Vechtende reuen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HalloHallo

Hi iedereen

Ik heb helaas even advies nodig omtrent het volgende. Ik heb 2 reutjes thuis een herplaatser van 2 jaar oud (verleden mishandeld geweest mix chihuahua) En een chihuahua van 5. Ze leven nu een jaar al in harmonie samen. 

Het begon eigenlijk al een beetje toen mijn vriend per ongeluk snachts op mijn herplaatser stond. Deze schrok werd meteen weer anstig en liet zijn plas lopen. In de eerste instantie kwam mijn Chi aanlopen om hem (denk ik) te troosten. Mijn herplaatser snauwde hem af waarop mijn chi hem terug afsnauwde. Er bleef al war spanning tussen de 2,tot kerst. Ze kregen beide een nieuw speeltje.   Om 1 speeltje maakte mijn chi een vreselijke ruzie met mijn herplaatser. Ik heb ze uit elkaar moeten trekken en sinds dien kunnen zij samen niet meer door 1 deur. Alle speeltjes zijn inmiddels opgeruimd, maar ze willen niks meer van elkaar weten. Ik heb ze nu beide appart in huis zitten en ben echt vreselijk verdrietig. Ik ben zelf met ivf bezig en vrijdag is mijn testdag. Mijn vriend opperde nog dat de honden misschien een voorgevoel zouden kunnen hebben over de uitslag. Vandaag al stiekem een testje gedaan en deze was hartstikke negatief het is wel allemaal begonnen rond deze periode maar ook na dat voorval in de avond. Wat moet ik nu met mijn hondjes? Ik begrijp er niks meet van. Sorry voor het rommelig verhaal maar ik bem behoorlijk overstuur 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Misschien pakken je hondjes wel heel erg je spanning op, dat doen ze snel hoor, je kan acteren maar daar trappen ze niet in helaas.

Niet overstuur zijn hoor, kijk het eerst even aan als jijzelf ook wat rustiger bent, al valt dat niet mee, zeker met een ivf behandeling, dan gaan de emoties heel erg heen en weer.

Ik wens je veel sterkte en hoop dat je in het nieuwe jaar moeder mag worden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ergens weet je de oorzaak van de ruzie....speeltje en dat je vriend per ongeluk......als je ziet dat ze elkaar nu steeds in de haren vliegen, bij de eerste tekenen grijp je in...geen gevecht ...en als je er niet bent, hou ze dan gerust gescheiden....tot de rust is wedergekeerd, het kan een Poosje duren voor ze weer met elkaar door een deur kunnen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat het de hele mix is.

Sowieso moet je geen speelgoed en eten laten slingeren wanneer je 2 honden hebt, dan kan een keer fout gaan.

Maar jullie hebben beide waarschijnlijk ook spanning door die ivf behandeling. De honden hebben echt geen voorgevoel hoor. Die vangen alleen jullie spanning op, daar kunnen ze niks mee en reageren dat op elkaar af.

 

Opeenstapeling van een heleboel dingen in een korte tijd.

honden page profiel HalloHallo

Dankjewel voor de reacties. Eten geven we ze nooit samen, speeltjes pak ik er af en toe bij. Moet ik ze nog even appart laten zitten? Het is heel vreemd allemaal in de ochtend lijkt alles redelijk goed te gaan als ze net wakker zijn en buiten zijn geweest. En in de middag beginnen ze weer. Ik ga morgen even er tussenuit mijn man blijft dan even bij ze even kijken hoe dat gaat. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou eerst met z'n allen eens een lekkere wandeling gaan maken. Energie kwijt raken en de hondjes lekker uitbundig laten snuffelen overal.

