Ben ik nou echt zo'n asociaal baasje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

"  Ooh engels!!
Ayla's bff is ook een engels stafje.

Die zijn idd niet zo groot 
Ik weeg maar 48 kilo en als mijn 7 kilo hondje gaat trekken heb ik al moeite.
(Ik ben een slappeling )
 
Maar ze mag nog steeds wel tegen me opspringen  krijgt ze een dikke knuffel! "

 Wat een droppie!!Is dat een puggle?  Ik probeer cookie trekken echt af te leren/niet aanleren/aanmoedigen, want als ze trekt voel ik het nu al in mijn schouder 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Wat een droppie!!Is dat een puggle?  Ik probeer cookie trekken echt af te leren/niet aanleren/aanmoedigen, want als ze trekt voel ik het nu al in mijn schouder  "

 Ja ik heb twee puggles 

Maar ik noems ze liever mops, beagle kruisingen

 

Chewy mag nu tijdens de gewone wandelingen niet meer trekken maar we zijn bezig met canicrossen en dan mag hij helemaal los! 

Mijn snuggle puggles 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Gewoon boven zulke mensen blijven staan en altijd rustig en beleefd reageren... des te gefrustreerde worden dergelijke mensen.

 

Kan me wel voorstellen dat iemand het niet leuk vindt als een hond tegen je opspringt (vooral met lichte kleding... ).

Maar die beste mevrouw had ook van te voren even kunnen vragen of jij je hond bij je zou willen houden, zodat zij erdoor heen kon lopen. Was wel zo sociaal geweest van haar.

Neem aan dat jij dan de laatste bent die het dan niet doet.

Anoniem (Gast)

Tsja ik vind dat je zeker met een jonge puber gewoon altijd goed moet opletten. ik neem aan dat je deze  vrouw aan had kunnen zien aankomen. Dan had je je hond dus al bij je kunnen roepen voordat ze door dat hekje liep. Zo'n gebied is er voor iedereen en ik snap dat mensen niets graag besprongen worden. En als mensen terecht boos worden gewoon je excuses aanbieden.  Toen mijn honden dit nog deden schaamde ik me als zoiets gebeurde en snapte ik die boosheid prima. Gewoon sorry zeggen en toegeven dat je fout zat, maar dat is tegenwoordig schijnbaar heel moeilijk.Het ligt altijd vooral aan de ander.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Euh anoniem, ik denk dat je toch de openingspost nog wat beter moet gaan lezen...

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Even voor de duidelijkheid, ze had zelf geen hond. Het is een groot park waarvan een omheind gedeelte (waar je door heen moet als je in het park wilt lopen) voor honden is  als het een mevrouw met hond was, was ze naar haar  hond gegaan en om te begroeten. Het springen is echt als het een persoon is zonder hond  "

 



Het is dus waarschijnlijk gewoon een mevrouw zonder kennis van honden die denkt dat elke hond een soort robot is die meteen luistert. Wat je ermee moet? Gewoon ene oor in, andere oor uit. Sommige mensen zijn gewoon zuur en zullen alles aangrijpen om te klagen. Laat het volgende keer je dag niet verpesten, want het ligt niet aan jou.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Voor mij is het beide.

Jouw hond dient anderen geen last te bezorgen. Punt. Dat is gewoon zo. Dus wat dat betreft ben je fout.

Aan de andere kant, niemand is perfect dus die dame kan zich ook wel wat inleven in de situatie. Even wachten en de situatie zo helpen is geen grote moeite. Ik kom het ook wel eens tegen, even wachten tot de hond terug is en dan weer verder gaan.

Verder ga ik geen toestemming gaan vragen aan anderen om een publiekelijk toegankelijke plaats te gaan betreden. Dat vind ik helemaal nonsens en dat is zeker niet de bedoeling.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Voor mij is het beide.

Jouw hond dient anderen geen last te bezorgen. Punt. Dat is gewoon zo. Dus wat dat betreft ben je fout.

Aan de andere kant, niemand is perfect dus die dame kan zich ook wel wat inleven in de situatie. Even wachten en de situatie zo helpen is geen grote moeite. Ik kom het ook wel eens tegen, even wachten tot de hond terug is en dan weer verder gaan.

