Verbied jacht met galgo's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Daar ben ik ook een beetje bang voor. Een verbod kan het einde van dit prachtige - en ook relatief gezonde - ras betekenen. Dat is ook gebeurd met de Friese Windhond. In 1923 werd de jacht met 'lange honden' verboden. De allerlaatste Friese windhond stierf aan het begin van de jaren 70. Hier is een filmpje, vermoedelijk de enige bewegende beelden waarop je dit verdwenen ras kunt zien:
 

 
De manier waarop er met deze prachtige, lieve en gevoelige honden wordt omgegaan, dát moet veranderen. En dat moet niet alleen veranderen voor galgo's, maar ook voor de vele podenco's, pointers, bretoentjes, spaniels, valdueza's en griffons in Spanje. En niet alleen in Spanje, want ook in Frankrijk, Italië, Griekenland, voormalig Jugoslavië en zelfs Engeland worden jachthonden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden. De jacht met alle soorten honden verbieden, lijkt mij onmogelijk. Maar er zou wel strenge regelgeving moeten zijn voor hoe er met jachthonden moet worden omgegaan. Europese regelgeving, want anders verandert er nooit iets in landen als Spanje. "

 Ik ben eerlijk gezegd niet heel erg bang dat dat het einde voor de galgo betekend, de galguero's zullen echt niet zomaar stoppen helaas.

Maar ik vindt ook niet dat het bestaan van de galgo van de jagers af moet hangen. Als dat zo is is het wat mij betreft beter dat het ras uitsterft, want de honden van een galguero hebben echt een verschrikkelijk leven. Tuurlijk is het jammer als de galgo zou uitsterven, het is een heel leuk en lief ras. Maar een hond die niet geboren is kan ook niet mishandeld of verwaarloosd worden en is niet ongelukkig of zielig. Wat verreweg de meeste galgo's wel zijn.

 

Ben bang dat een strengere wetgeving niet zal helpen. Het gaat de jagers echt alleen maar om de winst. Die winst is er niet als je de ''oude'' honden niet weg kunt ''gooien'' of als je voor alle pups moet zorgen. Heel veel pups worden al heel snel vermoord omdat ze er niks aan hebben.
De honden krijgen vaak geen eten zodat ze meer gemotiveerd zijn om te jagen, ze worden aan auto's gebonden om te trainen, etc. etc. Dat zal dan niet meer mogen, maar ben bang dat ze er gewoon illegaal mee door gaan.

 

 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Getekend. Arme honden en zo'n prachtbeesten!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Uiteraard getekend.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Oud & nieuw..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^