Waakhond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Misschien een beetje een domme vraag hoor..

 

Met vlagen wordt in ons dorp veel ingebroken. Helaas woon ik in een van de 2 straten waar het meestal gebeurt. Afgelopen weekend was het ook weer raak en is er ingebroken aan de overkant en een paar huizen verderop. Het komt dus steeds dichterbij en ze worden ook brutaler. Een van de huizen die dit keer het slachtoffer was, is een halfjaar terug ook al de dupe geweest. De man des huizen was beide keren gelukkig niet thuis, maar het schijnt dat de daders met een broodmes door het huis zijn gegaan. Het is vroeg en laat in de avond gebeurt, maar voorheen ook gewoon overdag.

 

Kortom ik ben eigenlijk best bang nu. Understatement. Ik ben een echte stresskip en ga me vanalles in mn hoofd halen. Overdag ga ik liever niet weg, ben bang dat ze naast apparatuur ook wel eens de papegaai of kleine hond mee gaan nemen. Ja misschien stel ik me vreselijk aan hoor.. Ik hoor nu overdag en 's nachts vanalles en ik heb dan ook snachts wakker gelegen. Ik werk vanuit huis dus ik hoef niet vaak overdag weg. Daar ben ik wel blij om, maar ik ben wel alleen. Gelukkig heb ik Bruno, die blaft zon beetje bij alle mensen die hij hoort. Fietsers die aan onze kant van de straat voorbijkomen met lawaai, de postbode en pakketbezorgers. Ik denk dan ook niet dat iemand overdag erlangs komt zonder dat hij aanslaat. Als hij savonds bij ons in de woonkamer is en hij denkt wat te horen of zien dan slaat ie ook aan. Voorheen vonden wij dit nogal vervelend, omdat er gewoon niks was. En als ie tekeergaat als de bezorger langskomt, sla ik soms ook weleens een diepe zucht. Maar vanaf nu wil ik hem gewoon zijn gang laten gaan en wil ik laten merken dat het goed is als ie van zich laat horen. Nu weet ik niet wat ie zou doen als ie snachts iets hoort. Hij slaapt het liefst in zijn bench namelijk.. We hebben het laatst los geprobeerd en dan ook bij ons in de kamer, maar na veel gedrentel ging ie zijn bench maar weer in. Ik denk niet dat ie het helemaal begreep. Zijn kamer is naast de onze aan de achterkant van het huis. De voorkant horen wij denk ik dus allemaal niet. Ik wil hem nu dan ookgraag gewoon los in het huis laten 'snachts. 

 

Een heel verhaal maar mijn vraag is nu eigenlijk.. Hoe pak ik dit het beste aan en kan ik trainen op waaksheid? Het is een labrador dus echt hoge verwachtingen heb ik niet, maar alle beetjes helpen ;) Iemand ideeen, tips? 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Trainen op waaksheid kan niet echt, ik zou een goed alarm installatie aanschaffen.

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat naar dat je je zo onveilig voelt in je omgeving op het moment!

 

Trainen op waaksheid gaat eigenlijk niet echt. Al schrikt een blaffende hond al wel af hoor!

Maar je hebt altijd nog kans dat ze een flink biefstuk voor het beestje meenemen zodat hij stil is. (of ze pakken het op een minder aardige manier aan..)

Dat zouden mijn angsten zijn!

 

Ik denk dus ook dat het handig is om een goed alarmsysteem aan te schaffen. En ik weet niet of jullie iets van whatsapp buurtpreventie hebben? Als iemand dan wat verdachts ziet kunnen jullie elkaar op de hoogte brengen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik ga zeker even meer mogelijkheden bijlangs. Wil ook niet dat ze hem het zwijgen opleggen door geweld. Dus wou hem tot de keuken laten en niet verder, die grenst aan de woonkamer die weer aan de voordeur grenst. Als ie dan zou blaffen als ie iets bij de voordeur hoort dan probeer ik het zelf wel verder af te handelen. Maar of we hem uberhaupt wel daarvoor gaan gebruiken om het zo maar even te zeggen, daar ben ik nog niet over uit.

