Gezocht: gebied in NL waar hond mee mag en met verharde paden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hee allemaal,

Ik wil mijn vader van 80 een paard dagen mee op vakantie nemen in Nederland. Het liefst de Veluwe, met mooie natuur.

Ik ben op zoek naar gebieden waar de hond aangelijnd mee mag ( los kan hij toch niet) en waar verharde paden zijn waar je met een rolstoel of scootmobiel overheen kan.

We nemen wel de auto er naartoe, dus we zijn niet afhankelijk van OV, en het gebied hoeft ook niet direct naast een hotel te liggen. We kunnen best eventjes rijden voor we daar aankomen.

Dus als iemand tips heeft? Graag!

Groetjes,

Wilma

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Hee allemaal,Ik wil mijn vader van 80 een paard dagen mee op vakantie nemen in Nederland. Het liefst de Veluwe, met mooie natuur.Ik ben op zoek naar gebieden waar de hond aangelijnd mee mag ( los kan hij toch niet) en waar verharde paden zijn waar je met een rolstoel of scootmobiel overheen kan.We nemen wel de auto er naartoe, dus we zijn niet afhankelijk van OV, en het gebied hoeft ook niet direct naast een hotel te liggen. We kunnen best eventjes rijden voor we daar aankomen.Dus als iemand tips heeft? Graag!Groetjes,Wilma "

 Nationaal Park De Hoge Veluwe! Ten noorden van Arnhem. Ingangen in Schaarsbergen, Otterlo en Hoenderloo. In Otterlo en zeker in Hoenderloo is accomodatie te vinden. Het Kroller-muller museum is ook voor rolstoelen toegankelijk. Museum ligt midden in het park. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nou, ik had een paar wandelingen uitgezocht op de Veluwe, hotel of bungalow gespot, auto uitgezocht enz.. En nu wil mijn vader niet meer, hij vind het eng. Maar, bedankt voor het meedenken.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Misschien heb je hier iets aan. 

https://www.natuurmonumenten.nl/geschikt-voor/rolstoel

honden page profiel bentebente 3 doggies

Posbank, dichtbij arnhem. 

Een klein parkje, bato's wijk in oosterbeek maar dat is niet echt wat denk ik.

sonsbeek park, in arnhem.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Nou mocht hij zich toch nog bedenken...

Caitwickerzand is een geweldig wandelgebied nabij Kootwijk midden op de Veluwe met een rolstoelpad van 2.5km. Enige nadeel is dat dit pad voor een deel nu al ruim een jaar overhoop ligt en nu dus niet geheel begaanbaar is. Maar als je het niet erg vindt om dezelfde weg heen en terug te lopen wandelt het hier heerlijk met verschillende natuur om je heen (heide, gras/bos en zand). Het rolstoelpad is losloopgebied maar daaromheen zijn ook andere paden te vinden met aanlijnplicht. Ik geloof dat deze ook best redelijk begaanbaar zijn dus dit is wellicht ook nog een optie mocht je de wandeling langer willen maken.



Verder is er dan nog, niet op de Veluwe maar ook niet heel ver daar vandaan, Natuurpark Lelystad. Een park geheel met aanlijnplicht waar ontelbaar veel goede paden zijn te vinden omringt met natuur en allerlei wild. Wandelt daar echt erg leuk kan ik zeggen!



Ook is er dan nog de Elspeetse Heide. Dit gebied zelf heeft geen verharde paden maar er zijn wel verschillende fietspaden door het gebied waar je goed over kunt wandelen met de rolstoel. Eveneens volledig aanlijnplicht en oneindig veel prachtige natuur om van te genieten.

Heb ik geen foto van, alleen van de onverharde paden daar...

Ik heb nog wel wat meer opties maar die zijn niet op de Veluwe dus ik laat het voor nu even hier bij. Hopelijk kun je hier iets mee.

Volgende forumvraag: Burgemeester laat hond inslapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^