Verhuizen angstagressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EileenEileen

Hallo allemaal ik zou graag advies krijgen over het volgende,

Puk onze hond heeft last van angstagressie. Inmiddels hebben we met hulp van een gedragstherapeute en gedragsmedicatie al ontzettend veel bereikt.

Puk is een kruising en waarschijnlijk genetisch belast met angstagressie (moeder). Ons grootste probleem is visite. Ze gaat compleet uit haar plaat als de deurbel gaat. En dan moet visite nog binnen komen. Dit moet erg goed begeleid worden en met bekende visite is dit nu redelijk te doen. Totdat ze weer weggaan of opstaan. Ze is instaat om te bijten/snappen. 

Vreemde visite laat ik haar meestal boven bij de kinderen of een van ons gaat weg met haar.

Bench in het verleden geprobeerd maar dat maakt haar nog angstiger.

Afzonderen alleen in andere slaapkamer resulteert in "uitgraven" dus behang eraf.

Vasthouden en aanlijnen maakt haar nog agresiever.

Nu laten we haar even boven bij de kinderen en komt ze later naar beneden als de visite er al is en gaan we even met haar de tuin in als visite weggaat. Verder vragen we aan visite om te waarschuwen als ze opstaan.

Ze gaat sowieso vreselijk hard blaffen en als mensen zouden blijven bewegen en we houden haar niet tegen. Dan snapt ze in de benen. 

Om een lang verhaal kort te maken. Kan ik dit gedrag doorbreken nu wr gaan verhuizen?

Het nieuwe huis staat in en prikkelarmere omgeving dan ons huidige huis. Ze kan in het nieuwe huis niet meer uit de ramen kijken. (Puk slaat al aan als de lamp van de buren aangaat op de bewegingsmelder)

Ik wil haar sowieso aanleren dat ze naar de keuken gaat als de bel gaat en mensen binnen komen en weggaan. De keuken is achterin en afsluitbaar.

Verder weet ik door ervaring op vakantie dat ze in het begin veel aan zal slaan en zenuwachtiger is of zal dit meevallen omdat alle bekende spullen en andere huisdieren er ook zijn?

Hoe kan ik er het beste mee omgaan?

Alvast bedankt voor het meedenken!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als je dat echt goed wil begeleiden dan is een GT die meekijkt en doet denk ik het beste. Wij kunnen hier wel zeggen wat wij zouden doen, maar ik denk dat het voor deze hond juist heel goed en precies aangeleerd moet worden met de juiste timing, geduld en rust en dat een professional dit doet...anders ga je denk te veel aanmodderen.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Als je dat echt goed wil begeleiden dan is een GT die meekijkt en doet denk ik het beste. Wij kunnen hier wel zeggen wat wij zouden doen, maar ik denk dat het voor deze hond juist heel goed en precies aangeleerd moet worden met de juiste timing, geduld en rust en dat een professional dit doet...anders ga je denk te veel aanmodderen. "

 

+1 

 

Dit is een zeer specifiek probleem waarbij er echt door een GT meegekeken moet worden. 

Wij kunnen van achter een schermpje niet zien hoe het précies gaat en tips hierover geven vind ik dus erg moeilijk. (Angst) agressie is zeker iets dat je heel serieus moet nemen dus ik zou ook een GT aanraden. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik weet niet vanwaar je bent. In Brugge zit een goede GT (Geert de bolster) maar ik lees dat je al een GT hebt langs gehad.. is het gedrag toen een beetje veranderd of heeft dat niets uitgehaald? Geert werkt niet met correcties maar op een manier door te kijken naar wat de hond 'echt' nodig heeft en dat zijn geen afleidingscommando's of snoepjes, maar het is essentieel te weten wat ie echt nodig heeft (begrip, compassie = mildheid, veiligheid..) ik geloof dat dit de ideale basis is om het herop te leren, andere klank van deurbel... In het huidige huis heeft ze alles al geassocieerd. Maar k zou me ook laten bijstaan door een goede gt want als het misloopt zal het moeilijk worden het gedrag alsnog om te bouwen. Zoek een GT die werkt op gedrag, niet op training. 

honden page profiel EileenEileen

Bedankt voor jullie reacties. De inzet van de GT heeft zeker verschil opgeleverd. Puk kan los in de ruimte verblijven met visite. Het klopt dat ze veel associaties heeft gemaakt. Ze doet dit erg snel. B.v. snuffelmat neerleggen na een paar keer weet ze dat er visite komt enz.

Er is gewerkt met afleiding en uit de situatie halen en haar daar later in terug brengen ook daar maakt ze associaties.

Eerlijk gezegd verwacht ik geen verandering (veel geprobeerd)meer maar zoek een handvat om het voor beide partijen aangenamer te maken.

Daarom dacht ik aanleren bel gaat Puk naar keuken. Visite gaat weg Puk weer naar keuken. 

Begrijp dat het te complex is hoor!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ben je weleens met Puk naar buiten gegaan..lopen door de straat, tot de visite komt en die voor jou naar binnen laten gaan en dat jullie volgen(jullie als laatst zodat er geen mensen achter haar lopen op dat moment om meer angst te voorkomen)? Dat jullie samen naar binnen gaan allemaal.

honden page profiel EileenEileen

Hoi Soraya,

Dit doen we ook weleens biivoorbeeld toen mijn dochter een vriendje kreeg. Dan haalde zij hem van het station samen met Puk. Dat gaat beter iedergeval met binnen komen. Heeft geen invloed op de rest van haar gedrag.

Volgende forumvraag: Commando en bijbevel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^