Cavalier Cavalier pup Abby in aantocht, aantal vragen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Goedemorgen, het is gelukt om weer in te loggen na mijn vraag vanmorgen. Na het overlijden van Tommy lang niet op het forum gekeken maar ik ben weer terug.

 

 

 Over een paar weken verwachten we ons puppy Abby, een black & tan Cavalier (fokker via de rasvereniging). Morgen gaan we met onze dochtertjes (4 en bijna 3) naar het nestje kijken waar 1 teefje voor ons is gereserveerd. Ik kan niet wachten. Vanavond gaan we het ze vertellen :-)

 


Ik ben opgegroeid met een cavalier, 13 jaar geworden, maar zoals elke keer weer nieuw is heb ik een aantal vragen.


1) het naar school brengen van de kinderen is op fiets afstand, ik ben dan binnen 10-15 min terug. Kan een pup na het uitlaten en spelen even alleen blijven in de bench? Hoe doen jullie dit? (ik weet dat je het moet opbouwen maar ze niet nu eenmaal naar school en meenemen in de bakfiets of in de auto komt me niet goed


2) we wilden de pup boven laten slapen om te wennen (vorige keer ook gedaan) maar onze kinderen zijn al een hele poos erg vaak wakker en onrustig. Als er dan nog een pup boven is wordt er door niemand geslapen (incl pup) vrees ik. Zouden jullie haar beneden laten wennen met een kruik en geurdoekje, babyfoon en wekker evt aan


3) we willen haar graag zsm los leren lopen. Hebben jullie hier advies in?

 

Groetjes Wendy

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 25 november om 13:30 --

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Wat het naar school brengen betreft: Kijk even hoe ze het doet in de bench. Ga ook even de kamer uit.. Als dit zonder problemen kan, lijken mij die (noodzakelijke) 15 minuten wel te doen. De kinderen moeten nu eenmaal naar school gebracht worden. Anders met een lijn vastmaken in de bakfiets???

 

Slapen: Eén van jullie slaapt boven bij de kinderen, de ander slaapt beneden bij de pup?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bedankt voor je reactie. Ik vind het gezien de drukte op school niet fijn de pup bij /in de bakfiets te laten want ik moet ons dochtertje bij de deur/in de klas afzetten.
Ik kijk het inderdaad even aan met de Bench en anders slaap ik een paar nachten op de bank. Laten jullie pups in de nacht ook standaard uit of alleen als je merkt dat ze moet. Ik kan me het niet meer herinneren van de vorige keer.. :-)

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Sinds dat Charlie weet dat hij Charlie heet en ook naar ons toe komt, doen we steeds even oefenen op het veldje voor de deur. Wel alleen nog als het rustig is buiten en weinig afleiding. En ook alleen op de plekken waar hij niet zo maar weg kan de weg op enzo. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

1)Onze Bruce vond de bench na een paar dagen prima, die bleef in de ochtend even alleen als ik de kinderen wegbracht. nu geen ervaring mee, de kids gaan zelf naar school.

 

2) ik heb beiden honden direct beneden gelaten. voor Bruce stond ik snachts 1a2keer op. He-man heeft de eerste nacht ff gejankt, keer getroost, toen nog even gehuild en het was over. knuffel en speeltje uit het nest er bij gelegd. Ik blijf dan wel er bij zitten in het donker tot hij rustig is. dat duurt de eerste x een half uurtje en dan wordt het steeds makkelijker. maar hij sliep direct van 12 uur tot half 6-door.

 

3)los lopen, op een veilig stuk laten loslopen en zodra hij bij je komt belonen met wat lekkers. daarna ben ik pas gaan leren om te komen op commando. maar onze boxer liep goed los en luisterde aardig voor een boxer dus denk dat dit met een havanezer of cavalier ook zo moet gaan lukken.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Goede tips!

Katelijne (Gast)

Wat leuk een cavke,heb er ook één,Indy.Zal later nog reageren,ben nu op het werk.Onze kleine kan helaas niet los wegens jachtinstinct en voor z'n eigen veiligheid.Want het is soms een duveltje.

Katelijne (Gast)

Wij hebben Indy enkele dagen bij ons in de slaapkamer en in de bench laten wennen.Vervolgens in de woonkamer met een kruik,matjes,dekentje en koekjes,wel in gelijkvloers appartement,dicht bij ons.Dan geleidelijk aan de bench afgeschaft.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoi kathelijne, in hoeveel tijd heb je de Bench afgeleerd?

