Ik weet niet meer wat ik moet doen (gedragsproblemen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dinydiny

"  Het is een buitenhond. Dit soort honden wonen van oudsher niet in huis. Ik denk ook niet dat minder lopen de oplossing is, het is eerder dat de hond zich verveelt, hij is niet gemaakt voor dit leven als huishond die een paar keer per dag braaf een rondje mag lopen. Je kunt eens gaan kijken naar mogelijkheden om met hem te gaan werken, iets dat bij dit type hond hoort, dus werken met vee. Bel deze mensen eens voor wat tips: http://www.jjranch.nl/ausies/clinics.htm
 
Ik heb zelf een hond geadopteerd die de eerste maanden toch niet helemaal lekker in zijn vel zat, totaal geen probleemgedrag, maar hij was gewoon niet lekker ontspannen en wat onzeker, ik kreeg er moeilijk contact mee. Tot we langs een kudde liepen en hij zich losrukte om spontaan aan het werk te gaan, hij wist precies wat hij moest doen. Het was de eerste keer dat ik hem blij en ontspannen meemaakte. Vanaf dat moment was het een andere hond, echt een draai van 180º, ik had opeens contact en kon ik hem nu wel dingen gaan leren... Ik ben dan ook meteen op zoek gegaan naar een plek om te kunnen trainen met schapen.
Het was voor mij wel een eye-opener dat je door iets te gaan doen wat bij een type hond hoort, je een enorm sterke band opbouwt, de hond rustiger en zekerder wordt en veel meer gaat openstaan om nieuwe dingen te leren.
 
Daarom dus dat ik het nu wél belangrijk vind om erachter te komen welk ras een hond is of wat erin zit, zodat je gericht kunt gaan trainen met iets wat bij zijn aard en drive hoort.
 
  "

 Ik kan hem wel in de tuin laten maar ik geloof niet dat hij daar echt gelukkig van gaat worden. De tuin is iets van 60 of 70 m2. 

Als het goed weer is doe ik de honden soms wel is eventjes in de tuin met de deur dicht, dan zitten ze constant voor de deur en soms springt hij zelfs tegen de deur op. Dit doe ik niet vaak, alleen als ik echt even goed wil dweilen bijvoorbeeld anders loopt hij steeds in de weg.  

Hij houdt ook echt niet van regen, dan blijft hij liever binnen. 

Ik zou wel meer met hem willen lopen en werken etc maar krijgt hij dan niet veel meer stress? Monique Bladder, waar ik de cursus gedaan heb raad juist aan om een aantal keer per dag kort met hem naar buiten te gaan en dan hetzelfde rondje te lopen of de hond zelf zijn route te laten kiezen. 

Hij is bang voor koeien, schapen etc. Dus ik zie nog niet helemaal voor me hoe hij dat dan moet gaan leren. Een training bij iemand gaan volgen levert voor nu sowieso stress op. 

Bedankt voor de link, ik kan in ieder geval is contact opnemen misschien hebben ze vaker honden die zo tekeer gaan. 

Wat fijn dat het bij jou hond zo goed geholpen heeft!  

 

honden page profiel dinydiny

" volgens mij hebben we het over verschillende dingen, al heb ik zelf goede ervaring met homeopathie. Maar ik had het eerder over iemand die oa kijkt of zijn ruggewervel goed staat, blokkades ontstaan zijn, eventuele toxiden in het lichaam (door bijv. overvaccinatie), eventuele tekorten.
Bij gedragsproblemen functioneert de schildklier vaak ook niet meer goed. Zie oa het boek van Jean Dodds The Canine Thyroid Epidemic. En Beate Zimmermann Schilddrüse und Verhalten, Heike Wested Schreck lass nach, over de invloed van stress op de hersenen en gedrag. Nelis Verhoeven heeft ea samengevat in dit stukje
 
http://www.maroef.nl/wp-content/uploads/2012/12/schildklier-en-afwijkend-gedrag-bij-honden.pdf
 
 
 
 
Andere endocriene ziektes kunnen ook gedragafwijkingen veroorzaken. Veel stress en angsten, daarbij toxides, tekorten en je raakt in een vicieuze cirkel.
 
Mijn advies was gewoon om dat punt ook mee te nemen.  Veel dierenartsen en gt's nemen dit niet mee, weten er zelfs vaak niets van af. "

 Monique Bladder neemt medische dingen wel mee als gedragsdeskundige! Wij zijn ook bij de dierenarts geweest maar je kan nou eenmaal niet alles laten checken zonder duizenden euro s lichter te zijn, dat gaat hem niet worden. Bepaalde dingen laten checken kan natuurlijk wel! 

