Puppydealers Oost Europa.openen winkels UPDATE

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz


Een proffesioneler  handelaar.17 verschillende rassen, hondjes achter glas.........pfffff
  "

 En zo komen de wildwest verhalen de wereld in.

 

Degene die de hondjes achter glas had zitten was de bejubelde hobbyfokker met twee rassen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Die jonge hondenhandelaar met zijn pups achter glas, die gewerkt had bij hondenhandelaars, moet blijkbaar ook niet zo proper zijn=ook (brood)fokker (Fb An Lemmens)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 

Antwoord ontvangen van VRT 1 

 

Geachte,

Bedankt voor uw bericht en om ons uw mening te laten kennen. De redactie van Pano is sinds mei vorig jaar journalistiek actief geweest in de honden business. Het uitgangspunt is hierbij altijd geweest: de betrouwbaarheid testen van de afkomst van een hond. In deze reportage werd het verhaal gebracht van 2 eigenaars met een Tsjechische hond.

Daarnaast werd ook onder de aandacht gebracht dat er verdacht veel Belgische honden mét Belgisch paspoort een Oostblokprofiel blijken te hebben.

In deze reportage werd aangetoond dat pups uit Oost-Europa té vroeg op transport worden gezet, en dat dat een gevaar kan zijn voor de volksgezondheid. Op een manier die nog niet in ons land is aangetoond. Bovendien wordt op grote schaal met paspoorten gefraudeerd in Slovakije, en blijkt het (té) makkelijk om van Slovaakse pups Belgische te maken als men hulp krijgt van een Belgische dierenarts. Zijn er handelaars die honden niet goed behandelen? Zeker wel, maar dat was hier het uitgangspunt niet. De ploeg van Pano is gaan filmen bij een professionele handelaar die met de Oost-blokimport is gestopt, dat is de reden waarom ze bij de Woefkensranch zijn uitgekomen.

In deze reportage werd informatie verzameld bij alle relevante spelers: de kleine hobbyfokker, de impulsieve koper die met een wrang gevoel achterblijft, de dierenrechtenactivist, de dierenarts, de professionele fokker, tot de overheid toe. Op die manier werd een correct journalistiek beeld geschetst over deze concrete problematiek.

De redactie hoopt nu dat er door deze reportage een ernstig debat wordt opgestart om de manifeste fraude met papieren beter tegen te gaan, want dat is sowieso het begin van heel wat onheil.

Met vriendelijke groeten, Elise Vandevenne

Klachtencoördinator VRT

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nu nog de reactie van Dierenwelzijn afwachten.

Maar inderdaad ...wat zijn we ermee als alle sgewoon doorgaat ? 

honden page profiel mariamaria 3 doggies

"  En zo komen de wildwest verhalen de wereld in.
 
Degene die de hondjes achter glas had zitten was de bejubelde hobbyfokker met twee rassen. "

 Oke oke,  achter het glas was dus niet van de Woefkesranch. Die heeft dus maar 2 rassen!!!. Laat me dan het (Wildwestverhaal,) uit de wereld helpen ,ik bedoelde de Woefkesranch met zijn 17 rassen!!

Wat er in die Oostbloklanden gebeurde met de hondjes, daar had ik al  foto's van gezien , Schandalig genoeg.

Nu vraag ik me wel af . Veel dieren komen over de grens  met een Belgish paspoort. Oke !!! Naar WAAR gaan ze dan , naar WELKE handelaar(s) 

Goed zo

honden page profiel mariamaria 3 doggies

Goed zo , is mijn vraag aan de filter.

Want ik mocht een woord niet gebruiken, hmm, daarom heb ik handelaar(s ) neergezet

asterix (Gast)

Wat een flut-reactie van de VRT.

Als men een serieuze en geloofwaardige reportage wil maken over deze verwerpelijke handel,dan ga je toch niet bij de zo ongeveer grootste en beruchtste puppyfabriek hun zeer uitgebreide verhaal laten doen?!

honden page profiel mariamaria 3 doggies

" Wat een flut-reactie van de VRT.
Als men een serieuze en geloofwaardige reportage wil maken over deze verwerpelijke handel,dan ga je toch niet bij de zo ongeveer grootste en beruchtste puppyfabriek hun zeer uitgebreide verhaal laten doen?! "

 Tja , maar heb je die (mijnheer) bezig gezien !!!

