Lieve franse bulldog in huis gehaald(4jaar) maar eet slecht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa Melissa

Hallo allemaal,

Mijn naam is Melissa en ik heb me zojuist aangemeld op deze pagina.

Afgelopen woensdag heb ik een franse bulldog van 4 jaar opgehaald omdat hij een nieuw huisje zocht vanwege een echtscheiding. Het is zo'n fantastisch lief beest, hij geniet heel erg van zijn nieuwe speeltjes, alle aandacht en de wandelingen maar hij zal vast en zeker zijn oude baasje ook wel missen.  Nu is het zo dat hij zeer slecht eet, voorheen at hij bij zijn vorige baasje altijd vers rauw vlees van barf, ook ik heb dit gehaald en al wat andere merken rauw en gestoomd vlees geprobeerd. Ook lams brokjes maar niets gaat er echt lekker in. Hij eet meestal wel iets maar in een zeer kleine hoeveelheid zo'n 100 gram.. Ik voer nu wat bij met wat tussendoortjes of een kipfilet met rijst. Hebben jullie enig idee wat ik kan doen? Groeten Melissa en een pootje van Max 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 2 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Het kan best zijn dat hij even moet wennen aan het nieuwe huis en het daardoor nog te spannend vind om te eten. Opzich kan een gezonde hond best wel een paar dagen zonder eten. Zolang hij goed drinkt. 

 

Ik zou in ieder geval niet nadat hij iets niet wil eten direct iets anders gaan proberen. Want daar kan je een hele kieskeurige hond van krijgen die dan om de zoveel tijd besluit om te stoppen te eten met wat je hem voorschotelt. Ik zou ook uitkijken met bijvullen met andere tussendoortjes of extra's. 

Neem wat jullie gaan voeren en schotel hem dat voor. 

 

Maar natuurlijk kan ik vanaf hier niet zien of hij gezond is of (veel) te mager. Dit is iets dat jullie moeten inschatten 

 

Waar staat zijn etensbak? En wat doen jullie tijdens het eten? Misschien vind hij het nog te spannend, leuk of nieuw tijdens het eten. Zorg dus voor een rustige plek waar hij kan eten.

 

Anders zou je hem ook op een speelse manier kunnen voeren. Als je uiteindelijk brokken wilt voeren kan je dit via een voerbal doen of via snuffelspelletjes, gestoomd vlees kan goed in een kong.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

wat goed dat jullie dit hondje opvangen en een fijn nieuw thuis geven.

 

Misschien mist ze inderdaad haar baasjes, een herplaatsing geeft toch een enorme impact op een hond.

 

Ik zou het zelf nog even aankijken, rustig aan doen, een vast dagschema geeft houvast, eerst nog korte saaie wandelingen en tijd om alle nieuwe indrukken te verwerken en het zou goed moeten komen op de duur.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga mee met bovenstaande, rustig aan doen. Je hebt je hond nog maar een paar dagen. Die moet even wennen. Wandelrondjes kort en saai houden de eerste week.

 

Hoeveel weegt je hond? Houd bij vers vlees ongeveer 20-30 gram per kilo lichaamsgewicht aan.

 

Gewoon lekker vers blijven voeren, desnoods bied je 3-4 keer op een dag een klein beetje aan.

honden page profiel Melissa Melissa

Dankjewel voor jullie reacties, het eten word al wat beter en hij went al wat geloof ik. Ik probeer inderdaad ook het vlees te blijven geven want straks wil hij helemaal niets meer eten omdat hij zo kieskeurig geworden is, daar had ik zelf ook nooit aangedacht dankje. Het beessie moet ook wennen maar je maakt je zo snel zorgen, zoals genoemd heeft het inderdaad vast erg veel impact... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Fijn dat het iets beter lijkt te gaan! Gewoon rustig blijven afwachten. Hond de tijd geven om aan alles te wennen.

 

Als een hond honger krijgt gaat ie echt wel eten.

Probeer ondertussen ook leuke dingen te doen zoals hersenwerkjes of misschien kleine gehoorzaamheids oefeningen zoals zit/blijf/lig.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Dankjewel voor jullie reacties, het eten word al wat beter en hij went al wat geloof ik. Ik probeer inderdaad ook het vlees te blijven geven want straks wil hij helemaal niets meer eten omdat hij zo kieskeurig geworden is, daar had ik zelf ook nooit aangedacht dankje. Het beessie moet ook wennen maar je maakt je zo snel zorgen, zoals genoemd heeft het inderdaad vast erg veel impact...  "

 Ik vind dat jullie super goed je best doen! 

Fijn dat het al wat beter gaat! Heel veel plezier met elkaar 

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

Fijn dat het beter gaat! Meestal duurt het een paar dagen voordat een hond zijn draai begint te vinden in een nieuwe omgeving. Ik heb redelijk wat opvangertjes in huis gehad, en de ene draait meteen mee in het ritme, en een ander komt na een aantal dagen uit zijn schulp, maar het heeft (bij mij) nooit langer dan twee weken geduurd. Ook verstandig van je om rauw vlees / barf te blijven geven. Daarmee heb je de minste kans dat hij allergieën ontwikkelt, wat nogal eens voorkomt bij Franse Bulletjes, vaak vanwege granen in de voeding. Geef je één of twee keer per dag eten?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" wat goed dat jullie dit hondje opvangen en een fijn nieuw thuis geven.
 
Misschien mist ze inderdaad haar baasjes, een herplaatsing geeft toch een enorme impact op een hond.
 
Ik zou het zelf nog even aankijken, rustig aan doen, een vast dagschema geeft houvast, eerst nog korte saaie wandelingen en tijd om alle nieuwe indrukken te verwerken en het zou goed moeten komen op de duur. "

 Spijker op de kop,van stress en angst krijg je spontaan geen honger meer.

 

Zal vanzelf bij trekken,zodra de hond wat meer went.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het hondje van mijn vriends moeder eet geen hap als zij niet thuis is, terwijl er toch anderen rondlopen die ze goed kent en vertrouwd.

 

Hoe gaat het inmiddels met het hondje?

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" het hondje van mijn vriends moeder eet geen hap als zij niet thuis is, terwijl er toch anderen rondlopen die ze goed kent en vertrouwd.

 

Hoe gaat het inmiddels met het hondje? "

 

mee eens dobry

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier ook een vreselijk slechte eter. Afwisseling helpt bij ons, ook al is dit niet ideaal voor de hond zelf natuurlijk.

Mijn hond at eerst brokjes en wilde van vandaag op morgen geen brokken meer. Dan maar barf. Heeft een half jaar goed gegaan. En toen wou ze dit ook niet meer eten. Dus nu terug brokjes. Ze eet nu Sterilised van Royal Canin, terwijl ze helemaal niet te dik is, maar die brokjes vindt ze gewoon wel lekker. Ik leng ze ook aan met wat water en voer ze uit de hand, want uit haar bakje wil ze ze niet eten.

Je kan Renske vers vlees proberen, of blikvoer door de brokjes mengen.

Ik maakte ook een tijdje een echte eetsoep om over de brokjes of het vlees te doen. Groenten, kip afkoken met wat vermicelli erin... Ik warmde het een beetje op om de geur. Opgelet, wel geen zout of bouillonblokjes gebruiken!

Misschien ligt het aan het leren kennen van jouw eetritueel? Misschien at ze bij de vorige mensen uit een ander soort eetbakje?

Het kan echt vanalles zijn hoor.

Ik weet hoe je je voelt en ik wens je veel succes!

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^