Mijn boomer stinkt ineens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nikki (Gast)

Hallo, voor de honden kenners onder ons ik hoop dat iemand een oplossing heeft. Ik heb een boomer hondje en word in mei 2. Is dus nog jong. Hij stonk nooit. En sinds 2 maanden is t niet meer te doen. Ik heb hem zelf gedoucht. Dit hielp niet. Ook zijn mandje mijn bed alles waar hij ligt heb ik gewassen. Helaas di hielp niet. Ik heb Sem eerder naar de trimsalon gebracht  ( 2 maanden na de vorige beurt ) hij word daar ook gedoucht. Ook toen weer zijn mandje etc uitgewassen. Helaas zonder resultaat. Ik ben wel rond die tijd over gegaan op zijn oude voer waar hij het prima op deed en vanaf pup al op zit. Ik dacht misschien dat dat ook een oorzaak kon zijn. Zijn gebit ziet er goed uit. Help help

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien komt het toch door het voer en doet hij het er niet zo goed op als dat je dacht.

 

Wat voer je nu en wat voerde je toen?

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als het echt opeens is gekomen en hardnekkig is toch maar eventjes langs de dierenarts. Het kan een huid infectie zijn van gisten of bacteriën.

Nikki (Gast)

Als pup veel aan het zoeken geweest naar het juiste voer. Uiteindelijk bij prins uitgekomen voor pups dat ging prima. Toen naar prins standaard fit. Nu probeerde ik een andere brok van pets place huismerk maar dit was dus geen succes. Hij vond 't ook niet lekker, at vaak niet. Dus heb ze weg gegooid en weer terug bij prins. Gewoon netjes in 4 dagen omgeschakeld. En bedankt huid infectie had ik nog niet aan gedacht. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Probeer nog eens te kijken naar kwalitatief goed voer.

Hier voer ik VOL van Darf, dat is 100% natuurlijk en zit een fatsoenlijk aantal procenten vlees in. Er zijn natuurlijk ook nog andere merken. Soms is het even zoeken en een aantal zakken met brokken later voordat je het voer hebt wat bij je hond past.

Nikki (Gast)

Ik verwacht niet dat daar het probleem ligt. Als pup heb ik daar goed onderzoek na gedaan en dit was de brok waar hij het super goed op deed/doet. En ook daarna bij de volwassen brok nooit problemen gehad. Pas sinds ik tijdelijk ben gaan veranderen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Geen brokken meer geven, maar vers vlees gaan voeren - wat Ruby al aangeeft.

 

Als het dan na een week of drie nog zo is, dan kun je eens bij de dierenarts lang, dan zou het een huidprobleem kunnen zijn, een gist die op de huid zit (bijv. Malassezia). De DA kan je dan een speciale shampoo meegeven. Een huidinfectie gaat vaak terug op een allergie voor voedsel - of andere problemen met organen of hormonen en ziektes.

honden page profiel RenateRenate

Wat is een boomer?

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Wat is een boomer? "

 Een kruising van twee langharige hondjes. Meestal malthezer x shitzu maar iedere andere kruising van twee langharige kleine hondjes wordt ook boomer genoemd.

(Naar boomer een hondje uit een film)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Zijn de anaalklieren al nagekeken door een dierenarts?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als er nou echt niets aan de hand is, en je boomer opeens stinkt en het ook niet aan het voer ligt.....door voer kunnen honden gaan stinken....neem dan eens een washand met azijn en ga de vacht eens langs, azijn neutraliseerd de geur....ga wel eerst met je hondje naar de dierenarts om alles uit te sluiten.....een hond stinkt niet opeens zomaar.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Als er nou echt niets aan de hand is, en je boomer opeens stinkt en het ook niet aan het voer ligt.....door voer kunnen honden gaan stinken....neem dan eens een washand met azijn en ga de vacht eens langs, azijn neutraliseerd de geur....ga wel eerst met je hondje naar de dierenarts om alles uit te sluiten.....een hond stinkt niet opeens zomaar. "

Dat is een hele goeie van Willemijn! Azijn neutraliseert de geur niet alleen, maar helpt zelfs tegen een aantal gisten en schimmels op de huid. Je kunt ook een knijpfles nemen en daar water met een flinke scheut azijn indoen om je hondje daar helemaal mee nat te maken - en daarna alleen met de handdoek afdrogen. Gewoon een aantal dagen achter elkaar herhalen, en dan kijken of het beter is. Zelf vind ik biologische appelazijn uit de natuurwinkel ideaal hiervoor, dat ruikt ook een soort lekker.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Waar komt de geur vandaan? Echt van de vacht? Of uit het bekje?

Tuurlijk kan je hond gaan stinken als ze bv in het bos ergens in hebben gerold of als je van voeding wisselt kunnen ze ook bv stinkscheten gaan laten. maar echt zo'n grote omslag waarbij zelfs wassen niet helpt. dan zou ik toch even wat verder kijken (naar de dierenarts dus)

Eerst bij de dierenarts alles uitsluiten en als je hond gezond verklaard is , dan pas zou ik met middeltjes zoals azijn en dergelijke gaan bezig houden.

Volgende forumvraag: Oogjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^