Zijn schildklier is in orde althans drie en halve maand geleden was dit in orde. Ik heb het zelf aan mn schildklier en weet dus hoe erg de waarde kunnen schommelen dus misschien moet ik het nog is laten checken hoewel 3.5 maand niet super lang geleden is. 

 

honden page profiel dinydiny

" Ooohhhhh Diny ik heb met je te doen. Alles is zo complex en moeilijk. Ik heb van dichtbij een zelfde situatie mee gemaakt. Hond uit asiel. De eigenaren zijn er jaren (gedragsdeskundigen ed)mee bezig geweest maar er vonden ook bijna bijtincidenten plaats. Niks hielp. Uiteindelijk hebben ze na een echt bijtincident de hond in laten slapen. Het baasje heeft een paar weken vooraf een afspraak gemaakt met de dierenarts en heeft de tijd die zij hadden zo fijn mogelijk gemaakt. Uiteindelijk hebben zij een mooi en waardig afscheid genomen thuis. Ik heb met ze mee gehuild toen de hond was ingeslapen maar ik denk wel dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Het was echt geen betrouwbare hond voor anderen. "

 Wat een verschrikkelijke keuze voor het baasje! 

Ik wil uiteraard voorkomen dat het zover komt dat hij iemand bijt, zover wil ik het echt niet laten komen. Als dat gebeurt is het ook wel einde verhaal. Ik ben echt niet bang dat hij mij of mijn man ofzo zal bijten, ook onze kleindochter van 7 gaat super goed, daar is hij echt maatjes mee! Uren kan hij met haar knuffelen etc. 

Maar er is ook een familielid daar gaat hij, ondanks dat hij die persoon al tig keer gezien heeft nog steeds soms tegen blaffen. Hij stopt dan wel heel snel weer en gaat vervolgens een aai halen maar dat is echt heel gek. De ene keer blaft hij wel en de andere keer niet tegen deze persoon.  

Een paar weken vooraf een afspraak maken lijkt me ook erg moeilijk, ik zou echt al die tijd niet lekker in me vel zitten,  ergens zou ik denken als het moet dan maar zo snel mogelijk maar misschien is het juist wel fijn om er naar toe te kunnen leven.  

 

honden page profiel dinydiny

Zou 'agility' in de tuin misschien iets voor hem zijn ? Om meer zelfvertrouwen te krijgen etc. Ik zat te denken ik kan wel wat materiaal aanschaffen en daar zelf mee in de tuin aan de gang gaan. Uiteraard stelt dit weinig voor omdat ik niet veel ruimte heb maar een sprongetje paaltjes en een tunnel moeten wel lukken. Ik denk dat hij het in het begin wel heel spannend zal vinden maar misschien als we heel makkelijk beginnen hij het juist wel leuk gaat vinden en hij er meer zelfvertrouwen door zal krijgen. 

Geen idee of dit een goed idee is hoor, wat vinden jullie? 

 

honden page profiel carolyncarolyn

Hallo Diny,

 

heel erg vervelend en heel herkenbaar. En zonder ons hele achtergrondverhaal erbij te halen, wel wat wij hebben gedaan. Onze hond is overigens (pas) een jaar bij ons.

cursus met belonen dmv snoepjes, werkte niet, ze bleef op alles reageren en bleef angstig, waardoor niemand in haar buurt mocht komen.

therapeut erbij, nieuwerwetse visie, dus hond goed bekijken, goed opletten wanneer de hond kalmerende signalen geeft en hier dan direkt op inspelen, door afstand te nemen/geven van het object, of de persoon, doormiddel van een lange lijn en stressvolle plekken vermijden als het er druk is ( veel prikkels)

dit werkt! 