Verder ga ik geen toestemming gaan vragen aan anderen om een publiekelijk toegankelijke plaats te gaan betreden. Dat vind ik helemaal nonsens en dat is zeker niet de bedoeling. "

 Het is geen toestemming vragen, hier hebben ze van die omheinde veldjes en als daar iemand met een pittbull loopt en de hond kan niet met andere honden, dan vraag ik dat toch wel even voor mijn hond zijn veiligheid.

Dat doe ik bij elke hond die ik niet ken trouwens hoor.

 

Tja, ook bij een losloopgebied zijn regels, je hond moet goed luisteren eer je hem loslaat, de meeste mensen denken, tis toch een losloopgebied?

Maar ja, daar moet je ook op kunnen trainen.

Ik zou er gewoon niet teveel mee zitten hoor, de volgende keer let je gewoon iets meer op, thats it!

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Die dame had geen hond bij dus die hoeft helemaal niet te vragen.
En ook al heb je een hond bij, dan nog dien je die onder controle te houden.

Een losloopplaats is nog steeds geen vrijheid om een hond neer te zetten die een potentieel gevaar voor anderen is.
Als je dat wil doen, moet je maar zoeken naar een privé plaats, die zijn er ook...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ze had zich ook kunnen inleven in de situatie ipv iemand de grond in boren die ze verder helemaal niet kent. Er is ook wel eens een husky tegen me aangesprongen, modderpoten op mijn jas, alles vies. Mensen zeiden al.... Sorry sorry! Naja no big deal.... toch? Tis niet leuk nee en op dat moment al gebeurt en een scheldpartij veranderd niets meer aan dat feit dat de jas nu vies is. Behalve dat je nog iemand anders die zich al schuldig voelt nog meer een slecht gevoel kan geven. En daar kies je bewust voor als dit je overkomt, wat wel wat zegt over je persoonlijkheid. Het is niet alsof die mensen dat bij mij express deden OF de hond, het was onverwacht gedrag waar ze niet meer op konden anticiperen op dat moment. Jas wasmachine in en hoppa klaar weer. Het leven kan zo simpel zijn.... Maar sommigen willen alles zo moeilijk maken. Of menen dat ze "op hun strepen moeten gaan staan" als zoiets ze overkomt. Dat het vervelend is snap ik ja. Niet dat je mensen die hun excuses al naar je maken zo bejegend. Dat vind ik gewoon jammer... 

 

Misschien moet je volgende keer snoepjes meenemen. Als je hond niet komt laat dan merken dat je ze hebt. Beloon hem als hij de vrouw laat gaan en zorg dat jij de aandacht weer krijgt. Kan misschien ook met een leuke bal ofzo. Maak jezelf interessanter dan een wildvreemde voor je hond. Ik denk niet dat het correct is er vanuit te gaan dat mensen gaan wachten op jou tot jij jouw hond hebt gevangen maar dat zou ook niet moeten hoeven als jij zorgt dat de aandacht bij jou is. Natuurlijk is dat moeilijker bij een jonge ("ik wil alles ontdekken ") hond. Maar met de tijd gaat dat vast beter. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, mensen zijn raar...

 

Ik had het pas. Losloopveldje waar bordjes bij staan met "geen opruimplicht, honden mogen los" én een plaatje van een drol met "wettig gedeponeerd".


Dobby geen daar zitten poepen, terwijl er 5m verder 2 mensen een boterham zitten te eten. Zegt er één "hallo, we zitten te eten hoor". Ik zeg "dit is een honden uitlaatveld". En ik ben doorgelopen. Dat was ik dan op mijn asociaalst, en ik stond volledig in mijn recht, gna gna gna.


Maar goed, mensen zijn dus raar, al doe je je best, of sta je in je recht.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ze had zich ook kunnen inleven in de situatie ipv iemand de grond in boren die ze verder helemaal niet kent. Er is ook wel eens een husky tegen me aangesprongen, modderpoten op mijn jas, alles vies. Mensen zeiden al.... Sorry sorry! Naja no big deal.... toch? Tis niet leuk nee en op dat moment al gebeurt en een scheldpartij veranderd niets meer aan dat feit dat de jas nu vies is. Behalve dat je nog iemand anders die zich al schuldig voelt nog meer een slecht gevoel kan geven. En daar kies je bewust voor als dit je overkomt, wat wel wat zegt over je persoonlijkheid. Het is niet alsof die mensen dat bij mij express deden OF de hond, het was onverwacht gedrag waar ze niet meer op konden anticiperen op dat moment. Jas wasmachine in en hoppa klaar weer. Het leven kan zo simpel zijn.... Maar sommigen willen alles zo moeilijk maken. Of menen dat ze "op hun strepen moeten gaan staan" als zoiets ze overkomt. Dat het vervelend is snap ik ja. Niet dat je mensen die hun excuses al naar je maken zo bejegend. Dat vind ik gewoon jammer... 
 

