Castratie reutje, wel of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

" Maak er geen probleem van wil alleen eerst goed geïnformeerd zijn en de voordelen tegen de nadelen leggen en of de nadelen ook echt altijd zijn of bij een enkele hond.  "

 O,  zo moet je mijn antwoord niet opvatten Aizen! Ik bedoelde het gewoon in het algemeen. Was beslist niet op jou of iemand anders hier gericht. Gewoon mijn denkwijze aangezien ik vaak hoor dat men beslist niet moet castreren.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik heb zelf dan geen reu. Een teef castreer je wegens medische voordelen. Bij een reu heb je dat niet.

Ik zou zelf een reu dus niet zomaar laten castreren, tenzij hij dus heel erg zou gaan rijden oid.

Maar dan nog, zou ik de puberteit afwachten, dat kan nog wel even duren.

 

Hier een teef laten castreren, luisterde buiten slecht, plaste om de 2 meter ergens overheen/tegen aan. Heeft niks veranderd, ze doet het nog. Ik weet dus niet of castreren echt drastisch je hond gaat veranderen.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Ik heb zelf dan geen reu. Een teef castreer je wegens medische voordelen. Bij een reu heb je dat niet.
Ik zou zelf een reu dus niet zomaar laten castreren, tenzij hij dus heel erg zou gaan rijden oid.
Maar dan nog, zou ik de puberteit afwachten, dat kan nog wel even duren.
 
Hier een teef laten castreren, luisterde buiten slecht, plaste om de 2 meter ergens overheen/tegen aan. Heeft niks veranderd, ze doet het nog. Ik weet dus niet of castreren echt drastisch je hond gaat veranderen. "

 Die van mij plast zich wel beter leeg. Maar markeert nog steeds dat is niet weg gegaan. Hier een plasje en daar een plasje. 

 

Ik zou ook altijd wachten tot de puberteit is geweest. Ik ben niet voor of tegen castreren. Mensen denken vaak dat castreren alle problemen die ze met hun hond ervaren oplost. 

 

Bij mij heeft het goed uitgepakt maar ik heb het dus ook bewust eerst chemisch uitgeprobeerd. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik zou toch ook denken aan een groot deel stressgerelateerd .... Raiko had enorm veel last van zijn hormonen, een castratie heeft bij hem gezorgd voor minder frustratie en kalmte in zijn koppie. Het helpt enkel bij gedrag dat seksueel is. Maar als jullie voor dat pension daar nooit wat van gemerkt hebben? Persoonlijk zou k een ander pension zoeken, het gaat toch niet dat ze zomaar honden los gooien en die gaan vechten. Ze moeten wel een beetje kijken wie bij wie kan gelaten worden. Ik zou een oppas in huiselijke sfeer zoeken. Is er geen kennis of familie die dat wilt? Tegen betaling of beloning uiteraard, of een kleiner pension. Breng hem daar dan eens in de ochtend, s'avonds terug ophalen en bouw het op, zo leert de hond dat jij terugkomt en zal er minder stress zijn als je dan een weekje op reis vertrekt. Wees ook niet opgewonden of emotioneel, bij vertrek gewoon achterlaten en weggaan, bij het ophalen heel kalm begroeten en meteen iets leuks doen zoals een wandeling

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Ik ben er volledig tegen, onze eerste chow was op sexueel gebied vrij fel tijdens "bronstijden". Hij was echter extreem gespierd en krachtig. De DA zei terecht dat het castreren de spiermassa zou verminderen en een karakterwijziging kon veroorzaken. Hij heeft 14 jaren goed geleefd, toen hij 12 werd had hij wat minder last van zijn testosteron.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er zijn altijd voor en nadelen, die zijn er, lees je goed in, er is genoeg lees  materiaal die op feiten berusten, en een keuze maakt je zelf, .......laat eerst je hond volwassen worden, hormonen heeft de hond nodig om goed uit te groeien, karakter en skelet...door castratie, zowel de teef als de reu vallen de hormonen stil ....wil je dan toch castreren, dan aan jou de keuze..