Maar daarnaast doen wij wel degelijk ook een Cesar Milan achtige cursus sinds Anderhalve maand en dit heeft er voor gezorgd dat zij veel minder angstig is in de gewone omgeving! In mijn optiek zitten in alle therapieën/ cursussen en ideeën van gedrags deskundigen, goede dingen en red je het met veel honden niet met alleen maar 1 stroming te volgen. Ik had ook moeite met de (semi) slipband die ik heb aangeschaft voor de huidige cursus, maar ik ben van mening, zeker nu ik het ondervonden heb, dat je wel degelijk, ook angstige honden kunt helpen met correctie, als je het zo wilt zien. Wat je eigenlijk doet, is de hond even heel snel uit zijn 'state of mind' halen. Essentieel is dan wel dat de lijn na een korte tik, meteen weer moet ontspannen. Hierdoor zeg je eigenlijk 'snap out of it' en ga je daarna weer door, bv met ontspannen verder lopen. Bij onze zeer angstige hond, heeft het er in ieder geval voor gezorgd, dat zij nu door een tunnel durft te lopen, minder schrikt van vreemde voorwerpen en heel belangrijk: niet meer naar iedereen blaft!!! Maar nogmaals, dit wel door een goede combinatie, van kijken naar de hond, haar ruimte geven, stil staan als er mensen op je af komen lopen, maar tegelijk, indien ze uitvalt, met korte tik met slipband corrigeren.

de meeste situaties, waarin zij voorheen uitviel, zijn nu voorbij!

ook wij zijn er nog niet en ik denk dat bepaalde trekjes nooit helemaal zullen verdwijnen, maar als het voor iedereen acceptabel is, dan ben je een heel eind.

ik wens je veel succes en hoop dat je de hond niet hoeft te laten inslapen

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Zou 'agility' in de tuin misschien iets voor hem zijn ? Om meer zelfvertrouwen te krijgen etc. Ik zat te denken ik kan wel wat materiaal aanschaffen en daar zelf mee in de tuin aan de gang gaan. Uiteraard stelt dit weinig voor omdat ik niet veel ruimte heb maar een sprongetje paaltjes en een tunnel moeten wel lukken. Ik denk dat hij het in het begin wel heel spannend zal vinden maar misschien als we heel makkelijk beginnen hij het juist wel leuk gaat vinden en hij er meer zelfvertrouwen door zal krijgen. 
Geen idee of dit een goed idee is hoor, wat vinden jullie? 
  "

 Dat is in elk geval de moeite waard om te proberen. Als hij het leuk vindt en ergens op of overheen springt, zal de band met jou in elk geval een stuk beter worden. Het is ook een goede gelegenheid om samen naar het nieuwe voorwerp in de tuin te lopen om er samen aan te gaan snuffelen en te zien dat het helemaal niet eng is, laat je hond het zelf doen en zeg "kom, we gaan kijken, ga maar kijken" terwijl je meeloopt en het voorzichtig aanraakt...

honden page profiel dinydiny

" Hallo Diny,

 

heel erg vervelend en heel herkenbaar. En zonder ons hele achtergrondverhaal erbij te halen, wel wat wij hebben gedaan. Onze hond is overigens (pas) een jaar bij ons.

cursus met belonen dmv snoepjes, werkte niet, ze bleef op alles reageren en bleef angstig, waardoor niemand in haar buurt mocht komen.

therapeut erbij, nieuwerwetse visie, dus hond goed bekijken, goed opletten wanneer de hond kalmerende signalen geeft en hier dan direkt op inspelen, door afstand te nemen/geven van het object, of de persoon, doormiddel van een lange lijn en stressvolle plekken vermijden als het er druk is ( veel prikkels)

dit werkt! 

Maar daarnaast doen wij wel degelijk ook een Cesar Milan achtige cursus sinds Anderhalve maand en dit heeft er voor gezorgd dat zij veel minder angstig is in de gewone omgeving! In mijn optiek zitten in alle therapieën/ cursussen en ideeën van gedrags deskundigen, goede dingen en red je het met veel honden niet met alleen maar 1 stroming te volgen. Ik had ook moeite met de (semi) slipband die ik heb aangeschaft voor de huidige cursus, maar ik ben van mening, zeker nu ik het ondervonden heb, dat je wel degelijk, ook angstige honden kunt helpen met correctie, als je het zo wilt zien. Wat je eigenlijk doet, is de hond even heel snel uit zijn 'state of mind' halen. Essentieel is dan wel dat de lijn na een korte tik, meteen weer moet ontspannen. Hierdoor zeg je eigenlijk 'snap out of it' en ga je daarna weer door, bv met ontspannen verder lopen. Bij onze zeer angstige hond, heeft het er in ieder geval voor gezorgd, dat zij nu door een tunnel durft te lopen, minder schrikt van vreemde voorwerpen en heel belangrijk: niet meer naar iedereen blaft!!! Maar nogmaals, dit wel door een goede combinatie, van kijken naar de hond, haar ruimte geven, stil staan als er mensen op je af komen lopen, maar tegelijk, indien ze uitvalt, met korte tik met slipband corrigeren.

de meeste situaties, waarin zij voorheen uitviel, zijn nu voorbij!

ook wij zijn er nog niet en ik denk dat bepaalde trekjes nooit helemaal zullen verdwijnen, maar als het voor iedereen acceptabel is, dan ben je een heel eind.

ik wens je veel succes en hoop dat je de hond niet hoeft te laten inslapen "

 Hoi,

Wat fijn dat het bij jullie hond zoveel beter gaat! Dat het gedrag niet helemaal zal verdwijnen vind ik niet erg maar het moet wel echt minder worden, hoe het nu is is het niet vol te houden.

