Logé hond valt eigen honden aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lillerd (Gast)

Hallo!  Wij hebben thuis sinds vandaag een hond voor 3 weken op logé terwijl de baasjes op reis zijn. Het is een oudere hond die vroeger naar een pension ging, maar omdat hij zich daar te hard moest verdedigen tegen andere honden, logeert hij dit jaar bij ons gezin. Wij hebben zelf een maltezer van 4 jaar en een Golden retriever van 6 maanden. Nu lijkt het niet zo goed te klikken. Ze hadden vorige maand al eens kennis gemaakt, geen probleem. Ook vandaag toen de baasjes erbij waren, ging super goed. Maar sinds de baasjes vertrokken zijn, heeft onze logé al 4x onze eigen honden aangevallen op korte tijd. Terwijl zij eigenlijk niets deden, gewoon in het passeren of terwijl onze Golden aan het eten was, valt hij aan. En ook niet alleen blaffen of happen, hij springt echt naar onze honden en bijt hen in de hals tot we zelf tussen komen. We proberen hem zoveel mogelijk ruimte te geven en onze honden wat uit de buurt te houden zodat hij aan de nieuwe situatie kan wennen, maar het is niet mogelijk om onze honden 3 weken lang in een andere ruimte te houden mocht hij dit gedrag aanhouden. Zelf wordt ik ook wat zenuwachtig dat hij naar mij of mijn ouders gaat uithalen. We hebben al vaker honden op logé gehad, hebben ook zelf verschillende honden opgeleid, maar het is de eerste keer dat we dit meemaken en we weten niet goed hoe we hierop moeten reageren. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ik zou zo gauw mogelijk zijn baasje benaderen en zeggen dat je 'm als nog in het pension wilt doen omdat het absoluut niet gaat. Tenmiste hier lijkt het wel erg op!!

Ik zou, 'een hond van een ander', niet 'mijn probleem' laten worden.

Straks gebeurt er echt iets bij een ander ( hond) of echt iets naars bij je eigen hond dan ben jij er verantwoordelijk voor.

Als de hond zich nu al zo weet op te stellen dan vrees ik voor de tijd die nog over is.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Zoiets is zeker lastig... Ik heb het zelf ooit één keer meegemaakt dat een logé hier ook echt totaal niet klikte met één van onze honden, ondanks een succesvolle kennismaking. Deze twee honden hebben uiteindelijk na een aanvaring de rest van de vakantie gescheiden moeten leven omdat ze elkaar anders de tent uit vochten. Verre van ideaal, maar de baasjes zaten toen al in het buitenland dus we hadden weinig keus. Mijn ervaring is echter dus wel dat het er niet op verbeterd en veelal zelfs verslechterd als het nu al zo gaat. Het klinkt alsof de logé zo een heftige knauw heeft overgehouden aan zijn tijd in het pension dat hij nu gewoon niet goed kan aarden bij vreemde honden zonder zijn bazen. Zoiets is een trauma en dat haal je niet zo makkelijk uit een hond.
Ik heb dan ook vrees ik niet echt een goed advies voor jullie behalve te kijken of de hond misschien toch nog elders ondergebracht kan worden of de bazen hun reis nog kunnen annuleren? Want ik vrees dat 3wkn zo leven geen succes is.

Sterkte en succes!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan in ieder geval zorgen, dat de honden niet bij elkaar kunnen komen als er eten in de buurt is.

Omdat je schrijft dat de logee hond de golden aanviel toen die aan het eten was.

 

Ik heb nu ook voor 3 weken een logee hond.

Maar als de honden te eten hebben, zijn ze apart en komen pas weer bij elkaar als de bakjes allemaal opgeruimd zijn.

Ook het speeltje, die ze allemaal willen hebben, niet op de grond maar boven op de kast.

Wordt alleen buiten mee gespeeld, als ik er zelf bij ben.

 

Maar als dit niet voldoende helpt, dan heb je hopelijk iets aan de tips die hierboven al gegeven zijn.