 Mijn jas kan niet hoppa in de wasmachine, die jas heeft ook nog een regendicht beschermlaagje, die niet tegen modder kan.

Kijk als mensen sorry zeggen ga ik niet schelden hoor, ik scheld sowieso niet snel, maar zeker dat ik er van baal omdat ik mijn jas niet meer schoon krijg.

geen geld voor een andere jas, dan word je warme jas best belangrijk.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Tja, mensen zijn raar...
 
Ik had het pas. Losloopveldje waar bordjes bij staan met "geen opruimplicht, honden mogen los" én een plaatje van een drol met "wettig gedeponeerd".Dobby geen daar zitten poepen, terwijl er 5m verder 2 mensen een boterham zitten te eten. Zegt er één "hallo, we zitten te eten hoor". Ik zeg "dit is een honden uitlaatveld". En ik ben doorgelopen. Dat was ik dan op mijn asociaalst, en ik stond volledig in mijn recht, gna gna gna.Maar goed, mensen zijn dus raar, al doe je je best, of sta je in je recht. "

 Hier gaan ze in de zomer zwemmen en zonnebaden op het losloopterrein. En dan zeuren over honden die over hun badlakens lopen of zich uitschudden in de buurt. Jaaaa daaaahaaag! 

Lobbus heeft wel eens iemand die met de ogen dicht half slapend op zijn deken wakker "gekust", vol op de mond. Priceless... wat een hond was het toch ook heb zo gelachen nadien, hij liep er ook zo op zijn teentjes heen. Maar wist ik veel wat ie ging doen... De man die dat overkwam kon er ook om lachen. Dat dan gelukkig wel. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Mijn jas kan niet hoppa in de wasmachine, die jas heeft ook nog een regendicht beschermlaagje, die niet tegen modder kan.
Kijk als mensen sorry zeggen ga ik niet schelden hoor, ik scheld sowieso niet snel, maar zeker dat ik er van baal omdat ik mijn jas niet meer schoon krijg.
geen geld voor een andere jas, dan word je warme jas best belangrijk. "

Ja OK dat kan. Maar ook jij zult toch bijvoorbeeld wel fatsoenlijke schoenen aantrekken als je over een grasveld gaat wandelen? Dat doe je niet op converse  sneakers bijvoorbeeld. Juist omdat het (zeker met dit weer) enorm snel vies zal worden. Het is geen rare gedachte hetzelfde met je jas te doen. Ik heb voor "sjiekere" dingen een andere jas dan wanneer ik met Obi op pad ga of ga wandelen op plekken waar veel groen is. Of bijvoorbeeld iets in de tuin ga doen. Menig plant geeft ook van die mooie groene strepen op kleding als je er perongeluk te dicht langs loopt. En mijn 2e jas is echt niet duur hoor, maar wel meer het type praktisch wat betreft schoonhouden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als ik een nieuwe warme jas kon kopen zou ik dat zeker doen, maar jij kan natuurlijk niet op mijn bankrekening kijken, deze heb ik tweedehands gekocht van armoei..

Inderdaad ik heb goeie hikingschoenen.

Maar dan nog, in principe is het niet oke als er een modderige hond tegen je aanspringt, een natte hond dat droogt wel op.

Mijn hond heb ik het afgeleerd, ik verwacht eigenlijk dat baasjes in ieder geval hun best doen.

Ik loop vaak langs de rivier hier, dat is een recreatie gebied en de honden mogen los, daar lopen ook hele nette mensen, veel rolstoelers ook, als ze dan nat worden en vies vind ik dat ze het recht hebben om er wat van te zeggen.

Wel op een normale manier..

