Petit Basset Griffon Vendéen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vera (Gast)

Wie heeft ervaring met dit hondenras? Ze zien er schattig uit, maar hebben ze ook nadelen en welke gezondheidsproblemen?  

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

" Wie heeft ervaring met dit hondenras?
Ze zien er schattig uit, maar hebben ze ook nadelen en welke gezondheidsproblemen?
  "

 Ik heb een kruising en dat is zo'n heerlijke rustige hond! Ik heb ook meerdere wat grotere varianten van de griffon vendéen in opvang gehad. Petit Basset Griffon Vendéens (PBGV) zijn iets groter dan je op het eerste gezicht denkt, eerder de maat van een Franse Bassethond.

 

Alle griffons hebben een geweldig karakter, en vooral de PBGV. Ze zijn ontzettend vriendelijk, heerlijke knuffels, rustig in huis en agressie kennen ze eigenlijk niet. Ze kunnen goed met kinderen overweg en zelfs heel goed met katten samenleven. Ze willen echt onderdeel zijn van hun mensenfamilie en gelijkwaardig behandeld worden, dus ook lekker bij je op de bank. Dat verhaal van 'dominant' gaat gewoon niet op bij dit ras en je kunt ze het beste trainen door op een vriendelijke manier met ze om te gaan. Speuren werkt heel goed als training, maar je zult ook iets van 'obedience ' moeten doen om ze te leren om te allen tijden jouw als baas in de gaten te houden. Daar zul je met wandelingen veel aan hebben. De vach moet je een paar keer per week goed uitborstelen, ze ruien erg weinig maar moeten wel een of twee keer per jaar geplukt worden door een goede hondenkapper. De PBGV vereniging organiseert daar geloof ik ook wel eens een cursus voor zodat je het zelf kunt leren.

 

Als je een pup aanschaft, doe dat dan alsjeblieft via de PBGV rasvereniging, want dan heb je de minste kans om er een te kopen die hartproblemen of oogziektes heeft. Marieke Boshuizen is top en ze kan je alles vertellen over dit ras.

 

Nadelen: eigenlijk maar één, ze kunnen vaak niet los want het zijn speurneuzen die achter hun neus aanlopen zodra ze een spoor van een konijn te pakken hebben, dan is de kans dat ze je niet meer horen vrij groot. Daar worden ze oorspronkelijk ook voor gebruikt, om konijnen op te sporen en ze onder de bramenstruiken vandaan te jagen, het open veld in... Maar goed, honden mogen ook bijna nergens los en het plezier dat je PBGV je geeft als maatje in huis weegt er helemaal tegenop als ze altijd aan de (lange) lijn moeten. Als je hond een aantal keer is weggefloept en je uren moet zoeken, dan vind je het ook niet erg om hem of haar aan de lijn te houden.

Vera (Gast)

Hoi Careando,

Dank je voor je uitgebreide recensie, dat klinkt goed! Ik ga me zeker verder oriënteren!

Wat voor kruising heb jij trouwens?

Nogmaals bedankt!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wij hebben ons ook toen georiënteerd op de griffons en ik kan beamen wat Careando vertelt. Hier in de buurt loopt er 1 rond een grand met de naam Banjer.....tis echt de grootste sul en lieverd ooit. 

 

Maar hij kan inderdaad niet los. Want Banjer gaat dus echt zijn neus achterna....en is stront eigenwijs. Mijn moeder vind ze geweldig. Ik ben een beetje afgehaakt omdat ik liever een hond wilt waarmee ik sporten kan beoefenen en die iets actiever zijn. Maar als het aan mijn moeder ligt komt er ooit een Griffon en dan liefst de Grand. Vind ze overigens echt wel een super karakter hebben. 

 

En omdat het een vrij onbekend ras is, zijn ze relatief gezond. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik vind ze ook geweldig! 

Toevallig eentje nu op cursus bij ons. Hij is zo leuk!

Het zijn zelfstandige werkers, lekker eigenwijs.

 

Tja hun neus, daar zijn ze het liefst heel veel mee bezig. Zo mooi. 

 

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

" Hoi Careando,
Dank je voor je uitgebreide recensie, dat klinkt goed! Ik ga me zeker verder oriënteren!
Wat voor kruising heb jij trouwens?
Nogmaals bedankt! "

 Ik weet niet precies wat er verder doorheen zit, iets dat niet verhaart in elk geval!

 

Kijk ook eens op Facebook, daar zitten verschillende Petit Basset Griffon Vendéen en PBGV groepen waar je allerlei verhalen leest en met veel foto's, waardoor je ook veel kunt leren over de 'petit'.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^