Help mij iemand te overtuigen om mijn GEEN stroomband meer te gebruiken!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Ben zopas te weten gekomen dat iemand die ik ken een stroomband gebruikt bij haar hondje omwille van te veel blaffen en ook dat het uitvalt naar en vecht met de andere, grotere hond van het gezin... Ikzelf ben hier radicaal tegen en vind dit echt heel erg!!! Maar helaas heb ik zo weinig overtuigingskracht...   Heb haar al aangeboden dat ze mijn positieve opvoedingsboeken van honden eens een tijdje mag lenen en dat ze daar dingen van probeert in plaats van die stroomband. Maar ik betwijfel of haar dat zal overtuigen...Ze is er rotsvast van overtuigt dat het helpt omdat het hondje al ineen krimpt als ze de stroomband nog maar vastpakt... Onzin natuurlijk, dat hondje legt de associatie met het foute gedrag niet, het krimpt alleen ineen omdat het weet dat een pijnlijke schok zal volgen. Ze meent ook dat het OK is de stroomband te gebruiken omdat ze vooraf waarschuwt met bepaalde woorden maar nogmaals hetzelfde, ik kan haar niet overtuigen dat ook met deze waarschuwingswoorden  het hondje de link met het foute gedrag hierbij niet maakt, maar enkel met de pijnlijke schok!Heb 1 bepaald artikel gevonden dat me heel goed leek en dat ik ga doorsturen (ga dat hier niet posten welk artikel het precies was want het zou helaas alleen maar averechts werken als diegene met dat hondje er achterkomt dat ik hier om hulp vraag om haar te doen ophouden met het gebruik van de stroomband), weten jullie nog artikels met goede argumenten, en misschien ook artikels van honden die bijtongevallen veroorzaakt hebben omdat er een stroomband op hun gebruikt werd... Heb hier zelf naar gezocht maar heb tot nu toe nog geen degelijk overtuigend artikel gevonden.Als er nog dingen zijn die ik kan zeggen of doen om te helpen overtuigen geen stroomband meer te gebruiken, laat het alsjeblieft weten, ik vind het zo erg dat ik tot nu toe niets hieraan heb kunnen doen...Oh ja, sorry als ik niet meteen terug antwoord, heb het momenteel heel druk waardoor ik niet vaak op internet kan komen maar ik zal zeker terug komen kijken naar jullie antwoorden, ook al kan dat misschien een tijdje duren.Alvast bedankt om te helpen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Aangifte doen wegens dierenmishandeling. 

 

Of eens vragen of zij die band om doet zodat jij op het knopje kan drukken. Dan kan zij namelijk goed voelen wat ze haar hond aandoet. 

 

Heb totaal geen goed woord over voor dit soort mensen.

Mocht ze toch doorgaan met het gebruiken van de band, dan was voor mij het contact over geweest. Met zulke mensen wil ik niet van doen hebben.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou zo iemand de hond afpakken. Ik zou niet eens proberen die over te halen. Als ze geen hond kan opvoeden zonder die pijn te doen, is ze in mijn ogen geen dier waard.

Volgens mij is zo'n stroomband ook per 1 januari van dit jaar verboden. Omdat het dierenmishandeling is.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Zoals hierboven al gemeld;

Aangifte doen.. gebruik van een stroomband is verboden!

honden page profiel ..

honden foto van .

Als iemand zo standvastig is in zn mening... dan zou ik geen gesprek aan gaan, geen artikelen sturen.. want dat gaat ze echt niet overtuigen. 

 

Dan zou ik diegene stiekem filmen als ze die hond mishandelt en naar de politie stappen om aangifte te doen!!! Ook zou ik de dierenbescherming inschakelen. Als de hond van een goede fokker komt kan je ook die nog op de hoogte stellen. 

 

Je kan 144 bellen als de stroomband weer gebruikt word op dat moment. 