 

Er zou een extra wacht voor in de buurt zijn geweest, maar die moeten naar wat ik ervan kan maken, voorzichtiger zijn en op afstand blijven van de politie. Een whatsapp groep is er volgens mij nog niet, maar kan zelf altijd een balletje opgooien. De politie was al getipt over ongure types die uit een huis kwamen, maar die zijn niet op komen dagen en zijn ze dus verder gaan inbreken. Daar hebben we dus weinig aan helaas..In ieder gevalt bedankt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

o bah ik zou me ook niet fijn voelen, waaksheid kan je niet trainen maar ik denk wel dat een hond afschrikt. Heb je hier waak ik bordjes voor de ramen?

 

Ik zou in elk geval het benchdeurtje openhouden en toch aan een alarminstallatie denken, videobewaking of een bewegingsmelder oid. En natuurlijk kijken hoe je verder het huis het best kan beveiligen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

En bij de voor en achterdeur een bordje met pas op de hond? Dat schrikt misschien ook al af

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik ga mee met bovenstaande reacties. Daarbij moet je je afvragen of je je hond dat gevaar wilt laten lopen.

Meestal schrikt blaffen af, maar het gros van de inbrekers schroomt er niet om om je hond neer te steken of stil te laten worden met een apparaatje.

 

Hebben ze een beetje hersens, dan staan ze op wacht en kijken precies wanneer jullie weggaan en wanneer jullie terug komen.

Meestal slaan ze hun slag als ze zeker weten dat jullie weg zijn.

 

Verder moet je niet te bang zijn. Dat soort dingen moeten je leven niet gaan beheersen.
Bij ons is vroeger 2x geprobeerd in te breken. De sporen zitten nog altijd aan het huis.
Ben ik bang? Nee, ik loop wanneer ik wat hoor gewoon naar beneden.

Ongure types melden bij de politie, beste even foto's van betreffende auto/personen maken, tijdstip doorgeven is ook belangrijk.
Wanneer je 's nachts een auto hebt horen rijden terwijl er op betreffend tijdstip nooit een auto rijd, melden of het een benzine of diesel betrof.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Waakbordjes hangen er niet maar is zeker wel een goed idee! Ik ga alle opties vanavond even bijlangs en overleggen met de man des huizes. Dag en nacht alert zijn en wakker liggen heb ik ook geen zin in. Een goede alarminstallatie is hopelijk een van de dingen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

" Ik ga mee met bovenstaande reacties. Daarbij moet je je afvragen of je je hond dat gevaar wilt laten lopen.
Meestal schrikt blaffen af, maar het gros van de inbrekers schroomt er niet om om je hond neer te steken of stil te laten worden met een apparaatje.
 
Hebben ze een beetje hersens, dan staan ze op wacht en kijken precies wanneer jullie weggaan en wanneer jullie terug komen.
Meestal slaan ze hun slag als ze zeker weten dat jullie weg zijn.
 
Verder moet je niet te bang zijn. Dat soort dingen moeten je leven niet gaan beheersen. Bij ons is vroeger 2x geprobeerd in te breken. De sporen zitten nog altijd aan het huis. Ben ik bang? Nee, ik loop wanneer ik wat hoor gewoon naar beneden.
Ongure types melden bij de politie, beste even foto's van betreffende auto/personen maken, tijdstip doorgeven is ook belangrijk. Wanneer je 's nachts een auto hebt horen rijden terwijl er op betreffend tijdstip nooit een auto rijd, melden of het een benzine of diesel betrof. "

 Heb je zeker gelijk in.. Als ie blaft als ie wat hoort ben ik meer dan tevreden.. Wil m niet erop af sturen met ernstige gevolgen van dien. Dat de huisdieren iets overkomt of iets aangedaan wordt is een groot deel van de angst. Een laptop of tv kan wel vervangen worden.. 

 

Melden wanneer daar een reden voor is doet iedereen in de buurt geloof ik wel en zal ik ook zeker doen. Maar eerlijk gezegd stelt me dat niet gerust. De politie doet er hier weinig aan. Er is hier een AZC en ik wil niet vooroordelend zijn of wat dan ook, maar meestal zijn het oostblokkers. En veel wordt dan ook in de doofpot gestopt, aangezien de meeste mensen in het dorp er schoon genoeg van hebben. Wil niet zeggen dat het elke keer deze mensen betreft. Afgelopen keer schijnen ook mensen uit Den Haag te zijn geweest. Maar goed meer dan dit kan er toch niet aan gedaan worden en ik maak mezelf ook gek. Vind het knap dat je niet bang bent! Het is altijd al een grote angst van me geweest dus ik ben er altijd al mee bezig geweest. En nu het zo dichtbij is, maak ik het mezelf moeilijk. Het zou mij altijd blijven achtervolgen.Hoe dan ook ga ik overleggen over welke maatregelen we zelf kunnen treffen. En de dingen goed in de gaten houden .

