ruwe (vezel)stof en ruwe as

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marion (Gast)

Hallo, zoals in het onderwerp staat aangegeven ben ik benieuwd naar het belang van ruwe vezelstof en ruwe as percentages in de hondenbrok. Ik ben op de voedingswijzer van Meike geweest, omdat ik twijfel over de brok die ik nu voer en waar mijn pup overigens gek op is, namelijk: Carocroc puppy large dat is een krokante brok. Hij poept er alleen ontzettend veel van! Wel minder dan van de eukanuba, maar nog teveel. Ik zag dat het ruwe stof percentage 3,7 is, volgens mij is dat vrij laag. Bij Dog lover is dat iets van 8,6. Calciumgehalte is 1,2 dus prima, eiwit en vetgehalte zouden volgens de voedingswijzer hoger mogen. Nu wil ik misschien overstappen op Dog lover High protein of Biofood. Ik wil namelijk wel goed voer geven, maar heb een zeer kleine portemonnee. Wel krijgt hij elke avond, als extra (vanwege het lagere eiwit en vetpercentage) een farmfood worstje hart/pens. Dus op zich krijgt hij alles binnen wat hij nodig heeft, maar van dat vele poepen (6x pd) wil ik graag af. Ik ga niet op kvv over. Heb geen diepvries en het geld er ook niet voor. Mijn hond is nu 17 weken en weegt ongeveer 11 kilo nu. Gaat naar volwassen gewicht van rond de 26 kilo (is Grote poedel) O-)

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Dat poepen is toch gewoon door de leeftijd. Naarmate die ouder wordt gaat die ook minder vaak poepen. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nee, heeft niet met leeftijd te maken.

Carocroc is een geperste brok en ik vind het geen goeie . Heb het vroeger eens gegeven aan mijn vorige hond, en ineens poepte hij 3X zoveel! Dus direct weer mee gestopt.

Je kunt beter een goede kwaliteits brok gaan geven ( kijk vooral ook naar het eiwitgehalte, dat moet hoog zijn) . In elke brok zitten ruwe vezels; dat moet ook, is goed voor de spijsvertering.

Maar teveel ' bijproducten' erin geeft alleen maar afval.

Dus: een goeie kwaliteit uitproberen( en geen geperste brok); hoef je minder voeren én minder te ruimen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zorg voor een graanvrije brok en aardappel vrij...poepen ze hooguit een tot twee x per dag van, heb een groot ras van 75 kilo, kleine mooie stevige drollen.....heb krokant en geperste brok...zelfde hoeveelheid, maar allebei graan en aardappelvrij.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De laatste keer dat ik Carocroc gebruikte was t geen geperste brok. Ze hebben ook een graanvrije variant, daar ben ik super tevreden over. Zou je ook eens kunnen proberen. Calcicum zit op 1.2. 

 

 

Marion (Gast)

Klopt hoor, Paddy,dat het een krokante brok is, staat ook in mijn post. Geperste brok heb ik al geprobeerd, maar die eet hij niet. Hij krijgt aanvullend een farmfood worstje, echt als extra, naast de brokken, vanwege de eiwitten en vetten. Ook krijgt hij carnis wortelmeel. Ik hoop idd dat het aan het merk ligt, want ik overweeg dus over te stappen op Dog lovers Original, dat is ook een krokante brok, of Biofood, of proplan, proplan is iig zonder granen. Maar uit Meike haar test komt Dog lovers er goed uit. Welk merk voer jij Willemijn? Proplan?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dog lovers poepten ze hier ook veel van. Dan moet je de graanvrije nemen en die is weer duurder dan de graanvrije van carocroc.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Heb je al eens gekeken naar wolf of wilderniss? 

Dat vind ik prijs kwaliteit een erg fijne brok. En mijn kieskeurige eters vinden het ook nog eens erg smakelijk. 

Volgende forumvraag: goede brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^