Nia - aantal opvoedings vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Hoi Allemaal!

Inmiddels is Nia exact 2 weken bij ons. Kleine update en ik hoor graag wat advies / persoonlijke ervaringen :)

Ik zou graag een foto willen plaatsen maar op een of andere manier lukt het niet, maar ter info, Nia is een prazsky krysarik en nu 15 weken oud, 13 weken toen ze bij ons kwam.

Behoorlijk indrukwekkend hoe veel zo'n kleintje in korte tijd kan leren! Zindelijk was ze eigenlijk al doordat ze langer bij de Fokker was en op 2 drolletjes binnen na gaat het super goed.

Ook in de auto blijft ze nu rustig in haar mandje aan de gordel.

S'nachts slaapt ze rustig in de bench naast ons bed, de meeste nachten word ze nog 1 a 2x wakker en ga ik met haar plassen, soms slaapt ze de hele nacht door.

Al met al super trots!

Mijn vragen gaan over het volgende:

- Socialiseren met andere honden. Tot nu toe vind ik dat het erg goed gaat. Ondanks dat ze zo klein en jong is lijkt ze geen angst te hebben voor andere honden en vind ze het heel erg leuk. Wij gaan bijna elke avond naar het park waar zo'n 10 honden+baasjes samen komen..alleen laat ik haar nog niet los. Reden: als ze gaat rennen en een (grotere) hond gaat (speels) achter haar aan ontstaat er wel totale paniek. Is het prima om haar gewoon aan de lijn kennis te laten maken?

Ik heb wel een bevriend stel met 4 rustige honden, bij hun in huis is ze wel los en omdat deze niet achter haar aan rennen is dat allemaal prima.

- Alleen zijn. Tot nu toe is ze nog niet alleen geweest. Wel 'oefenen' we wat dat ze af en toe even een paar minuutjes alleen in de kamer is en wij of in een andere kamer of even in de achtertuin. Dat gaat op zich wel goed denk ik, ze blijft niet perse in haar mandje maar ze is ook niet bezorgd/in paniek maar ik denk omdat ze weet dat wij dus in de andere kamer zijn. Wat is de volgende stap?

- Blaffen in de achtertuin. Wij zijn vaak buiten (heerlijk weer hier in Phoenix, Arizona haha) en als ze met ons buiten is blaft ze veel naar van alles en nog wat. Ik denk bv dat ze de hond in de tuin van de buren hoort/ruikt soms etc. Hoe kan ik dit trainen om dit af te leren?

Alvast bedankt voor het lezen allemaal en voor de adviezen :)

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^