honden page profiel bassiebassie

" Ik snap niet waarom mensen zo'n probleem maken van castreren. Ik vind de voordelen er van beter dan niet castreren. Waarom zou je een reu niet castreren? Mijn reu is met 7 mnd gecastreerd. Puur om het feit dat ik een hond wil die met alle andere honden kan blijven spelen. Toen hij 6 a 7 mnd was kwam iedere volle reu op hem af om te vechten. Mijn hond zelf had de hormonen misschien al wel, die andere reuen roken, maar nog niet het gedrag wat er bij hoorde. Dus wilden volle reuen kennelijk vechten. Nu heb ik een hond die ook direct terug vocht als een andere hond begon te vechten maar nu hij gecastreerd is is er voor volle reuen geen aanleiding meer kennelijk. Mijn hond speelt vrolijk overal mee, reu of teef, welk ras en hoe groot of klein dan ook. Nergens meer last van sindsdien. Mbt 10 a 20x plassen onderweg....dat deden mijn vorige dominante teven ook. Daar zou ik geen problemen mee hebben. Echter...mijn gecastreerde reu plast 1x en wandelt vrolijk verder. Hij plast ook nergens tegenaan bv in winkels, rijdt niet op andere honden en er wordt ook niet op hem gereden door andere honden. Niks dan voordeel dus. Ik vind zolang je een reu hebt waar je niet mee gaat fokken je hem het beste kunt castreren om alle frustraties die ongecastreerd met zich mee kan brengen niet opweegt tegen de voordelen van castreren bij de reu ook qua innerlijke rust. 

Overigens....bij paarden idem. De meeste worden gewoon geruind. Niks mis mee alleen maar makkelijker in omgang.  "

 


Het is jammer dat dit soort ideeën zelfs nu nog in 2017 blijven bestaan. Het is nergens op gebaseerd en slaat werkelijk helemaal nergens op. Alles wat jij een voordeel van castratie noemt doen mijn niet gecastreerde reuen ook niet. Frustratie en innerlijke rust? En dat zit in de ballen ? Ach zo jammer dat dit idee nog altijd blijft bestaan. De enige die echt beter wordt van castratie is de dierenarts!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Het is jammer dat dit soort ideeën zelfs nu nog in 2017 blijven bestaan. Het is nergens op gebaseerd en slaat werkelijk helemaal nergens op. Alles wat jij een voordeel van castratie noemt doen mijn niet gecastreerde reuen ook niet. Frustratie en innerlijke rust? En dat zit in de ballen ? Ach zo jammer dat dit idee nog altijd blijft bestaan. De enige die echt beter wordt van castratie is de dierenarts! "

 Gewoon een hoax net als de anti-vaxxers. Niet castreren is zelfs nog een makkelijke want het is lekker goedkoop, speelt in op de emoties van de menselijke man en van een intacte reu heeft vooral de ander last. En dan maar klagen als een teefje in de wijk loops is. Dan is dat haar schuld natuurlijk.

 

Cody heeft gewoon gelijk. Zodra de reu is uitgegroeid heeft intact laten geen enkele waarde als je niet wilt fokken. Niet voor de reu, niet voor de eigenaar en al helemaal niet voor de eigenaren van teefjes (en die teefjes) die nog niet uitgegroeid zijn of waar men wel mee wil gaan fokken.

 

Het hebben van een teefje wordt steeds meer Russische roulette met al die onverantwoordelijke reuen eigenaren. Dan heb ik het dus over hen die hun intacte reu wel los laten lopen buiten losloopgebieden en dat is helaas de meerderheid. Niet hun probleem toch?

 

Gezien de houding hier zal ik helaas drastische maatregelen moeten treffen als Elsa loops wordt. En dat zal niet ten kostte gaan van Elsa kan ik je vast vertellen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De enige die echt beter wordt van castratie is de dierenarts! "

 De dierenarts wordt juist beter van die hoax.

