Hoe laat ik baas begrijpen dat oudere hond voor pup komt, met eten en met alles?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WietskeWietske

Hallo lieve mensen,

Ik had deze vraag al geplaatst onder een verkeerde topictitel, logisch dat er niet op gereageerd werd.

Het gaat hier niet om de opvoeding van de hond, maar van het baasje...

Een van onze pups woont nu al 3 weken bij zijn vader en hun baasje. De vader vindt zijn zoon niet zo leuk, hij gromt als de pup te dichtbij komt. Vader maakt een minder blije indruk sinds zoon er bij is.

Nu weet ik wel dat de hondjes tijd nodig hebben om elkaar te accepteren hoor, maar ik denk dat de baas een fout maakt: Hij geeft de pup eerst eten, dan pas de vader. Baasje is mijn beste vriend, maar hem iets aan zijn verstand peuteren wat hij denkt beter te weten, is zo goed als onmogelijk...

Dus is mijn vraag aan jullie hondenkenners: Kunnen jullie een aantal goed onderbouwde redenen geven waarom eerst papa, dan pup, met alles? Want baasje zegt: "ik ben de roedelleider dus ik bepaal welke volgorde", maar volgens mij werkt het niet zo, maar "eerst roedelleider dan de rest in juiste rangvolgorde" en baasje wil het van mij niet aannemen, die eigenwijze vent!


Ik zou graag zien dat vader en zoon vriendjes worden, misschien wil baasje wel luisteren naar jullie...

Alvast bedankt!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe laat ik baas begrijpen dat oudere hond voor pup komt, met eten en met alles?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

jeetje....
baasjes zijn niet altijd makkenlijk he..
ziet hij dan niet in dat "zijn" hond minder happy is?

als hij dat wel ziet, kun je proberen uit te leggen dat de reu zich echt weggecijfert voelt..
dat hij altijd nummer 1 is, en zo echt in de war is, en niet de pup zo zal accepteren..
misschien kun je een goed stuk opzoeken op internet of in een boek waarin duidenlijk het hoe en waarom in beschreven staat..

want dan komt het niet alleen uit jouw mond...

succes

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

eerste hond eerste plek..met alles.........

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik zou het advies geven om de honden wat te scheiden. Dat geeft ook minder spanning tussen de honden! De oudere hond kan de pup als indringer zien en kan dan inderdaad heel veel moeite hebben als de pup bv voorrang krijgt met eten of geholpen wordt als er stoeipartijtjes zijn. Dit kan de relatie tussen de honden ernstig verstoren, met alle gevolgen van dien!! De oudere reu moet de pup duidelijk corrigeren en de baas moet de oudere hond wel degelijk nu nog in alles als ranghoogste behandelen. Dus eerst eten, eerste een aaitje etc etc. Meestal is dit in een paar weken wel geregeld, maar het kan soms ook erg lang duren. Vooral als de pup wat pittiger is! Bij ons heeft het een paar maanden geduurd en uiteindelijk is de pup boven onze oudere reu komen te staan! Ik mag van geluk spreken dat onze oudste dit accepteerde. Echte gevechten zijn er hierdoor bij ons nooit geweest. Succes met het opvoeden van jouw vriend...

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs

honden foto van Lisa & doggs

ik geef ook eerst de oudste eten
de pup wacht en dan pas zij meestal scheid ik ze want de pup is nogal pittig en heeft het eerder op dan de oudste
ik blijf er dan bij en dat gaat goeze gaan heel goed met elkaar om maar als die pup bij de oudste haar bak komt gaat ze gewoon opzij en daar moet ik gewoon op letten.
het komt wel goed ,even geduld hebben

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Kun je je vriend niet een tip geven om zich hier aan te melden ;-)

Ik zou hem een boekje kado doen over honden waar in staat over roedelregels.

honden page profiel WietskeWietske

Hallo,

Ja joh, baasje ziet echt wel dat de oudste zich niet fijn voelt en hij maakt zich er zorgen over. Hij wil alleen niet inzien dat het in de juiste volgorde voeren zou kunnen helpen... owww sommige mensen zijn zo overtuigd van hun gelijk...

De hondjes scheiden is vaak lastig, ze wonen vrij klein met wel veel 'buiten' maarja koud nu!

Paps is zelf enig pup van een {te} jonge moeder, kan dat er ook mee te maken hebben? Hij is een sociale hond hoor, met mensen vooral maar met honden is hij over het algemeen ook goed {behalve de zeer dominante types, maarja, wij vinden ook niet iedereen lief}
Maar misschien weet paps gewoon niet zo goed wat hij met die pup moet beginnen?

Boekje geven is op zich een goed idee, aanmelden op het forum niet, daar is baasje veels te eigenwijs voor haha ;-) ! Ik kan het voorstellen maar dat doet- ie vast niet...

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Dat is inderdaad een heel eigenwijs baasje :-)

Als ik het goed begrijp geeft het baasje altijd de hondjes eten,is het dan geen beter idee dat jij de hondjes gaat voeren ;-)

Probleem opgelost :-)

Groetjes Joke

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hee,


De vaderhond moet alles als 1St blijven krijgen! + Veel meer aandacht aan vaderhond schenken dan aan de pup... De pup die merkt niet dat hij minder aandacht heeft! Die weet niet beter! Vaderhond word jaloers als de pup alles als 1St gaat krijgen en de pup MEER aandacht krijgt! Denk als baasje dit blijft doen dat de pup wel eens goed gebeter kan worden!

