Onze doodlepup Pip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pip (Gast)

Hallo allemaal,   Wat leuk om mijn eerste vraag te droppen op het hondenforum, aangezien wij naar een behoorlijk lange tijd eigenlijk een pup in huis hebben! Yeeeey!Hier mijn vraag: onze pup is nu 10 weken jong en 5 dagen bij ons, in die 5 dagen zijn wij met haar thuis en rondom het huis gebleven en hebben haar echt ruimte gegeven om te wennen. Ze voelt zich heerlijk op haar gemak en slaapt snachts gewoon op haar kussen tegen de bench aan (er nog niet in hihihi) alleen! Snachts komen we even na beneden voor een plasje, en veder vind ze het prima.   Nu willen wij vandaag graag even met de kinderen naar de binnenspeeltuin (hier om de hoek) en vinden het een mooie gelegenheid om te kijken of we haar even alleen kunnen laten, en dan gaat 1 van ons heen en weer voor een plasje etc...we zaten eraan te denken om dan te beginnen met een uurtje wegblijven...dan iemand na huis voor een plasje en een beetje spelen, en dan weer een uurtje of halfuurtje...wat is jullie mening?  Of is dit mischien nog te vroeg?  Ze loopt nog steeds wel overal waar we gaan in huis achter ons aan, en als ik even boven ben en niemand beneden is gaat ze wel een beetje piepien bij de trap, maar niet heel lang... 

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Zelf zou ik het iets voorzichtiger opbouwen. Dus eerst eens 5 minuten (gewoon voor het huis wachten) etc.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Good morning!

Allereerst gefeliciteerd met jullie pup! Wat betreft de pup laten wennen om alleen te blijven, vind ik lastig. Wij zijn begonnen met vijf minuten en hebben het per vijf minuten uitgebreid. Sowieso is iedereen hond anders. Senna was bijvoorbeeld geen type voor de bench. Wij kregen het in ieder geval niet goed aangeleerd, maar buiten de bench ging het prima.


Hij is nog niet super lang bij jullie en het zou zonde zijn als hij dadelijk overstuur is, omdat hij in een keer een uur alleen is. Is het een mogelijkheid om eerst te kijken wat vijf minuten doen?

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Gefeliciteerd.

 

Als Pip nog niet in de bench wil, is het dan mogelijk zijn kussen met iets af te schermen, zodat hij in elk geval niets uit kan halen, of stuk knabbelen.

 

Voor het weggaan: één van jullie gaat alvast met de kinderen naar de speeltuin. Dan wordt het al lekker rustig in huis.

De ander verzorgt Pip en speelt om hem moe te maken. Als Pip dan goed slaapt, zou je best een uurtje weg kunnen..

Als je de afgelopen week goed opgelet hebt, weet je zo ongeveer wanneer hij gaat slapen...

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik denk dat dit erg ambitieus is voor een eerste keer hoor! Ik zou eerst 5 minuutjes doen, dan 10, dan 15 en als dat goed gaat kun je een halfuurtje proberen. Kijk, het zal vast goed gaan maar als hij wél in paniek raakt kan het enorm moeilijk worden om daarna het alleen laten nog op te bouwen. Dus ik zou zelf zeggen liever nu even wat moeilijk doen als je ergens heen wil, met een oppas oid, dan zijn hele latere leven.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Pup is meestal maar kort wakker en slaapt nog veel . Misschien van tevoren lekker moe maken en dan wachten totdat ze in slaap valt en dan even gaan . Slaapt ze nog helemaal niet in haar bench , want dat zou het iets makkelijker maken ?

Doodle Pip (Gast)

Bedankt voor jullie reacties en adviezen, we gaan het nog niet wagen vandaag hebben we besloten!!  

@wilma: nee helaas nog niet, we zijn bezig met bench training nu...ze gaat wel af en toe koekeloeren in haar bench, en ze eet in haar bench, maar ookal aai ik haar in slaap, zodra ik opsta.. Staat zij ook weer op om uit de bench te gaan hahah  

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

" Ik denk dat dit erg ambitieus is voor een eerste keer hoor! Ik zou eerst 5 minuutjes doen, dan 10, dan 15 en als dat goed gaat kun je een halfuurtje proberen. Kijk, het zal vast goed gaan maar als hij wél in paniek raakt kan het enorm moeilijk worden om daarna het alleen laten nog op te bouwen. Dus ik zou zelf zeggen liever nu even wat moeilijk doen als je ergens heen wil, met een oppas oid, dan zijn hele latere leven. "

 Ik heb het zo ook niet gedaan hoor, maar ik hoefde dan ook niet persé weg. Met een paar kleine kinderen, kan het toch even wat anders zijn.