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik zou zo gauw mogelijk zijn baasje benaderen en zeggen dat je 'm als nog in het pension wilt doen omdat het absoluut niet gaat. Tenmiste hier lijkt het wel erg op!!
Ik zou, 'een hond van een ander', niet 'mijn probleem' laten worden.
Straks gebeurt er echt iets bij een ander ( hond) of echt iets naars bij je eigen hond dan ben jij er verantwoordelijk voor.
Als de hond zich nu al zo weet op te stellen dan vrees ik voor de tijd die nog over is. "

 Ik zou woest zijn als iemand me zo'n oplossing zou geven als het om mijn hond ging. 

Die hond van een ander is nu haar verantwoordelijkheid, die kan ze toch niet even dumpen omdat het tegen zit..

 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Kan je de logé hond niet gescheiden plaatsen van jou honden? Het is voor hem een vreemde omgeving met andere geuren en dergelijke.

Om te eten hou je ze zowiezo apart dit om vechten te voorkomen en dat ze ieder rustig zijn bakje kan leegeten. Ook ' s avonds zou het raadzaam zijn om de logé gescheiden te houden van je eigen honden dit om aanvaring tussen de honden te vermijden.

 

Als het kan kun je de logé in de dag bij jou honden laten,als hij jou honden dan aanvalt zet je hem weer in de andere kamer tot hij weer rustig is daarna kan hij dan weer bij jou honden. Dit doe je dan iedere keer als hij je eigen honden aanvalt.

 

Laat nooit jou honden en de logé samen in een kamer of de tuin zonder toezicht. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Houd hem sowieso gescheiden van de rest als er eten en speeltjes zijn. Ik weet niet of je een hekje hebt? Is het een groot ras dat eroverheen springt of het omver loopt? Anders kun je hem misschien apart zetten met een hekje.. lastige situatie. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  Ik zou woest zijn als iemand me zo'n oplossing zou geven als het om mijn hond ging. 
Die hond van een ander is nu haar verantwoordelijkheid, die kan ze toch niet even dumpen omdat het tegen zit..
 
  "

 Bij mij komt het heel ander over dan 'tegenzitten' .. Ik heb zelf mee gemaakt hoe het wel eens heel anders kan lopen waarvan ik ook dacht dat ik ze wel kon scheiden..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Ik zou woest zijn als iemand me zo'n oplossing zou geven als het om mijn hond ging. 
Die hond van een ander is nu haar verantwoordelijkheid, die kan ze toch niet even dumpen omdat het tegen zit..
 
  "

 Ik ook !

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Bij mij komt het heel ander over dan 'tegenzitten' .. Ik heb zelf mee gemaakt hoe het wel eens heel anders kan lopen waarvan ik ook dacht dat ik ze wel kon scheiden.. "

 Als je aan bied om op andermans hond te passen, moet je er ook rekening mee houden dat het misschien niet samen gaat, en dat je zelf een noodplan hebt, zoals de honden gescheiden houden. Sowieso nooit de honden samen laten als je er niet bent. Je maakt wel een belofte aan de eigenaren, die juist hebben gekozen om de hond bij jou te brengen en niet bij een pension, dan moet je je daar aan houden. 

 

Ik zou mijn hond ook niet ergens laten logeren als diegene zou zeggen 'ja als ze niet samen kunnen gaat ze naar een pension hoor'. Nou dan zou ik me toch met een fijn gevoel op vakantie gaan..

 

(Of je moet met een agressieve hond zitten, maar dat lijkt me in dit geval niet)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Lillerd, de logeerhond is er pas net en nog wat onwennig. Uit ervaring kan ik je zeggen dat het aanpassen meestal een paar dagen duurt.

 

Het is een oudere hond en ook een hond die duidelijk niet gewend is om in een roedel te leven en daar ook nog eens mindere ervaringen mee heeft in dat pension. Vermoedelijk heeft hij daar ervaren dat andere honden zijn eten wilden pikken (en Goldens zijn daar vaak erg goed in) dus mogelijk wilde hij jouw hond alleen maar voor zijn en laten weten dat hij dat niet zal laten gebeuren. Apart laten eten of de honden verder uit elkaar zetten kan een hoop schelen. Mogelijk is dit na een paar dagen niet eens meer nodig zodra de logé weet dat hij niets te vrezen heeft.