Katelijne (Gast)

Hoeveel tijd,ongeveer een jaartje denk ik.Wij gingen slapen en onze kapoen ging dus mee,we keken dan nog t.v. en we legden hem in z'n bedje/bench.Tot we geen zin meer hadden om op te staan natuurlijk,haha.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ik laat elke pup naast mijn bed slapen (ze slapen nog allemaal bij mij op de slaapkamer) en zet in het begin een wekker om ze zindelijk te krijgen.

Mijn honden lopen allemaal bijna altijd los. Ik laat ze zo jong mogelijk los van de riem (zelfs bij de eerste wandeling) maar natuurlijk wel op plaatsen waar het kan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat lijkt me wel spannend zo de eerste keer loslaten zo snel. Maar wel goed denk ik het zsm te doen, natuurlijk met brokjes erbij en op een veilige plek

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Hey,hoe reageerde jullie dochtertjes op het nieuws?Veel pret morgen en verder succes.Spannend binnenkort als je Abby gaat ophalen.Veel knuffelpret.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Hey,hoe reageerde jullie dochtertjes op het nieuws?Veel pret morgen en verder succes.Spannend binnenkort als je Abby gaat ophalen.Veel knuffelpret. "

 Ze vonden het geweldig en konden het niet geloven! Ons oudste dochtertje was 1,5 jaar toen Tommy overleed en ze was dol op hem. Er staat al een poos en mooie canvas op haar kamer, ze zegt zo vaak dat ze tommy mist (ik weet niet of ze het wel bewust heeft meegemaakt want ze was wel erg jong). Voordat ze in slaap viel haar ze haar ogen dicht, aan het duimen en fluisterde 'een échte hond..! <3 toen viel ze in slaap

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Dat lijkt me wel spannend zo de eerste keer loslaten zo snel. Maar wel goed denk ik het zsm te doen, natuurlijk met brokjes erbij en op een veilige plek "

 Ik heb altijd enkele oudere honden samen met een pup.

Zo'n pupje volgt veel makkelijker de andere honden ;)

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Hier vanaf dag 1 de pup laten wennen aan de bench, af en toe wat lekkers in leggen, ze zijn nieuwsgierig en gaan dan in de bench kijken en dan ga je belonen 'flinke hond' ze wennen snel aan een bench. De eerste nacht sliep hij al in zen bench. Twas 10minuutjes wat gejank, daarna nooit meer, ook niet de volgende nacht. Hij sliep dus meteen beneden, ik stond de eerste weken wel in de nacht op om hem te laten plassen

honden page profiel bentebente 3 doggies

1: Dit ligt heel erg aan je pup. Ik zou dit eigenlijk in het begin niet doen, omdat je dan wellicht verlatingsangst ontwikkelt.. (pup alleen, word angstig en kan vervolgens niet meer alleen zijn) 

 

2: je kan de pup zeker beneden laten slapen, alleen zou ik misschien toch (zoals eerder genoemd) een van jullie bij haar laten liggen beneden. Alles is immers nieuw en niet vertrouwd.

 

3: loslopen kan je aan gaan leren als de pup op commando naar jullie terug komt. Dus als hij/zij de naam leert, of een commando als "hier". Langzaamaan oefenen, bv op een veldje in de buurt of in je tuin. Dan wellicht een keer in een hondenparkje (liefst met omheining) en later een gewoon park of bos. Alles vereist oefening en discipline.

 

Veel plezier alvast, hopelijk gaat het allemaal goed!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dank je wel Benthe voor het beantwoorden van alle vragen, goede tips!

honden page profiel bentebente 3 doggies

" Dank je wel Benthe voor het beantwoorden van alle vragen, goede tips! "

 Graag gedaan, ik hoop dat ze helpen! Laat even weten hoe het gaat als ze er uiteindelijk is! :)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Doe ik benthe

honden page profiel bassybassy

honden foto van bassy

is er hier niemand meer met cavalier  ik zie dat lang geleden is 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Oud topic

 

Beter eigen topic aan maken.

 

Betreft je vraag de cavelier zul je sowieso steeds minder gaan zien denk ik. Maar dacht dat er nog wel enkelen zijn op het forum.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

@ Bassy,

Op:   www.cavalierpage.com vind je ander cavalier-eigenaars.

Er gebeurt daar wel veel minder dan op dit forum.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^