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Bah ik snap dat je bang bent.. 

Wij hebben hier een een buurt app.

Helpt hier onwijs in het gebied. En al heel wat inbraken voorkomen.

Sterkte en succes met het zoeken naar een oplossing!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Heb je zeker gelijk in.. Als ie blaft als ie wat hoort ben ik meer dan tevreden.. Wil m niet erop af sturen met ernstige gevolgen van dien. Dat de huisdieren iets overkomt of iets aangedaan wordt is een groot deel van de angst. Een laptop of tv kan wel vervangen worden.. 
 
Melden wanneer daar een reden voor is doet iedereen in de buurt geloof ik wel en zal ik ook zeker doen. Maar eerlijk gezegd stelt me dat niet gerust. De politie doet er hier weinig aan. Er is hier een AZC en ik wil niet vooroordelend zijn of wat dan ook, maar meestal zijn het oostblokkers. En veel wordt dan ook in de doofpot gestopt, aangezien de meeste mensen in het dorp er schoon genoeg van hebben. Wil niet zeggen dat het elke keer deze mensen betreft. Afgelopen keer schijnen ook mensen uit Den Haag te zijn geweest. Maar goed meer dan dit kan er toch niet aan gedaan worden en ik maak mezelf ook gek. Vind het knap dat je niet bang bent! Het is altijd al een grote angst van me geweest dus ik ben er altijd al mee bezig geweest. En nu het zo dichtbij is, maak ik het mezelf moeilijk. Het zou mij altijd blijven achtervolgen.Hoe dan ook ga ik overleggen over welke maatregelen we zelf kunnen treffen. En de dingen goed in de gaten houden . "

 

Ik snap je vooroordeel wel hoor. Natuurlijk zijn er ook goede mensen die komen alleen nauwelijks in het nieuws.

 

Feit blijft dat de politie weinig kan met heel summiere aanwijzingen, ik denk niet dat ze het dus in de doofpot stoppen. Ze zullen echt heel erg veel informatie moeten hebben willen ze iemand kunnen en mogen aanhouden.

Ook al is het nog zoooo duidelijk wie het is, hebben ze niet genoeg informatie en kunnen ze het niet hard maken dan heeft de dief geluk gehad en kan die verder met z'n 'werk'.

 

Bij mij komt de angst vaak pas nadien. Op het moment zelf zet ik een knop om. Ik durf ook gewoon wel te vragen wat diegene moet en of ik ook even de politie moet bellen (ooit eens meegemaakt toen een zogenaamd bedrijf, 2 mannen, eerst geld wilden en daarna de containers kwam desinfecteren, heb toen gezegd dat ik ze niet weer wou zien, dat ik alle informatie van hun had). Heb ze nooit weer gezien.

 

Ik denk, dat het voor jezelf prettiger is, om dit naast je neer te leggen en niet bang te zijn. Ze zullen toch inbreken als ze dat willen. Daar kun je het duurste alarmsysteem wel voor ophangen, maar daar zijn ze echt niet bang voor.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

je kunt voor nu van die simpele dingen kopen dat als men door de straal heen loopt er een bel af gaat, ik heb ook lampen buiten hangen die aangaan als er iemand het erf opkomt. Zo n bel slaat de hond echt wel van aan s nachts en jij kunt dan beter wat zien als er echt iemand is.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" je kunt voor nu van die simpele dingen kopen dat als men door de straal heen loopt er een bel af gaat, ik heb ook lampen buiten hangen die aangaan als er iemand het erf opkomt. Zo n bel slaat de hond echt wel van aan s nachts en jij kunt dan beter wat zien als er echt iemand is.
 