 

Hou de eerste dagen de riem aan in huis, als er iets gebeurt en je moet ingrijpen, heb je de logeerhond snel te pakken, kun je evt meteen 'foei' zeggen als dat echt nodig is, of hem gewoon rustig meenemen naar een andere plek om de situatie even te breken.

 

Om de nieuwe hond in de roedel te laten wennen, werkt het vaak om hem steeds als laatste dingen te laten doen, als laatste de riem om, als laatste een koekje, als laatste eten geven, als laatste een knuffel, etc. En laat hem ook maar iets harder zijn best doen voor een koekje of knuffel. Ik weet niet of je jouw honden laat zitten voor ze hun bak eten krijgen, of een koekje, of de riem om, maar ik merk met mijn opvangers (uit het buitenland en vaak nog niks gewend) dat ze heel snel doorhebben "oh, dus als ik ga zitten, net als die anderen, krijg ik eten". Het bevordert het roedelgevoel. Ook kun je dat stimuleren door met een zakje lekkers de honden één voor één iets te geven, waarbij je ze laat zitten, liggen, en steeds de naam noemt. Zo weten ze dat ze allemaal even veel krijgen, aandacht, eten en het is iets dat jullie met elkaar doen. En wandelen natuurlijk, maak de eerste dagen maar wat langere stukken, en loop wat vaker

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je hoeft hem in het geheel niet weg te doen, het is drie weken, zet er een traphekje tussen zodat ze elkaar zien maar niet bij elkaar kunnen, ga wandelen met de honden en neem iemand mee, zodra je ziet dat er gebakkelijt wordt, aanlijnen en niet los laten, wisselen is ook okee, dan kan de logee toch even zich uitleven......en je eigen honden kan je meenemen en ook daarna eens apart met de logee gaan wandelen....eten geven apart, niet bij eljaar, berg ook de speeltjes op zodat daar geen misverstand over is.....even wennen voor de logee is ook goed mogelijk....maar als het echt niet kan, de ruimte afzetten.....  zo kunnen ze elkaar zien maar niet bij elkaar.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Bij mij komt het heel ander over dan 'tegenzitten' .. Ik heb zelf mee gemaakt hoe het wel eens heel anders kan lopen waarvan ik ook dacht dat ik ze wel kon scheiden.. "

 inderdaad.

Iemand die zegt dat ergens anders plaatsen niet goed zou zijn, heeft geen of weinig echte hondengevechten gezien in zijn leven.

Bovendien dient dat ergens anders plaatsen ook voor de loge hond te beschermen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  inderdaad.
Iemand die zegt dat ergens anders plaatsen niet goed zou zijn, heeft geen of weinig echte hondengevechten gezien in zijn leven.
Bovendien dient dat ergens anders plaatsen ook voor de loge hond te beschermen. "

 Er is geen bloed aan te pas gekomen, ik denk eerder dat de hond wil corrigeren, wat wel een gevecht kan uitlokken natuurlijk.

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

Apart houden lijkt me de beste optie. Om onnodige stress te voorkomen.

 

Kan zijn dat de oudere loge nu van slag is. 

Traphek ertussen bijvoorbeeld. Wellicht kost het even wat tijd. Al is er ook kans dat je ze 3 weken apart moet houden.

 

Je zit niet te wachten op constante stress of verwondingen voor geen van de honden.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ik ben gastgezin geweest voor een Rottweiler reu. Het beeld wat de stichting schepte ( Hond heeft een verzamel/claim probleem) over hem was compleet anders dan wat ik aantrof, ik kreeg een hond die sterk door angst/dominatie/stress werd gedomineerd..

Hij was uitermate dreigend naar mij toe en naar mijn hond. Bovendien kon ik hem maar net weer houden om niet in hoge stress modus toe te schieten naar een peuter van nog geen 2 jaar..

