Oriëntatie bij fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Ik zou graag over een paar jaar een pup aanschaffen. Dit zou dan een italiaanse windhond worden. Aangezien ik nu nog bij mijn ouders woon, we al twee honden hebben en ik gewoon nog het geld niet heb voor een pup gaat dat nu nog niet gebeuren. Als ik eenmaal studeer heb ik (zoals het er nu uitziet) heel veel 'vrije tijd', aangezien ik een studie wil doen met slechts 12-18 contacturen en heel veel zelfstudie. 

 

Ik orienteer me al langer op het ras, maar het is zo onbekend in Nederland! Er is slechts een fokker die af en toe een nestje fokt, dus ik wist dat ik waarschijnlijk een pup uit het buitenland moest halen. Eerst wilde ik graag naar Duitsland, maar nu heb ik toch even beter gekeken in België en een actieve fokker gevonden die mij op het oog wel aantrekt. 

 

Nu wil ik graag weten, of het slim zou zijn deze te contacteren om te vragen naar toekomstige fokplannen aangezien ik nu nog geen ruimte heb voor een pup in mijn leven, om evt. gewoon wat dingetjes te vragen enz. en me misschien zelfs wel op een wachtlijst te zetten. Zouden jullie dit als fokkers vervelend vinden, gezien ik misschien pas over vier jaar een pup zou 'willen'? Hoe is het als baasje gegaan, hebben jullie lang op de wachtlijst gestaan? Moet ik langer wachten met contact zoeken? 

 

Dit zou de eerste hond zijn die ik zelf aanschaf, dus ik weet niet precies wat de procedure is afgezien van de musts als testen etc.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk dat dit zeker alleen maar goed is en ook zeer verstandig. Ik ben zelf een kleinschalige hobbyfokker en zou het alleen maar erg op prijs stellen als iemand zo goed voorbereid aan een pup begint. Ook een band en misschien zelfs vriendschap opbouwen met een fokker kan erg fijn zijn om meer te leren over het ras en hoe de fokker zelf te werk gaat.
Mijn meest vasthoudende pupkoper kwam in februari op de wachtlijst terwijl ik pas in april een reu voor dat nest heb uitgezocht. In oktober werden de pups uiteindelijk geboren en nu nog steeds is zij zes jaar later een goede vriendin van me.


Er zullen vast wel fokkers zijn die het minder op prijs stellen en op een andere manier te werk gaan maar ook dat merk je dan vast wel gauw genoeg. Ik zou contact zoeken in ieder geval zeker proberen al is het alleen al om nog meer te weten te komen over het ras en wat je te wachten staat in de toekomst.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik denk ook wel dat je gerust bij een fokker om informatie kan vragen.

En uitleggen wat je uiteindelijk wil.

Dat zal een fokker nooit vervelend vinden, denk ik.

Ik ben toen bij de fokker waar Black vandaan kwam, op bezoek geweest.

Er was nog geen sprake van een nestje, en ik wist nog niet zeker of dit wel het ras was wat ik wou.

Maar toen ze na een jaar toch op zoek gingen naar een geschikte reu voor hun teef, heb ik me op de wachtlijst laten zetten en kreeg ik Black.

Daar zat ook wel bijna 2 jaar tussen, vanaf het eerste bezoekje.

 

honden page profiel bentebente

Dank jullie wel voor jullie reactie! Ik zal dan maar even contact opnemen en kijken hoe het gaat.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Heb je al contact met de Nederlandse fokker gehad?

honden page profiel bentebente

" Heb je al contact met de Nederlandse fokker gehad? "

 Nee, niet gedaan. Geen idee of zij nog fokt met haar italiaantje eigenlijk.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Nee, niet gedaan. Geen idee of zij nog fokt met haar italiaantje eigenlijk. "

 Daar kom je vanzelf achter als je contact zoekt. Aangezien er maar weinig fokkers zijn zou ik de Nederlandse niet overslaan. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Vragen kan altijd. Ik heb iemand al van 1,5jaar geleden staan, die is al langs geweest en al.
Nest is pas voor eind volgend jaar...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^