Op vakantie met de hond - waar moeten we aan denken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Wij hebben zojuist een kort weekje vakantie met de hond geboekt. We gaan in mei naar Frankrijk en verblijven in een stacaravan. Ik vraag me af waar we, behalve een rabiës-enting, voer, mand, beloningen e.d. rekening mee moeten houden? We hebben nogal een hectisch jaar achter de rug; puppy (Luna is eind april 2017 geboren), huis gekocht en mijn vriend heeft ook nog een motorongeluk gehad dus we gaan vooral weg om even 'weg' te zijn. Lekker wandelen met Luna, zwemmen als het mooi weer is en verder zijn we van plan om vooral lekker in en rondom de stacaravan te verblijven. Luna kan thuis prima een paar uurtjes alleen zijn, maar in een vreemde omgeving is ze soms een beetje onzeker dus we willen haar eigenlijk ook niet alleen laten om uit eten te gaan ofzo. Gewoon quality time met zn drietjes dus. Ik denk niet dat het heel lastig wordt, maar misschien dat de autorit en het slapen in een vreemde omgeving even moeilijk kan zijn. En we willen natuurlijk dat ook Luna een fijne tijd heeft. Iemand tips hiervoor?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat verplicht is:

- europees paspoort

- chip

- geldige rabies inenting

 

Zorg in de auto voor voldoende ruimte en frisse lucht voor de hond. Stop regelmatig om de benen te strekken, te snuffelen, even te wandelen, de hond te laten drinken...

Wat wij altijd doen is op voorhand de route bekijken op google en zien waar er natuurgebieden, bossen, e.d. zijn langs de weg. Daar houden we dan halt: kunnen we lekker wandelen, picknicken... eigenlijk al écht op vakantie zijn hp-smile

 

Een tekentangetje, eventueel een teekwerend middel, en wat ehbo spulletjes (verband, watten, ontsmettingsmiddel of verzorgende zalf...) zijn ook handig. Wil je echt op beide oren slapen, kan je op voorhand al even opzoeken waar de dichtsbijzijnde dierenarts is.

 

En verder vooral genieten van jullie samenzijn. Mensen relaxed = hondje relaxed hp-shiny 

Een deugddoende vakantie gewenst!

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Denk er ook aan dat hartworm in Frankrijk voorkomt. 

 

Bij dogsincluded kun je op de site per land kijken waar je aan moet denken. Wat betreft slapen voor jullie hond: eigen mand/deken. 

Ik wens jullie een fijn weekje weg!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dank voor de snelle reacties!

 

Luna's mand gaat natuurlijk mee. De tekenpen en ehbo-spulletjes zijn ook een goede tip. Normaal gingen mijn vriend en ik met zn tweeën op vakantie en reden we gerust in 1 dag naar Italië of Kroatië. We stopten eigenlijk alleen voor een plaspauze of om te tanken en ging er wat medische zaken betreft alleen een doosje aspirine en pleisters mee, nu komt er wel even wat meer bij kijken wink 

 

Ik zat ook nog te denken aan een lange lijn van 10 meter ofzo, die we bijvoorbeeld aan de veranda kunnen vastmaken zodat ze zowel binnen als buiten, in de zon en in de schaduw kan liggen en rondlopen zonder dat ze er vandoor kan gaan. Ze vindt andere mensen, kinderen en honden nogal leuk namelijk ;)

 

Ik had dogsincluded inderdaad al gevonden maar ik heb denk ik over het stukje hartworm heen gelezen. Is er iets dat dit kan voorkomen? Luna heeft als kleine pup wel ontwormingspillen gehad maar die werken volgens mij alleen als ze ook echt wormen heeft toch? En ik weet niet of die ook tegen hartworm werken eerlijk gezegd. Ik ga sowieso binnenkort naar de dierenarts voor de rabiës-enting en volgens mij moet ze ook nog een cocktail als ze 1 is dus dan kan ik het ook even navragen.

 

Paspoortje en chip heeft ze trouwens ook dus qua verplichtingen voldoen we dan volgens mij wel aan alles :)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Standaard in de rugzak voor wandelingen: ehbo kit (wij hebben ook altijd pijnstillers mee voor de hond, voor de zekerheid), waterbak (inklapbaar is wel handig), genoeg water, poepzakjes, wat lekkers.

 

Handdoeken voor natte poten (en de rest :p)

Id-Tag met in elk geval telefoonnummers aan halsband/tuig. Als je in bergachtig gebied wandelt, kun je gaan voor een tuig waar niet uit te vallen is (zoals ruffwear webmaster).

 

Verder gewoon meenemen wat je anders ook zou gebruiken aan voerbak, kussen, speeltje. Als je veel meer gaat lopen dan je anders doet, kun je wat extra voeren (of iets aan het voer toevoegen, goed blikvoer ofzo. )

 

Qua pauzes.. Die maken wij niet veel, maar dat hangt natuurlijk van je hond af. Hier vinden ze het wel prima, dus ze doen bijv. een plas en even strekken bij tanken o.i.d.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Een penning waar je telefoonnummer op staat, maar dan wel internationaal. Dus voor NL met +31 er voor. 

