Toekomstige hond, alvast ruim van te voren orienteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ik twijfel al een tijdje over wat te doen als Vasco er niet meer is. Hij word bijna 11 dus de langste tijd zit er wel op.

 

Nu wil ik mij vast oriënteren op een volgende hond. Natuurlijk heb ik geen idee hoe het er over pakweg 2 a 3 jaar er uit ziet, maar verdiepen in rassen vooraf kan nooit kwaad. Ik weet ook echt nog niet of het een puppy gaat worden of toch een volwassen hond uit asiel of herplaatser.

 

Wat zoek ik:

- Leergierig, dus de basiscommando's en een paar leuke trucjes en handigheden

- Sociaal, hoeft echt niet met alle mensen en honden te kunnen maar woon in hondenrijk gebied dus vind wel handig dat hij beetje zich kan gedragen

- Beschermend, dus  beetje de vreemde vogels in het donker op afstand houden zonder meteen agressie in te zetten

- Gezond, dus geen neus achter de ogen e.d. (natuurlijk is goede fokker al begin) en je kunt geluk hebben of pech dus dit is misschien lastige

- Vachtverzorging, eigenlijk weinig voorkeur voor soort vacht. Maar baard honden vind ik toch wat minder mooi

- Formaat, grote honden hebben toch iets meer mijn voorkeur maar klein is soms makkelijker dus optie blijft breed beschikbaar

- Geen jachthond/windhond, loslopen zou ik namelijk graag ook keer willen doen zonder dat elk konijn opgejaagd word

- Niet over waaks, blaffen bij onraad prima maar niet voor elk wissewasje

- Actief maar ook genoegen kunnen nemen met keertje dagje wat minder

- Geschikt voor hondensporten eventueel (afhankelijk van ras natuurlijk)

- Gekke streken en eigenwijsheid word ook wel gewaardeerd soms

 

Huidige situatie (deze kan dus over paar jaar anders zijn)

- Flatje op 1 hoog met 6 tredes te nemen

- Diverse uren op werk, komt nieuw rooster dus minder uren weg maar wel vaker in dagen (oppas word dan gezocht)

- Ruimte voor zowel kleine als grote hond

- Financieel een spaarpot voor de huisdieren, nieuwe krijgt misschien verzekering kan ik pas tegen die tijd afsluiten en bestuderen

- Opgegroeid met herders

- Veel ervaring met diverse rassen door het asiel waar ik werk

- Geïnteresseerd in het trainen/opvoeden van honden op een positieve en vriendelijke manier

- Rustig en veel geduld

 

Ik snap dat het heel moeilijk is om nu al iets te ''kiezen'' maar ik wil toch wel eens kijken wat voor voorstellen jullie mij kunnen doen. Mijn voorkeur gaat heel erg uit naar een rottweiler, maar ik wil mij iets breder oriënteren. Natuurlijk zal ik pas echt gaan zoeken als Vasco er niet meer is en de tijd nemen om het te verwerken. En pas op het moment dat het zo ver is weet ik mijn situatie dus een hond kan ook helemaal afvallen natuurlijk. Maar ben benieuwd.

 

Nog even toevoeging;

Rassen waar ik zelf aangedacht heb

- Rottweiler

- Herder(kruising)

- Vlinderhondje

- Nova scottia duck tolling retriever

- Chihuahua

- Poedel (konings)

Anoniem (Gast)

Heb je al eens aan een herplaatser of (evt. buitenlandse) asielhond gedacht? Er zijn vaak wel herplaats rotties te vinden.

En weet uit ervaring dat er ook genoeg ongecompliceerde hondjes zijn die op zoek zijn naar een baasje.

 

Al heeft merendeel in de Nederlandse asielen vaak wel wat problemen, maar dat zul je zelf wel weten aangezien je er werkt. Maar er zijn nog meer manieren om een leuke tweede kans hondje te vinden. Aangezien je in het asiel werkt ga ik er vanuit dat je het fijn vindt om iets goeds te doen voor zo'n honden.

 

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Je omschrijft mijn Chewy 

Alleen heeft hij wel een ietwat platte neus  

 

Maar alle gekheid daar gelaten.

Ik denk aan een stabij. 