(Is bij kids net 't zelfde! Als je een jaloers kindje hebt en het volgende kind komt eraan moet je ook opletten met het oudere kind die kan dan ook al eens vies uit den hoek komen wat normaal is!)

Hoe je hem dit aan zijn verstand brengt, naar hondenpage sturen?:-P

Net nu er een pup bijkomt moet hij meer aandacht geven aan vaderhond! Sowieso, anders loopt het wel eens mis!!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Waarom de oudste eerst:

Als je de pup alles eerst geeft,dan krijg je dat de oudere "alpha",zich geroepen voelt om zijn plaats terug op te eisen,met als gevolg dat hij de pup wil bijten,of in ieder geval leren dat hij de alpha is boven hem.En een pup is een pup,die is nog niet helemaal bezig met alpha worden...dat kan hij wel gaan uitproberen in de pubertijd en daarna.Uiteindelijk wordt de alpha altijd ouder en zwakker en maakt dan plaats voor de nieuwe sterke alpha,maar dat is nu helemaal niet aan de orde.

Maar straks als de als de pup groot is dan kunnen er heuze gevechten ontstaan als jou vriend de "pup"alles als eerste geeft,waarom?Omdat hij de nummer 2 is is ,de sterkste(na de alpha),door jou vriend wordt dit in twijfel getrokken en voelt de hond zich genoodzaakt om te laten zien dat hij wel degelijk de nummer 2 is voor de "pup".Met andere woorden,jou vriend is de echte Alpha,maar daaronder heb je ook weer nummer 2 en 3.En nummer 2 is de baas over nummer 3.

Mocht er een verandering in Alpha's optreden dan merk je dat gauw genoeg,maar dat gaat dan vanzelf tussen de honden onderling.Jou vriend moet zich goed realiseren dat als de pup als eerste eten geeft hij laat zien dat de pup de nummer 2 is en de oudste de nummer 3 ,en dat kan niet ,want hij is een pup.Jou vriend kan in zijn eentje grote chaos veroorzaken als hij zo door gaat.En dan gaan ze flink vechten straks ,wat niet nodig is als jou vriend de oudste de nummer 2 laat zijn,de rest gaat vanzelf.De pup is eigenwijs,maar zal terecht worden gewezen door Alpha 1 en nummer 2,dat accepteerd hij.Dat is normaal.

Dus waarom moet je vriend het anders doen?Anders veroorzaakt hij grote verwarring bij de oudste hond,met alle gevolgen van dien.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk overkomt.


Groetjes Soraya&Mila.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ken ook zo iemad, heeft een poedel en nu een pup erbij. De pup mag s nachts in bed slapen en oudere hond niet. Baasje kan de pup nu al niet meer aan!

honden page profiel WietskeWietske

Ja dat komt super duidelijk over!

Het probleem is al opgelost. Althans, zolang er geen nieuwe pup komt {en die komt er niet zolang paps er nog is}

Zoonlief heeft sinds vanmiddag een nieuwe baas, moet goed gaan, leuke baas en best wel stabiele pup. Hij was de meest stabiele pup in het nest en liet zich door zijn vader niet heel erg koeieneren, ze leefden vooral langs elkaar...

Ik ben er best wel blij om, het had later zeker problemen opgeleverd en de honden zijn best groot, 27 kilo, we denken dat zoon groter wordt dan vader, hij is nu wel groter dan vader op die leeftijd.
Ik was net van plan om alles uit de kast te halen om baasje van de roedelrangordedingen te overtuigen...
Met 1 hond is geen probleem, baasje is Alpha, maar 2 en 3, dat heeft- ie niet helemaal door.

Dit is natuurlijk wel de makkelijkste weg, maar zonder ongelukken en ik denk dat het voor de pup ook leuker is om niet heel de tijd een sjachrijnige vader te hebben! Baasje is blij, hij ziet dat zijn hond weer blij is, die leefde binnen het afgelopen uur helemaal op zei baasje. Of hij ooit zal inzien dat hij heeft meegeholpen aan de misere van zijn hond?

Eind goed, al goed, of hebben we later alsnog kans op problemen als de 2 honden elkaar tegenkomen? De baasjes zijn vrienden en collega's van elkaar dus ze zien elkaar regelmatig...

honden page profiel WietskeWietske

@ Maartje& Mila:

Zo erg was het gelukkig ook weer niet,ze mogen allebei niet op bed :-) maar het waren zo die dingen, die voor anderen misschien details lijken. Zoals begroeten, knuffelen, eten geven.

Baasje had wel een theorie waarom hij het zo deed, het was alleen de verkeerde theorie :'( {Ik ben Alpha dus ik bepaal hoe en wat}
Mijn intuitie vertelde mij altijd al dat de rangorderegels, ook onderling bij meerdere honden, erg belangrijk zijn. Sinds ik hier op het forum meelees weet ik het zeker!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ook een goede oplossing Wietske ;-)

Maar misschien kan hij zich alsnog aanmelden op deze site,kan hij een hoop leren.

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel WietskeWietske

Ja dat weet ik zeker, maar hij meldt zich waarschijnlijk toch niet aan... Ik stel het wel voor!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Hoeft zich niet eens aan te melden, maar gewoon
laten kijken hoe de reacties zijn.
Misschien dat het kwartje dan valt. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe laat ik baas begrijpen dat oudere hond voor pup komt, met eten en met alles?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^