Sheltie honden angstig na wandelen in het donken en wat gezien te hebben.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LarsLars

Ik en mijn broer liepen met de honden  (ras : Sheltie)rond in het bos aangezien dat dicht bij ons huis is. Wij hoorden in de bosjes gekraak wat leek op voetstappen iets. We zijn gaan verkennen maar die honden weigerden in die bosjes te kijken. We kwamen weer thuis en ze keken erg angstig net of als ze iets gehoord hebben of gezien wat de mens niet 123 kan zien. Hierbij de vraag zou dat een zwerver kunnen zijn geweest. En voor welke dieren zijn Sheltie honden erg bang.

 

 

honden page profiel loveDogsloveDogs 1 doggies

honden foto van loveDogs

Altijd best eng als je zoiets hoort. Het kan heel goed een wild dier zijn geweest zoals een zwijn. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Donker is voor vele honden angstaanjagend, daar kan je een hoop aan doen, ga voor het schemerig wordt met je hond wandelen dan loop je het donker in, dan naar huis, als je dat vaak doet went de hond aan het donker, en tuurlijk zijn honden veel meer alert in het donker, zijn wij dat ook niet ? Maar je kan je hond zeker laten wennen aan geluiden in het donker.

honden page profiel LarsLars

We liepen dus door dat stukje bos en het is niet groot en leeft bijna geen wild het is eigenlijk gewoon een stuk bos met in het midden en klein meertje. Maar mijn broer en ik dachten dat we allemaal takjes hoorde krakken en toen ging het uitzoeken en toen wou de hond niet mee de bosjes in. daarna is mijn broer de bosjes ingelopen en ik hem achterna. Maar kan het ook zijn dat het een man  of een heel lomp dier is geweest want dat lijkt me raar want die hebben we hier niet al te veel.Kon het zijn   dat de honden iets  gezien of gehoord hebben wat wij niet zagen en daarom zo angstig waren want ik loop wel eens vaker met de honden in de avond en ik we kwamen terug en dit was iets wat we nog nooit eerder hadden gezien. Maar als er een dier is geven ze een andere reactie het is meer een agressieve reactie dan dat hij bang is om dat territorium op te gaan.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Er zijn geluiden gehoord en daar zijn de honden van geschrokken? Ik vind dat niet raar,mijn hond zou precies hetzelfde doen. 

Maar nu ben jij bang dat ze een geest hebben gezien omdat je vraagt of zij iets kunnen zien wat jullie niet hebben gezien? Of wil je weten of jullie honden wel hebben gezien wie of wat dat geluid heeft gemaakt? 

Honden kunnen volgens mij niet veel beter kijken dan ons in het donker. Dat denk ik,weet dat niet helemaal zeker. Maar honden kunnen natuurlijk wel veel beter ruiken. Maar helaas zal je nooit weten wat er in die bosjes zat. Volgende keer misschien een zaklamp meenemen? 

 

honden page profiel LarsLars

Nee ik bedoel niet dat hij een geest heeft gezien maar honden kunnen wel beter zien in het donker dan wij dat kunnen en aangezien ze nooit bang zijn voor die geluiden dacht ik dat ze wat gezien, gehoord of geroken hadden wat niet helemaal pluis was.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Nee ik bedoel niet dat hij een geest heeft gezien maar honden kunnen wel beter zien in het donker dan wij dat kunnen en aangezien ze nooit bang zijn voor die geluiden dacht ik dat ze wat gezien, gehoord of geroken hadden wat niet helemaal pluis was. "

 

Ja dat zou goed kunnen dan.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

De honden zullen wel op jullie gereageerd hebben.

Mijn honden reageren ook sterk op mij,als ik iets niet vertrouw dan merken mijn honden dat ook,die zijn niet bang maar worden veel alerter,staart omhoog,kop omhoog....

honden page profiel LarsLars

" De honden zullen wel op jullie gereageerd hebben.
Mijn honden reageren ook sterk op mij,als ik iets niet vertrouw dan merken mijn honden dat ook,die zijn niet bang maar worden veel alerter,staart omhoog,kop omhoog.... "

 Ja dat dacht ik dus ook al alleen ik wil kijken of er nog andere redenen konden zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Waren jullie niet bang, enge man of lomp dier ? Waarschijnlijk hebben jullie wat verstoord toen jullie daar liepen, muisjes of wat dan ook, en als het stil is en er wat takken kraken, spring je een gat in de lucht.....de honden hebben op jullie gereageerd, hadden jullie doorgelopen.......

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" We liepen dus door dat stukje bos en het is niet groot en leeft bijna geen wild het is eigenlijk gewoon een stuk bos met in het midden en klein meertje. Maar mijn broer en ik dachten dat we allemaal takjes hoorde krakken en toen ging het uitzoeken en toen wou de hond niet mee de bosjes in. daarna is mijn broer de bosjes ingelopen en ik hem achterna. Maar kan het ook zijn dat het een man  of een heel lomp dier is geweest want dat lijkt me raar want die hebben we hier niet al te veel.Kon het zijn   dat de honden iets  gezien of gehoord hebben wat wij niet zagen en daarom zo angstig waren want ik loop wel eens vaker met de honden in de avond en ik we kwamen terug en dit was iets wat we nog nooit eerder hadden gezien. Maar als er een dier is geven ze een andere reactie het is meer een agressieve reactie dan dat hij bang is om dat territorium op te gaan. "

 Dan was er toch iets niet pluis daar in de ogen van de honden. Ik zie aan Jenna ook verschillende reakties, bij een egel piept ze, als ze een bepaalde geur soms opsnuift wil ze omdaaien en teruglopen (hier zit wel veel wild). Bij een wasbeertje of kat blaft ze.

 

Ik zou denken aan een wild zwijn, daar kunnen honden gerust bang voor zijn, die zijn erg gevaarlijk. Maar als die daar niet voorkomen zal het wel niet. Het kan misschien ook een das zijn geweest oid?

Maar het lijkt me ook niet uitgesloten dat ze een mens geroken hebben die iets niet goeds van plan was of gedaan had.

Volgende forumvraag: Wandelgebied bij Roermond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^