Daarna samen naar binnen. 't Is nog vroeg op de avond, dus wandelen kan nog prima nu. Veiligheidshesjes aan en een zaklamp mee. Hondjes aan de lijn evt ook verlicht.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zou eerst met z'n allen eens een lekkere wandeling gaan maken. Energie kwijt raken en de hondjes lekker uitbundig laten snuffelen overal.
Daarna samen naar binnen. 't Is nog vroeg op de avond, dus wandelen kan nog prima nu. Veiligheidshesjes aan en een zaklamp mee. Hondjes aan de lijn evt ook verlicht. "

 Ja lekker voor je zenuwen ook, een beetje ontstressen, dikke jas aan en je zal zien dat het op lucht en goed voor de hondjes.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik denk dat je herplaatser zo érg is geschrokken van dat je vriend op hem is gaan staan dat hij dit heeft gekoppeld aan de Chihuahua die toen ook kwam aanlopen, zo werkt dat vaak bij honden, die kunnen nare ervaringen aan iets gaan koppelen. De herplaatser heeft nu de Chi 'zomaar'afgesnauwd..die had geen idee waarom de herplaatser hem opeens zo 'aanvalt'...en de negatieve-koppel-cirkel is rond.

 

De stress is nu hoog opgelopen, daardoor hebben ze nu beide stresshormonen aangemaakt, hierdoor zijn ze in andere situaties ook weer meer prikkelbaar, vandaar de escalatie rond het nieuwe speeltje.

Het duurt een week voor al die stresshormonen weer uit het bloed zijn afgebroken en alles weer normaal wordt.

 

Zorg voor veel rust voor beide de komende week, lekker samen wandelen, veel laten rusten en geen drukke/actieve spelletjes laten doen, want dat verhoogd de adrenaline en kan het weer omslaan in een vechtpartijtje.

 

Je hoeft ze niet te scheiden als ze wel normaal bij en met elkaar kunnen zijn, maar zorg voor rust, geen extra prikkels waarvan ze druk worden.

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er zijn al veel wijze adviezen gegeven.

Het was een combinatie van factoren waardoor even de vlam in de pan sloeg.

En omdat er onrust en spanning blijft kan het ook zomaar weer misgaan......

 

Jijzelf zit in een heel spannende tijd, en dat voelen je honden ook.

Daar kun je nu even niks aan doen, is heel begrijpelijk.

Maar ik zou zeggen: even wat maatregelen tot jullie weer de rust en ontspanning hebben.:

Reuen uit elkaar houden als je geen toezicht kunt hebben.

Geen speeltjes even, dat geeft gedoe.

Maak die jongens lekker moe met flinke wandelingen( is voor iedereen ontspannend trouwens)

En als ze apart zijn kunnen ze lekker een kluif of een speeltje.

Nb ze mogen elkaar niet kunnen zien, dan kunnen ze alsnog ruzie krijgen.

 

Deze maatregelen zijn tijdelijk, totdat jullie je rust en vertrouwen weer hebben., en de honden vergeten zijn waarom ze ook alweer gingen knokken.......

Dan langzaam weer meer bij elkaar laten.

Komt vast weer goed!

En jij veel succes!

 

honden page profiel HalloHallo

Nou even lekker gewandeld. Beetje wat plaatsen uitgezocht waar wij nog niet echt vaak gelopen hebben. Bij thuiskomst was het even weer ouderwets gezellig. Beide even water gedronken even gespeeld tot ze bij onze slaapkamer kwamen. Toen begon het gesnauw en geruzie weer. Maar ik heb super fijne tips voorbij zien komen en wij  gaan er gewoon weer aan werken. Morgen moet ik even weg dus man blijft bij de honden die is nog even gelukkig vrij. Hij zal ze een beetje gescheiden houden. Als ik terug kom gaan wij weer even een stuk lopen, en daarna even appart een bot geven. Ik heb ook overwogen om misschien 2 benches aan te schaffen, zodat beide echt een goede eigen plek hebben. En hier misschien ook even mee te gaan trainen. Nu delen ze samen een mand misschien helpt dit enigszins ook nog iets. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik denk dat het de hele mix is.
Sowieso moet je geen speelgoed en eten laten slingeren wanneer je 2 honden hebt, dan kan een keer fout gaan.
Maar jullie hebben beide waarschijnlijk ook spanning door die ivf behandeling. De honden hebben echt geen voorgevoel hoor. Die vangen alleen jullie spanning op, daar kunnen ze niks mee en reageren dat op elkaar af.
 