 

En uit eten gaan hoef je niet te laten hoor, vaak mag de hond gewoon mee naar binnen. Zeker als je naar een eetcafe of pizzeria o.i.d. gaat. 

 

Was de reserve riem al genoemd? Ook altijd handig om mee te nemen. Een riem is zo kwijt. 

En iets van een koelmatje misschien als je in een warme periode naar een warm gebied gaat? 

 

Hartworm is vooral Zuid-Frankrijk. Toen wij naar de Ardeche gingen heb ik Twinko een pipetje van Vectra 3D gegeven en ontworming na de vakantie. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Mijn advies zou zijn.

Luna nooit alleen achter laten in bv de caravan.

Of buiten bij de caravan.

ook s'nachts in de caravan met evt een ventilator in de buurt voor afkoeling.

Ook zou ik persoonlijk mijn hond niet los laten in het buitenland ivm verdwalen, schrikken, pikken..

(in Nederland is het al erg als je door 1 van deze omstandigheden je hond(tijdelijk?) kwijt raakt.

helaas lees in het buitenland vaker dat honden worden gepikt.

Of zelfs in Italie dat er "losgeld" wordt gevraagd dan kun je je eigen hond terug kopen.

daar worden ook honden uit campers bv gestolen.

Koelmat?

Evt een telefoon nummer van een dieren arts praktijk voor de zekerheid( in geval van nood)

In ieder geval een hele fijne vakantie alvast!!

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

jullie hebben al uitleg genoeg gekregen ,ik wens jullie alvast een fijne vakantie toe.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Veel tips zijn al genoemd. Laat je hond niet alleen. Een lang touw is erg fijn, dan heeft de hond ook bewegingsvrijheid. Bereid je er wel op voor dat je constant dat touw overal langsaf moet halen. 10 m is best lang. Wij hebben voor Ziva een touw, ook richting de 10 m denk ik, met daaraan 3 karbonhaken. En dan zo'n draaipin in de grond. Twee haken op het einde, een op 1/3 van het touw. Zo konden we heel gemakkelijk het touw inkorten als dat nodig was, zonder dat we hoefden te knopen. Konden we het touw op 1/3e van de lengte doen, op 2/3 of volledige lengte.

 

Neem voor je hond een vertrouwd slaapplekje mee en hou er rekening mee dat alles erg vermoeiend is. De dag van aankomst geen lange wandeling maken maar gewoon de dichtbije omgeving verkennen. De dag erna evt ook nog rustig aan. Ook als je thuis komt zal je hond flink moe zijn. Ziva had echt wel een dag nodig na haar eerste vakantie, om in een vertrouwde omgeving te slapen en indrukken te verwerken. Ik ben benieuwd hoe dat dit jaar zal gaan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Kijk naar de eisen die gesteld worden omtrent het vervoeren van de hond. Deze verschillen namelijk per land.

Ook even kijken of er bij sommige activiteiten een muilkorf plicht is. Bijvoorbeeld wanneer je met openbaar vervoer gaat zoals de trein, gondel in de bergen etc.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Even een update: Luna heeft vanochtend haar rabiës-enting gehad en heb het met de DA ook gehad over mogelijke andere ziekten die ze kan oplopen. Ik kan een soort halsbandje aanschaffen dat beschermt tegen teken en zanvlooien. Want gewoon vlooienmiddel helpt blijkbaar niet tegen zandvlooien..? Ik heb in ieder geval ontwormingspillen meegekregen die ik op de dag van thuiskomst en een maand later moet geven. Die halsband kan ik tot 2 weken van tevoren nog aanschaffen als ik wil.

 

Ik bedacht me vanmiddag alleen wel dat Luna nu 11 maanden is en nog niet loops is geweest. Ik hoop maar dat ze daar dan mee wacht tot na de vakantie, want het zou sneu zijn als ze alleen maar aan de riem kan lopen daar.. En ik iedereen in het Frans moet gaan uitleggen dat ze loops is.. tongue-out

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen


Ik bedacht me vanmiddag alleen wel dat Luna nu 11 maanden is en nog niet loops is geweest. Ik hoop maar dat ze daar dan mee wacht tot na de vakantie, want het zou sneu zijn als ze alleen maar aan de riem kan lopen daar.. En ik iedereen in het Frans moet gaan uitleggen dat ze loops is..  "

Alvast oefenen hahaha  

 

Mon chien est en chaleur

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Alvast oefenen hahaha  
 
Mon chien est en chaleur "

Haha bedankt voor de vertaling! Hopelijk is t niet nodig en kan ze lekker rondstuiteren daar hp-wink

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Nog duidelijker is ma chienne est en chaleur. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Nou, alsof ze het weet.. Luna lijkt loops te worden. Ze is al een paar dagen onrustig, likt zichzelf constant en snuffelt buiten aan een stuk door. Vanochtend liep ik in het bos, Luna aan de lijn voor de zekerheid, kwamen er twee intacte reuen op haar afgerend die even daarvoor nog 50 meter verderop druk aan het snuffelen waren. Die vonden Luna, en met name haar achterkant, ook érg interessant undecided Ik zie nog geen bloed maar denk dat het niet lang meer op zich laat wachten. Fijn, want dan is dat als het goed is voor onze vakantie voorbij!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^