Vanwege al die bangmakerij wordt er steeds vaker eerst chemisch gecastreerd, of steeds opnieuw chemisch gecastreerd voor men tot de echte castratie over gaat. Kassa!

 

Morningafterpil, abortussen en oepsnestjes. Ook kassa!

 

Problemen aan de voortplantingsorganen van de reutjes. Kassa!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Als de narcose niet een te groot risico voor Balou zou zijn geweest had ik hem laten castreren. Er zal momenteel wel een teefje in de buurt loops zijn want het is weer zo ver, Balou loopt kwijlend en klappertandend zijn uitlaatronde ook wil hij overal snuffelen en weigert door te lopen. Thuis loopt hij ook steeds achter Lotus aan haar besnuffelend en aflebberend en dan maar staan klappertanden en kwijlen, echt vervelend gedrag. Lotus is trouwens voor haar eerste loopsheid gecastreerd, dit i.v.b. met zeer slechte ervaringen met melkkliertumoren bij Mowgli, de kans hierop is bij Lotus nu nihil net als op baarmoederontsteking. Lotus heeft geen nadelige gevolgen aan de vroege castratie overgehouden, ze is gecastreerd op de dag dat ze zes maanden werd.

honden page profiel bassiebassie

"  Gewoon een hoax net als de anti-vaxxers. Niet castreren is zelfs nog een makkelijke want het is lekker goedkoop, speelt in op de emoties van de menselijke man en van een intacte reu heeft vooral de ander last. En dan maar klagen als een teefje in de wijk loops is. Dan is dat haar schuld natuurlijk.

 

Cody heeft gewoon gelijk. Zodra de reu is uitgegroeid heeft intact laten geen enkele waarde als je niet wilt fokken. Niet voor de reu, niet voor de eigenaar en al helemaal niet voor de eigenaren van teefjes (en die teefjes) die nog niet uitgegroeid zijn of waar men wel mee wil gaan fokken.

 

Het hebben van een teefje wordt steeds meer Russische roulette met al die onverantwoordelijke reuen eigenaren. Dan heb ik het dus over hen die hun intacte reu wel los laten lopen buiten losloopgebieden en dat is helaas de meerderheid. Niet hun probleem toch?

 

Gezien de houding hier zal ik helaas drastische maatregelen moeten treffen als Elsa loops wordt. En dat zal niet ten kostte gaan van Elsa kan ik je vast vertellen. "

 


Zelden zoveel bs gezien als in deze reactie.

Emoties van de menselijke man? Dus laten we alle vrouwen die al kinderen hebben dan ook maar castreren. Laten zitten heeft dan toch geen enkele waarde.....

Van mijn intacte reuen heeft niemand last. Dus omdat een eigenaar dan onverantwoord met zijn honden omgaat moet de hond gecastreerd.....ben ik nou gek.....?

Maar gelukkig praat jij, maar ook Cody uit eigen zeer beperkte kennis en ervaring. Ik zie het namelijk vaker fout gaan dan goed.

honden page profiel bassiebassie

"  De dierenarts wordt juist beter van die hoax.

Vanwege al die bangmakerij wordt er steeds vaker eerst chemisch gecastreerd, of steeds opnieuw chemisch gecastreerd voor men tot de echte castratie over gaat. Kassa!

 

Morningafterpil, abortussen en oepsnestjes. Ook kassa!

 

Problemen aan de voortplantingsorganen van de reutjes. Kassa! "

 


Nee je draait de zaken om.

Mensen zoals jij raden mensen aan om te castreren. Omdat mensen daar gelukkig over twijfelen doen ze gelukkig eerst een chemische castratie. Daar is dan nog een weg terug. Met reacties zoals die van jou en Cody jaag je mensen juist op kosten die er anders niet zouden zijn geweest.