 

 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

" Heb je al eens aan een herplaatser of (evt. buitenlandse) asielhond gedacht? Er zijn vaak wel herplaats rotties te vinden.
En weet uit ervaring dat er ook genoeg ongecompliceerde hondjes zijn die op zoek zijn naar een baasje.
 
Al heeft merendeel in de Nederlandse asielen vaak wel wat problemen, maar dat zul je zelf wel weten aangezien je er werkt. Maar er zijn nog meer manieren om een leuke tweede kans hondje te vinden. Aangezien je in het asiel werkt ga ik er vanuit dat je het fijn vindt om iets goeds te doen voor zo'n honden.
 
  "

 De optie asielhond/herplaatser houd ik ook open. Buitenlands hondje komt hier niet, sorry maar er zijn genoeg honden in Nederland die goed baasje zoeken en ongetwijfeld zullen voldoen aan mijn eisen.

 

En ik weet dat groot deel van de honden in asiel super lief zijn, tuurlijk ook daar heb je probleem gevallen bij maar dat kan altijd zo zijn.

 

Maar wil mij nu iets breder oriënteren in rassen en mij niet vastzetten op een rottweiler.

Anoniem (Gast)

Hoef je geen sorry voor te zeggen hoor. Ieder zijn mening. Ik wil wel even kwijt dat ik het er niet helemaal mee eens ben. Er zijn zelfs Nederlandse asielen die honden uit het buitenland halen om lege plekken op te vullen en te zorgen voor een ''gevarieerder'' aanbod in het asiel.Persoonlijk steun ik dan liever een buitenlandse stichting dan een fokker, als je in NL geen geschikte herplaatser kunt vinden.

Maar ieder zijn keuze natuurlijk.

Qua rassen lijkt me de chodsky pes heel erg leuk. De silken windsprite lijkt me ook geweldig. Wel een windhond, maar volgens de eigenaren zit er weinig tot geen jachtinstinct in en kunnen ze goed loslopen. Maar moet maar net je type hond zijn.

sam (Gast)

Ik zal een golden retriever labrador en flat coterd retriever aan raden

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Duitse herder?

honden page profiel CareandoCareando 3 doggies

honden foto van Careando

Ik denk dat een Spaanse Waterhond je ook aan zou kunnen spreken. Ik heb er zelf een van een half jaar geadopteerd vanuit Spanje. Hij kende nog niets toen hij hier kwam en leerde razendsnel op commando's te reageren, zelfs commando's die ik hem nooit expliciet heb geleerd, maar die hij van de andere honden afkeek. Soms is één keer iets voordoen genoeg om iets aan te leren, zoals gaan zitten voor een deur die je open moet doen. Echt enorm pienter en soms denk ik dat hij mijn gedachten leest.

 

Je kunt elke denkbare hondensport met ze doen, ze hebben een heel goed uithoudingsvermogen en houden je goed in de gaten tijdens het wandelen, ze zijn sociaal en geweldig met kinderen maar ook beslist geen allemansvriend. Het is een behoorlijk gezond ras. Ze kunnen ook goed alleen thuisblijven.  Lees er eens wat meer over?

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Over alle rassen die hier genoemd worden waar ik zelf misschien nog niet aan gedacht heb ga ik lezen, ik wil natuurlijk wel een goed beeld hebben. Ik weet dat niet elke hond voldoet aan de ras omschrijving, een herplaatser kan heel anders zijn dan een pup dus dat houd ik in mijn achterhoofd.

 

Maar wil gewoon kijken of er wat is waar ik nog niet aan gedacht heb.

 

En pas als Vasco er echt niet meer is dan ga ik mijn situatie nogmaals overdenken en pas definitief een keuze maken. Heb de tijd. En in ergste geval word ik nu al verliefd op een asielhondje die matcht met Vasco en zal dit topic ''nutteloos'' zijn. Maar alles op z'n tijd. Heb geen glazenbol helaas

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Een mecheltje natuurlijk, heb er hier 2 die zo aan de beschrijving voldoen.

In je rijtje lijkt mij de poedel ook wel te passen, maar dat ras ken ik niet zo goed.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Een chihuahua is heel leuk.

Hier zijn er 3.

