Puppy aandacht en jaloers!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odi2017!Odi2017!

honden foto van Odi2017!

Hallo allemaal,

 

Onze puppy van negen maanden is sinds kort erg aandachttrekkerig en jaloers. Zeker als het om mij gaat, zijn vrouwtje.

 

Wanneer wij even zijn weggeweest komt hij naar mij toerennen en vergeet daarbij mijn vriend te begroeten, zijn baasje. Hij wil constant bij mij op schoot of naast mij liggen. Hij legt dan zijn voorpootjes op mijn borst en drukt zijn snuitje in mijn gezicht, zodat ik geen tv of op mijn telefoon kan kijken. Wanneer ik sta te koken gaat hij op mijn voeten zitten wacht tot dat ik klaar ben.

 

Wanneer ik ergens naartoe wil lopen, dan loopt hij voor mijn voeten zodat in geen kant op kan. Wanneer mijn vriend mij een kus of omhelzing wil geven dan begint onze pup te grommen en te happen. Als ik aandacht wil geven aan ons huiskonijntje (zit in kooi), begint hij ook naar ons konijntje te blaffen.

 

Het gedrag van onze puppy wordt steeds erger. Straks hapt hij naar iemand die bij mij in de buurt komt. Wat moet ik doen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Puppy, je bedoelt een jonge hond die zijn plaats niet weet, je moet wat conseqwenter zijn in alles....als je staat te koken stuur je de hond weg, naar zijn mand of elders, geen hond op je voeten of er voor als je kookt....ben jij op de telefoon of je bent aaan het tv kijken, als de hond opdringerig wordt, stuur je de hond naar zijn plaats...jij bepaalt niet de hond, het mag toch niet zo zijn dat de hond je leven bepaalt en dat je niets kan omdat de jonge hond te opdringerig is....wat je vriend betreft, je schrijft dat de hond niet wilt dat hij je begroet, ga voor dat je vriend thuis komt wandelen met de hond, en geef dan aan de hond een rust....en komt je vriend thuis, plaats, wees wat conseqwenter met je hond, en een hond van negen maanden is geen pup meer maar een jonge hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als jullie samen thuiskomen, negeer de hond eens tot die rustig is.....en wat doet je vriend met de hond, gaat hij ook wel eens alleen met de hond er op uit ?of doe jij alles en je vriend niets, het is niet zo heel raar dat de hond kiest, en zeker als de een niets met de hond doet, vandaar mijn vraag.

honden page profiel Odi2017!Odi2017!

honden foto van Odi2017!

Oke, ik dacht dat een hond puppy af is bij 10 maanden. Maar goed, weer iets geleerd. Mijn vriend doet heel veel met onze hond. Hij gaat regelmatig met mijn vriend mee naar het werk, zodat hij niet de hele dag alleen is. 

 

Wij geven hem beide evenveel aandacht en wij zijn beide even streng. Wij zijn niet bang om hem zijn plek te wijzen, wat wij ook doen. Vandaar mijn verbazing dat hij zo aanhankelijk is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Aanhankelijkheid is een hele goede eigenschap, maar wat je daar schrijft van...in de keuken op je voeten gaan liggen als je kookt, en in de weg lopen, wegsturen, niet goed vinden......en ook als je tv kijkt, zit je naast je vriend en de hond doet lelijk, stuur je de hond weg....... aanhankelijk mag zich niet uiten in bezitterig zijn...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook twee honden die naar mij toe aannhankelijk zijn, maaar lelijk doen tegen anderen is er niet bij....

honden page profiel Odi2017!Odi2017!

honden foto van Odi2017!

Odi doet niet direct lelijk naar anderen. Als er iemand komt binnenlopen, dan doet hij kleine plasjes uit enthousiastme. Hij is dan zo blij en vindt alle aandacht zo geweldig. Tot dat mijn aandacht ook na de anderen gaat. Dan komt hij mij opeisen. Dan klimt hij oo schoot, begint te piepen als hij naast mij zit, ect.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 2 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik denk dat je je hondje wat grenzen moet gaan leren ;)

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 2 doggies

honden foto van Karin Bakker

" Odi doet niet direct lelijk naar anderen. Als er iemand komt binnenlopen, dan doet hij kleine plasjes uit enthousiastme. Hij is dan zo blij en vindt alle aandacht zo geweldig. Tot dat mijn aandacht ook na de anderen gaat. Dan komt hij mij opeisen. Dan klimt hij oo schoot, begint te piepen als hij naast mij zit, ect. "

Ik vind 'grommen en happen' anders behoorlijk ver gaan..Hij claimt jouw letterlijk en figuurlijk.Ook de weg blokkeren, zijn snuit in jouw gezicht duwen zijn hier voorbeelden van !

Ik denk dat het tijd wordt om duidelijk jouw grenzen en  die van hem duidelijk te  maken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Oke, ik dacht dat een hond puppy af is bij 10 maanden. Maar goed, weer iets geleerd. Mijn vriend doet heel veel met onze hond. Hij gaat regelmatig met mijn vriend mee naar het werk, zodat hij niet de hele dag alleen is. 
 
Wij geven hem beide evenveel aandacht en wij zijn beide even streng. Wij zijn niet bang om hem zijn plek te wijzen, wat wij ook doen. Vandaar mijn verbazing dat hij zo aanhankelijk is. "

 

kan het zijn dat hij juist erg onzeker is en vanuit die emotie handelt? Snapt hij jullie altijd wel?

 

Ik zou hem gerust stellen. Tegen hem zeggen dat hij heus niet vergeten wordt. Vooral zelf kalm blijven. En bijv. tijdens het koken gaat hij lekker ergens op een kluifje liggen knabbelen.

 

Verder zou ik aan zijn zelfstandigheid gaan werken met hersenwerkjes zodat hij wat zekerder van zichzelf wordt en niet zo nodig alle aandacht willen opeisen.

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

 en een hond van negen maanden is geen pup meer maar een jonge hond. "

Haha ik noemde Aizen met 12 maanden ook nog steeds me puppekind tongue-out klinkt toch veel leuker dan hond cool

 

Als je gaat koken geef hem een plek waar die kan liggen en kijken niet voor je voeten straks val je met iets heets of messen in je handen en dat zal geen leuke beelden geven wink 

Gaat hij brommen als je je vriend een kus geeft of iemand anders aandacht stuur hem even naar zijn plaats en hou dit consequent vol hij zal snel link leggen dat dat brommen niks opleverd behalve dat die dan naar zijn plaats moet wat die niet wilt.

en idd ga leuke hersenwerkjes doen krijgen ze vaak zelfvertrouwen van  hp-thumbsup

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
kan het zijn dat hij juist erg onzeker is en vanuit die emotie handelt? Snapt hij jullie altijd wel?
 
  "

Ja, dacht ik dadelijk.

Ik zou het niet dadelijk negatief en bezitterigheid bekijken, maar eens goed kijken of het geen heel onzeker hondje is.

Zijn grommen ed kunnen ook gewoon een gewoonte geworden zijn, een gewoonte waarvan hij ondervonden heeft dat het hem iets oplevert.

We kunnen niet tot hier zien hoe Ts en haar partner met het hondje omgaan.

 

Ikzelf vind een hond die sexueel rijp is absoluut geen pup meer (mentaal misschien nog wel, zeker bij honden die uit de (brood)fok komen)

Volgende forumvraag: Jaaa Lola is thuis.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^