Als men niet beter wist zou je hem nog geloven!

En daarbij een paar dagen geleden nog gelezen over die leukerd van Amerika , als je  dikwijls je eigen leugens herhaalt , dat je het op den duur zelf gelooft. 

Ik moet oppassen , want seffens krijg ik weer naar mijn voeten van de filter( grapje)

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"  Oke oke,  achter het glas was dus niet van de Woefkesranch. Die heeft dus maar 2 rassen!!!. Laat me dan het (Wildwestverhaal,) uit de wereld helpen ,ik bedoelde de Woefkesranch met zijn 17 rassen!!
Wat er in die Oostbloklanden gebeurde met de hondjes, daar had ik al  foto's van gezien , Schandalig genoeg.
Nu vraag ik me wel af . Veel dieren komen over de grens  met een Belgish paspoort. Oke !!! Naar WAAR gaan ze dan , naar WELKE handelaar(s) 
Goed zo "

 Naar de hondenhandelaars die zogezegd zelf fokken.

Spijtig genoeg hebben de journalisten van het programma vergeten om daar onderzoek naar te doen....

Ze hebben goed werk gedaan in het buitenland, maar niet in eigen land. Daar zal wel een heel goede reden voor zijn... 

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

"  Naar de hondenhandelaars die zogezegd zelf fokken.
Spijtig genoeg hebben de journalisten van het programma vergeten om daar onderzoek naar te doen....
Ze hebben goed werk gedaan in het buitenland, maar niet in eigen land. Daar zal wel een heel goede reden voor zijn...  "

 heb dit ook zo verwoord naar Vrt. Respect voor het onderzoek in Slovenië,  jammer dat jullie zich niet verdiept hebben in die handelaar met 17 verschillende rassen!!!!!

Hebben jullie ook de mama's gezien van al die puppies? !

 

honden page profiel mariamaria 3 doggies

Waarschijnlijk.!!

Maar wat wel goed is GAIA, , komt er toch ook nog tussen. Die kunnen hopelijk,toch iets bereiken??

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

" Waarschijnlijk.!!
Maar wat wel goed is GAIA, , komt er toch ook nog tussen. Die kunnen hopelijk,toch iets bereiken?? "

 hopelijk' mischien kunnen zij die mediageile, leugenachtige,......... persoon en de dierenartsen die aan zulke praktijken meewerken stoppen!!!!!

Niemand is heiliger dan de paus, maar veel criminelen lopen nog vrij rond!!!!!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Naar mijn mening hebben ze de kleinschalige fokker echt negatiever neergezet dan woefkesranch .... 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Naar mijn mening hebben ze de kleinschalige fokker echt negatiever neergezet dan woefkesranch ....  "

 Zo kwam dat voor mij niet over.

Maar ze zijn wél te weinig kritisch geweest en hadden duidelijk zelf te weinig kennis over het onderwerp ethisch fokken.

 

Als ze de 'hobbykweker' (zoals dat in de reportage werd genoemd) meer hadden laten verduidelijken wat verantwoord fokken is, en wat daar de kenmerken van zijn.

En ze hadden dan de Woefkesfokker geconfronteerd met deze voorwaarden en hadden onderzocht in hoeverre hij hieraan voldeed… dan was de broodfokker er zo rooskleurig niet uitgekomen.

Kritische en goed ondersteunde journalistiek, dus.

 

Maar zoals steeds met dit soort reportages: er wordt geen nadruk gelegd op wat verantwoord fokken nu precies inhoudt. Terwijl dat de basis is van een goeie voorlichting.

Het is goed om te tonen waar je géén pup moet kopen, maar nog beter is het om te tonen waar je wél op een verantwoorde manier aan een pup kan komen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Waarschijnlijk.!!
Maar wat wel goed is GAIA, , komt er toch ook nog tussen. Die kunnen hopelijk,toch iets bereiken?? "

 Zijt maar zeker dat die hun best doen,

maar die werken vooral op politiek vlak.