  "

 Hahahaha, ik moest gelijk aan een belmatje voor ouderen/gehandicapten denken http://www.ouderenthuis.nl/al5xx-belmat-voor-stoel-of-bed deze buiten onder de voor/achterdeurmat plaatsen

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Goede tips dankjewel :) als ze willen komen ze inderdaad wel binnen das waar.. maar ga het ze niet te makkelijk maken 

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

"  Hahahaha, ik moest gelijk aan een belmatje voor ouderen/gehandicapten denken http://www.ouderenthuis.nl/al5xx-belmat-voor-stoel-of-bed deze buiten onder de voor/achterdeurmat plaatsen "

 Dat is wel een goeie! Een hond hoort dat echt wel, ik heb van die goedkope dingen gekocht bij de action, toch slaan mij honden erop aan hoor.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  Hahahaha, ik moest gelijk aan een belmatje voor ouderen/gehandicapten denken http://www.ouderenthuis.nl/al5xx-belmat-voor-stoel-of-bed deze buiten onder de voor/achterdeurmat plaatsen "

 En dan loopt de kat van de buren erover en zit je rechtop in je bed.

 

Alle gekheid op een stokje de meeste inbraken gebeuren hier overdag.

Jaren geleden mijn schoonmoeder een inbraakgolf haar huis werd gespaard,bij de buren ingebroken en wat had ze rondlopen een kwaad poedeltje,inbrekers zijn niet zo dol op blaffende honden ze zoeken wel een huis waar niks blaft is makkelijker.

 

Het formaat van de hond is niet belangrijk als hij maar blaft als er iets vreemds aan de gang is.

 

Mijn hond moet je niet lenen,die zou nog alles aanwijzen wat ze kunnen meenemen.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ken je de app alfred?

Daarmee zet je 1 mobiel als camera en 1 als ontvanger.

 

Dan kun je bijvoorbeeld de camera mobiel de gang op de deur gericht zetten.

Bij beweging krijgt de ontvanger mobiel een melding.

 

Er zit ook een microfoon op jij kunt alles in de gefilmde ruimte horen en zelf kun je met 1 druk op de knop terug praten *lees INBREKER U STAAT OP BEELD*

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Die app kende ik nog niet ga ik ook even naar kijken. Ook lijkt me iets wat geluid maakt ook wel wat. De hond reageert ook op de deurbel. Ze breken hier tot dusver niet alleen in. Minimaal 2 a 3 personen, dus iets wat afschrikt zou mooi zijn. 

 

Ik denk wel dat als ze naar binnen komen en hij zou wel in die ruimte zijn, hij ook alleen maar wil spelen en na afloop de tv aanwijst..  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Misschien een beetje een domme vraag hoor..
 
Met vlagen wordt in ons dorp veel ingebroken. Helaas woon ik in een van de 2 straten waar het meestal gebeurt. Afgelopen weekend was het ook weer raak en is er ingebroken aan de overkant en een paar huizen verderop. Het komt dus steeds dichterbij en ze worden ook brutaler. Een van de huizen die dit keer het slachtoffer was, is een halfjaar terug ook al de dupe geweest. De man des huizen was beide keren gelukkig niet thuis, maar het schijnt dat de daders met een broodmes door het huis zijn gegaan. Het is vroeg en laat in de avond gebeurt, maar voorheen ook gewoon overdag.
 
Kortom ik ben eigenlijk best bang nu. Understatement. Ik ben een echte stresskip en ga me vanalles in mn hoofd halen. Overdag ga ik liever niet weg, ben bang dat ze naast apparatuur ook wel eens de papegaai of kleine hond mee gaan nemen. Ja misschien stel ik me vreselijk aan hoor.. Ik hoor nu overdag en 's nachts vanalles en ik heb dan ook snachts wakker gelegen. Ik werk vanuit huis dus ik hoef niet vaak overdag weg. Daar ben ik wel blij om, maar ik ben wel alleen. Gelukkig heb ik Bruno, die blaft zon beetje bij alle mensen die hij hoort. Fietsers die aan onze kant van de straat voorbijkomen met lawaai, de postbode en pakketbezorgers. Ik denk dan ook niet dat iemand overdag erlangs komt zonder dat hij aanslaat. Als hij savonds bij ons in de woonkamer is en hij denkt wat te horen of zien dan slaat ie ook aan. Voorheen vonden wij dit nogal vervelend, omdat er gewoon niks was. En als ie tekeergaat als de bezorger langskomt, sla ik soms ook weleens een diepe zucht. Maar vanaf nu wil ik hem gewoon zijn gang laten gaan en wil ik laten merken dat het goed is als ie van zich laat horen. Nu weet ik niet wat ie zou doen als ie snachts iets hoort. Hij slaapt het liefst in zijn bench namelijk.. We hebben het laatst los geprobeerd en dan ook bij ons in de kamer, maar na veel gedrentel ging ie zijn bench maar weer in. Ik denk niet dat ie het helemaal begreep. Zijn kamer is naast de onze aan de achterkant van het huis. De voorkant horen wij denk ik dus allemaal niet. Ik wil hem nu dan ookgraag gewoon los in het huis laten 'snachts. 
 