Ik merk wel dat als de hond achter me gaat lopen het dan ietsje beter gaat, hij is dan nog steeds heel erg bang maar hij volgt dan vaak wel.
Nu doe ik een BAT cursus en de trainer zegt dat hij op zo n moment toch over zijn grens heen gaat.
Soms kan ik ook gewoon niet anders dan de hond mee te nemen en achter me aan te laten lopen.
Ik denk wel dat je voor zo n Ceasar Milan achtige opvoeding wel echt moet weten wat je doet.
Waar doe jij de cursus?
Ik ben niet perse tegen Ceasar Milan, misschien niet de vriendelijkste methode maar voor sommige honden kan het denk ik wel helpen.

honden page profiel dinydiny

"  Dat is in elk geval de moeite waard om te proberen. Als hij het leuk vindt en ergens op of overheen springt, zal de band met jou in elk geval een stuk beter worden. Het is ook een goede gelegenheid om samen naar het nieuwe voorwerp in de tuin te lopen om er samen aan te gaan snuffelen en te zien dat het helemaal niet eng is, laat je hond het zelf doen en zeg "kom, we gaan kijken, ga maar kijken" terwijl je meeloopt en het voorzichtig aanraakt... "

 Ik ga straks gewoon is even wat proberen, met een bezemsteel en 2 emmers op zijn kop kunnen we simpel even kijken hoe hij het vind. Als hij dat al helemaal niks vind hoef ik ook geen materiaal aan te gaan schaffen.
Ik denk dat hij het wel spannend zal vinden, ik ben benieuwd!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ajb geen Cesar Milan trucjes uitproberen, angst wordt daar niet van weggenmomen, vertrouwen tussen baas en hond wel.

 

Je hoeft niet bij 1 methode te blijven natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat je voor een onrespectvolle methode naar de hond toe moet gaan kiezen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  

Ik ga straks gewoon is even wat proberen, met een bezemsteel en 2 emmers op zijn kop kunnen we simpel even kijken hoe hij het vind. Als hij dat al helemaal niks vind hoef ik ook geen materiaal aan te gaan schaffen.
Ik denk dat hij het wel spannend zal vinden, ik ben benieuwd! "

 goed idee als je een hond ergens enthousiast voor kan krijgen is dat mooi meegenomen en kan hij lekker wat energie kwijt

 

Met Jenna doe ik regelmatig "speuren" in de tuin

https://digidog.nl/gratis-ebook-speuren/

 

in het begin hebben we ook veel tug of war gedaan, maar dat interesseert haar niet meer.

 

Je zou je ook  in Ttouch kunnen verdiepen, ook heel goed voor de vertrouwensband, ze hebben ook speciale tuigjes.

honden page profiel  Layla Layla

honden foto van  Layla

-sorry ik quote perongeluk -

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik lees niet alle reacties, zijn er heel veel....

Heel ingewikkeld, zo'n gevoelige hond. Lijkt haast wel wat mensen ook wel hebben... zo'n traumatisch stres syndroom..

Heeeeeel veel geduld rust en liefde....Je weet ook niet wat er met zo'n hond voorgevallen is. Jammer, er komen best veel getraumatiseerde honden naar Nederland...ken een hondenschool die dat ook wel een lastig probleem vond..

Ik heb hier een wat ingewikelde herplaatser, een Friese stabij, maar ik merk dat haar een roedel heel goed doet. Daar leert ze enorm veel vaardigheden door. Ze word daar wat stabieler van. Dat sleept haar vaak door ingewikkelde situaties heen waar andere honden haar doorheen trokken. Ja ik ben er groot fan van dat honden elkaar veel kunnen leren. In moeilijke situaties rustig blijven, haar er doorheen trekken, leren over angsten heen te stappen met brokjes. Maar beter is weten wat de oorzaak is, om die eerst aan te pakken, waar is ze bang voor. Als ze bang is voor mensen haar leren dat mensen leuk kunnen zijn, door veel mensen haar een lekker hapje te laten geven.