Het zal je maar eens gebeuren dat er wel wat was gebeurt!!

Als de situatie te handhaven is dan ga je kijken naar oplossingen doch helaas soms wordt je compleet verrast door een gedrag waar je niet op kan anticiperen.

Wat ik al eerder zei, voor mij komt  het verhaal bedreigend over, wellicht dat ik oordeel op mijn eigen referentie ervaring..

 

Ik weet niet wat voor hond het is maar een rottweiler springt bijv met grote gemak over zo'n hekje..

Ik neem aan dat jullie dit soort hond niet hebben maar ze bestaan dus wel degelijk.

Mijn advies is ook gebaseerd op gevaarlijke dreiging.

Ik blijf bij dit advies

 

 

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  Er is geen bloed aan te pas gekomen, ik denk eerder dat de hond wil corrigeren, wat wel een gevecht kan uitlokken natuurlijk. "

 Ik en jij weet niet eens wat voor hond het is. Is het bijv. een Rottweiler formaat hond, dan kan deze inschatting wel eens fataal aflopen.

 

Ik moet zeggen dat ik het heel vreemd vind juist dat deze hond al zo snel dit gedrag laat zien. Hij is in een vreemde omgeving in een vreemde roedel.

Waarom denk je dat er zoveel ongelukken gebeuren bij HR honden??

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik dacht dat het een Golden retriever was, maar dat is de hond van haarzelf, ja, het is wel afhankelijk van ras en grote.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het hangt inderdaad van het ras af. Maar ik ben t wel eens dat als je afspreekt om voor een hond te zorgen, je dat ook zelf doet.

 

Zon traphekje springen mijn keesjes zo overheen. Maar misschien is er wel een hal of een berging waar je de logeerhond af en toe in kunt doen? In ieder geval tijdens het eten.

 

Verder eens met Careana.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hangt er vooral af van de hoeveelheid stress zo'n "achtergelaten hond" krijgt.

En net die stress wordt enorm onderschat, zowel door de eigenaar als door zo'n gastgezin.

Lillerd (Gast)

We gaan de hond zeker niet naar en pension doen! Dat is nooit de bedoeling geweest maar we zoeken wel een beetje naar een oplossing om het leefbaar te maken voor iedereen. Ik merk dat onze jongste van 6 maanden soms wel bang reageert en niet begrijp wat hij verkeerd doet (bv. door gewoon langs te lopen) en dat wil ik wel vermijden. Veel tips toegepast: alleen eten geven, aparte ruimtes soms, als laatste eten/buiten, hekje/houten plank ertussen... Dag 2 en het gaat al wat beter, 'maar' 2 aanvaringen vandaag. We merken wel dat hij vrij dominant is en van thuis uit precies weinig regels heeft meegekregen. Zo haalde hij vandaag uit omdat onze Golden voor hem aan de deur stond om buiten gelaten te worden. Het is denk ik een cocker spaniël of een kruising. Niets groot gelukkig, al blijft het een 'vreemde' hond, dus ik blijf wel goed aandachtig want je weet nooit hoe ze reageren. Maar ik zie het wel goed komen zolang iedereen zijn eigen ruimte wat kan behouden. Bedankt voor de tips!!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" We gaan de hond zeker niet naar en pension doen! Dat is nooit de bedoeling geweest maar we zoeken wel een beetje naar een oplossing om het leefbaar te maken voor iedereen. Ik merk dat onze jongste van 6 maanden soms wel bang reageert en niet begrijp wat hij verkeerd doet (bv. door gewoon langs te lopen) en dat wil ik wel vermijden. Veel tips toegepast: alleen eten geven, aparte ruimtes soms, als laatste eten/buiten, hekje/houten plank ertussen... Dag 2 en het gaat al wat beter, 'maar' 2 aanvaringen vandaag. We merken wel dat hij vrij dominant is en van thuis uit precies weinig regels heeft meegekregen. Zo haalde hij vandaag uit omdat onze Golden voor hem aan de deur stond om buiten gelaten te worden. Het is denk ik een cocker spaniël of een kruising. Niets groot gelukkig, al blijft het een 'vreemde' hond, dus ik blijf wel goed aandachtig want je weet nooit hoe ze reageren. Maar ik zie het wel goed komen zolang iedereen zijn eigen ruimte wat kan behouden. Bedankt voor de tips!! "

