Ontvlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Petra (Gast)

Hebben jullie advies hoe wij onze hond van 9 maanden het beste vlo en teek-vrij kunnen houden? Nu geven we 1x in de 8 weken Advantix. Maar of preventieve bestrijding nu zo goed is voor je hond? Toch met ook 2 katten en jonge kinderen in huis en een hond die veel in het bos loopt en in contact komt met andere honden moet ik er niet aan denken een vlooienplaag te krijgen in huis of dat de hond onder de tekens zit!! Dus helemaal niks doen en maar afwachten ben ik ook niet voor. Heeft iemand hier een middenweg, of is 1x in de 8 weken een vlooienpipet prima? Op de verpakking staat elke 4 weken, dat vind ik dus teveel. Ook omdat katten en hond tegelijk gedaan moeten worden. Iets door het eten geven is denk ik niet echt een optie, want dat krijg ik bij de katten nooit voor elkaar en de hond heeft hele gevoelige darmen ;-).

Anoniem (Gast)

Wij hebben 2 katten die vrij binnen en buiten kunnen, 2 honden en een babytje. Ik werk niet preventief tegen vlooien. We hebben in 8 jaar ook nooit een vlooienplaag gehad. Enkel de honden bescherm ik tegen teken in het seizoen dmv een serestoband, schapenvetbonbons met knoflook en dmv extra controle (lees veel knuffels om eventuele teken op te sporen). Ik ben geen fan van deze chemische bestrijdingsmiddelen, daarom probeer ik het gebruik te beperken. De katten komen vreemd genoeg nooit met teken aangelopen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier wordt enkel ontvlooid wanneer de hond vlooien heeft. Anders niet. Het is elke keer gif wat je aan je hond geeft en dat lijkt me niet goed.

Teken, die pluk ik er na de wandeling vanaf.

 

Maar je hebt katten, die hebben volgens mij best snel vlooien hè?

 

Even wachten op iemand die ook katten in huis heeft en wat die doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

4 katten en een hond, ik doe niets tegen vlooien, tenzij ze vlooien hebben.

Elke dag controleren.

 

Als ze vlooien hebben, dan druppel ik, maar spuit ook gelijk mijn huis in.

Na een maand weer mijn huis insprayen en de dieren behandelen.

Daarna doe ik nog wel mijn huis, maar de dieren niet meer, die contoleer ik.

 

Ik heb één keer vlooien gehad.

Petra (Gast)

Dank voor de reacties. Toch moet ik met een druk gezin er niet aan denken om alle beesten dagelijks te moeten controleren en een eventuele vlooienplaag in m'n huis bestrijden. Ik wil echt een vlooienplaag voorkomen en al helemaal een hond die tekens uit het bos mee naar huis neemt. Gewoon gevaarlijk voor ons lijkt me! Zo een losse band om de nek voor de hond wil ik ook niet, ivm onze jonge kinderen. Sorry toch nog een hoop randvoorwaarden ...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dan gewoon blijven ontvlooien. Als de kinderen ouder zijn kan je altijd nog zo'n band overwegen. 

 

Er bestaan ook wel bioresonatie plaatjes. Of t echt werkt? Geen idee, maar je zou eens kunnen lezen erover. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik gebruik het hele jaar door preventieve middelen op de honden.

Niks biologisch.

Je hond kan elke keer als ze buiten is geweest binnen komen met beestjes.

Ik gebruik alle produkten door elkaar (alleen de Bravecto durf ik nog niet te geven)

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Met de pipetjes die ik gebruik moet je elke 8 weken behandelen om vlooien voor te zijn en elke 4 weken tegen teken. Ik denk dat je dus best je hond elke 4 weken kunt doen en je katten elke 8 weken.

 

Aangezien ik in een natuurgebied heb gewerkt waar bijna elke teek besmet was met de ziekte van Lyme gruwel ik van teken. Ook je hond kan besmet raken en ziek worden. Ik denk daar dus niet zo licht over.

 

Bij mijn ouders thuis hebben we een aantal malen kattenvlooien gehad en één keer hondenvlooien door een huisoppasser. Die eerste waren gemakkelijk te bestrijden, die hondenvlooien echter... drama! Maandenlang zijn we bezig geweest, vond ik ze in mijn bed, beten ze in mijn benen, om gek van te worden! Uiteindelijk zijn wij een week het huis uit gegaan en heeft een bestrijdingsdienst het huis vlo-vrij gemaakt met zwaar gif.

 

Ik werk dus liever preventief dan het risico lopen op weer zo'n drama.

Petra (Gast)

Hier ook zo een ervaring:

Vroeger, toen ik nog bij mijn ouders woonde hebben we ook een vlooienplaag gehad. Kwamen er pas achter toen we terug kwamen van 2 weken vakantie en in de zomer alles twee weken dicht had gezeten. Jeetje het dekbed liep gewoon weg zoveel vlooien... ;-).

Zijn hier enorm van geschrokken wat dit kan doen!! Moest toen ook een professioneel bedrijf komen en hebben ergens anders moeten slapen, want inderdaad wat een gif is dat in je huis. Ben dus ook veel liever van het voorkomen dan achteraf pas handelen, zeker met 3 beesten in huis en kleine kinderen!

 

Geloof dat ik dat ik tussen de regels lees, toch gewoon elke 4 weken alle 3 de beesten een pipet geven tegen teken en vlooien...

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Oh dat is wel een hele heftige ervaring, als er een professioneel bedrijf moet komen....

Ik behandel mijn dieren nooit preventief (1 kat en 2 honden). Vlooien komen weleens voor, maar gelukkig hebben wij ze zelden.