In dat geval zou het met de slaaptijden wel kunnen, maar niet langer dan een uurtje..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou het ook iets voorzichtiger opbouwen. Je moet de stapjes zo klein mogelijk maken, je moet gaan voor succes

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ik heb het zo ook niet gedaan hoor, maar ik hoefde dan ook niet persé weg. Met een paar kleine kinderen, kan het toch even wat anders zijn.
In dat geval zou het met de slaaptijden wel kunnen, maar niet langer dan een uurtje.. "

Ja dat snap ik wel hoor! Dat niet iedereen die mogelijkheid heeft. Ik zeg ook niet smeer het uit over een half jaar, maar ik zou zelf in plaats van meteen een uur (ook al zal dat in veel gevallen vast gaan) eerst 5 minuutjes doen. En dan bijvoorbeeld dag 2 10 minuutjes. Dag 3 15 minuten. Dan ga je toch redelijk snel, maar niet alles in ene. En voor die keren dat je dan echt een paar uur weg bent (wat uiteraard voorkomt als je kids hebt) gewoon even een oppas regelen. 

 

Overigens doe ik het zelf echt heel rustig aan. Mijn jongste pup is nu 5 maanden en hij blijft max een uur alleen thuis, als ze met zn tweetjes zijn max 2 uurtjes. Over een maand moet ik weer naar school en dan zullen ze samen max 3 uurtjes alleen thuis zijn. De oudste hond is in uitzondelijke gevallen 5 uurtjes alleen thuis, maar dat is echt nauwelijks. Mijn vriend en ik kunnen heel goed op elkaar inspelen wat dat betreft, het makkelijke van zijn baan. Maar de meeste mensen zullen die luxe echt niet hebben en dat is logisch 

Ine &Jill (Gast)

Hallo Pip ging  best wel snel  met Jill .labradoodle  aan de bench te wennen. Vanaf de eerste dag en nacht ging  heel goed, even douchen, in de bench met kluifje, boodschappen  doen 20 min ging  ook goed met penskluifje, na 4 weken opgebouwd tot 3 uur ivm verjaardag, nooit problemen  gehad. Nu met het warme weer heb ik een coolmat in haar bench ze ligt nu uit haar zelf in de bench.

Ine &Jill (Gast)

Jill is nu 5 mnd gaat al goed vanaf 3mnd.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Pup is meestal maar kort wakker en slaapt nog veel . Misschien van tevoren lekker moe maken en dan wachten totdat ze in slaap valt en dan even gaan . Slaapt ze nog helemaal niet in haar bench , want dat zou het iets makkelijker maken ? "

 



Elke hond is natuurlijk anders, en misschien dat dit prima voor je werkt, maar persoonlijk zou ik dit niet doen. Had dit ook geprobeerd, maar hij wou niet meer gaan slapen daarna, niet leuk om lekker te gaan slapen, alleen maar om erachter te komen dat je compleet alleen bent als je wakker wordt. Hij was practisch aan me vastgeplakt daarna. Ik heb er daarna een punt van gemaakt om hem te vertellen wanneer ik weg ging (goed oppassen, vrouwtje komt zo terug), en na een paar dagen was het weer ok om lekker te gaan liggen ergens zonder me achterna te sjouwen.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

"  

Elke hond is natuurlijk anders, en misschien dat dit prima voor je werkt, maar persoonlijk zou ik dit niet doen. Had dit ook geprobeerd, maar hij wou niet meer gaan slapen daarna, niet leuk om lekker te gaan slapen, alleen maar om erachter te komen dat je compleet alleen bent als je wakker wordt. Hij was practisch aan me vastgeplakt daarna. Ik heb er daarna een punt van gemaakt om hem te vertellen wanneer ik weg ging (goed oppassen, vrouwtje komt zo terug), en na een paar dagen was het weer ok om lekker te gaan liggen ergens zonder me achterna te sjouwen. "

 Bij mij werkte dit vanaf het begin af aan perfect . Natuurlijk in het begin maar eventjes weg , maar al gauw was ze eraan gewent om af en toe alleen te zijn . Maar iedere pup is anders idd .

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^