(en kunnen veel meer steun gebruiken, lid worden mensen)

 

 

honden page profiel mariamaria 3 doggies

GAIA dient klacht in: “Broodfok, invoer en groothandel puppy’s moet meteen stoppen” 23/02/2017 om 12:43 FOTO: DUITSE POLITIE De dierenrechtenorganisatie GAIA heeft klacht ingediend na de PANO-reportage over de invoer van puppy’s uit Oost-Europese landen. Die tv-uitzending kwam er nadat onze journalist twee jaar geleden de malaise rondom broodfok al blootlegde. “GAIA vraagt het gerecht onmiddellijk een onderzoek in te stellen naar de dierenarts uit de uitzending die zo gewillig deze documenten vrijgaf en dient bij de Orde van Dierenartsen een klacht in tegen de betrokken dierenarts. Ook de Vlaamse Minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, moet drastisch ingrijpen. Hij moet de Vlaamse lijst van erkende Oost-Europese ‘kwekers’ van puppy’s uitmesten. Hij mag zich onder geen beding als een zachte heelmeester opstellen, want die kunnen zoals geweten, ongewild, stinkende wonden maken”, aldus GAIA in een persmededeling. "Gezondheids- en welzijnsbelangen van honden moeten voorgaan op winstbejag" GAIA eist dat de verkoop van puppy’s uit Oost-Europa aan banden wordt gelegd. De minister van Dierenwelzijn moet ook paal en perk stellen aan broodfok en groothandel in puppy’s. “Dat vereist structurele maatregelen. De gezondheids- en welzijnsbelangen van de honden moeten voorgaan op het winstbejag van de handelaars en fokkers. Het is onaanvaardbaar dat wie een pup wil aanschaffen geen garantie heeft dat hij een gezonde en goed gesocialiseerde hond in huis haalt.” Groot risico op ongezonde, slecht gesocialiseerde probleemhond “Mensen moeten beseffen dat wie bij grootschalige fokkers van verschillende hondenrassen een pup koopt, groter risico loopt dat hij zich een ongezonde en slecht gesocialiseerde probleemhond laat aansmeren”, voegt Michel Vandenbosch toe. “Op dit moment mogen bijvoorbeeld volgende Oost-Europese "kwekers" ongelimiteerd puppy's transporteren om ze door te verkopen aan Belgische doorverkopers: het Slovaakse "Puppy Export" en "Animal Transport"; het Hongaarse "Eurodog Hungary"; de Tsjechische ondernemingen "Pavlikova" en "Skladalova"; enzovoort. Er staan niet minder dan 17 ondernemingen op de lijst. Kern van het probleem is dat Oost-Europese bedrijven de dieren helemaal niet zelf kweken, terwijl dat nochtans wettelijk verplicht is. Waar de dieren dus vandaan komen en in welke omstandigheden ze gekweekt zijn, weet niemand.”

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

"  
Antwoord ontvangen van VRT 1 
 
Geachte,
Bedankt voor uw bericht en om ons uw mening te laten kennen. De redactie van Pano is sinds mei vorig jaar journalistiek actief geweest in de honden business. Het uitgangspunt is hierbij altijd geweest: de betrouwbaarheid testen van de afkomst van een hond. In deze reportage werd het verhaal gebracht van 2 eigenaars met een Tsjechische hond.
Daarnaast werd ook onder de aandacht gebracht dat er verdacht veel Belgische honden mét Belgisch paspoort een Oostblokprofiel blijken te hebben.
In deze reportage werd aangetoond dat pups uit Oost-Europa té vroeg op transport worden gezet, en dat dat een gevaar kan zijn voor de volksgezondheid. Op een manier die nog niet in ons land is aangetoond. Bovendien wordt op grote schaal met paspoorten gefraudeerd in Slovakije, en blijkt het (té) makkelijk om van Slovaakse pups Belgische te maken als men hulp krijgt van een Belgische dierenarts. Zijn er handelaars die honden niet goed behandelen? Zeker wel, maar dat was hier het uitgangspunt niet. De ploeg van Pano is gaan filmen bij een professionele handelaar die met de Oost-blokimport is gestopt, dat is de reden waarom ze bij de Woefkensranch zijn uitgekomen.
In deze reportage werd informatie verzameld bij alle relevante spelers: de kleine hobbyfokker, de impulsieve koper die met een wrang gevoel achterblijft, de dierenrechtenactivist, de dierenarts, de professionele fokker, tot de overheid toe. Op die manier werd een correct journalistiek beeld geschetst over deze concrete problematiek.
De redactie hoopt nu dat er door deze reportage een ernstig debat wordt opgestart om de manifeste fraude met papieren beter tegen te gaan, want dat is sowieso het begin van heel wat onheil.
Met vriendelijke groeten, Elise Vandevenne
Klachtencoördinator VRT "

 Heb exact hetzelfde antwoord gekregen.

