Labradoodle pup 5 maanden blijft soms bijten in kleding, handen en armen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sammiesammie

Hallo allemaal,

Onze Labradoodle pup van 5 maanden heeft het dagelijks op ons (voornamelijk mijn vrouw) voorzien s avonds op de bank.
Hij wordt heel fanatiek, komt met een speeltje maar gaat al snel bijten in de handen, armen enz. We hebben al veel geprobeerd maar het lukt ons niet dit gedrag te stoppen. Hij blijft doorgaan en bij een reactie alleen nog fanatieker. Dit kan soms meer dan een uur duren.

Klinkt dit iemand bekend in de oren en hebben jullie dit opgelost?

Alvast bedankt,

Alex

 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn hond was op die leeftijd  s avonds vaak ook heel druk.

Als de avond kwam en wij gingen op de bank zitten , kreeg hij een kauwbot. 

Daarna gewoon rust, slapen of even aaien, maar geen spelen meer.

Mijn hond is nu 4 maar nog steeds is hij gewend aan een bot als afsfluiting van zijn dag laughing

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het kan helpen om even te bekijken wat er voorheen gebeurd, of niet gebeurd. Heeft de hond net gegeten, ben je gaan wandelen, heb je samen gespeeld? Of heeft ie -voor je op de bank ging zitten- al een hele tijd geslapen en rustig geweest?

 

Wat bij ons heeft geholpen: eerst de hond een moment van qualitytime geven (iets samen doen wat de hond fijn vindt, zonder teveel drukte), en haar dan mee uitnodigen om gezellig samen te zitten in het salon. Want als we haar negeerden, ging ze ongelofelijk klieren. Maar door haar in het "avondritueel" (nog even op de bank, tv kijken) te betrekken, voelde ze zich opgenomen en werd het gezellig.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dit is gedrag dat je beter kunt voorkomen dan afleren. Ik bedoel dat je al te laat bent als hij eenmaal aan het bijten en klieren is. Op dat moment gaat hij niks meer leren want dan is hij al zo over de rooie zeg maar foot-in-mouth

Dit lijkt een beetje hetzelfde als bij kleine kinderen die ook gaan klieren wanneer ze moe zijn, of overprikkeld.

Echter kan het ook juist de andere kant zijn als de hond te weinig uitdaging krijgt. Dan is hij ‘s avonds juist onderprikkekt.

 

Dus ik sluit me aan bij wat hierboven gezegd wordt, let op wat er vóór deze momenten gebeurd. Kijk of je daar iets kunt veranderen.

 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Zoals hierboven al gezegd is, is voorkomen beter dan genezen. Maar dat is soms best lastig, onze pup was ook héél bijtgraag, wat goed hielp was volledig negeren of weglopen. Ik ging dan staan zodat hij niet bij mijn handen kon, ging hij nog steeds door dan liep ik even de kamer uit. Als hij rustig was wanneer ik na een minuutje terugkwam dan kreeg hij aandacht (gewoon rustig aaien en belonen), begon hij opnieuw met bijten dan liep ik weer weg. Hij had heel snel door dat hij te ver was gegaan als ik de kamer uit liep en hield dan snel op. Dat momentje alleen hielp hem weer rustig worden.

 

Uiteindelijk gaat het ook deels vanzelf weg als ze ouder worden.

honden page profiel sammiesammie

Het maakt eigenlijk niet veel uit, of het rustig is geweest of druk, of hij geeft geslapen of gespeeld, middag of avond. Hij begint als je op de bank tv probeert te kijken. We hebben van alles om hem bezig te houden, een puzzel, kong een bot enz. Als hij daar genoeg van heeft dan begint hij weer.
Negeren, zelf de ruimte gaan, een speeltje aanbieden en belonen werkt allemaal niet.
Een boze stem ook niet, dan wordt hij fanatieker en begint erbij te blaffen.
Wat wel werkt is hem apart zetten tot hij is afgekoeld en dan gaat hij vaak slapen maar helaas zit hij dan meer op de gang dan in huis en dat is ook niet de bedoeling.
Zelf ziet hij het als een spelletje als hij begint te bijten. Het gaat niet zachtjes dus doet pijn, mijn vrouw trekt haar hand weg en hij krijgt er steeds meer lol in.
Inmiddels zit ze helemaal onder de blauwe plekken, dat is niet de bedoeling natuurlijk.

 

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Is ie niet aan het wisselen toevallig? Dan bijten ze meestal ook wat meer. Wat bij Luna hielp tijdens het tandjes wisselen was een flink stuk komkommer uit de koelkast geven. Lekker en koud, verdooft de pijn een beetje én ze worden er niet dik van. Of een stuk wortel uit de koelkast, schijnt ook te helpen..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is wel een beetje de leeftijd, dat ze dit gedrag nog kunnen hebben.

Wat ik ook nog deed, behalve 's avonds een bot geven, was een lang speeltje bij de hand hebben.

Dan kon hij daarin gaan bijten, touwtrekken etc., als hij dat deed beloonde ik hem.

Een lang speeltje voorkomt ook dat hij (per ongeluk) in je hand grijpt.

Het is even door 'de zure appel heen bijten en gewoon doorgaan met wat je al doet'  totdat je pup iets ouder wordt en dan zal dit gedrag vanzelf wegvagen.

 

honden page profiel CareanaCareana 2 doggies

honden foto van Careana

" Het maakt eigenlijk niet veel uit, of het rustig is geweest of druk, of hij geeft geslapen of gespeeld, middag of avond. Hij begint als je op de bank tv probeert te kijken. We hebben van alles om hem bezig te houden, een puzzel, kong een bot enz. Als hij daar genoeg van heeft dan begint hij weer. ..."

Eigenlijk geef je al aan dat hij één-op-één aandacht wil, quality time. Op schoot dus en kroelen. Je kunt zelfs zo aaien dat je hond kalmeert. Zo leer je hem dat hij ook op deze manier 'quality time' kan hebben, met jullie bezig zijn. Het zorgt ook voor een hele goede band, hond relaxed, jullie relaxed. Je kunt prima aan je hond frummelen terwijl die naast je op schoot ligt en tegelijkertijd tv kijken. Heb je van TTouch gehoord? Als je naar dit filmpje kijkt zie je al genoeg wat je kunt doen. Daar heb je niet echt een cursus voor nodig. Probeer maar

 

Volgende forumvraag: Puppy 5,5maand eten geven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^