Een hele klus.

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Er zit zowizo verlatingsangst in zoals ik lees.

honden page profiel dinydiny

" Ik lees niet alle reacties, zijn er heel veel....
Heel ingewikkeld, zo'n gevoelige hond. Lijkt haast wel wat mensen ook wel hebben... zo'n traumatisch stres syndroom..
Heeeeeel veel geduld rust en liefde....Je weet ook niet wat er met zo'n hond voorgevallen is. Jammer, er komen best veel getraumatiseerde honden naar Nederland...ken een hondenschool die dat ook wel een lastig probleem vond..
Ik heb hier een wat ingewikelde herplaatser, een Friese stabij, maar ik merk dat haar een roedel heel goed doet. Daar leert ze enorm veel vaardigheden door. Ze word daar wat stabieler van. Dat sleept haar vaak door ingewikkelde situaties heen waar andere honden haar doorheen trokken. Ja ik ben er groot fan van dat honden elkaar veel kunnen leren. In moeilijke situaties rustig blijven, haar er doorheen trekken, leren over angsten heen te stappen met brokjes. Maar beter is weten wat de oorzaak is, om die eerst aan te pakken, waar is ze bang voor. Als ze bang is voor mensen haar leren dat mensen leuk kunnen zijn, door veel mensen haar een lekker hapje te laten geven.
Een hele klus.
  "

 Hij leert ook wel veel van mijn andere hond, veel dingen doet hij ook na. Maar een hele roedel hebben we niet, ze zijn met zn tweeën en af en toe heeft hij contact met de hond van mijn zoon of met de hond van een vriendin, deze honden kent hij goed en daar is hij niet bang voor. 

De oorzaak waarom hij zo bang is weten we niet, daar zullen we helaas ook niet  achter gaan komen. Hij heeft veel littekens op zijn lijf dus goed is hij niet behandeld. Hij is ook al een aantal keer eerder geplaatst voordat hij hier kwam  dus dat heeft ook geen goed gedaan natuurlijk, van hot naar her gesleept worden is natuurlijk geen pretje. 

 

honden page profiel dinydiny

" Er zit zowizo verlatingsangst in zoals ik lees. "

 Daar heeft hij inderdaad last van, helaas weet ik niet hoezo hij dit ontwikkeld heeft.

honden page profiel dinydiny

"  goed idee als je een hond ergens enthousiast voor kan krijgen is dat mooi meegenomen en kan hij lekker wat energie kwijt
 
Met Jenna doe ik regelmatig "speuren" in de tuin
https://digidog.nl/gratis-ebook-speuren/
 
in het begin hebben we ook veel tug of war gedaan, maar dat interesseert haar niet meer.
 
Je zou je ook  in Ttouch kunnen verdiepen, ook heel goed voor de vertrouwensband, ze hebben ook speciale tuigjes. "

 Ik heb het e-book gedownload en ga het straks lezen. Ik laat hem nu al regelmatig wat voer opspeuren in de tuin. 

Tug of war ken ik niet ik ga kijken of ik wat op Internet kan vinden hier over. 

Ttouch ken ik ook niet, ga ik ook opzoeken! Bedankt voor de tips. 

 

honden page profiel dinydiny

Vandaag een sprongetje gemaakt of beter gezegd huppeltje haha, hij kan er zo over heen stappen. 

Ik heb 2 emmers op zn kop gezet met daarbovenop een bezemsteel. Hij liep er eerst heel de tijd langs,  toen heb ik het zo neergezet dat hij er niet meer langs kon. 

Eerst de andere hond een aantal keer eroverheen gestuurd en daarna ben ik met wat stukjes worst aan de andere kant van de 'sprong' gaan staan eerst durfde hij niet maar na wat aanmoediging nam hij een mega sprong. 

Nadat hij het gedaan had was hij best wel uitgelaten, hij leek wel een soort van trots op zich zelf te zijn.

Nadat hij het een keer gedaan had heeft hij het nog een paar keer gedaan en hij is nog wat voorzichtig maar lijkt het wel leuk te vinden! Of hij het springen nou zo leuk vind weet ik niet maar worst is altijd leuk haha

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Ik heb het e-book gedownload en ga het straks lezen. Ik laat hem nu al regelmatig wat voer opspeuren in de tuin. 
Tug of war ken ik niet ik ga kijken of ik wat op Internet kan vinden hier over. 
Ttouch ken ik ook niet, ga ik ook opzoeken! Bedankt voor de tips. 
  "

 wb tug of war, heb ik weer twijfel of het wel goed voor de nek/rug is maar veel (maar ook weer niet alle) honden schijnen het heel leuk te vinden om dit samen te doen. Dus niet te wild zou ik zeggen en met beleid. Dit is een filmpje met tips hoe het te spelen. Het leuke eraan is dat de hond altijd wint.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EjGyBhT3kk0

 

hoe ging trouwens het springen?

