Chihuahua van 5 mnd in de nacht niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Wij hebben een chihuahua overgenomen van bijna  maanden. Ze is in de nacht nog niet zindelijk . de vorige baasjes hadden daarom een plasmat in de bench snachts .  Hoe leer ik haar zindelijk te zijn. Overdag gaat ze elke 3 uur uit. Laatste keer in de avond om 22.00

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Op plasmatjes zit ook vaak een bepaald geurtje wat aanmoedigt om daar te gaan plassen. Ik zou die dus uit de bench halen. Ga er eens 's nachts uit, bijvoorbeeld eerst om 3 uur. Heeft ze dan al geplast? Dan ga je er de volgende nacht eerder uit. Slaapt ze nog als je haar wilt laten plassen? Dan ga je de volgende nacht een kwartiertje later. En zo iedere nacht proberen een kwartiertje erbij te doen.

 

Hoe laat ga je er nu normaal 's ochtends uit om dr te laten plassen?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Wij hebben een chihuahua overgenomen van bijna  maanden.
Ze is in de nacht nog niet zindelijk . de vorige baasjes hadden daarom een plasmat in de bench snachts . 
Hoe leer ik haar zindelijk te zijn.
Overdag gaat ze elke 3 uur uit.
Laatste keer in de avond om 22.00 "

Het is misschien nog wat te lang voor zo'n jong hondje om van 22:00 uur tot 's morgens 07:00 uur (?) haar plas op te houden. Je kunt proberen om er 's nachts om de drie uur uit te gaan om haar buiten te laten plassen, en in stappen de tijd ertussen langer gaan maken naar 3,5 uur, 4, 5, 6 uur en steeds wat langer.

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Is er ook blaas ontsteking uit gesloten?

 

En hoe lang is een nacht voor haar? edit: in een eerder bericht gelezen dat de laatste ronde om 22.00 uur is. Maak daar eens 12 uur van. En hoe laat gaat ze sochtends voor het eerst uit?

 

Als blaasontsteking is uitgesloten. Misschien de nacht wat korter maken. Hetzij wat later nog even uitlaten. Of eerder opstaan of als je hondje dat nog nodig heeft beiden.

 

Ook zou ik willen aanraden snachts op te nemen. Om te zien of ze snachts wel rustig is of zich doodongelukkig voelt in de bench waardoor ze gaat plassen.

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Overdag stapsgewijs de tijden wat uitbreiden zodat de blaas wat sterker kan worden. Is een goede tip van Careana.

 

Hierbij wel oog houden voor het tempo van je hondje. 

 

Red ze de uitbreiding net niet dan een klein stapje terug.

Anoniem (Gast)

In de ochtend gaat ze er om 7 uur uit

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Ik heb het ook aangeleerd door er iedere nacht even uit te gaan om te kijken. Vaak was Gaia dan wel wakker of werd ze wakker omdat ze me hoorde. Als ze diep bleef slapen dan liet ik haar slapen. De laatste wandeling was bij ons zo tussen 22:30 en 23:00.

 

De eerste 2 weken dat ze bij ons was ging ik er 2x uit om te kijken, meestal hoefde ze er dan maar 1x uit en na verloop van tijd ben ik 1x gaan kijken en zo afgebouwd. Soms had ze net tussen mijn controles door al een plasje in huis gedaan (we hadden toen nog geen Bench) maar zette ik haar dan evengoed even buiten.

 

Het heeft bij ons best een poosje geduurd, zeker een maand of 2 (ze was 3 maanden dat ze bij ons kwam).

 

Nog even volhouden, komt goed! 

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn pup lag de 1ste periode naast mij in een mandje,zo kon ik horen of hij onrustig werd.overdag heb ik het plasdoekje aan de achterdeur gelegd,zodat hij een link begon te leggen.

Misschien kan je het zo proberen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waar slaapt ze 's nachts? 

 

Als ze alleen slaapt, kan de reden voor plassen stres zijn, door niet alleen kunnen zijn.

 

Je zou kunnen filmen om te kijken hoe ze zich voelt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
Overdag gaat ze elke 3 uur uit.
"

 Als ze dat nodig heeft om overdag zindelijk te zijn,dan zou ik dat ook doorvoeren in de nacht.

 

Wat anderen al zeggen, 's nachts je wekker zetten en haar op tijd uitlaten, zodat ze niet in de bench hoeft te plassen. Dit is heel normaal om te doen voor een pup.

 

Voor je in paniek raakt vanwege de nachtrust, dit is tijdelijk.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Overdag om de drie uur betekent niet meteen snachts ook om de drie uur eruit, maar ik vind 9 uur plas ophouden wel erg lang voor zo'n jonkie. Daarnaast staan kleinere hondenrassen er om bekend langer nodig te hebben voor de zindelijkheid.
Wat anderen inderdaad al zeggen, zet minimaal 1 keer je wekker snachts om de pup eruit te laten. Hoeft geen hele wandeling te zijn maar even de kans om te plassen. Ik denk dat je pupje nu niet 'snapt' dat hij snachts zindelijk kan zijn, ook in de bench.

Henk (Gast)

Inderdaad, wekker zetten, s nachts eruit en zo weinig mogelijk zeggen, geen aandacht. Alleen plasssen. En dat oprekken. Gaat vast lukken

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Die plasmat er sowieso uit... 

Wij hadden vroeger een westie en die was zogezegd ook niet zindelijk s'nachts tenminste niet altijd. Mijn moeder was zo goed om "voor de zekerheid"  s'nachts altijd kranten neer te leggen en daar plaste ze dan wel eens op. Geen kranten meer en hoppa hondje was meteen zindelijk. 

Volgende forumvraag: biewer pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^