"Morningafterpil, abortussen en oepsnestjes".
Dit heeft niets te maken met wel of niet castreren. Dit is gewoon een eigenaar die niet zijn verantwoording neemt. Mijn honden hebben nog NOOIT een oeps nestje veroorzaakt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voor mij maakt jullie keuze om te castreren, niets uit, dat is jullie keuze......ik heb meer dan 35 Jaar teven, geen enkele aanleiding om mijn teven te castreren, en echt ik verzin niets, ik heb mooie teven maar tijdens loopsheid lopen er weinig reuen achter me aan...en om maar te zeggen als men niet fokt laat maar castreren dan hebben de reuen geen last van mijn teven, gaat dat niet een beetje ver .?     Bams is op het moment al weer een Poosje loops, zo anderhalve week, ze loopt lekker buiten aan de lijn en zelfs de  reu van de overkant , nog geen tien meter er tussen , wat een  dekreu is komt niet bij mijn teef..opvoeding is er toch ook nog...... castratie moet men zelf weten, dat is een keuze, ik vind het te ver gaan dat als men een loopse teef heeft, dat ik dan maar uit het straatbeeld moet verdwijnen....andersom doe ik dat ook niet, als er een reu naar me toe komt van....hallo laat je reu eens castreren.....    ooo en ik wil ook nog even vermelden dat ik nog nimmer een reu op mijn teven gehad hebt, nimmer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Opvoeding is toch een vereiste voor de eigenaar van de reu, er zijn al vele hondenscholen waar de loopse teefjes gewoon welkom zijn en ook op shows, wel even in een aparte ring maar gewoon in de hallen....mogen ze gewoon aanwezig zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Voor mij maakt jullie keuze om te castreren, niets uit, dat is jullie keuze......ik heb meer dan 35 Jaar teven, geen enkele aanleiding om mijn teven te castreren, en echt ik verzin niets, ik heb mooie teven maar tijdens loopsheid lopen er weinig reuen achter me aan...en om maar te zeggen als men niet fokt laat maar castreren dan hebben de reuen geen last van mijn teven, gaat dat niet een beetje ver .?     Bams is op het moment al weer een Poosje loops, zo anderhalve week, ze loopt lekker buiten aan de lijn en zelfs de  reu van de overkant , nog geen tien meter er tussen , wat een  dekreu is komt niet bij mijn teef..opvoeding is er toch ook nog...... castratie moet men zelf weten, dat is een keuze, ik vind het te ver gaan dat als men een loopse teef heeft, dat ik dan maar uit het straatbeeld moet verdwijnen....andersom doe ik dat ook niet, als er een reu naar me toe komt van....hallo laat je reu eens castreren.....    ooo en ik wil ook nog even vermelden dat ik nog nimmer een reu op mijn teven gehad hebt, nimmer. "

Ik heb Mowgli pas toen ze vijf jaar was laten castreren omdat ze na iedere loopsheid schijnzwanger werd en dan mijn andere hondje aanviel. Maar ik heb wel eens als wandelend voorbehoedsmiddel tussen haar en een aan zijn baas ontsnapte hitsige Schotse collie gestaan, niet weg te jagen en niet leuk kan ik je vertellen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" ik heb mooie teven maar tijdens loopsheid lopen er weinig reuen achter me aan... "

 Ik heb er altijd wat moeite mee wanneer jij in topics over castratie en loopsheid deze opmerking weer plaatst.

Je hebt tenslotte ook een topic geopend dat je nauwelijks andere honden tegenkwam in jouw omgeving en wandelgebieden.

 

Niet iedereen zit in die situatie. Een loopse teef meenemen naar om het even welk losloopgebied hier, zou ik niet in mijn hoofd halen. Er lopen altijd intacte reutjes.

Maar ook toen Momo langgeleden loops was en ik heel bewust op incourante tijden naar postzegeltjes in de wijk liep (of met de auto en dan snel er in en er uit bij zo'n postzegel) ben ik een aantal malen zo'n loslopende intacte reu tegengekomen.

 

Met de anti-castratie hoax van tegenwoordig zie ik echt op tegen de loopsheid van Elsa straks. Zelfs mijn eigen achtertuin is niet veilig.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik heb er altijd wat moeite mee wanneer jij in topics over castratie en loopsheid deze opmerking weer plaatst.
Je hebt tenslotte ook een topic geopend dat je nauwelijks andere honden tegenkwam in jouw omgeving en wandelgebieden.
 