Opeenstapeling van een heleboel dingen in een korte tijd. "

 Hoezo niet? Hier ligt speelgoed en kauwmateriaal gewoon op de grond. Zou mij verbazen moest dat hier ooit fout gaan hoor

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Nou even lekker gewandeld. Beetje wat plaatsen uitgezocht waar wij nog niet echt vaak gelopen hebben. Bij thuiskomst was het even weer ouderwets gezellig. Beide even water gedronken even gespeeld tot ze bij onze slaapkamer kwamen. Toen begon het gesnauw en geruzie weer. Maar ik heb super fijne tips voorbij zien komen en wij  gaan er gewoon weer aan werken. Morgen moet ik even weg dus man blijft bij de honden die is nog even gelukkig vrij. Hij zal ze een beetje gescheiden houden. Als ik terug kom gaan wij weer even een stuk lopen, en daarna even appart een bot geven. Ik heb ook overwogen om misschien 2 benches aan te schaffen, zodat beide echt een goede eigen plek hebben. En hier misschien ook even mee te gaan trainen. Nu delen ze samen een mand misschien helpt dit enigszins ook nog iets.  "

 Een eigen plekje hebben om je terug te kunnen trekken is altijd belangrijk om te hebben,dus een 2e mand kopen zal geen overbodige luxe zijn.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik heb ook twee reuen in huis en ook zij waren altijd de dikste vrienden. Nu is mijn relatie voorbij en zijn we bij mijn moeder gaan wonen. Dit alles brengt natuurlijk een hoop stress met zich mee en mijn honden maken de laatste paar dagen dus ook ruzie. 

Hebben ze nooit gedaan. Ze kunnen ook gewoon samen spelen en de speeltjes zijn ook geen aanleiding. Die kan ik gewoon laten liggen.

Kauwdingen leveren alleen problemen op als een van de twee ermee begint te klooien, in plaats van gewoon rustig op te eten. Dus zie ik dat, neem ik het af en hebben ze pech.

De aanleiding lijkt momenteel eerder claimgedrag richting mij te zijn. Dus mogen ze voorlopig even niet meer op de bank of in bed. Daarnaast ga ik Harley voor de zekerheid nog even laten checken door de osteopaat om uit te sluiten dat hij ergens last van heeft(hij is degene die ruzie zoekt en dit gedrag past totaal niet bij hem) en ondersteun ik ze allebei met puur rust.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Hoezo niet? Hier ligt speelgoed en kauwmateriaal gewoon op de grond. Zou mij verbazen moest dat hier ooit fout gaan hoor "

 

Hier gaat het ook nog goed als de hond van m'n zusje komt. Speelgoed kijken ze beide niet naar. Kauwbotjes word afwisselend gekauwd. Eerst de een en dan de ander. Ze wisselen mekaar netjes af. Er ligt genoeg, maar ze willen allebei precies dat ene stukje.

Maar ik houd ze wel in de gaten. Wanneer er spanningen zijn gaat alles gewoon weg

Eten geven tegelijkertijd hoef ik niet te doen, dan breekt de hel los. Heb het 1x gedaan beide aan een andere kant van de kamer... Was niet echt een handige zet.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

"  Hoezo niet? Hier ligt speelgoed en kauwmateriaal gewoon op de grond. Zou mij verbazen moest dat hier ooit fout gaan hoor "

 Dat ligt er natuurlijk wel aan.. Wat vindt de één belangrijk genoeg om een gevecht over aan te gaan? 

 

Ik heb 2 intacte reuen, toen de tweede erbij kwam heb ik ook alles opgeruimd en apart laten eten, kluiven etc met een dichte deur ertussen.

 

Nu ligt hier ook gewoon speelgoed op de grond, geen probleem.

 

Eten doen ze nog steeds apart, gewoon better safe than sorry zeg maar.

 

Kluiven liggen hier zeker niet op de grond, die krijgen ze van mij. Mogen beide gewoon in de woonkamer, maar wel alleen als ik erbij ben. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Dat ligt er natuurlijk wel aan.. Wat vindt de één belangrijk genoeg om een gevecht over aan te gaan? 
 
Ik heb 2 intacte reuen, toen de tweede erbij kwam heb ik ook alles opgeruimd en apart laten eten, kluiven etc met een dichte deur ertussen.
 
