Avonturen van Lupa & Cody :: Eerste keer naar de Soesterduinen en eerste keer los op de Engh + filmpjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Bedankt voor jullie leuke reacties!! 

 

Cody is hier vijf dagen en heeft zich allang onmisbaar gemaakt. Wat een heerlijk jochie  Ik geniet me suf van hem, hoe hij alles oppakt, hoe hij op Lupa reageert en ik ben trots op Lupa. Als enorm verwend en geliefd enigskind doet ze het echt heel goed. Op een paar momenten na dat ze zich onnodig bemoeit als grote zus met een "Ruch zei nee, dan moet je luisteren!" of ineens fel haar botje wil beschermen. Door haar even niet meer haar lievelingsbotjes te geven want de rest mag ie gewoon afpakken (wat ik dan weer niet toesta) en haar tot rust te manen wanneer ze bemoeierig wil worden voorkom ik dit dus gaat het prima. 

 

Want, meest van de tijd kunnen ze het heel goed vinden samen. Ze liggen steeds vaker samen te slapen, spelen samen, kussen elkaar, wassen elkaars oortjes en hebben plezier 

Zo lagen ze van de week... 

 

Met zijn witte bilnaadje hihi 

 

En op hun ruggen samen 'bekvechten' 

 Tussendoor ook even alleen met mijn meisje op pad. 

 Het wandelen vindt Cody heel leuk, wel het liefst met zijn allen. Alleen vindt hij maar saai of te spannend en gaat ie zitten 

Commando zit kan hij inmiddels al. Hij deed het uit zichzelf al bij wat lekkers dus zit had hij zo door. Hij reageert op "Kenny" en "Cody" maar ook "wacht" begint hij op te pakken. 

 

Even een lente foto voor de opvangmama's in Roemenië... 

 

Ook de kennel gaat inmiddels goed doordat hij er eten krijgt. Hij is er al een aantal keer zelf in gaan liggen om te kluiven of zoals op de foto te gaan zitten en hopen dat er wat lekkers komt hihi

 

 

 En vandaag het eerste stukje in de fietsmand gelopen. Lupa vond haar eerste keer héél spannend, Cody vond het prima. Wel nog even leren er niet zomaar uit te kunnen en mogen springen maar dat komt goed. 

 Kusje voor je zusje: 

 

Lupa en haar "moet ie nou óók al hier bij!?" kop haha 

 

Ook nog even Lupa haar nieuwe huiltje met de sirene kunnen vangen op film. De eerste keer schrokken we er allebei van, wat voor geluid er uit haar kwam hihi. Sindsdien huilt ze zo als er een sirene vlakbij is.

 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  

O nee, ik ben verliefd op deze kleine bruine, wat een schatje. "

 Leuk is ie he, ik heb nog even overwogen óók Bruno te adopteren maar één pup is meer dan genoeg voor nu. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Wat een heerlijke foto's en wat super dat hij het al zo goed doet. Dat hij al helemaal mee draait alsof hij niet anders gewent is. 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Aah, ik had dit topic nog helemaal niet gezien. Wat een lief mannetje heb je erbij! 

Zo te horen gaat het al erg goed samen, wat fijn! 

 

Ik volg graag de komende avonturen van Lupa en Cody mee! 

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ah wat een geweldige foto's 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Oh jaaaa update! 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Zeer mooie foto's 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wat een leuk hondje!  En super fijn dat hij het zo goed doet!

 

Ik ben benieuwd hoe hij uitgroeit, denk dat hij wat groter wordt dan Lupa.

Ik denk trouwens niet dat je met zekerheid kunt zeggen dat er border collie in zit, al heeft hij er inderdaad wel veel van weg.  Er zijn meer rassen met een masker en een wit staartpuntje zie je ook best vaak. Hij heeft bijvoorbeeld ook veel weg van een bearded collie pup. Weet ook  niet hoe dat met erfelijkheid zit, of de ouders perso zo'n masker moeten hebben??

Je zou een DNA test kunnen doen, ben iig blij dat ik dat voor Puck heb gedaan. Ik dacht ook dat er border collie in zat, mensen vroegen zelfs ook wel eens of het er een was. Ik dacht steeds oh zo lijkt ze op een galgo, oh zo is het net een border, maar als ze zo staat lijkt ze wel een pointer.

Bleek trouwens geen border in te zitten, wel greyhound, herder, pointer en nog meer.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wat een leuk hondje!  En super fijn dat hij het zo goed doet!
 
Ik ben benieuwd hoe hij uitgroeit, denk dat hij wat groter wordt dan Lupa.
Ik denk trouwens niet dat je met zekerheid kunt zeggen dat er border collie in zit, al heeft hij er inderdaad wel veel van weg.  Er zijn meer rassen met een masker en een wit staartpuntje zie je ook best vaak. Hij heeft bijvoorbeeld ook veel weg van een bearded collie pup. Weet ook  niet hoe dat met erfelijkheid zit, of de ouders perso zo'n masker moeten hebben??