Een heel verhaal maar mijn vraag is nu eigenlijk.. Hoe pak ik dit het beste aan en kan ik trainen op waaksheid? Het is een labrador dus echt hoge verwachtingen heb ik niet, maar alle beetjes helpen ;-) Iemand ideeen, tips?  "

 Ik ben ook alleen, begrijp je angst hoor, ik heb twee grote honden maar dan nog, ik laatsnachts in een slaapkamer licht branden, beneden op de ramen en deuren kan je een alarm opzetten, niet duur...als ze aan het raam komen gaat dat af, 95 decibel, ze zijn dan echt weg, wel op de dag uitzetten, is mij overkomen, oeps.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Waakbordjes hangen er niet maar is zeker wel een goed idee! Ik ga alle opties vanavond even bijlangs en overleggen met de man des huizes. Dag en nacht alert zijn en wakker liggen heb ik ook geen zin in. Een goede alarminstallatie is hopelijk een van de dingen. "

 Geen waakbordje met je hond erop, alleen...pas op de hond, is genoeg, als je je chi erop zet komen ze nog binnen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Geen waakbordje met je hond erop, alleen...pas op de hond, is genoeg, als je je chi erop zet komen ze nog binnen. "

 Ik heb ook een bordje zonder honden erop.

Een geel zwart bord. Hondenbewaking,artikel...ziet er enger uit dan mijn hond.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Ken je de app alfred?
Daarmee zet je 1 mobiel als camera en 1 als ontvanger.
 
Dan kun je bijvoorbeeld de camera mobiel de gang op de deur gericht zetten.
Bij beweging krijgt de ontvanger mobiel een melding.
 
Er zit ook een microfoon op jij kunt alles in de gefilmde ruimte horen en zelf kun je met 1 druk op de knop terug praten *lees INBREKER U STAAT OP BEELD*
  "

 klein probleempje.  Wat met andere nationaliteiten!? Jammer dat sommige mensen niet met hun pollen van iemand anders bezit kunnen afblijven.

Hopelijk worden ze eens door een kanjer in hun kl.... gebeten

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ja een bordje met pas op hier woont een verwend hondje gaat t m niet doen :-)


Zou dat soort alarm wel fijn vinden denk ik. Flink lawaai maken dan blijven ze vast wel weg. Zijn de buren ook meteen gewaarschuwd.


Het uitzetten zal ik vast ook wel vergeten.. maar dat gebeurd je vast maar 1 keer. Anders neemt de buurt t ook niet serieus meer natuurlijk. Ga even kijken of ik zoiets kan vinden

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

"  klein probleempje.  Wat met andere nationaliteiten!? Jammer dat sommige mensen niet met hun pollen van iemand anders bezit kunnen afblijven.
Hopelijk worden ze eens door een kanjer in hun kl.... gebeten "

 

Misschien dat ze het toch wel afschrikt.. Was hier laatst ook een bericht dat er een dekram was gestolen uit een weiland. Die werd een stuk verderop geslacht teruggevonden en sommige stukken zijn verbrand. Alleen de pootjes lagen er nog.. Zo verschrikkelijk wat sommige mensen kunnen doen. Het is al eng genoeg dat iemand in je huis en spullen zit te rommelen, maar als ze je dieren ook nog iets aan doen.. Als ik thuis ben en ze zijn zoiets van plan dan hoop ik dat ik in staat ben om ze flink toe te takelen. 

 

Las ook dat er nu bepaalde mensen in de gemeente een knokploeg oid wilden beginnen. Weet niet zeker of het serieus is, maar zo wel dan krijgen ze vast wel op hun kl... T is niet de oplossing, maar van mij mogen ze. Het is toch erg tegenwoordig bah..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^