Nu ligt hier ook gewoon speelgoed op de grond, geen probleem.
 
Eten doen ze nog steeds apart, gewoon better safe than sorry zeg maar.
 
Kluiven liggen hier zeker niet op de grond, die krijgen ze van mij. Mogen beide gewoon in de woonkamer, maar wel alleen als ik erbij ben.  "

 Uw houding als eigenaar doet ook veel. Moest ik met O'die van pups af aan niet getraind hebben met voedsel zou ik nu ook niet gewoon botjes kunnen laten slingeren (denk ik). Ik zag toen O'die hier kwam dat snoep heel belangrijk voor hem was. Vertoonde geen agressie ofz maar ik zag zo wel al subtiele signalen dat het voor hem een Hoge motivatie heeft. Nu dus geen enkel probleem maar wie weet had ik hieraan geen extra aandacht besteed of op verkeerde manier getraind (zoals mensen die voederbak wegnemen) zou dat misschien wel een probleem kunnen geweest zijn. 

Ik geef hen eten. Niet vlak naast elkaar maar 2 meter er tussen. O'die is als eerste klaar en gaat dan mooi op afstand wachten. Als Udhai achteruit stapt weet O'die dat Udhai gedaan heeft met eten. Is de bak leeg gaan ze bij elkaar de bak uit lekken. Is de bak van Udhai niet leeg (gebeurd af en toe wel eens). Dan wacht O'die mooi tot ik teken geef. Dit is gewoon er in gekomen als gewoonte. Van pups af aan hebben ze dit zo geleerd. Ik hoef er ook niet bij te staan. 

 

Probleem is dat mensen anno 2017 pas beginnen trainen op gedrag als het gedrag al dus ver gevorderd is en Laten honden het zelf "uitzoeken". 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

"  Uw houding als eigenaar doet ook veel. Moest ik met O'die van pups af aan niet getraind hebben met voedsel zou ik nu ook niet gewoon botjes kunnen laten slingeren (denk ik). Ik zag toen O'die hier kwam dat snoep heel belangrijk voor hem was. Vertoonde geen agressie ofz maar ik zag zo wel al subtiele signalen dat het voor hem een Hoge motivatie heeft. Nu dus geen enkel probleem maar wie weet had ik hieraan geen extra aandacht besteed of op verkeerde manier getraind (zoals mensen die voederbak wegnemen) zou dat misschien wel een probleem kunnen geweest zijn. 
Ik geef hen eten. Niet vlak naast elkaar maar 2 meter er tussen. O'die is als eerste klaar en gaat dan mooi op afstand wachten. Als Udhai achteruit stapt weet O'die dat Udhai gedaan heeft met eten. Is de bak leeg gaan ze bij elkaar de bak uit lekken. Is de bak van Udhai niet leeg (gebeurd af en toe wel eens). Dan wacht O'die mooi tot ik teken geef. Dit is gewoon er in gekomen als gewoonte. Van pups af aan hebben ze dit zo geleerd. Ik hoef er ook niet bij te staan. 
 
Probleem is dat mensen anno 2017 pas beginnen trainen op gedrag als het gedrag al dus ver gevorderd is en Laten honden het zelf "uitzoeken".  "

 Dat laatste ben ik zeker met je eens! 

 

Mijn beide honden zijn herplaatsers, dus wel een andere situatie.

 

Maar wat voor de ene hond belangrijk genoeg is, geeft de andere hond niks om.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Probleem is dat mensen anno 2017 pas beginnen trainen op gedrag als het gedrag al dus ver gevorderd is en Laten honden het zelf "uitzoeken". 

 

Denk dat dit alle jaren al is hoor. Niet perse van 2017.

Toen m'n zusje Wilson aanschafte, hij kwam uit het asiel. Werd hij meegegeven met de mededeling dat hij nooit met andere dieren samen mocht. Want dat werd knokken.

Met heel veel trainen van mij en m'n zusje en hulp van de hondenopvang is Wilson uitgegroeid tot een hond die met veel honden wel samen kan, hij was zelfs vriendjes geworden met het konijn wat m'n zusje eerder nog had.