 

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

" Ze had zich ook kunnen inleven in de situatie ipv iemand de grond in boren die ze verder helemaal niet kent. Er is ook wel eens een husky tegen me aangesprongen, modderpoten op mijn jas, alles vies. Mensen zeiden al.... Sorry sorry! Naja no big deal.... toch? Tis niet leuk nee en op dat moment al gebeurt en een scheldpartij veranderd niets meer aan dat feit dat de jas nu vies is. Behalve dat je nog iemand anders die zich al schuldig voelt nog meer een slecht gevoel kan geven. En daar kies je bewust voor als dit je overkomt, wat wel wat zegt over je persoonlijkheid. Het is niet alsof die mensen dat bij mij express deden OF de hond, het was onverwacht gedrag waar ze niet meer op konden anticiperen op dat moment. Jas wasmachine in en hoppa klaar weer. Het leven kan zo simpel zijn.... Maar sommigen willen alles zo moeilijk maken. Of menen dat ze "op hun strepen moeten gaan staan" als zoiets ze overkomt. Dat het vervelend is snap ik ja. Niet dat je mensen die hun excuses al naar je maken zo bejegend. Dat vind ik gewoon jammer... 
 
Misschien moet je volgende keer snoepjes meenemen. Als je hond niet komt laat dan merken dat je ze hebt. Beloon hem als hij de vrouw laat gaan en zorg dat jij de aandacht weer krijgt. Kan misschien ook met een leuke bal ofzo. Maak jezelf interessanter dan een wildvreemde voor je hond. Ik denk niet dat het correct is er vanuit te gaan dat mensen gaan wachten op jou tot jij jouw hond hebt gevangen maar dat zou ook niet moeten hoeven als jij zorgt dat de aandacht bij jou is. Natuurlijk is dat moeilijker bij een jonge ("ik wil alles ontdekken ") hond. Maar met de tijd gaat dat vast beter.  "

 Ik heb ook altijd wat lekkers bij me en gedraag me ook altijd als een debiel en vaak werkt het wel haha. Echter als er een vrouw binnenkomt, het klaphekje dichtslaat(klinkt echt héél luid) haar met grote ogen aankijkt, armen in de lucht gooit en begint te dansen als ze op haar af komt dan ben ik haar wel echt kwijt haha. Maar als je zelf geen honden hebt en/of geen verstand van honden snap ik ergens ook wel dat het niet in je op komt dat iemand zijn/haar hond aan probeert te lijnen omdat jij binnen komt

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Als ik een nieuwe warme jas kon kopen zou ik dat zeker doen, maar jij kan natuurlijk niet op mijn bankrekening kijken, deze heb ik tweedehands gekocht van armoei..
Inderdaad ik heb goeie hikingschoenen.
Maar dan nog, in principe is het niet oke als er een modderige hond tegen je aanspringt, een natte hond dat droogt wel op.
Mijn hond heb ik het afgeleerd, ik verwacht eigenlijk dat baasjes in ieder geval hun best doen.
Ik loop vaak langs de rivier hier, dat is een recreatie gebied en de honden mogen los, daar lopen ook hele nette mensen, veel rolstoelers ook, als ze dan nat worden en vies vind ik dat ze het recht hebben om er wat van te zeggen.
Wel op een normale manier..
  "

 laat dat nu net hetgene zijn waar het aan schort bij de mevrouw in de openingspost. 

TS deed moeite om de hond terug te halen. Bij een jonge hond lukt dat gewoon niet altijd. Dat moet je gewoon blijven trainen. 

 

Het ligt inderdaad vaak aan de manier waarop mensen iets zeggen. Als iemand netjes vraagt, zou u/jij de hond bij u/je willen houden alstublieft, natuurlijk wil ik dat. Maar gaat iemand als een dolle stier tekeer, tja jammer dan. Mijn dag zal er niet om verpest zijn. Al zou ik het niet kunnen laten om te vragen wat diegene nou precies mankeert.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ach, in een losloopgebied heb ik er niet zo'n moeite mee, maar je wil niet weten hoevaak mensen in niet-losloopgebieden aan komen rijden, de achterklep van hun auto open gooien en hun hond maar in het rond laten rennen, en daar heb ik wel moeite mee eerlijk gezegd, zeker als het ook nog eens een opdringerige hond is

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Eerste nachten met puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^