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

"  Heb exact hetzelfde antwoord gekregen. "

 Standaardbrief. Ik ook.
:'(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Update ...net ontvangen antwoord van Minister Ben Weyts ivm deze uitzending.

Een hele boterham om even door te kauwen, maar ik geloof toch wel dat ze nu hun best doen....ideaal is anders...maar er worden toch maatregelen getroffen. 

 

 

Beste mevrouw Van.....

 

In Europa is het "vrij verkeer" een zeer belangrijk principe.

Dit betekent dat iedereen vrij handel moet kunnen drijven, eender in welk land hij gevestigd is. Dit geldt ook voor de handel in dieren. Hierdoor is het niet mogelijk om bv de invoer uit het buitenland te verbieden.

Desondanks is België er wel in geslaagd om van de Europese Commissie toestemming te krijgen om voorwaarden op te leggen aan de kwekerijen van oorsprong. Enkel kwekerijen die aan deze voorwaarden voldoen, worden opgenomen op de lijst waar u naar verwijst.

De naleving van deze voorwaarden wordt gecontroleerd, ook in samenwerking met de lokale overheden. België is het enige land dat zo ver gaat - en dus het enige land dat actief probeert het welzijn van àlle dieren, ook van die afkomstig uit het buitenland, te verbeteren. In alle andere Europese landen is er geen enkele belemmering voor de invoer van pups.

Daarnaast pleiten wij ook voor een Europese traceerbaarheid van honden en katten en voor Europese maatregelen om de handel in deze dieren beter te kaderen.

Jammer genoeg weigert de Europese Commissie voorlopig ook maar enig initiatief in deze zin te nemen. Wij zullen echter druk blijven zetten. Met vriendelijke groeten Kabinet Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn

 

Beste mevrouw Van  ....

Minister Weyts is zich heel bewust van de problemen in de hondensector. Daarom heeft hij hiervan een speerpunt in zijn beleid gemaakt.

Hij heeft dan ook al verschillende maatregelen genomen om de problemen in de hondenhandel terug te dringen. Zo worden sinds de regionalisering van dierenwelzijn geen voorlopige erkenningen meer afgeleverd zonder voorafgaande controle en wordt grondiger en meer proactief gecontroleerd.

Deze controles gebeuren steeds onaangekondigd. Zo werd onmiddellijk na de overdracht van de bevoegdheid naar Vlaanderen een controleactie opgestart bij grote(re) hondenkwekers waarbij zowel de huisvesting en de verzorging van de dieren als het bijhouden van de administratie grondig worden nagegaan.

Wanneer overtredingen worden vastgesteld, worden maatregelen en boetes opgelegd. Ook onmiddellijk na de regionalisering werd het systeem van administratieve boetes volledig herbekeken en werden deze boetes verdubbeld. De boetes voor overtredingen van de dierenwelzijnsregelgeving liggen tussen 416 en 16.000 EUR, tot zelfs 100.000 EUR bij herhaling en ernstige mishandeling. Daarnaast werd ervoor gezorgd dat de leeftijd voor de invoer van pups werd verhoogd naar 15 weken.

Verder werd ook een sensibilisatiecampagne gelanceerd rond het aanschaffen en houden van huisdieren. Hiervoor werd de website www.huisdierinfo.be gelanceerd waar de (toekomstige) eigenaar alle informatie over zijn dier zal kunnen terugvinden. De eerste dieren die hierbij werden aangepakt, waren hond en kat. De lancering van deze website werd in de verf gezet door de verspreiding van 2 promotiefilmpjes via sociale media om mensen er meer bewust van te maken dat ze goed moeten nadenken vooraleer ze een dier kopen. Ook werd een meldpunt voor dierenartsen opgericht waar zij kunnen melden wanneer een klant een zieke pup heeft gekocht.