 

honden page profiel dinydiny

"  wb tug of war, heb ik weer twijfel of het wel goed voor de nek/rug is maar veel (maar ook weer niet alle) honden schijnen het heel leuk te vinden om dit samen te doen. Dus niet te wild zou ik zeggen en met beleid. Dit is een filmpje met tips hoe het te spelen. Het leuke eraan is dat de hond altijd wint.
 
https://www.youtube.com/watch?v=EjGyBhT3kk0
 
hoe ging trouwens het springen?
  "

 De hond speelt niet met speeltjes dus helaas valt dat af. Hij heeft een speeltje waar hij wel is achteraan gaat als je het gooit, vervolgens pakt hij het op en gaat ermee rennen maar dit gebeurt niet vaak. En hij wilt de bal van mijn andere hond nog wel is snel pakken als hij hem bij mij neergooit om weg te gooien dan gaat hij er ook mee lopen rennen zodat de andere hond hem achterna gaat. Verder geeft hij echt totaal niet om speelgoed, hoe gek je er zelf mee doet het interesseert hem gewoon niet. 

Wat betreft het springen heb ik in de reactie boven jou reactie beschreven, het ging best wel goed! Het was wel heeel erg laag, eerst op een laag sprongetje maar is vertrouwen opbouwen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ah had ik even gemist van het springen, toch wel positief dan, en inderdaad gaat het er gewoon om samen bezig zijn met iets leuks. Mooi dat hij trots op zichzelf kan zijn.

 

Lola mijn eerste herplaatser was niet in voor speelgoed, Jenna alleen in heb begin, ik denk dat ze dat nooit geleerd hebben als pup. Lola kon me zo aankijken van "wat doe jij nou gek met dat ding" toch vond ze trekspelletjes wel leuk soms met zo'n flostouw (net zoiets als tug of war dus) maar zij werd daar weer veel te wild van.

Het is een hele zoektocht...

honden page profiel dinydiny

" ah had ik even gemist van het springen, toch wel positief dan, en inderdaad gaat het er gewoon om samen bezig zijn met iets leuks. Mooi dat hij trots op zichzelf kan zijn.
 
Lola mijn eerste herplaatser was niet in voor speelgoed, Jenna alleen in heb begin, ik denk dat ze dat nooit geleerd hebben als pup. Lola kon me zo aankijken van "wat doe jij nou gek met dat ding" toch vond ze trekspelletjes wel leuk soms met zo'n flostouw (net zoiets als tug of war dus) maar zij werd daar weer veel te wild van.
Het is een hele zoektocht... "

 Ik vond het zelf ook erg leuk om met hem bezig te zijn op deze manier dus ik wil het zeker gaan uitbreiden, onze tuin is niet supergroot dus het blijft wel beperkt natuurlijk maar wat sprongetjes, paaltjes en een tunnel gaan wel passen! 

Ik denk dat ze inderdaad nooit geleerd hebben wat ze moeten doen met speelgoed, toch wist mijn andere hond, ook een herplaatser in het begin ook niet wat hij ermee aan moest maar inmiddels speelt hij super veel met speelgoed, die heeft het toch nog geleerd. De probleemhond vind het alleen leuk als een ander het heeft.  Het zijn net kinderen haha 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja samen iets doen kan zo leuk zijn vind ik ook.

 

 

 

hier Lola in een parkje om de hoek waar maar heel weinig mensen kwamen en je leuk samen kon "spelen"

 

hier op wat boomstammen snoepjes zoeken

 

Jenna is voor zulke dingen dan weer te quirrelig, heeft geen rust, wil voorwaarts, ruiken, snuffelen of in hoog tempo verder lopen.

dit vond ze in het begin leuk en spannend, ze gromde daarbij ook heel erg en kwam los, was trots als zij als overwinnaar met het touw weg liep. Ze is een heel introvert hondje dus dat was heel goed voor haar. Als ik er nu mee aankom heeft ze zoiets van he nee, en loopt snel de andere kant op

 

je hebt me trouwens met die emmers en een stok wel op een idee gebracht, dat ga ik ook uitproberen in de tuin als het eens een keer ophoud met regenen.