Je zou een DNA test kunnen doen, ben iig blij dat ik dat voor Puck heb gedaan. Ik dacht ook dat er border collie in zat, mensen vroegen zelfs ook wel eens of het er een was. Ik dacht steeds oh zo lijkt ze op een galgo, oh zo is het net een border, maar als ze zo staat lijkt ze wel een pointer.
Bleek trouwens geen border in te zitten, wel greyhound, herder, pointer en nog meer. "

 Wat ik me heb laten vertellen is dat de border collie de enige is waarbij de combinatie masker en staartpunt dominant is. Bij de andere rassen komt het veel voor maar is het witte staartpuntje niet dominant. Vandaar dat de border collie er ergens in moet zitten, anders komt dat witte staartpuntje niet weer naar boven. Maar nogmaals, heb ik me ook maar laten vertellen! 

Hij zal inderdaad wat groter worden dan Lupa. Ze zijn momenteel even hoog maar hij is pas 5 maanden dus mag nog wat groeien.

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Omg nog eentje erbij!! Ik zie dit nu pas, gefeliciteerd! :-D

Wat een poepie, ik volg <3

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Cody is vandaag alweer drie weken in Nederland en loopt rond alsof hij er altijd al is geweest. Bij mij begint de moeheid toe te slaan haha. Met Lupa ben ik natuurlijk zo vertrouwd en op elkaar afgestemd. Een pup in huis, regelmatig even plassen, constant zo'n pluizebolletje om je voeten en ook s nachts in mijn bed is best vermoeiend. Het is heerlijk maar je merkt ook hoe je weer aan het investeren in een nieuwe band en nieuw hondje bent. Maar het is ook zo genieten. Samen de wereld ontdekken! 

Zo ging hij na de eerste week mee in de buggy omdat Lupa en ik onze lange wandelingen begonnen te missen. Cody hing er als een echte hangjongere in hihi. Onderweg stukken zelf gewandeld en nog even in een hondenbak gerend.

 

Cody geniet zich helemaal suf. Van een huishouden met meerdere pups en honden naar een huishouden met maar 1 hond is natuurlijk ineens veel meer aandacht! Sowieso is het echt een genietertje, is heel open naar mensen toe en genoot zich dan ook suf dat mijn nichtje de tweede week wat nachten kwam logeren. Dit stond al maanden gepland ivm haar eerste vakantie die niet overlapte met de eerste week vakantie van haar zusje/moeder. We hebben lekker rustig aan gedaan, veel geknuffeld en gehangen. Mooi om te zien hoe Cody haar bij de eerste ontmoeting al vol in de armen dook en kuste. Lupa had drie ontmoetingen nodig om zich echt te laten aaien en te kroelen. Na die derde ontmoeting was het liefde voor het leven tussen die twee maar ook Cody is dikke mik met mijn nichtje  Voor haar heel leuk om die eerste dagen met Cody mee te mogen maken. 

 

 

Tussendoor een rustig moment uitgezocht om voor het eerst naar de Soesterduinen, hier tien minuutjes fietsen vandaan, te gaan. Prachtig vond ie het! Ik had bewust een lange lijn mee omdat ik al snel ontdekte dat hij van huppelen houdt haha maar eenmaal in de duinen liet hij zien hoe mooi hij bij me in de buurt bleef of bij Lupa bleef plakken (die mij perfect in de gaten houdt) dat ik de lijn achter hem aan heb laten slepen. 

 

 

Verder gaat het tussen Lupa en Cody ook goed. Op wat moppermomenten na om een botje of eten. Maar ook dat gaat steeds beter. Cody is denk ik gewend met meerdere honden uit een bak te eten want hij heeft echt het idee dat hij tekort komt of wat misloopt. We oefenen dus druk met het rustig eten en vooral het Lupa haar eten rustig op laten eten. Eerst geprobeerd door ze in aparte ruimtes/uit elkaars zicht te zetten maar daar werd hij juist heel onrustig van. Dus nu krijgen ze tegelijk eten maar zit ik er letterlijk tussen in. Een aantal dagen verder begrijpt Cody dat hij niet naar Lupa mag voor ze klaar is dus blijft hij bij mijn benen hangen en kijken hoe ze eet. Zo heeft Lupa de rust en het vertrouwen om te kunnen eten want ze weet en ziet dat ik hem tegenhou.  

Ze stoeien graag samen, wandelen als Jut en Jul en elkaars oren worden uitgebreid gewassen. wanneer de een aandacht bij me komt halen wil de ander ook gelijk maar die moet dan maar even wachten. Zo ontstaat er steeds meer rust en minder jaloezie tussen de twee. 

Ontzettend nieuwsgierige en hardnekkige Cody moest en zou dat papieren pauwtje hebben wat niet mocht. Ik heb uiteindelijk toch gewonnen haha.

 

 

Mijn hilarische meisje... Na het eten gaat ze altijd knorren en schuiven onder het mandje met haar neus waardoor ze meestal als schildpad eindigt maar dit keer met hoedje.

