Knagen aan spullen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Loesje (Gast)

Het valt ons de laatste dagen op dat onze hond veel knaagt in huis bijv op schoenen en andere dingen in huis. Hij eet nooit uit een normale voerbak altijd in vorm van hersenwerk en echt knaag botten kan ik helaas niet in huis houden in verband de andere honden hier. Nou is hij vaak nerveus als wij niet thuis zijn en op de dag vrij hoog in zijn energie. Het lijkt bijna of hij niet moe te krijgen is zou het hier ook aan kunnen liggen?  Helaas valt niet alles op te bergen bijv onze router antenne deze staat op onze bank bij de rug leuningen deze kunnen wij eventueel ophangen maar dan moeten wij een andere kabel kopen dus dat moeten we nog even regelen.  Hebben jullie misschien nog tips? 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Welk ras is je hond?  

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe oud is je hond?

 

Honden hebben van nature een kauwbehoefte,dus geef hem iets wat hij mag slopen,dikke proppen papier,kartonnen dozen,met lekkers erin zal hij ook erg gelukkig van worden.

 

Dat hij niks eetbaars te kauwen heeft is wel een dingetje... is er geen aparte kamer om te kunnen kauwen of een bench(alleen om iets rustig in te kunnen kauwen,onder dat een andere hond er ruzie om komt zoeken) ,hekjes in huis,zodat je kamers kunt afsluiten.

 

Als ik lees hij lijkt wel niet moe te krijgen,dan klinkt het alsof je dus heel veel met hem doet om hem maar moe te krijgen?

Dan kan het eventueel ook heel goed zijn dat hij overprikkeld,zich daar nerveus bij voelt en iets van kauwmateriaal zoekt om zich te kunnen kalmeren. Kauwen maakt een fijn stofje aan in de hersenen,waar een hond zich rustig van zal voelen.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ja, honden kunnen knagen aan dingen.

Ruim je spullen op en maak je huis hond vriendelijk.

(had al gebeurt moeten zijn, want blijkbaar heb je nog andere honden)

Je zei dat ie zijn eten altijd bij elkaar moet zoeken met hersenwerk, maar krijgt die nu echt nooit gewoon een lekker bakkie eten?

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Daarom heb ik altijd genoeg kauwstaafjes in huis, zodra ik zie dat onze meid begint te kauwen of mijn vingers aanvalt geef ik een stokje.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Knaagt hij ook op spullen als jullie thuis zijn?

 

Hij is nerveus als jullie weg zijn zeg je. Stres van het niet alleen kunnen zijn, knagen kan om zich zelf kalm te krijgen zijn. 

 

Overdag zit hij hoog in zijn energie, is dat ook als jullie thuis zijn?

Ook dit kan komen door stres, te veel prikkels. 

 

Wat voor activiteiten doen jullie met hem? 

Krijgt hij genoeg rust? 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Ja, honden kunnen knagen aan dingen.
Ruim je spullen op en maak je huis hond vriendelijk.
(had al gebeurt moeten zijn, want blijkbaar heb je nog andere honden)
Je zei dat ie zijn eten altijd bij elkaar moet zoeken met hersenwerk, maar krijgt die nu echt nooit gewoon een lekker bakkie eten? 

 Dus.... lekker opbouwend dit! 

Loesje (Gast)

Sorry voor de het laat antwoorden. Alvast heel erg bedankt voor de tips. De hond is nu bijna 2 jaar keeshond. Ik laat mijn honden in de ochtend afzonderlijke uit. Hier mogen ze zelf het rondje bepalen en gebruik ik een lange lijn. Ga dan lopen op de tempo van elke hond (heb er een die het na een kwartier al gezien heeft) met deze hond loop ik een half uur en daarna nog een half uur soms iets korter even een balletje gooien. Komen we thuis en dan maak ik mezelf klaar voor werk ze zijn dan max 3 uur alleen werk geen hele dagen. Ik neem vaak op met een oude telefoon wat ze doen. Het klinkt aardig rustig hoor nooit gekke dingen. Bij thuiskomst gaat hij wel altijd uit zijn dak heel hard janken, tegen mij aanspringen druppelen. Ik probeer dit te negeren en wanneer hij rustig is ga ik even bij hem zitten op de grond. De andere honden brengen dan meestal een beetje of balletje.  Hierna even lekker weer een vlugge plas, dan ga ik meestal stofzuigen en geef ik ze hun voer meestal in een kong of zo'n bak met vormpjes, dit vinden ze naar mijn idee erg leuk (begrijp de reactie niet... Waarom hij nooit een lekker bakkie voer krijgt???) en zo zijn ze niet bezig met de stofzuiger.(is anders niet te doen)  Hierna gaan ze altijd even tukken toch wel meestal 2 uur. Daarna weer even een gezamenlijke plas met al mijn honden en lopen we vaak mee met de buurvrouw en haar honden. Bij thuiskomst krijgen ze vaak of een dental stick, of zo'n  rond vormig kong met van die gaten erin. Dit  gevuld met bifiworst hierna doen we meestal niet veel meer af en toe nog wat op de ifetch. Het knagen gebeurt af en toe tussen door en ook als wij thuis zijn. Vooral als ik sta te koken. Naar mijn idee is het huis al aardig hond vriendelijke ingericht kan moeilijk de muur en tafel poten helemaal afschermen (deze zijn het ergste doelwit) alleen de router is mijn fout hebben wij ook nog niet zo lang... Vooral de muur knaagt hij hele stukken uit het cement ofzo... 

Loesje (Gast)

Trouwens vergat nog iets. Zonder het hersen werk schrokt hij zijn voer zo naar binnen. 

Volgende forumvraag: Wat te doen als je hond trekt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^