 

honden page profiel ElianeEliane

"  

Wij komen uit Zuid Holland. "

 Da reden dat ik dit vraag is dat ik me specialiseer in gedragsproblemen. Als je wilt, gezien het zuid Holland is, wil ik vrijblijvend eens tot bij jullie komen. Zodat ik de hond zijn gedrag kan zien. Als je vragen hebt, hoor ik het wel
.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

wat erg dat het maar niet wil lukken...
Ik heb ook niet direct een pasklaar antwoord voor je om de problemen op te lossen bij je thuis, maar ik wil gewoon een aller-laatste anker meegeven voor het geval het écht niet meer kan om hem in huis te houden...
Bij Dierenthuis is Almere wonen allemaal dieren die nergens meer een plekje kunnen vinden in de maatschappij, en bijna allemaal door gedrag dat niet hanteerbaar is in een druk bevolkt land.
Ze kunnen/mogen er gewoon 'hond' zijn, er zijn geen buren die er last van hebben, ze 'mogen' samenleven maar 'moeten' niks...
Meestal als ze er aankomen willen op zichzelf zijn, maar na een tijd merk je best dat ze toenadering zoeken tot andere honden en tot de verzorgers...
er zijn heel veel hondjes zoals die van jullie, die uit het buitenland naar Nederland zijn gekomen ter adoptie, met de beste bedoelingen, maar die ook vanwege ernstige gedragsproblemen van het éne huis naar het andere zijn verhuisd, en waar op het einde maar één optie meer voor lijkt te bestaan, en dat is euthanasie...
Diezelfde honden krijgen een leven van vrijheid en goede zorgen bij Dierenthuis en leven daar nog jaren in harmonie met mekaar....
Ze nemen daar alleen maar dieren die nergens meer terecht kunnen...
Dus moest het écht niet lukken met je hondje, houdt dan Dierenthuis nog in je achterhoofd...

Ikzelf heb er 6 adoptiedieren-op-afstand: drie honden (waaronder minstens één die echt niet meer houdbaar was in een normaal gezinsleven en nu super-happy is) en drie katjes...

Heel veel succes!!

honden page profiel dinydiny

" ja samen iets doen kan zo leuk zijn vind ik ook.
 
 

 
hier Lola in een parkje om de hoek waar maar heel weinig mensen kwamen en je leuk samen kon "spelen"
 

hier op wat boomstammen snoepjes zoeken
 
Jenna is voor zulke dingen dan weer te quirrelig, heeft geen rust, wil voorwaarts, ruiken, snuffelen of in hoog tempo verder lopen.

dit vond ze in het begin leuk en spannend, ze gromde daarbij ook heel erg en kwam los, was trots als zij als overwinnaar met het touw weg liep. Ze is een heel introvert hondje dus dat was heel goed voor haar. Als ik er nu mee aankom heeft ze zoiets van he nee, en loopt snel de andere kant op
 
je hebt me trouwens met die emmers en een stok wel op een idee gebracht, dat ga ik ook uitproberen in de tuin als het eens een keer ophoud met regenen.
  "

 Wel lekker dat je een parkje om de hoek hebt waar weinig mensen komen! Dat is hier helaas niet te vinden. 

Bijv boomstammen ofzo springt hij echt niet op.  

Een sprongetje is echt super makkelijk op te bouwen, ik doe het nog steeds op emmer hoogte, hij lijkt het leuk maar toch nog steeds een klein beetje spannend te vinden dus ik hou het laag tot hij meer vertrouwen heeft dan kan ik altijd nog verder omhoog

honden page profiel dinydiny

"  Da reden dat ik dit vraag is dat ik me specialiseer in gedragsproblemen. Als je wilt, gezien het zuid Holland is, wil ik vrijblijvend eens tot bij jullie komen. Zodat ik de hond zijn gedrag kan zien. Als je vragen hebt, hoor ik het wel. "

 Wat een lief aanbod!

Welke trainingsmethode hanteer je? 

