(hulp)pup gezocht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Dag allemaal

 

Ik ben al lang niet meer actief geweest op het forum maar ik lees wel stiekem mee .

Ik heb het erg druk met mijn studie maar ik maak graag tijd voor mensen met een hart van goud en een meeslepend verhaal. Zo iemand heeft momenteel hulp nodig bij de zoektocht naar een nieuwe hond en waar kan ik beter om hulp vragen dan op dit forum .

 

Hier is haar (en mijn) verhaal:

Een hele tijd geleden zat ik met een probleem dat geen enkele advocaat kon of wou oplossen. Niemand vond het de moeite waard of dacht de zaak te kunnen winnen, behalve... ZIJ.

Ze zette haar tanden in mijn zaak en verdedigde het dossier met een ongeziene passie. Het was geweldig! Zonder haar zou mijn leven er heel anders hebben uitgezien, zoveel kan ik wel zeggen. Op een dag dat ze in het gerechtshof zo kwaad was geworden over het onrecht dat mij werd aangedaan, kreeg ze een zware hersenbloeding. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis, werd blind aan één oog en werd deels verlamd. Ze gaf mijn zaak door aan haar man die met evenveel doorzettingsvermogen erin slaagde om het hele gedoe tot rust te brengen. Dit was 12 jaar geleden.

Sindsdien hou ik nog steeds veel contact met het koppel dat mijn leven een andere wending gaf. Tijdens de volgende 12 jaar is mijn leven ontzettend verbeterd maar dat van mijn ex-advocate werd erger. Ze kreeg een jaar geleden opnieuw een hersenbloeding en ze werd gediagnosticeerd met multiple sclerose... Haar man probeert haar leven zo aangenaam mogelijk te maken maar elk jaar gaat haar gezondheid achteruit. Stilletjes aan begint ze ook steeds minder te zien met haar ene intacte oog en ze vertoont ook steeds meer tekenen van geheugenverlies. Ze zit de hele dag alleen thuis en is beperkt in wat ze kan doen. Haar man werkt zo veel hij kan in combinatie met haar zorg maar de medische kosten zijn geen lachertje.

Kortgeleden stierf hun hond. Het was al een oudere hond maar die bracht haar zo veel vreugde. Elke dag had ze een zekere routine, zat ze niet alleen, kon ze met haar hond spelen en gaan wandelen... Nu haar hond gestorven is, zit ze eenzaam en alleen thuis. Ze mist niet alleen de hond maar ook de structuur en de liefde van haar maatje.

Deze door veel tegenslag geplaagde mensen zijn nu op zoek naar een nieuwe hond, maar dan wel eentje die kan omgaan met de snel groeiende beperkingen van zijn baasje. Ze willen liever niet een hond uit het asiel halen omdat ze niet weten hoe groot de rugzak van zo'n hond zal zijn en ze het zo al moeilijk genoeg hebben.

Liefst willen ze een hondje dat middelgroot is en geschikt is om een hulphondenprogramma te kunnen volgen, zeker omdat ze stilletjes aan blind wordt. Hun vorige honden waren telkens vondelingetjes of asielhondjes maar deze keer is de situatie natuurlijk anders.... Ik stelde voor om een labrador te zoeken maar zij zijn natuurlijk helemaal nieuw in de zoektocht naar een goede fokker en hond. Ze begrijpen heus wel dat ze niet direct een hond gaan vinden maar hoe sneller hoe beter: we willen niet riskeren dat mijn ex-advocate in een depressie belandt en het allemaal niet meer zou zien zitten...

Zij is full time thuis, dus aandacht zal de hond zeker niet missen. Naast dagelijkse wandelingen zal de hond ook een enorme tuin tot zijn beschikking hebben. Haar man zal natuurlijk ook helpen bij de opvoeding en de noden van de hond waar zijn vrouw dat niet kan. Nu ze nog voldoende kan zien en toch nog mobiel is gaat haar voorkeur uit naar een pupje dat ze kan zien opgroeien en waar ze een hechte band mee kan vormen. Graag willen ze een teefje en liefst van al eentje die lijkt op hun vorige hondje maar karakter blijft het belangrijkste aspect:

 

 

Kennen jullie een geschikte fokker? Of hebben jullie weet van een nestje waar nog niet alle pups een thuis hebben en een van de pups geschikt zou kunnen zijn?

Het koppel zelf is van rond het Gentse (België). Een klein reisje voor de pup is geen probleem maar hoe dichter bij hoe liever natuurlijk . Ook voor het verdere contact met de fokker.

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Gezien de kans dat ze helemaal blind word aanwezig is. 

 

Zou ik een geleidehondenschool contacteren. Over de mogelijkheden om een geleidehond daarnaast meer hulphond functies aan te leren.

 

In Nederland zou die vraag misschien voorgelegd kunnen worden bij Click Hondenopleidingsschool voor hulphonden.

 

Wellicht dat zij in elk geval info kunnen geven over de mogelijkheden.

 

Ik weet in elk geval dat dit soort scholen ook behulpzaam zijn bij ras en juiste pupkeus.

 

De meeste van dit soort scholen hebben wel wachtlijsten.

Betreft Belgie weet ik niet waar je het best kan informeren. Maar misschien dat ze bij Click wel kunnen doorverwijzen naar 1 of meerdere in Belgie

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb ze voorgelegd om een een hulphond aan te vragen maar zo'n hond is natuurlijk 2-3 jaar oud en omdat ze nu nog kan genieten van een puppy fase wil ze dat nog doen. Nu het nog kan.

Een hondenschool contacteren is inderdaad een goed idee.

Ze hebben wel al een hondenschool waar ze met hun eigen hondje het hulphondentrainingsprogramma kunnen volgen. Maar eerst moet er natuurlijk een eigen hondje zijn... 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Ik zou willen voorstellen hondje delen

zorgen voor 100% backup

voor vast op afgesproken tijden voor rustpunten nu

de hond went daar snel aan als normaal

 iemand die evt indien noodzaak 100% voor de hond kan zorgen

maar er wel mee langs kan komen als het niet zo fijn gaat

Vaste oppas geeft veel rust

 

honden page profiel bentebente

Ik kan je niet verder helpen, maar bij deze even een upje.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk toch dat het het beste is om contact te zoeken met de verschillende opleidingen voor hulp honden.

En zijn er nl. diverse. En er zijn er ook die met de aanvrager samen een pup begeleiden tot een hulphond die voor de aanvrager speciaal en bij hun thuis wordt opgeleid.

En zij kennen ook de beste fokkers dan. 

Dus vraag de diverse instituten naar die mogelijkheden!

Volgens mij doet ' service dogs' Dit ook; vanaf pup en bij de mensen thuis begeleiden en opleiden.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als ze een Golden zien zitten, stuur even een PB. Dan ga ik even kijken. ;)

 

Ze moeten wel rekening houden met de 15 weken regel als ze een pup uit het buitenland willen halen. 

Volgende forumvraag: Vraagje mbt fokker, tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^