Niet iedereen zit in die situatie. Een loopse teef meenemen naar om het even welk losloopgebied hier, zou ik niet in mijn hoofd halen. Er lopen altijd intacte reutjes.
Maar ook toen Momo langgeleden loops was en ik heel bewust op incourante tijden naar postzegeltjes in de wijk liep (of met de auto en dan snel er in en er uit bij zo'n postzegel) ben ik een aantal malen zo'n loslopende intacte reu tegengekomen.
 
Met de anti-castratie hoax van tegenwoordig zie ik echt op tegen de loopsheid van Elsa straks. Zelfs mijn eigen achtertuin is niet veilig. "

 Ik loop ook hier in mijn dorp, niet alleen in de blauwe stad...en hier zijn ook reuen..zelfs op tien meter afstand een fokteu, ook geen last van....ik woon hier nog maar net, heb in capelle a.d. Ijssel gewoond en ook daar loopse teven, en ook geen last, wil ik niet zeggen dat anderen er geen last van hebben, maar ik heb nimmer een lastige reu achter me aangehad.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben niet tegen castratie, zeker voor een teefje niet, wel zeg ik laat eerst je hond goed uitgroeien voor je de keuze maakt, hormonen zijn nodig, ik heb honden die meer nadelen zullen hebben dan voordelen van castratie, incontinent, en een vreselijke vacht verandering, en als het medisch noodzaak is, tuurlijk gebeurd het dan, maar anders niet... en te jong castreren is niet aan te raden, nogmaals eerst laten uitgroeien.en maak dan de keuze.......ik ben wel zo eerlijk, als de nadelen van mijn ras er niet waren dan weet ik het nog zo net niet wat ik dan zou doen, wel zou ik ze eerst laten uitgroeien dat zeker.

honden page profiel bassiebassie

"  Ik heb er altijd wat moeite mee wanneer jij in topics over castratie en loopsheid deze opmerking weer plaatst.

Je hebt tenslotte ook een topic geopend dat je nauwelijks andere honden tegenkwam in jouw omgeving en wandelgebieden.

 

Niet iedereen zit in die situatie. Een loopse teef meenemen naar om het even welk losloopgebied hier, zou ik niet in mijn hoofd halen. Er lopen altijd intacte reutjes.

Maar ook toen Momo langgeleden loops was en ik heel bewust op incourante tijden naar postzegeltjes in de wijk liep (of met de auto en dan snel er in en er uit bij zo'n postzegel) ben ik een aantal malen zo'n loslopende intacte reu tegengekomen.

 

Met de anti-castratie hoax van tegenwoordig zie ik echt op tegen de loopsheid van Elsa straks. Zelfs mijn eigen achtertuin is niet veilig. "

 


Ik ben toch heel benieuwd waar je het over hebt als je het over een anti-castratie hoax hebt. Ik ben bang dat het hele probleem bij jou tussen de oren zit. Ik moet als eigenaar van een reu dan maar castreren omdat jij een teef hebt? En jij niet naar buiten durft? Beetje vreemd is dat wel, vind je ook niet?

Zelfs met een loopse teef zijn de mogelijkheden oneindig. Je hoeft niet naar een losloopgebied. Nergens voor nodig. Zelfs niet als je hond niet loops is. Wees creatief.

En STOP vooral met de schuld buiten jezelf leggen. Als JIJ moeite hebt met je eigen loopse teef dan moet JIJ daar iets aan doen. Dat kun je niet bij alle andere eigenaren neerleggen. Dat is namelijk allemaal verspilde moeite en energie. Werk aan die dingen waar jij invloed op hebt. Al het andere kun je toch niet veranderen.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

mijn niet gecastreerde reu heeft nooit één loopse hond lastig gevallen, daar dient een leiband voor, mijn teefjes zijn nooit besprongen geworden door een reu. Ik ging er elka dag gewoon mee wandelen.