We hebben dus echt super veel tijd en energie gestoken in hem.

Maar niet iedereen doet zoiets en denkt zoals jij schrijft; laat de honden het zelf maar uitzoeken.

honden page profiel HalloHallo

Het is momenteel rond de 03:08 snachts, en ik heb het even helemaal gehad. Aan een stuk door bijna 2 uur naar elkaar lopen blaffen en keffen en dan zitten ze ook nog appart. Het is een wonder dat er nog geen buren aan de deur zijn geweest. Sowieso herken ik mijn eigen hond niet meer hij heeft een hele vreemde hyper aanval. Van die dierenarts (die ik vandaag gebeld heb) heb ik een middel gekregen zal morgen even de naam opschrijven, dit om rustig te worden... Maar hij doet nu helemaal vreemd ik maak mij echt super veel zorgen 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Poeh wat vervelend zeg. Hopelijk heb je kunnen slapen vannacht.

Heb je je hondje na laten kijken door de dierenarts? Het zou best kunnen dat hij ergens pijn heeft (misschien van die keer dat je vriend hem over het hoofd zag). Als honden pijn hebben worden ze veel feller en snauwen ze meer.
Mijn chihuahua heeft ooit zijn knie gebroken nadat hij zich verstapt had. Ik had het niet gelijk door omdat hij best goed liep alleen soms een beetje vreemd. Uiteindelijk bleek dus zijn knieschijf bij bepaalde bewegingen verkeerd te schuiven. Doordat hij dan opeens pijn voelde kon hij heel fel zijn.

honden page profiel HalloHallo

Dankjewel hilde&twinko dit is inderdaad ook iets om over na te denken, mocht het vandaag niet beter zijn zal ik ze even bellen. Vanochtend kwamen ze beide even op bed toen leek het eventjes weer goed te gaan. Ben benieuwd hoe ze straks zijn wanneer ik ze weer zie

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Dankjewel hilde&twinko dit is inderdaad ook iets om over na te denken, mocht het vandaag niet beter zijn zal ik ze even bellen. Vanochtend kwamen ze beide even op bed toen leek het eventjes weer goed te gaan. Ben benieuwd hoe ze straks zijn wanneer ik ze weer zie "

 En dat moet je nu eigenlijk niet doen ,

Hou ze even van je bed af ,niet samen op de bank ,niet samen bij jou zitten ,

Even wat strenger optreden ,je stem gebruiken als iets je niet aanstaat ,Ze voelen jou gemoedstoestand goed aan en maken daar gebruik van .

Wat heb je vannacht gedaan om ze te laten stoppen met blaffen ?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

pfff, wat een moeilijke toestanden.

Net of die honden niet meer gaan vechten als ze niet neer op bed of divan mogen....(is nog een trucje uit de tijd van de rangordetheorie: als een hond "dominant"begint te doen, letterlijk laag houden en priveleges afschaffen. Onzin dus, dan zoeken ze wel een andere reden om ruzie te maken)

 

Ik zou "honds" moe worden als ik zo honden moest houden.

Ik ken het ook niet, waarschijnlijk omdat ik veel eerder ingrijp als er spanningen zouden komen.

Komt er een herplaatser bij die het "een beetje hoog in zijn bolleke heeft" wordt hij bij de eerste grom naar de anderen terecht gewezen door mij (Ja, ook door lichamelijke terechtwijzingen). 

Hier wordt ook alles gecastreerd en gesteriliseerd.

Ik zou absoluut niet willen samen leven met honden waarvan de hormonen op en af dribbelen.

Er hoeft maar ergens een loopse teef in de buurt te zitten en je kan oorlog krijgen tussen 2 intacte reuen. 