Edit: heb het even opgezocht. Je kan 144 24/7 bereiken en ook bellen als de hond mishandeld wordt zoals hier het geval is... dus jij zou op elk moment melding kunnen maken via 144. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vraag of ze hier wilt mee forummen en misschien zijn er adviezen voor dr die haar laten inzien dat het ook anders kan.......ik lees dat er gevochten wordt in huis, laat ze tussen de kamer en keuken bijvoorbeeld een traphekje zetten als ze er niet bij is.....of wel als ze ze de baas niet is.....zijn kleine dingentjes die al veel kunnen helpen...apart uitlaten zodat beiden honden apart aandacht krijgen.... vraag of ze hier komt en wie weet neemt ze de adviezen aan dat het anders kan.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Ben zelf ook faliekant tegen deze ''hulpmiddelen'' heb ook geen begrip dat dierenspeciaal zaken dit in hun assortiment hebben en aanprijzen als ''dier vriendelijk hulpmiddel''.

 

Nu is het dan bij wet verboden, maar er is wel een kanttekening in de wet, heb dat stukje ff gecopierd van de honden bescherming:

 

Kanttekening is wel dat gebruik van de stroomband geoorloofd is als het gebruik is gericht op het teweegbrengen van een gerechtvaardigde verandering in het gedrag van het dier ter voorkoming van gevaar voor mens of dier. In eerdere berichtgeving vanuit het ministerie is aangegeven dat de gebruiker dan over vereiste deskundigheid moet beschikken. Bij nadere wetgeving zouden daarom ook regels worden gesteld om verder invulling te geven aan deze deskundigheid. Bij ons weten is dit  nog niet gebeurd. De Hondenbescherming zal daarom nagaan hoe de stand van zaken hierover is en daar waar mogelijk ook trachten onze invloed aan te wenden om heldere invulling van het deskundigheidsvoorbehoud te realiseren. 

 

https://hondenbescherming.nl/nieuws/2016/05/04/verbod-op-de-stroom-en-prikband/

 

Vreemd trouwens dat het bij wet verboden is om te gebruiken en het verkoop daarvan, terwijl je deze banden nog gewoon kan kopen in de winkel/webshop...

 

 

 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Heel simpel:

Je neemt die stroomband.

 

Gespt hem om zijn/haar (spek)nek heen. (Of als het echt niet past om een been of arm, maar nek is wenselijker).

 

Zorgt voor een verse set batterijen,  neemt de afstandsbediening. Schakelt de set naar de hoogste stand indien van toepassing en drukt herhaaldelijk op de knop. 

 

Als die persoon vervolgens vraagt je te stoppen vraag je:" maar waarom dan?" *drukt nog eens*

"Stop nou... Je doet me pijn!!" Zal de reactie zijn. 

"Goed zo, ik zal stoppen je bevestigd nu zelf het punt dat ik wil maken, bedankt".

 

Pfff mensen weten letterlijk niet wat ze een hond aan doen. Laat het ze ervaren zou ik zeggen. Zou snel afgelopen zijn. 

 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Heel simpel:
Je neemt die stroomband.
 
Gespt hem om zijn/haar (spek)nek heen. (Of als het echt niet past om een been of arm, maar nek is wenselijker).
 
Zorgt voor een verse set batterijen,  neemt de afstandsbediening. Schakelt de set naar de hoogste stand indien van toepassing en drukt herhaaldelijk op de knop. 
 
Als die persoon vervolgens vraagt je te stoppen vraag je:" maar waarom dan?" *drukt nog eens*
"Stop nou... Je doet me pijn!!" Zal de reactie zijn. 
"Goed zo, ik zal stoppen je bevestigd nu zelf het punt dat ik wil maken, bedankt".
 
Pfff mensen weten letterlijk niet wat ze een hond aan doen. Laat het ze ervaren zou ik zeggen. Zou snel afgelopen zijn. 
  "

 hahahaha, de oplossing!!!

Jammer genoeg mag dit niet, maar wel een efficiënte manier

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  hahahaha, de oplossing!!!
Jammer genoeg mag dit niet, maar wel een efficiënte manier "

 Okay... dit is natuurlijk 100% waar.

 

 

Maar stel eens in een rare wereld waar een stroomband het ultieme trainingsmiddel zou zijn. Zou je dan zelf als eigenaar van een hond die je vrijwillig in huis hebt genomen en waar je dus om geeft (anders zorgde je toch niet voor zo'n dier en liet je hem niet in je huis) niet willen weten wat je nou eigenlijk gebruikt/gekocht hebt? 

