Border collie pup/puber valt andere hond aan tijdens (en na) eten na weekje vakantie apart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sabine (Gast)

Hey,   We hebben sinds december een BC pup in huis, die nu net 5,5maand is, het samen eten met de andere hond ging altijd prima (franse bulldog van 5,5jaar) tot we vorige week een week met de BC naar de ardennen zijn geweest. Sinds ze terug samen zijn valt hij hem (vooral tijdens het eten) regelmatig aan (niet meer het speelgedrag van voorheen wat ook soms te lastig was voor de FB). Het gekke is dat samen eten voordien wel super ging op amper halve meter van elkaar alsook het geven van koekjes na beloning of een botje als lekkers.  Reden en wat zijn jullie tips?   

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Samen eten is gewoon soms moeilijk. Een hond moet zich toch ook wel een beetje op zijn gemak kunnen voelen als hij of zij aan het eten is. Misschien is er iets gebeurd tijdens jullie tripje waardoor dit vertrouwen is beschadigd en de hond het idee heeft niet meer rustig te kunnen eten met de andere hond erbij. Ik zou zorgen dat er weer wat afstand is, desnoods in een andere ruimte eten geven. 

Volgende forumvraag: Stress signalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^