 

honden page profiel HalloHallo

Streng aanspreken heeft geen nut ze luisteren niet eens meer, en mijn man kan behoorlijk streng overkomen. Verder was het enige wat ik kon doen ze appart houden ze stonden nergens voor over zijn enorm gestrest, zijn beide afzonderlijke ook heel plakkerig bij ons. Ze hebben wel na een tijdje weer samen geslapen.  Heel vreemd is dat.  Verder zijn alle speeltjes en dingetjes even weg en mogen ze al minder op de bank. Ze zijn gewend dat als ik ga werken ze even mogen knuffelen en ik kreeg ook even de indruk dat er even geen spanning tussen ze was. De spanning kwam weer nadat ik ze uitgelaten had. 

honden page profiel HalloHallo

Mijn herplaatser is juist ontzettend makkelijk die is nu ook het probleem niet. Hij probeert alweer te knuffelen en te spelen. Het is wel begonnen nadat mijn herplaatser was geschrokken. En ik ruimde de speeltjes al op, mijn honden hadden alleen het idee dat de speeltjes er nog lagen en daar was ik niet op voorbereid. Mijn hond is ook al eens chemisch gecastreerd geweest werd hij erg nerveus van. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik weet niet hoe en waar je ze apart hebt gehouden vannacht,maar het als ik het goed begrijp slapen ze altijd lekker bij jullie in de buurt en zelfs in de slaapkamer....als je ze nu beide ergens anders hebt gelaten en ook nog apart,dan gok ik dat ze uren hebben geblaft omdat de situatie een té grote verandering voor ze is.

 

Ik snap dat het verwarrend is,want we zeggen allemaal iets anders over het wel/niet gescheiden houden,maar ik zou ze eerder beide aan een andere kant van het bed zetten in een eigen mandje dan helemaal apart houden.

 

 

Honden die trouwens zo gestrest zijn hoeft je niet streng tegen te doen of je stem te verheffen of 'groots' op over te komen,ze hebben het al zwaar zat lijkt mij.Je kan 2 hondjes prima met normale begrenzing uit elkaar houden.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Het maakt niet uit waar hun gedrag vandaan komt ( de enige uitzondering die ik maak is voor honden die bijten van de pijn), ze moeten het niet doen.

Veel mensen zoeken excuses waarom honden een bepaalt gedrag vertonen. Het per ongeluk pijn doen, de speeltjes die niet moeten blijven liggen, enz.

Niks mag een reden zijn om een gevecht te beginnen.

 

honden page profiel HalloHallo

Ik begrijp dat ze niet mogen vechten maar wat moet ik nu dan met ze doen ze op straat gooien. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik begrijp dat ze niet mogen vechten maar wat moet ik nu dan met ze doen ze op straat gooien.  "

 Tis maar hoe je het bekijkt hoor,wij benoemen het als vechten, maar de reden is hoogstwaarschijnlijk angst,hun normale communicatie en vertrouwen in elkaar is nu net verstoord geraakt door het incident met je vriend die op de ene hond gaat staan..en de boel zo verder is geëscaleerd.

Gewoon verder kalm blijven, risico's opzoeken doe je al niet (zoals eten en speeltjes),je scheidt ze zelfs, laat ze samen wandelen,allemaal goed,alleen niet te "overspannen"mee om gaan hoor,laat eerst al die stresshormonen de kans krijgen te zakken en dan waait dit wel over.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

" Het maakt niet uit waar hun gedrag vandaan komt ( de enige uitzondering die ik maak is voor honden die bijten van de pijn), ze moeten het niet doen.
Veel mensen zoeken excuses waarom honden een bepaalt gedrag vertonen. Het per ongeluk pijn doen, de speeltjes die niet moeten blijven liggen, enz.
Niks mag een reden zijn om een gevecht te beginnen.
  "

 Het maakt wel uit waar het gedrag vandaan komt, dan kun je namelijk gericht naar een oplossing gaan zoeken. Als het gedrag voortkomt uit angst of onzekerheid (wat heel vaak zo is) zul je het heel anders moeten aanpakken dan wanneer het gedrag voortkomt uit een lichamelijk probleem of onbewust aangeleerd gedrag bijvoorbeeld. 

 

Door speeltjes (tijdelijk) weg te nemen voorkom je dat de honden weer gaan vechten en dus meer stress hebben. Om een probleem op te lossen zul je het stressniveau zo laag mogelijk moeten houden, want een hond die stijf staat van de stress kan niks leren. 

 

"ze moeten het niet doen" is wel heel makkelijk praten natuurlijk... 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^