Enquête hyperactiviteit bij honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngeInge

Beste hondeneigenaren,

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik een enquête ontwikkeld voor eigenaren die vermoeden dat hun hond hyperactief is. Graag wil ik eigenaren vragen (indien dit voor u van toepassing is) om deze enquête in te vullen.

https://www.thesistoolspro.com/survey/ycvjc5aa8ef84f39ad

Het helpt mij heel erg met mijn studie! Alvast hartelijk dank!

 

Delen/doorsturen van de enquête wordt ook zeer op prijs gesteld.

https://www.facebook.com/inge.vanzeeland/posts/2124409837791604 

 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Wat een interessant onderwerp! Wat is je onderzoeksvraag?

En, zijn er echt hyperactieve honden waar je niets aan kunt doen (zoals ADHD bij mensen)? Of heeft het toch vooral met opvoeding, omgeving en wat de baasje met de hond ondernemen te maken? (of misschien is dat juist je vraag :) )

Hier geen hyperactieve hond, maar wel even een upje wink

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

super interessant onderwerp! ook een heel erg uitgebreide enquête. dat is echt een verademing vergeleken bij sommige andere enquêtes die hier worden aangeboden.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Alleen eigenaren van een hond met hyperactief gedrag mogen de enquête invullen?

Dan heb je geen vergelijkingsmateriaal toch? Ik heb een ras dat bekend staat als hyperactief of zelfs neurotisch hahaha! Maar dat zijn ze dus niet. Vind ik. Veel is toch in 'the eye off the beholder'.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Veel is toch in 'the eye off the beholder'. 

Ja, dat herken ik wel. Honden die ik neurotisch, drammerig en hyperdepieper vind, maar waarvan de eigenaar dat gedrag volstrekt normaal vindt, en het hoogstens als 'enthousiast' bestempelt.

Dus ja, is zeker wel subjectief...

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik heb een redelijk hyperactief ras... althans als je de verhalen mag geloven. Mijn hond is zeker niet hyperactief... althans wat is hyperactief??... als ik niks met hem zou ondernemen vast wel maar doordat ik het gevoel heb de juiste ‘knoppen’ te hebben gevonden is hij juist lekker ontspannen en rustig wanneer wij dat van hem verlangen. Toch kan hij ook uren wandelen zonder enkele vermoeibaarheid te vertonen, is dat dan hyperactief? 

 

Misschien kan je iets concreter zijn van wie je verwacht de enquête in te vullen en wat jij dan hyperactief vindt? Zeker een interessant onderwerp! 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Ik heb een redelijk hyperactief ras... althans als je de verhalen mag geloven. Mijn hond is zeker niet hyperactief... althans wat is hyperactief??... als ik niks met hem zou ondernemen vast wel maar doordat ik het gevoel heb de juiste ‘knoppen’ te hebben gevonden is hij juist lekker ontspannen en rustig wanneer wij dat van hem verlangen. Toch kan hij ook uren wandelen zonder enkele vermoeibaarheid te vertonen, is dat dan hyperactief? 
 
Misschien kan je iets concreter zijn van wie je verwacht de enquête in te vullen en wat jij dan hyperactief vindt? Zeker een interessant onderwerp!  "

Staat geschreven dat ' vermoeden van hyperactief gedrag' dus wat je zelf denkt..

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik kan best zelfstandig lezen hoor wink... 

blijft mijn vraag wat is vermoeden van hyperactief gedrag...? Als ik niks met m’n hond onderneem en op een juiste manier is die ook hyperactief waar ik helemaal tureluurs van wordt.... 

 

Ik denk dus dat een vermoeden van hyperactief gedrag niet altijd zozeer bij de hond ligt als wel bij het baasje die zich onvoldoende verdiept in het houden van een hond waardoor de hond hyperactief gedrag kan gaan vertonen maar dit echt niet van nature is. Uiteraard heb je uitzonderingen maar dat zullen er echt heel weinig zijn. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Toch kan hij ook uren wandelen zonder enkele vermoeibaarheid te vertonen, is dat dan hyperactief? 

Hihi, dat noem ik dan weer: de hond heeft een goeie conditie hp-shiny

Volgende forumvraag: vervoer hond(en)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^