Na giardia weer diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Onze pup bleek giardia te hebben en heeft daarvoor een kuur van panacur gekregen, een probiotica en tijdelijk dieetvoeding van hills (blikvoer). Zijn ontlasting werd hier gelukkig weer stevig van. En hij knapte zienderogen op. Vandaag is de laatste van vijf pillen erin gegaan en hij is sinds gisteren weer op kvv gezet. Dat kreeg hij voor de dieetvoeding ook. Maar nu had hij vanmiddag ineens weer diarree. Komt dat door de overstap naar kvv na de hills voeding? Ik begin me meteen weer zorgen te maken over m'n kleine mannetje. Wie kan me helpen?

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Heeft je dierenarts niet verteld hoe je kuur werkt? Je pup moet nu een rusttijd, dus een pilvrije week. Daarna moet de ontlasting van 3 keer getest worden of die nog giardia heeft, en mogelijk weer meteen een nieuwe kuur. In de tussentijd had de pup gewoon het speciaalvoer moeten blijven krijgen. Die 5 dagen pilletjes slikken is geen garantie dat het over is. Java moest 3 kuren.

Anoniem (Gast)

Ik moet nu twee weken rust geven en dan weer vijf dagen panacur geven. Daarna na twee weken opnieuw testen op giardia. Die dieetvoeding hoefde maar een paar dagen en was meer voor de zekerheid dan dat het nodig was volgens haar. 

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Die anoniem was ik dus.... 

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Licht verteerbaar voer versneld het herstel. Als je hills id kreeg, en je dierenarts 'voor de zekerheid' dat voer aanraadde omdat het misschien nodig is, vind ik dat raar. Vooral bij een pup, lijkt het me noodzakelijj dat je tijdens de infectie licht verteerbaar voer geeft.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Vandaag is de laatste van vijf pillen erin gegaan en hij is sinds gisteren weer op kvv gezet. Dat kreeg hij voor de dieetvoeding ook. Maar nu had hij vanmiddag ineens weer diarree. Komt dat door de overstap naar kvv na de hills voeding? 

 Dat kan. Giardia tast de darmwand aan, die heeft dus tijd nodig om te herstellen en is nu extra gevoelig. Het wisselen van voer kan dus idd. zorgen dat er opnieuw diarree optreedt. Hou even het voer aan waar ie het goed op doet, en geef de darm tijd om te herstellen.

Pas als je zeker bent dat de giardia weg is (na de tweede test), en je hond een goeie ontlasting heeft, geen borrelende of opgezette buik heeft, of winderig is, kan je voorzichtig weer omschakelen.

Volgende forumvraag: orthobedje gaat verhuizen p2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^