 

honden page profiel dinydiny

" wat erg dat het maar niet wil lukken...
Ik heb ook niet direct een pasklaar antwoord voor je om de problemen op te lossen bij je thuis, maar ik wil gewoon een aller-laatste anker meegeven voor het geval het écht niet meer kan om hem in huis te houden...
Bij Dierenthuis is Almere wonen allemaal dieren die nergens meer een plekje kunnen vinden in de maatschappij, en bijna allemaal door gedrag dat niet hanteerbaar is in een druk bevolkt land.
Ze kunnen/mogen er gewoon 'hond' zijn, er zijn geen buren die er last van hebben, ze 'mogen' samenleven maar 'moeten' niks...
Meestal als ze er aankomen willen op zichzelf zijn, maar na een tijd merk je best dat ze toenadering zoeken tot andere honden en tot de verzorgers...
er zijn heel veel hondjes zoals die van jullie, die uit het buitenland naar Nederland zijn gekomen ter adoptie, met de beste bedoelingen, maar die ook vanwege ernstige gedragsproblemen van het éne huis naar het andere zijn verhuisd, en waar op het einde maar één optie meer voor lijkt te bestaan, en dat is euthanasie...
Diezelfde honden krijgen een leven van vrijheid en goede zorgen bij Dierenthuis en leven daar nog jaren in harmonie met mekaar....
Ze nemen daar alleen maar dieren die nergens meer terecht kunnen...
Dus moest het écht niet lukken met je hondje, houdt dan Dierenthuis nog in je achterhoofd...

Ikzelf heb er 6 adoptiedieren-op-afstand: drie honden (waaronder minstens één die echt niet meer houdbaar was in een normaal gezinsleven en nu super-happy is) en drie katjes...

Heel veel succes!! "

 Bedankt voor de tip!

Ik had hier nog nooit van gehoord eigenlijk,  ik heb op de site gekeken en er zitten best veel dieren zo te zien.  

Wat goed dat je adoptie dieren op afstand hebt! 

honden page profiel dinydiny

Gisteren is het tijdens het uitlaten erg slecht gegaan. 

We waren op een rustige plek in de polder waar zelden andere honden komen. De meeste stukken zijn heel overzichtelijk maar op sommige plekken staat wat bosjes waardoor je niet altijd kan zien of er wat aan komt.

Helaas kwamen wij vanaf het ene punt en kwam er een man met een hond vanaf de andere kant. 

Hij viel echt gigantisch uit, ik kon hem bijna niet houden, ik werd beetje bij beetje steeds dichterbij de man met hond getrokken. De andere hond werd ook helemaal druk hierdoor.  

Uiteindelijk lukte het om wat afstand te nemen (zo n 5 meter) ik wou omdraaien met de hond maar ik kreeg hem echt niet mee getrokken.  

De man zette een stap dichterbij toen ging hij nog meer uit zijn dak natuurlijk. Hij riep bijt ie?  Dus ik riep terug probeer het maar niet! Toch liep hij langs ons (zonder hond die zat aan een boom omdat hij dingen ging verstoppen op het veld) de hond kwam echt heel dichtbij de man en ik was echt heel erg bang dat hij zou happen.  

Het was vervelend  dat de man niet wat afstand hield maar helaas kan ik hem dat ook niet kwalijk nemen want hij mag daar natuurlijk gewoon lopen met zijn hond. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat is altijd ontzettend balen zulke incidenten,

 

ja die man mag daar lopen, maar moest hij zo dichtbij komen....

 

 

Eliane heeft daar trouwens een prima aanbod gedaan, het zou geweldig zijn als zij je kon helpen

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Diny, ik vraag me toch ook af of je hond nooit met hondengevechten te maken heeft gehad.

 

Het is ook zo verdomde jammer dat je niet precies weet waar de hond precies vandaan komt, welk asiel in het buitenland, ik had je kunnen helpen met daar navraag doen over de achtergrond van de hond, hoe hij daar terecht is gekomen, zijn gedrag aldaar en hoe de mensen daar over hem dachten en wat ze aan hem merkten.

 

Ik weet niet in hoeverre je iets an dit artikel kunt hebben, het is in het Engels en het is het beste dat ik kon vinden over hoe je honden die op een of andere manier mishandeld zijn, het beste kunt begeleiden om te hersocialiseren/rehabiliteren.

https://www.petplace.com/article/dogs/pet-behavior-training/how-to-care-for-an-abused-dog/

 

Ook kun je eens vragen bij het asiel in Rotterdam of Den Haag (die hebben in de omgeving ZH de meeste ervaring met het soort getraumatiseerde honden die alleen maar een balkon kennen of hondengevechten hebben meegemaakt) of zij iemand kennen die ervaring heeft met het hersocialiseren van dit soort honden zodat je contact kunt opnemen voor tips en evt begeleiding.

Neem alsjeblieft ook het aanbod van Eliane aan!

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Geen aandacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^