Ze zijn erg leergierig en kunt er prima mee op cursus.

Mijn oudste 2 hebben beide diploma's van Combi-A en B.

Abu heeft puppycursus en Combi-A gedaan.

Ook kunnen ze wat trucjes.

En beide heren hier apporteren.

Wel kunnen ze waaks zijn.

Je moet ze consequent opvoeden.

Maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Die vraag stel ik mij ook wel eens en iedere keer kom ik terug op de engelse stafford ondanks dat mijn verstand zegt.....

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Als het zover komt, en dan hoop ik dat dit nog lange tijd uit blijft, dan kan je even kijken op Dierenopvangcentrum Tildonk (België), een asiel wat honden niet laat inslapen maar blijft zoeken naar nieuwe baasjes, hoe lang het ook duren mag.

Heb daar al geweldige honden zien passeren, ook van oudere mensen die naar een rusthuis moeten of vanuit een scheiding e.d.

Ik zou misschien ook de beagle bij in mijn lijstje noteren? Ok, het is wel een jachthond, maar als je heel goed oefent van begin af aan en naar cursus gaat, en vooral als je heel veel gaat wandelen, dan heb je de liefste hond ter wereld in huis. Wist je dat er vaak ex-labo beagles ter adoptie komen? Deze zijn nog heel jong (vaak maar 6 maanden) en supergezond, want ze worden heel nauwgezet gekweekt om net medicijnen e.d. kunnen op te testen (vind het vreselijk, maar zie er ook wel het nut van in, maar dit is een andere discussie). Tegenwoordig worden deze pups ook goed gesocialiseerd en wordt er met hen gewandeld tussen de proeven door etc.

Misschien een optie?

Enne... je kan niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van 1 hond

honden page profiel AsterixAsterix 3 doggies

Het is goed dat je je vooraf al oriënteert zodat je weet wat je wel of juist niet wil. Een kant en klare hond bestaat niet, denk ik. Neem je een pup dan heb je er de eerste jaren het nodige werk aan. Neem je een hond uit het asiel dan mag je dit ook verwachten. Ik ben zelf toch blij nu voor een hond uit het asiel gekozen te hebben. Als je keuze daar op valt kijk dan alleen naar de erkende asiels. Een goed asiel is transparant over wat men van de hond weet en bovendien leveren zij uitstekende nazorg indien nodig. Dit gegeven mis ik in de wereld van de stichtingen van buitenlandse honden. Ik had me daar breed op georiënteerd maar ben ik op die gronden afgehaakt. De druppel om af te haken was na een bezoek van zo' n stichting. Ik ben er bijna huilend weggelopen en heb contact opgenomen met de dierenpolitie.

Anoniem (Gast)

West highland white terriers zijn echt super leuke hondjes.

Voldoen eigenlijk aan al je eisen en zijn makkelijk overal mee naartoe te nemen. 

Ik sport ook met de honden op wedstrijd niveau ondanks dat vaak gezegd wordt dat het met dit soort hondjes niet kan. 

Loslopen hoeft met deze jachthondjes niet meteen te betekenen dat ze alles opjagen.

Super gezellige en trouwe hondjes zijn het 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Het is goed dat je je vooraf al oriënteert zodat je weet wat je wel of juist niet wil. Een kant en klare hond bestaat niet, denk ik. Neem je een pup dan heb je er de eerste jaren het nodige werk aan. Neem je een hond uit het asiel dan mag je dit ook verwachten. Ik ben zelf toch blij nu voor een hond uit het asiel gekozen te hebben. Als je keuze daar op valt kijk dan alleen naar de erkende asiels. Een goed asiel is transparant over wat men van de hond weet en bovendien leveren zij uitstekende nazorg indien nodig. Dit gegeven mis ik in de wereld van de stichtingen van buitenlandse honden. Ik had me daar breed op georiënteerd maar ben ik op die gronden afgehaakt. De druppel om af te haken was na een bezoek van zo' n stichting. Ik ben er bijna huilend weggelopen en heb contact opgenomen met de dierenpolitie. "

 Toch zijn er ook goeie hoor! Onze galgo is hier gekomen via Greyhounds in Nood België en ik moet zeggen dat wij met al onze vragen terecht kunnen bij onze regioverantwoordelijken. We zijn ook min of meer verbonden met elkaar (adoptanten en verantwoordelijken) via een zeer actieve facebookgroep, waar iedereen alle vragen en weetjes kwijt kan. Ook de adoptie zelf is prima verlopen.