België is ook het enige land in Europa dat voor pups afkomstig uit het buitenland dierenwelzijnsvoorwaarden oplegt aan de kwekerijen van oorsprong. Enkel invoerders die aan deze voorwaarden voldoen, worden opgenomen op een lijst van toegelaten invoerders. Belgische kwekers mogen enkel pups invoeren afkomstig van een van de inrichtingen opgenomen op de lijst. De naleving van deze voorwaarden door de buitenlandse inrichtingen wordt regelmatig gecontroleerd.

 

Hiermee is het werk natuurlijk niet afgerond. Een werkgroep van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn overlegt op dit moment of de regelgeving rond het kweken en verhandelen van gezelschapsdieren moet bijgestuurd worden.

 

Op basis van dit advies zal minister Weyts de regelgeving aanpassen. U ziet dan ook dat intussen heel wat stappen werden ondernomen om de problemen in de hondenhandel in te perken.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze maatregelen, samen met de initiatieven die nog in de pijplijn zitten, het dierenwelzijn in Vlaanderen naar een hoger niveau zullen brengen.

De verschillende betrokken instanties onderzoeken momenteel grondig de feiten getoond in de reportage van Pano.

 

Zij zullen ook niet aarzelen om de nodige maatregelen te nemen, pv’s op te stellen, … Met vriendelijke groeten Kabinet Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn Martelaarsplein 7, 1ste verdieping 1000 Brussel 02/552.66.00

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dus die dierenarts uit de reportage wordt hopelijk geklist en gestraft.

Daar duim ik voor..  .

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Oud topic, ik weet het maar:

 

 

In dat filmpje was er toen een fokker te zien die het zogezegd zoveel beter deed dan zijn collega's.

Hij fokte zogezegd verantwoord en de honden zaten in de winkel achter glas, weet je nog?

Die werkte toen mee met het programma om te laten zien hoe makkelijk het was om de paspoorten te vervalsen.

Diezelfde mijnheer is nu gepakt voor dierenverwaarlozing:

 

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/veertig-dode-puppy-s-en-kittens-gevonden-in-diepvries-a3184114/

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Oud topic, ik weet het maar:
 
 
In dat filmpje was er toen een fokker te zien die het zogezegd zoveel beter deed dan zijn collega's.
Hij fokte zogezegd verantwoord en de honden zaten in de winkel achter glas, weet je nog?
Die werkte toen mee met het programma om te laten zien hoe makkelijk het was om de paspoorten te vervalsen.
Diezelfde mijnheer is nu gepakt voor dierenverwaarlozing:
 
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/veertig-dode-puppy-s-en-kittens-gevonden-in-diepvries-a3184114/
  "

 Jep erg he .... degene die zich heilig voordeed 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Oud topic, ik weet het maar:
 
 
In dat filmpje was er toen een fokker te zien die het zogezegd zoveel beter deed dan zijn collega's.
Hij fokte zogezegd verantwoord en de honden zaten in de winkel achter glas, weet je nog?
Die werkte toen mee met het programma om te laten zien hoe makkelijk het was om de paspoorten te vervalsen.
Diezelfde mijnheer is nu gepakt voor dierenverwaarlozing:
 
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/veertig-dode-puppy-s-en-kittens-gevonden-in-diepvries-a3184114/
  "

 Heb het ook gelezen maar snapte niet direct dat het die vent was van toen

 

hyprocrieten allemaal dat zooitje ! afschieten ja....Hannah waar leer je schieten ? 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

In en in triest. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Wat ik ook vreselijk vind is dat die journalisten goed konden weten dat die man ook een vieze ellendige (brood)fokker was met 0 respect voor dieren.

An Lemmens (bekend persoon hier in België die strijd tegen (brood)fok) heeft de dag na de uitzending furieus gereageerd waarom ze die vent zijn ding lieten doen in de uitzending 

Hij stond ook op de lijst van (brood)fokkers.

Waarschijnlijk heeft hij veel geld gekregen van de tv makers om de uitleg te komen doen over die valse paspoorten....

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: a
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^