijks in water wandelen, of wat is de frequentie bij zoiets? "

Ja, de komende 5 weken 1 x per week. Dan gaan we kijken hoe het ermee gesteld is. 

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Prachtig die spetter foto's!

En wat fijn dat Beer zo goed gaat met de revalidatie.

Kenny en ik zitten in de laatste dagen van de 6 weken benchrust. Ben benieuwd was de DA zegt a.s. donderdag bij de controle.

pagina 12 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^