Helaas vorig jaar na een bezoekje bij de holistisch dierenarts voor een vaccicheck, had één van mijn honden vlooien meegebracht. Ik had het best wel laat ontdekt en ik ben meteen gaan behandelen met CD-vet. Een niet-chemisch middel. Helaas hadden mijn andere dieren wat later ook vlooien. Ik ben gewoon doorgegaan met de behandeling en alle vlooien zijn verdwenen.

Met CD-vet duurt het misschien wat langer en het kost je wat meer inspanning, maar dat heb ik er heel graag voor over! Hier geen chemische rommel op mijn dieren!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank voor de reacties. Toch moet ik met een druk gezin er niet aan denken om alle beesten dagelijks te moeten controleren en een eventuele vlooienplaag in m'n huis bestrijden. Ik wil echt een vlooienplaag voorkomen en al helemaal een hond die tekens uit het bos mee naar huis neemt. Gewoon gevaarlijk voor ons lijkt me! Zo een losse band om de nek voor de hond wil ik ook niet, ivm onze jonge kinderen. Sorry toch nog een hoop randvoorwaarden ... "

 Stronghold tegen vlooien, voor de kat en de hond, helaas beschermt het niet tegen teken, daar zou je overleg kunnen met je dierenarts.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bravecto, vanavond bij radar, nederland 1 half negen wordt het middel besproken of het veilig is voor je dieren....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier wordt er ook preventief advantix gegeven.

Heb ooit eens een vlooienplaag in mijn huis gehad,kwam wel door onze nieuwe kat.

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Stronghold tegen vlooien, voor de kat en de hond, helaas beschermt het niet tegen teken, daar zou je overleg kunnen met je dierenarts..... "

 Ik heb hier gewoon stronghold, en volgens de gebruiksaanwijzing beschermd dat gewoon 4 weken tegen teken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik heb hier gewoon stronghold, en volgens de gebruiksaanwijzing beschermd dat gewoon 4 weken tegen teken. "

 Nee stronghold is alleen tegen vlooien en is alleen bij je dierenarts te verkrijgen..        Stronghold is een spot-on anti-parasietenmiddel voor honden en katten dat vlooien, mijten en wormen behandelt. Indicaties honden en katten 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Nee stronghold is alleen tegen vlooien en is alleen bij je dierenarts te verkrijgen..        Stronghold is een spot-on anti-parasietenmiddel voor honden en katten dat vlooien, mijten en wormen behandelt. Indicaties honden en katten  "

 Ik heb het even opgezocht. Ik ben denk ik in de war met een andere

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Hier enkel ontvlooien als er vlooien zijn.

Let op met de pipetjes dat kinderen niet aan de nek komen van de hond of kat : gif !

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank voor de reacties. Toch moet ik met een druk gezin er niet aan denken om alle beesten dagelijks te moeten controleren en een eventuele vlooienplaag in m'n huis bestrijden. Ik wil echt een vlooienplaag voorkomen en al helemaal een hond die tekens uit het bos mee naar huis neemt. Gewoon gevaarlijk voor ons lijkt me! Zo een losse band om de nek voor de hond wil ik ook niet, ivm onze jonge kinderen. Sorry toch nog een hoop randvoorwaarden ... "

 Je hebt 1 hond en 2 katten? Controleren  kost je nog geen minuut per dier. Met de vlooienkam erdoor, of tegen de haren blazen. Vlooien zitten meestal rond de staart. Als er vlooien zijn, vind je snel genog de poepjes.

Met aaien voel je ze ook al.

 

Maar goed, ieders eigen keus. Ik vind het nog al wat, continu vlooien bestrijding te geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geef niet, heb het nog even opgezocht ...de bron dierenkliniek stratum..         Stronghold Met Stronghold beschermt u uw hond door middel van makkelijke pipetten tegen vlooien, oormijt, spoelwormen en hartwormen.                         De werkzame stof is Selamectine. Stronghold pakt, in tegenstelling tot andere middelen, bijna alle stadia van de vlooiencyclus aan.                             Het doodt de volwassen vlo, de larven en de eieren op uw huisdier en in de omgeving, en is tegelijk ook een ontworming. Stronghold is een dermate veilig vlooien en wormenmiddel dat het zonder problemen bij jonge dieren zoals kittens en pups gebruikt kan worden.                    Uw dier mag na het opbrengen weer snel geaaid en geknuffeld worden. Stronghold geeft geen vette plek in de nek en is niet giftig als het opgelikt wordt na toediening. Een bijkomende voordeel is dat het ook werkzaam is tegen diverse mijtensoorten waaronder oormijt.                    Het mag tevens gebruikt worden bij drachtige en zogende poezen en teven. Natuurlijk even overleggen wat betreft de dosering. Werkingsduur: 1 maand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik gebruik stronghold voor ogin, en is er geen ontworming nodig....bams bestrijd ik met natuurmiddelen..   wanneer ogin ouder is ga ik met haar ook over op natuurmiddelen.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Wij gebruiken een band van Seresto; eigenlijk het hele jaar door. We hebben kleine honden, dus iets preventief vinden voor hun gewicht is niet echt makkelijk. Maar dit werkt goed.

Loes heeft als jonge hond haar band een aantal keer doorgebeten, ze is er zelfs nooit ziek van geweest. Niet lusteloos of niks.

 

Deze band is wel enkel tekendodend. Ze moeten zich dus vasthechten en gaan dan wel dood. Maar op die manier kan Lyme nog altijd overgedragen worden. Na een wandeling dus zeker even controleren op teken. Voor vlooien is het wel een werend product geloof ik.

Volgende forumvraag: Poten voor onder de bench?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^