Met zijn drietjes in bed... Oeps. Totaal niet de bedoeling haha. Lupa knuffelt voor het slapen en bij het wakker worden 's ochtends even maar Cody wil het liefst de hele nacht in bed, in mijn nek liggen. Het puppetje mag van mij nog veiligheid en warmte zoeken want ik merk dat hij al steeds meer iets losser gaat liggen en ook al eens bij mijn voeten gaat liggen. Hopelijk verkiest hij uiteindelijk de bank boven mijn bed 

 

"Ruch, hij doet niks meer!" 

 

En als je dan je bed slaapklaar maakt ligt dit er al in te wachten...

 

Eerste hagelbui op zijn koppie!

Ook het ontmoeten van andere honden gaat steeds beter. In het begin vond Cody dit wat spannend en ging dan blaffen. Door hem op mij te laten focussen en met genoeg afstand gaat hij nu rustig de ontmoeting aan ipv te blaffen  

Op veilige stukjes mag hij nu los meelopen en hij blijft perfect bij me in de buurt. Erg op mij gefocust en juist nu hij nog niet zo ver durft een goeie oefening. Zo ook op de Engh wat hij prachtig vond!

 

 

Maar ook op het paadje hier vlak bij mag hij lekker los snuffelen: 

 

En nu gaan we ons klaar maken om naar de eerste les van de hondenschool te gaan. Ik heb nog wat filmpjes maar die zal ik later toevoegen! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat een fijne update weer! Veel plezier op de hondenschool!

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Heerlijk te lezen hoe goed alles gaat, terug leuke foto's super dat we kunnen meegenieten.
Hou ons op de hoogte hoe het is verlopen op de hondenschool.

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Zeer fyn dat het goed gaat 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

fijn dat het goed gaat
en ik woon opzich ook wel dichtbij de soesterduinen
ik kan dan of ong 25 minuutjes met de auto of driekwartier fietsen...
ik ga er nog een keertje heen met mijn 2 zusjes en mijn moeder.
zijn daar veel honden trouwens? ik hoor dat daar vaak vooral veel hoden zijn.
want mijn jongste zusje is namelijk bang voor honden

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Zie dit topic nu pas! Wat een schatje is Cody

Heel lief hoe ze met elkaar omgaan

Ik volg!

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Heerlijke spam! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" fijn dat het goed gaaten ik woon opzich ook wel dichtbij de soesterduinenik kan dan of ong 25 minuutjes met de auto of driekwartier fietsen...ik ga er nog een keertje heen met mijn 2 zusjes en mijn moeder.zijn daar veel honden trouwens? ik hoor dat daar vaak vooral veel hoden zijn.want mijn jongste zusje is namelijk bang voor honden "

 Het is er vaak druk ja maar vooral op mooie dagen en de bekende hondenuitlaat tijden. Gelukkig is het ook groot genoeg om een rustigere route te kiezen. Ik was er pas rond etenstijd, 18:00 en toen was het heerlijk rustig. En met Cody om half 11 op een woensdagochtend en ook toen was het rustig. Dan kom je 5 honden ofzo tegen maar zoals ik al zei, je kan ze redelijk ontlopen als je eenmaal in de duinen bent. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

De eerste les op de hondenschool ging goed! Eerst alleen in de fietsmand naar de school en hij begint al rustiger te gaan zitten ipv 10x te draaien en zichzelf zo in de knoop te zetten. Voor de les al wat honden uit onze klas ontmoet op de parkeerplaats en dit ging erg goed. 

In de les was hij goed gefocust, lette goed op mij en was ook heel druk met alle gestrooide koekjes op te rapen terwijl de rest al met de volgende oefening door ging haha.  

Hij is nu bij mijn moeder waar hij een nachtje logeert om ook daar goed gewend te raken. Kreeg al berichtjes dat hij lekker had liggen kluiven, had geplast en nu slaapt. Braaf jochie! Hij lijkt er geen moeite mee te hebben, kwispelt vrolijk en piept niet.  Ondertussen liggen Lupa en ik knock out op de bank haha. Avondje totaal ontspannen en vannacht het hele bed voor mij alleen! 

Nog wat filmpjes van de afgelopen weken: 

 

Cody in de wind op de fiets: 

Voor het eerst los: 

Blije Cody 

Pootjes leren geven: 

Alle commando's op een rij: 

 

 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Oh, wat ontzettend lief allemaal! En dat huilen van bij de sirine, hilarisch hahaha. Ik volg!

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Zeer lief 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Knappe vent, en wat heerlijk zo'n co-eigenaarschap. Lekker ff tutten met Lupa en bijtanken!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Fijn dat het goed ging bij de hondenschool!

Leuke filmpjes, hij is zo braaf

honden page profiel teska&beerteska&beer 3 doggies

honden foto van teska&beer

en het is echt een schatje heb haar vandaag voor het eerst ontmoet lekker eigenwijs alles onderzoekend nergens bang voor.

was verkocht lekker beest als je oppas nodig hebt neem maar mee ik pas wel op op mijn kantoor.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe gaat het met Lupa en Cody?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Met de zwartjes naar het speelveld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^