Smolke puppy brokken, dunne en normale ontlasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem2017Sem2017

honden foto van Sem2017

Hoi, 

Onze pup is 10 weken en we hebben hem nu 1 week.

 

Bij de Fokker kreeg hij smolke, ik ben bij de petsplace geweest voor tips kwa brokken (goede brok voor een redelijke prijs) en deze vrouw gaf mij ook aan dat smolke goed was, ze gaf het immers ook zelf aan haar honden .

 

Nu is het zo dat hij al vanaf het begin als hij moet ontlasten 1x eerst normale ontlasting heeft en direct daarna echt dunne heeft en de rest van de dag (2 a 3 x) dunne ontlasting heeft.

 

Vandaag heeft hij zijn 2e enting gehad en de dierenarts gaf aan over te stappen op royal canin..

 

Het is een golden retriever reutje en heerlijk speels als hij zijn slaapjes heeft gehad :).

Hij drinkt goed (:

 

Is er iemand hier mee bekend?en wat geven jullie kwa brok?

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Vooral niet op Royal Canin overgaan. Dat zit vol met graan. De dierenarts verkoopt het ook dat hij eraan verdient.

Ga op zoek naar een graanvrije brok. Op voerwijzer.com vind je een overzicht van de betere brok. 

 

Mijn hond krijgt Carnilove brokken naast kvv (kant en klaar vers vlees).

Anne (Gast)

Hoi,

Hier ook ervaring met zowel Smolke als Royal Canin. Bevielen beide niet goed. Inderdaad wat je zegt, dunne ontlasting. En ons hondje moest ook heel vaak.

 

Bij de dierenarts Eukanuba gekregen voor gevoelde maag en darmen. Sindsdien geen problemen meer en harde ontlasting 2 x per dag. Ook geven wij twee keer in de week Kivo vlees (compleet). 

 

Succes ermee!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier een poosje de VOL brok van darf gevoerd (voer nu weer vers). Mooie stevige ontlasting en qua kwaliteit vele malen beter dan smolke, royal canin en eukanuba, wel wat duurder maar je hoeft er ook veel minder van te voeren.

Maar goed, misschien doet je hond het wel goed op royal canin of eukanuba. Dat weet je nooit.

 

Je hebt je pup nog maar een weekje, geef alles even een beetje de tijd. De dunne ontlasting kan ook nog door de stress komen.

Als het blijft aanhouden zou je eens naar de hoeveelheid moeten kijken. Hoe meer je moet voeren, hoe meer een hond moet poepen. Hoe meer ballast er in de brok zit (graan enz.) hoe meer de hond moet poepen omdat het lichaam niks aan die ingrediënten heeft.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Op voerwijzer.com staat heel veel informatie. 

 

Zie bijvoorbeeld:

https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

 

https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

 

Voer zelf Orijen. Heel tevreden over. Is duurder maar je pup heeft ook veel minder nodig ten opzichte van de commerciële brokken zoals Royal Canin. 

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Alles is een kwestie van proberen...Ik kan wel zeggen je moet merk X gaan voeren want dat is helemaal 100% geweldig maar misschien doet jouw pup het er wel mega slecht op....Volgens mij hebben Royal Canin en Eukanuba ten onrechte een slechte naam,want ik ken toch echt heel wat fokkers die het al jaren voeren en met kampioenen op shows lopen,dat kan niet op slecht voer lijkt me.Ik heb heel vroeger ook Eukanuba gevoerd en was er (destijds op de prijs na) tevreden over.Ik wil je wel adviseren om eerst altijd een kleine verpakking te kopen,mocht de pup het echt niet willen eten of er finaal van aan de diarree gaan dan zit je niet gelijk met 15 kilo voer wat je over hebt.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Smolke is gewoon een prima brok voor een goede prijs.  's ochtends heeft hij wel goede ontlasting geef je aan. Kan het ook niet deels stress zijn? Icm vaccinatie en misschien ook wel ontworming of ontvlooiing? Dit heeft allemaal invloed op de weerstand en de darmflora.