Leven en laten leven is mijn moto letterlijk op te vatten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik loop met mijn loopse teven gewoon ook in de blauwe stad, en er hoef maar een reu daar te zijn, die losloopt, een beetje lavendel op de broek van je hond doet wonderen.....als je daar toch een beetje angst voor hebt om met je loopse teefje naar buiten te moeten gaan, gebruik lavendel okie op de broek van je teefje, geloof me, geen reu die echt achter je aanloopt, probeer het eens een keer uit.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Dubbelpost zag ik net

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"  
Ik ben toch heel benieuwd waar je het over hebt als je het over een anti-castratie hoax hebt. Ik ben bang dat het hele probleem bij jou tussen de oren zit. Ik moet als eigenaar van een reu dan maar castreren omdat jij een teef hebt? En jij niet naar buiten durft? Beetje vreemd is dat wel, vind je ook niet?

Zelfs met een loopse teef zijn de mogelijkheden oneindig. Je hoeft niet naar een losloopgebied. Nergens voor nodig. Zelfs niet als je hond niet loops is. Wees creatief.

En STOP vooral met de schuld buiten jezelf leggen. Als JIJ moeite hebt met je eigen loopse teef dan moet JIJ daar iets aan doen. Dat kun je niet bij alle andere eigenaren neerleggen. Dat is namelijk allemaal verspilde moeite en energie. Werk aan die dingen waar jij invloed op hebt. Al het andere kun je toch niet veranderen. "

Bassie....waarom reageer je zo agressief? Als jij jouw reu gewoon intact laat prima. Maar ga dan niet lopen zeuren over loopse teven. Die mogen ook gewoon in parken lopen waar intacte reuen komen. Moeten de eigenaren van deze honden hun reu ook maar bij zich houden. Dat is niet de verantwoording van alleen de eigenaren van loopse teven. Verder zijn er onder de intacte reuen genoeg kruizenruikers, weglopers, potloodventers, winkelpissers ed.....en dat is niet irritant? Nou....ik heb geen zin in een dergelijke reu. Die van mij doet dat gelukkig allemaal niet en heeft ook de hormonen niet gehad om vechtgedrag en ander vervelend gedrag te ontwikkelen. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Het probleem ligt toch helemaal niet bij wel of niet castreren. Het probleem ligt dus blijkbaar bij mensen die hun hond niet bij houden. Daar ben ik het wel mee eens. Buiten losloopgebied dient je hond aangelijnd te zijn of mocht je zo koppig zijn, moet je hond gewoon bij jou blijven en niet op andere honden afrennen. 

 

Toen Java loops was EN op de eerste dag van haar castratie kon ik haar niet fatsoenlijk uitlaten zonder honden die op haar af kwamen. Dat ligt niet aan of die beesten gecastreerd zijn of niet, dat ligt aan de eigenaren die alleen op de wereld zijn. Van mij hoeft dus echt niet elke reu gecastreerd. Mensen die hun reu (of loopse teef) maar laten doen, die moeten ze verplichten te castreren..

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

je bedoelt toch "de mensen"

honden page profiel bassiebassie

" Bassie....waarom reageer je zo agressief? Als jij jouw reu gewoon intact laat prima. Maar ga dan niet lopen zeuren over loopse teven. Die mogen ook gewoon in parken lopen waar intacte reuen komen. Moeten de eigenaren van deze honden hun reu ook maar bij zich houden. Dat is niet de verantwoording van alleen de eigenaren van loopse teven. Verder zijn er onder de intacte reuen genoeg kruizenruikers, weglopers, potloodventers, winkelpissers ed.....en dat is niet irritant? Nou....ik heb geen zin in een dergelijke reu. Die van mij doet dat gelukkig allemaal niet en heeft ook de hormonen niet gehad om vechtgedrag en ander vervelend gedrag te ontwikkelen.  "

 


Dat zeg ik, leg de schuld niet steeds bij de ander. Ik, in tegenstelling tot jou, zeur niet over de hond van iemand anders. Ik zorg voor de opvoeding van mijn honden. Daar kan ik iets mee. Ik heb absoluut geen last van kruizenruikers, weglopers, potloodventers, winkelpissers. Al hebben deze dingen niets met intacte reuen te maken, maar met opvoeding en eigenaren. En sinds wanneer zijn hormonen de oorzaak van vechtgedrag? En ander vervelend gedrag? Volgens mij zijn opvoeding en de verantwoording nemen van de eigenaar de oplossingen voor bijna alle problemen.

