Hond verhaart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

Hey.

 

Ik had een vraagje. Ik heb hier in huis een mechelse herder x husky puber puppy van 7 maanden. Alleen hij verhaart sinds kort verschrikkelijk erg. En me vader word er gek van. Wat ik begrijp. Daarom was ik benieuwd of jullie weten wat een goeie kam is voor het verharen. Ik dacht mis hebben jullie ideën. 

 

 

Alvast bedank gr. Sinsy en een pootje van dex 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Beter even langs de trimmer denk ik. Hoe meer je de hond kamt, hoe erger of het wordt.

Of even afspoelen met lauw warm water en vervolgens buiten droogblazen met een waterblazer (eentje die trimmers ook hebben).

 

Een husky haart nu eenmaal veel.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi verhaart opvallend minder sinds hij geswitched is van dieet. Echt enorm veel minder... het is niet dat je helemaal geen haar meer gaat vinden maar geen grote hopen meer die zich ophopen in de hoeken van de kamer. 

Ik zou niet teveel kammen een vacht wordt daar niet beter van. Maargoed je hond is nog bezig aan zijn puberteit, er veranderd van alles in dat lichaam dus dat zal ook niet helpen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Te veel kammen lijkt 't hier alleen maar erger te maken. Een keer goed wassen en droog maken wil wel eens helpen. Verharen doen ze nu eenmaal helaas, zeker husky's. 

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

bedankt voor de reacties ik denk inderdaad dat het door de leeftijd komt en het husky ras. 

ik weet niet of het aan het eten ligt. ik geef hem smolk puppybrokken. ik hoorde dat het goed is voor de vacht. alleen heb daar nog niet veel verstand van. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

7 maanden is ook een beetje de periode waarin ze de puppyvacht verliezen en hun 'grotehondenvacht' krijgen, dus ja, dat hij nu zo verhaart is niet heel vreemd.

 

Wat handig kan zijn, is om een trimmer of trimsalon te vinden waar je met de hond naartoe kunt waar je uitleg kan krijgen over vachtverzorging, welke borstels, kammen en andere middelen geschikt zijn en hoe je het beste kamt/borstelt en wast en hoe vaak je dat moet doen voor het beste resultaat (zo min mogelijk haarverlies in huis!).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^