Schilfers, jeuk en stinken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Linda van Duist (Gast)

Mijn shihtzu heeft vanaf pup last van jeuk, schilfers en stinkt zuur. Al van alles geprobeerd, voeding, shampoo, medicijnen, niets helpt tot nog toe. DA weet ook geen oplossing. Zijn er hier misschien mensen die een oplossing weten?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat voor een voer geef je je hond?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Als je alles al geprobeerd hebt,en de DA weet ook geen oplossing....dan moeten wij het vanaf hier wel weten,haha.WAT heb je precies geprobeerd aan voeding,shampoo en medicijnen?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Is het trouwens een Shih met stamboom?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Probeer eens voeding zonder granen,kip,rund,conserveringsmiddelen(BHT BHA en Etoxyquine).

 

Ik zou zelf overstappen op een kvv(kant en klaar vers vlees) van 1 diersoort,enkelvoudig en dan eens zien hoe dat gaat.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Goed advies, Soraya.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Is er al bloed geprikt op de schildklier? Schilvers, zuur ruiken kan van een niet goed werkende schildklier komen.

Is er al een schraapsel genomen van de huid?

Heb je al medicinale shampoo gekregen van je arts tegen schimmels?

Ben je graanvrij voer gaan geven?

 

Wat heb je dan allemaal al gedaan?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je hebt van alles geprobeerd...en de dierenarts weet het niet meer...pyoderm....dat kan je bij je dierenarts kopen of op internet...google er maar eens op....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Productinformatie Pyoderm Shampoo Katten vertonen veel minder vaak een pyodermie dan honden.                Dat komt omdat katten een andere huidflora dan honden hebben.            Bij de hond is de plek waar de haren uit de huid komen minder goed afgesloten dan bij veel andere zoogdieren.        . Dit is een zwakke plek in de verdediging van de huid bij de hond.           Met de Pyoderm Shampoo van Virbac kunt u de huid van uw hond of kat verzorgen.                  De shampoo bevat chloorhexidine en draagt bij aan het versterken van de weerstand van de huid.             Gebruiksaanwijzing: Goed schudden voor gebruik. Pyoderm op de vooraf nat gemaakte vacht aanbrengen. Het product goed over de vacht verdelen. Masseer Pyoderm in de natte vacht en laat de shampoo goed schuimen. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo 5 à 10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit.              Beginnen met 2 keer per week te behandelen, nadien kan dit teruggebracht worden naar 1 keer per week. Aanbevelingen: Uitsluitend voor uitwendig gebruik, vermijd contact met de ogen en de oren. Ingrediënten: Mild reinigende bestanddelen, chloorhexidine en vochtinbrengende substanties, zowel in vrije als ingekapselde vorm (spherulieten), Monosaccharide / Alkylpolyglucoside (Virbac Glycotechnologie) chitosanide. pH-neutraal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Gewoon bij de dierenarts.......

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heb nog wat voor je opgezocht, hoop dat je hier nog komt......sudocream, en zinkzalf....kijk daar eens naar..              Sudocream....de behandeling tegen, eczeem, psoriasis, dermatitis en nog veel meer.     Veilig product.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Zinkzalf.....Het werkzame bestanddeel is feitelijk niet zink, echter een restproduct van zink. Dat wordt ook wel zinkoxide genoemd en wordt verkregen door ontleding van zinknitraat, -carbonaat of –hydroxide. Het is veelal een witte tot gelige poeder en is niet oplosbaar in water. Daarom wordt ook vaak voor de zalf een vaseline basis gekozen waarmee de goede werking op de huid kan worden gesmeerd.     Eigenschappen van zinkzalf Wordt de zalf aangebracht heeft het een direct verkoelende werking.                        Daarnaast heeft het als eigenschap dat de huid wordt samengetrokken (adstringerend) waarmee wondjes versneld kunnen herstellen.          Meest belangrijke aspect van de zalf wordt gevormd door de indampende werking op vocht. Indien blaasjes worden behandeld dan heeft het tot gevolg dat de vocht afneemt en indroogt. Vocht lost op binnen in het blaasje waardoor de besmettelijkheid van de aandoening afneemt en verdwijnt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je schrijft dat je alles hebt geprobeerd en dat de dierenarts geen raad meer weet.....      probeer deze sucocreame eens, het proberen waard...                                 hypoallergene lanoline, zinkoxide, benzylbenzoaat en benzylcinnamaat en benzylalcohol.                  Een hoop moeilijke woorden, maar ik zal even in wat makkelijkere taal uitleggen wat de werking van deze ingrediënten is.                      Het bestanddeel hypoallergene lanoline lijkt op natuurlijk huidvet dat de huid tegen invloeden van buitenaf beschermt.                     De benzylcinnamaat en benzylbenzoaat bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor het herstelproces van de huid wordt gestimuleerd en ondersteund.                        De aanwezige zinkoxide doet de huidporiën samentrekken en is verkoelend en beschermend voor de huid. De benzylalcohol werkt als een mild, plaatselijk verdovingsmiddel dat pijn en irritatie wat verzacht en heeft tevens een desinfecterende en bacteriedodende werking.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Voordat je zelf gaat dokteren, laat eerst een de schildklier testen, je kan wassen wat je wilt, maar als het de schildklier is dan helpt dat niet.

Volgende forumvraag: Wond bij oor. Oplossing?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^