 Op zo'n moment moet je proberen het meteen voor te zijn, en "neen" zeggen, of hem weg duwen, of een commando geven als "zit" om de logeerhond meteen uit dat gedrag te halen. Zo geef je aan dat zulk gedrag niet getolereerd wordt.  Ik denk dat je het na een paar dagen dit soort acties ook al sneller ziet aankomen.

 

Enne, jij bepaalt welke hond er vooraan staat bij de deur!!

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

"  Ik zou woest zijn als iemand me zo'n oplossing zou geven als het om mijn hond ging. 

Die hond van een ander is nu haar verantwoordelijkheid, die kan ze toch niet even dumpen omdat het tegen zit..

 

  "

 Eens met Brenda ;-) Het is een vervelende situatie, maar je hebt nu eenmaal afgesproken de hond te logeren te hebben. Kun je ze niet gescheiden houden, bv de logeerhond in een aparte kamer zetten, of een stuk van de kamer voor hem afzetten, zodat ze niet bij elkaar kunnen komen? Je schrijft dat de loge een oude hond is, dan zal hij het vast niet zo erg vinden om apart te zitten, als je een lekkere mand met kussen of zoiets neerzet. En dan misschien af en toe je eigen honden even buiten in de tuin, om de loge apart aandacht te geven?
Succes, over 3 weken is het leed geleden! ;-)

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" We gaan de hond zeker niet naar en pension doen! Dat is nooit de bedoeling geweest maar we zoeken wel een beetje naar een oplossing om het leefbaar te maken voor iedereen. Ik merk dat onze jongste van 6 maanden soms wel bang reageert en niet begrijp wat hij verkeerd doet (bv. door gewoon langs te lopen) en dat wil ik wel vermijden. Veel tips toegepast: alleen eten geven, aparte ruimtes soms, als laatste eten/buiten, hekje/houten plank ertussen... Dag 2 en het gaat al wat beter, 'maar' 2 aanvaringen vandaag. We merken wel dat hij vrij dominant is en van thuis uit precies weinig regels heeft meegekregen. Zo haalde hij vandaag uit omdat onze Golden voor hem aan de deur stond om buiten gelaten te worden. Het is denk ik een cocker spaniël of een kruising. Niets groot gelukkig, al blijft het een 'vreemde' hond, dus ik blijf wel goed aandachtig want je weet nooit hoe ze reageren. Maar ik zie het wel goed komen zolang iedereen zijn eigen ruimte wat kan behouden. Bedankt voor de tips!! "

 Cockertjes kunnen idd best fel zijn helemaal als ze geen regels kennen of weinig. 

Lillerd (Gast)

We beginnen inderdaad de 'gevaar' situaties sneller te zien, of wanneer er spanning ontstaat. Vandaag heeft hij wel doorgebeten waardoor onze golden echt jankte, naar mij liep ter bescherming en ook plaste van de stress/schrik. We gaan de logé inderdaad wat meer apart zetten en ook vastzetten als het nodig is. We wilden hem eerst voldoende vrijheid geven omdat de situatie (baasjes zijn weg, vreemde omgeving, vreemde mensen en honden) al stresserend genoeg is, maar ik tolereer het niet dat mijn eigen hond de dupe wordt. Hij is nog jong en ik wil niet dat hij bang wordt van andere honden door de situatie met deze logé.  

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dit is 1 van de risico's van oppassen en daarom zijn de logee honden hier in een bench of ren. De logee en onze eigen honden krijgen dan rust. Evt. kun je de logee buiten ook aan de lijn houden zodat je beter en sneller kan ingrijpen.

De logee moet duidelijk wennen dat de baasjes er niet bij zijn. 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^