Sorry, effe off-topic!

honden page profiel CareandoCareando 3 doggies

honden foto van Careando

" Het is goed dat je je vooraf al oriënteert zodat je weet wat je wel of juist niet wil. Een kant en klare hond bestaat niet, denk ik. Neem je een pup dan heb je er de eerste jaren het nodige werk aan. Neem je een hond uit het asiel dan mag je dit ook verwachten. Ik ben zelf toch blij nu voor een hond uit het asiel gekozen te hebben. Als je keuze daar op valt kijk dan alleen naar de erkende asiels. Een goed asiel is transparant over wat men van de hond weet en bovendien leveren zij uitstekende nazorg indien nodig. Dit gegeven mis ik in de wereld van de stichtingen van buitenlandse honden. Ik had me daar breed op georiënteerd maar ben ik op die gronden afgehaakt. De druppel om af te haken was na een bezoek van zo' n stichting. Ik ben er bijna huilend weggelopen en heb contact opgenomen met de dierenpolitie. "

 Je mag vanwege die ene slechte ervaring niet alle stichtingen over één kam scheren, dat is ten eerste onwaar en daarnaast is het heel unfair o dat te zeggen tegenover de vele mensen die zich dagelijks inzetten om honden een nieuw en goed bestaan te bieden in nederland of België - als gastgezin, huisbezoeker, vluchtbegeleider... mensen stoppen daar heel veel tijd, geld en vooral liefde in, en mede daardoor zijn er zo ontzettend veel 'success stories' van buitenlandertes die het geweldig goed doen.

 

Er zitten inderdaad rotte appels tussen, maar er zijn genoeg stichtingen die wél huisbezoeken voor en na adopties doen, hele goede nazorg bieden, plus een uitgebreide screening van de aspirant-adoptant en een aantal stichtingen zal geen honden aanbieden die niet eerst een periode in opvang bij een gastgezin in NL of B zijn geweest - daardoor ontstaat er een goed beeld van wat een hond nodig heeft en bij wat voor soort baasje een hond goed past.

 

En net  als dat je heel goed moet uitzoeken of een fokker betrouwbaar is, moet je dat ook doen met een stichting die buitenlandertjes aanbiedt, dat is toch écht je eigen verantwoording, anonieme gast zonder naam.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

De discussie over welke stichtingen wel/niet goed zijn dat is een oneindige discussie geloof ik. Maar het staat niet op mijn ''planning'' om een buitenlands hondje te nemen. En mocht dit veranderen zal ik tegen die tijd gaan kijken.

 

Heb even jullie suggesties bekeken. Maar sorry de Beagle valt echt af, heb echt nog nooit een klik gehad met welke beagle dan ook. Nu ken ik ook alleen beagles die in asiel beland zijn om welke redenen ook, maar zelfs na 1000x snapten ze nog niks. En als ze het na 1001x wel snapten en je deed dag niet omdat je bijvoorbeeld niet kon komen was het weg. Ze zijn mij gewoon iets te ''dom''. Ik weet het, een pup opvoeden is heel anders dan een volwassen hond. Maar totaal geen klik met het ras. En ik vind het dan niet eerlijk om er aan te beginnen om vervolgens ''teleurgesteld'' te worden/zijn in een hond en daardoor er minder plezier aan hebben, dit even heel kort door de bocht gezegd.

 

Ondertussen al redelijk gevarieerd lijstje gekregen, we gaan rustig aan kijken en zien wat het word. Moet denk ik eerst duidelijk krijgen of ik nou een pup wil en dan daarvoor de stappen ondernemen of juist een asielhond/herplaatser die misschien al volwassen is. En ik kan natuurlijk niet voorspellen of alles wel haalbaar is, dus wie dan leeft wie dan kijkt (of ging die anders?)

 

Voorlopig natuurlijk nog genieten van mijn eigen hondje. Waar ik hopelijk nog lang van mag genieten.

Volgende forumvraag: Wat voor ras...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^