 

Dus ff vanuit en ander oogpunt  gezien. Waarom zou je niet willen weten hoe dat voelt waarom zou je het niet gewoon proberen? Op jezelf? 

 

 

Daar is maar 1 reden voor. Omdat je weet dat wat jij aan het doen bent pijn doet en zeer onprettig en zelfs beangstigend is. Wij leven dan ook in een wereld waar dit niet zo is, juist omdat iedereen weet dat het gewoon pijm doet. Geef een ander de afstandsbediening maar in handen, niet wetende wanneer die volgende schok komt als jij hem om hebt. Dat is vele malen erger nog dan zelf met de afstandsbediening in je handen.

Je corrigeert niets je maakt een onvoorspelbare reële angst aan in zo'n hond. En angstige honden zijn tot veel meer in staat dan stabiele honden; ze zijn veel prikkelbaarder. En dan moet je jezelf afvragen wil jij met zo'n hond over straat, eentje die op zijn tenen loopt? 

 

Ik niet... Ik heb ook nooit zo'n ding gehad. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  hahahaha, de oplossing!!!
Jammer genoeg mag dit niet, maar wel een efficiënte manier "

 

Gek he, bij een hond mag het wel, maar bij een mens niet... Ondanks dat een hond ook gevoel heeft. 

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Veel stroombanden hebben een optie "trilling" of "fibratie", te vergelijken met je mobiel die afgaat. Wellicht kun je haar overtuigen om op zijn minst daar naar over te stappen?

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Veel stroombanden hebben een optie "trilling" of "fibratie", te vergelijken met je mobiel die afgaat. Wellicht kun je haar overtuigen om op zijn minst daar naar over te stappen?
  "

 Er zijn er ook die alleen die optie hebben. En dan noemt men ze wel 'stroombanden' maar dat zijn ze dan feitelijk niet.

 

Enerzijds ben ik niet tegen die banden... ik denk dat die trildingen bij bepaalde problemen wel een oplossing kunnen zijn. Maar het is zó moeilijk om dat goed af te wegen en nog vele malen moeilijker om het ook exact goed te gebruiken dat ik denk dat een normale hondeneigenaar zich daar helemaal niet aan zou moeten willen wagen. Je maakt al snel meer kapot dan je oplost. Dat moet je echt overlaten aan hele goede deskundigen en dan heb ik het dus ook niet over een GT; eerder een nationale medische kliniek of zo.

 

Verbieden die dingen in de winkels!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  Er zijn er ook die alleen die optie hebben. En dan noemt men ze wel 'stroombanden' maar dat zijn ze dan feitelijk niet.
 
Enerzijds ben ik niet tegen die banden... ik denk dat die trildingen bij bepaalde problemen wel een oplossing kunnen zijn. Maar het is zó moeilijk om dat goed af te wegen en nog vele malen moeilijker om het ook exact goed te gebruiken dat ik denk dat een normale hondeneigenaar zich daar helemaal niet aan zou moeten willen wagen. Je maakt al snel meer kapot dan je oplost. Dat moet je echt overlaten aan hele goede deskundigen en dan heb ik het dus ook niet over een GT; eerder een nationale medische kliniek of zo.
 
Verbieden die dingen in de winkels! "

 Balou heeft er zo een gehad tegen het blaffen, hij was ook speciaal voor kleine keffertjes als Balou bedoelt. Maar helaas na de eerste schrik van het getril blafte Balou vrolijk verder door het getril heen, dus weggegooid geld.

 

Ik ben tegen echte stroombanden die dacht ik ook verboden zijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Balou heeft er zo een gehad tegen het blaffen, hij was ook speciaal voor kleine keffertjes als Balou bedoelt. Maar helaas na de eerste schrik van het getril blafte Balou vrolijk verder door het getril heen, dus weggegooid geld.
 