Maar het is natuurlijk wel makkelijk om de schuld bij anderen te leggen. Dan hoef jij niets te doen, behalve lopen klagen over anderen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" je bedoelt toch "de mensen" "

 Huh? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik loop met mijn loopse teven gewoon ook in de blauwe stad, en er hoef maar een reu daar te zijn, die losloopt, een beetje lavendel op de broek van je hond doet wonderen.....als je daar toch een beetje angst voor hebt om met je loopse teefje naar buiten te moeten gaan, gebruik lavendel okie op de broek van je teefje, geloof me, geen reu die echt achter je aanloopt, probeer het eens een keer uit. "

 Ik gebruik af en toe lavendel bij Java. De eerste keer dat ik dat bij haar opdeed (mevrouw stonk en ik wou die niet wassen) is zij wel zo ongelovelijk aangerand  het is alsof de reutjes daar juist op af kwamen. Java was niet eens loops en al een tijd geleden gecastreerd. Arm beest 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Nou, mijn gecastereerde reu moet toch echt niets van intacte reuen hebben, daar is hij niet aardig tegen, dus meneer blijft dan lekker aan de lijn dan.

 

Een loops teefje ruikt hij op grote afstand nog steeds hoor, en daar reageerd hij ook op.

Ooit heeft hij vast gezeten op een loopse teef, ik had geen idee toen dat hij dat nog zou doen, en de eigenaar van die teef had niet gezegd dat de hare loops was. We kwamen elkaar tegen in een gebied waar ze los liepen, en zij dacht, ohh, is Diesel maar, die is geen echte reu meer.

 

Met niet intacte reuen heeft Diesel trouwens helemaal geen problemen.  Moet trouwens zeggen voor hij geholpen was, was dat probleem er ook al met intacte reuen, maar dat was niet de reden voor castratie......

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"  
Dat zeg ik, leg de schuld niet steeds bij de ander. Ik, in tegenstelling tot jou, zeur niet over de hond van iemand anders. Ik zorg voor de opvoeding van mijn honden. Daar kan ik iets mee. Ik heb absoluut geen last van kruizenruikers, weglopers, potloodventers, winkelpissers. Al hebben deze dingen niets met intacte reuen te maken, maar met opvoeding en eigenaren. En sinds wanneer zijn hormonen de oorzaak van vechtgedrag? En ander vervelend gedrag? Volgens mij zijn opvoeding en de verantwoording nemen van de eigenaar de oplossingen voor bijna alle problemen.

Maar het is natuurlijk wel makkelijk om de schuld bij anderen te leggen. Dan hoef jij niets te doen, behalve lopen klagen over anderen. "

Mij hoor je niet klagen hoor. Mijn teven en reu waren/is prima opgevoed en heb er nog nooit problemen mee gehad. Ondanks dat met name de teven erg dominant waren. Wil niet zeggen dat ik zelf, net zo goed als ieder ander, een mening heb mbt wel of niet castreren. Dat je zelf met Ik, die alles goed doet, en de Ander niet, begint te schermen en mensen aanvalt, zegt voor mij meer over Jou dan mijzelf of die Ander.Je hebt overigens nog steeds geen antwoord gegeven op de enige vraag die ik je stelde.  Oh ja....en waar staat dat ik steeds de schuld bij een ander leg? Laat mij even zien...dan weet ik ook waar ik de fout kennelijk in ging. En...waar ik jou persoonlijk aanval???

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Tuig of toch halsband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^