frisbee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChrisChris

honden foto van Chris

nog een kort vraagje over frisbee.

Boyke haalt/vangt de frisbee echter wanneer ik de tweede ga gooien komt gaat hij er niet meer achteraan.

Hij brengt mij eerst netjes de eerste terug en twijfelt dan of hij de andere ook nog moet halen.

Hoe kan ik het zo interessant mogelijk maken voor hem dat hij de eerste loslaat en meteen de tweede pakt.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Even voor mijn idee, gooi je de 2e dan al als hij nog bezig is met de 1ste?

 

Ik ben er niet in thuis hoor, dus meer interesse en een upje

honden page profiel ChrisChris

honden foto van Chris

ja als hij op de terugweg is gooi ik de tweede. Hij kijkt waar hij heen gaat en legt de eerste netjes voor mijn voeten neer. Daarna gaat hij wachten tot ik de eerste weer weggooi.

Na enige aanmoediging gaat hij de tweede halen (hetzij sjokkend).

cantouch (Gast)

Goed dat je op zoek gaat naar een frisbeeschool! Mocht je er geen kunnen vinden kijk dan of je eens aan kan sluiten bij een demo, die vinden vaak bij hondenscholen of op evenementen plaats.. Of vraag of je een middag privéles kan krijgen..

Frisbee is namelijk een ontzettend blessuregevoelige sport en zeker met dit soort oefeningen (want timing, de wind, jouw gooi techniek, de conditie/opbouw van oefening die de hond al kent, alles komt dan bij elkaar..) 

Ik doe aan dogfrisbee maar ben geen instructeur dus ga je ook geen tips geven over manieren om dit aan te leren.. Ik wil geen blessures op mijn geweten hebben;) Als je weet hoe je een roller kan geven zou ik hier mee gaan oefenen, zodra hij de frisbee heeft de volgende roller aanbieden. Ga hem leren om de frisbee ook op afstand te lossen.. Maar beperk je hierbij tot de rollers of schuivers (frisbee letterlijk wegschuiven) en ga dit niet doen met frisbees in de lucht totdat je weet dat je de gooitechnieken beheerst en enigszins verstand hebt van het plaatsen van een frisbee die een hond op een veilige manier kan vangen..

En het is een fantastische sport om te doen samen met je hond dus ik hoop dat je een school kan vinden!

 

 

honden page profiel ChrisChris

honden foto van Chris

Bedankt voor de Tip Cantouch. Ik heb de school welke als dichtste in de buurt ligt een mail gestuurd.

Ik hoop dat ik al snel terecht kan!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Kan het zijn, dat je zelf twijfelt, niet duidelijk bent? 

 

Heb je geleerd dat hij achter jou langs loopt om een frisbee te vangen. Als hij om je heen is, gooi je de frisbee, dan rent hij gelijk door. 

 

Als hij naar je toe komt, is het de bedoeling dat hij achter je langs loopt, zo kan hij gelijk door, de volgende frisbee pakken. Als hij aankomt lopen en op je af, dan kan het verwarrend zijn, je staat immers zijn richting op. Nooit naar je hond toe gooien.

Je kan wel, als hij op je afkomt, naar rechts door draaien, 90 gr, dat hij gelijk rechtdoor kan lopen.

Als wij met een meerdere frisbees hebben om te gooien, draaien wij zelf door naar achter, 90 gr, dan lopen ze gelijk door. Of we laten ze een rondje achter ons lopen. Zo kunnen ze ook gelijk door.

 

Anders even met 1 frisbee gooien en doe heel enthousiast, met de frisbee op de grond, voor hem uit, jaaaaa roepen, echt over dreven enthousiast. Of met 2, dat je hem de 2e uit je hand laat pakken. Heel,enthousiast voor hem in de lucht houden en naar achteren bewegen.

honden page profiel ChrisChris

honden foto van Chris

Bedankt voor de goeie tip! Ik laat hem met de eerste frisbee inderdaad achter mij langslopen echter is hij gewend dat hij hem dan alleen hoeft terug te brengen.

Ik heb wel vaker de tweede frisbee in zijn richting geworpen i.p.v. een richting waar hij meteen naartoe kan doorrennen.

Het zal nog een kwestie van oefenen zijn denk ik!

honden page profiel ChrisChris

honden foto van Chris

ik was al aan het denken om de tweede met een lekker goedje in te smeren maar denk dat hij me dan de frisbee kapot kauwt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de goeie tip! Ik laat hem met de eerste frisbee inderdaad achter mij langslopen echter is hij gewend dat hij hem dan alleen hoeft terug te brengen.
Ik heb wel vaker de tweede frisbee in zijn richting geworpen i.p.v. een richting waar hij meteen naartoe kan doorrennen.
Het zal nog een kwestie van oefenen zijn denk ik! "

 Echt nooit naar het toe gooien. Die frisbee maakt een enorme vaart, je hond ook en als hij hem dan vangt, is dat het een enorme kracht, kan hem tandjes kosten en doet zeer.

Gewoon blijven oefenen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ik was al aan het denken om de tweede met een lekker goedje in te smeren maar denk dat hij me dan de frisbee kapot kauwt. "

 Dat denk ik ook. Gewoon heel enthousiast doen

Volgende forumvraag: Doggy guide te koop
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^