Ik ben tegen echte stroombanden die dacht ik ook verboden zijn. "

 Ik zag het toevallig van de week op de streamer. Een trilding, geen schok. Die trainer gebruikte hem bij een hond-agressieve hond. Op exact het juiste moment (dus in de aanval, op millimeters van de andere hond, niet bij het verstarren of benaderen) drukte hij op de knop. De hond schrok duidelijk en stopte in de aanval.

Bij die hond was het maar één keer nodig... daarna was hij ongevaarlijk genoeg om met normale methodes te trainen.

 

Het juiste moment is heel belangrijk werd gezegd. Ik zou het niet kunnen, dat weet ik zeker. Ben ik te laat of te vroeg en verkloot ik mijn hond. Zal met blaffen ook wel zoiets zijn denk ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Veel stroombanden hebben een optie "trilling" of "fibratie", te vergelijken met je mobiel die afgaat. Wellicht kun je haar overtuigen om op zijn minst daar naar over te stappen?
  "

 Voor dove honden worden deze gebruikt, een witte boxer, doof, de eigenaar had zo,n band, die is diervriendelijk , gaf een trilling als de eigenaar de hond bij zich riep, de hond was daar mee getraind en deze band geeft een trilling als een mobiel die in je broekzak zit....denk niet dat de eigenaar van de topicopener dit bedoeld...deze kan beter een gewone training volgen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Heel simpel:
Je neemt die stroomband.
 
Gespt hem om zijn/haar (spek)nek heen. (Of als het echt niet past om een been of arm, maar nek is wenselijker).
 
Zorgt voor een verse set batterijen,  neemt de afstandsbediening. Schakelt de set naar de hoogste stand indien van toepassing en drukt herhaaldelijk op de knop. 
 
Als die persoon vervolgens vraagt je te stoppen vraag je:" maar waarom dan?" *drukt nog eens*
"Stop nou... Je doet me pijn!!" Zal de reactie zijn. 
"Goed zo, ik zal stoppen je bevestigd nu zelf het punt dat ik wil maken, bedankt".
 
Pfff mensen weten letterlijk niet wat ze een hond aan doen. Laat het ze ervaren zou ik zeggen. Zou snel afgelopen zijn. 
  "

 dit dus en daarbij zich voor te stellen dat ze in het donker loopt en zich bedreigd voelt door een engerd.

 

Wat een naar mens is die kennis. Arm hondje, wat moet dat een stressvol leven leiden daar en zich onbegrepen voelen.

Ik heb zelf iemand gekend die dat ding gebruikte en achteraf heb ik nog eeuwig spijt dat ik na geprobeerd te hebben diegene te overtuigen dat het mishandeling is, zonder resultaat, het contact verbrak. Daar had het hondje dus niets aan. Ik had haar daar weg moeten halen.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

" Heel simpel:
Je neemt die stroomband.
 
Gespt hem om zijn/haar (spek)nek heen. (Of als het echt niet past om een been of arm, maar nek is wenselijker).
 
Zorgt voor een verse set batterijen,  neemt de afstandsbediening. Schakelt de set naar de hoogste stand indien van toepassing en drukt herhaaldelijk op de knop. 
 
Als die persoon vervolgens vraagt je te stoppen vraag je:" maar waarom dan?" *drukt nog eens*
"Stop nou... Je doet me pijn!!" Zal de reactie zijn. 
"Goed zo, ik zal stoppen je bevestigd nu zelf het punt dat ik wil maken, bedankt".
 
Pfff mensen weten letterlijk niet wat ze een hond aan doen. Laat het ze ervaren zou ik zeggen. Zou snel afgelopen zijn. 
  "

Persoon in kwestie had geluk dat ze TS voor zich had. Ik ken er een hoop die dit echt hadden gedaan. Ik ben er 1 van...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ben je van Nederland? Zo ja, dan heel simpel meedelen dat het gebruik er van verboden is.

En verder zou ik heel snel kappen met die te vriend te houden, het is een hulpmiddel en deze wijze is echt gewoon puur mishandelen.

Ik ben absoluut niet tegen stroom, ik heb het dagelijks opstaan, maar je moet het wel gebruiken en niet als marteltuig gaan misbruiken, walgelijk.

Maar helaas lopen er nog zoveel beulen rond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: hond en papegaai
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^