Deze is nog niet geheel ontwikkeld en diarree kan dus al snel ontstaan. Nu wisselen van brok kan voor opnieuw een verstoring zorgen. Zelf zou ik hem een paar dagen op vers vlees zetten (goed voor de weerstand én de ontlasting) en daarna gewoon opnieuw deze brok proberen. Gaat het dan nog niet dan zou ik overstappen. Ik neem namelijk aan dat het bij de fokker wel goed ging?

Smolke heeft ook een graanvrije pupbrok, maar meestal zijn pups nog niet overgevoelig. Zelf geef ik de graanvrije adult brok (icm met vlees) omdat deze wat hoger zit in vleesgehalte en in verhouding een goede prijs heeft.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Mocht de ontlasting dun/wisselend blijven op het vlees dan zou je ook nog kunnen denken aan giarda bv trouwens....

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Zelf zou ik hem een paar dagen op vers vlees zetten (goed voor de weerstand én de ontlasting) en daarna gewoon opnieuw deze brok proberen."

 Dat vind ik eigenlijk altijd een beetje "hondje pesten",eerst lekker maken met vlees en dan weer snel terug naar droge brokjes....Ik ben toch echt geen anti-brok,maar maak voor een pup je keuze voor òf brok òf vlees.En dat de ontlasting gelijk goed zou zijn bij kvv dat valt nog te bezien...dat kan wel maar hoeft beslist niet.Heb sinds enkele maanden een 15 maanden oude Shih van de fokker gekocht en deze kreeg van pup af aan brokjes.Omdat wij hier al ruim 12 geen brokjes meer gevoerd hebben heb ik hem cold-turkey op kvv gezet....en dat was even een slordige fout van mij want ik hielp daarmee zijn hele darmgestel finaal om zeep.Ik ben toen niet terug gegaan naar de brokjes en heb wel volgehouden,maar na een week of 6 werd het pas beter voor hem,ook heeft hij zijn hele vacht zowat er uit gegooid.Ik had beter moeten weten en het rustig opbouwen,vroegere honden zette ik zo over,maar de ene hond is blijkbaar de andere niet.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

"  Dat vind ik eigenlijk altijd een beetje "hondje pesten",eerst lekker maken met vlees en dan weer snel terug naar droge brokjes....Ik ben toch echt geen anti-brok,maar maak voor een pup je keuze voor òf brok òf vlees.En dat de ontlasting gelijk goed zou zijn bij kvv dat valt nog te bezien...dat kan wel maar hoeft beslist niet.Heb sinds enkele maanden een 15 maanden oude Shih van de fokker gekocht en deze kreeg van pup af aan brokjes.Omdat wij hier al ruim 12 geen brokjes meer gevoerd hebben heb ik hem cold-turkey op kvv gezet....en dat was even een slordige fout van mij want ik hielp daarmee zijn hele darmgestel finaal om zeep.Ik ben toen niet terug gegaan naar de brokjes en heb wel volgehouden,maar na een week of 6 werd het pas beter voor hem,ook heeft hij zijn hele vacht zowat er uit gegooid.Ik had beter moeten weten en het rustig opbouwen,vroegere honden zette ik zo over,maar de ene hond is blijkbaar de andere niet. "

Heel eerlijk.. krijg hier de indruk dat mijn hond de brokken lekkerder vindt dan de kvv (carnibest en haaksbarf). Voer zelf graag een aantal dagen in de week kvv ipv brokken om wat meer weerstand van de darmflora op te bouwen. Enkel kvv wil ik niet gezien de kosten van goede kvv voor een jonge hond van 32 kg. En ook zijn we vaak weg in de weekenden en zijn brokken veel makkelijker voor zowel ons als soms voor het logeeradres. 

Anoniem (Gast)

 

Ik snap je punt Sjoe's. Mijn pup kreeg beiden toentertijd en at beiden graag. Op vers overzetten deed ik wel door het rustig op te bouwen en zeker niet direct van de ene op de andere dag rauw geven. Excuses dat ik dit ben vergeten te vermelden. Ik ben alleen van mening dat er te snel wordt geroepen dat men dan maar van voer moet veranderen terwijl de voeding niet altijd de oorzaak is. Daarnaast kan je bij een kvv als rodi of prins er ook voor kiezen de boel eerst even kort te verhitten aangezien het geen bot bevatten, zo heb ik het toen gedaan en dit werkte prima.

Volgende forumvraag: Beide dezelfde brokken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^