Veilig een nestje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik kan je het boekje "rond de werpkist" aanraden. Ik weet niet zo snel de schrijver uit m'n hoofd, maar dat is vast te vinden op Google. 

Het boekje is erg praktijk gericht en staan heel handige tips in. Voor een eerste nestje zeker een houvast. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Oooh juist!! Je me excusee  hihi  "

 Daarom antwoorde ze met 'nee dwergkees' .

 

Maar goed, blijft onverantwoord om er mee te fokken.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ze heeft haar hond bij de fokker heeft gekocht waar wij haar voor hebben gewaarschuwd in haar vorige topic, dan vind ik het gewoon heel onverantwoord om daar mee verder te fokken. "

 Maar als de testen goed zijn dan is er toch geen probleem? 

Ik neem aan dat als er ziektes naar voren komen dat TS besluit om niet te fokken. 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Daarom antwoorde ze met 'nee dwergkees' .
 
Maar goed, blijft onverantwoord om er mee te fokken. "

 Ja inderdaad.. 

 

En ik dacht dat hp zo was tegen onverantwoord fokken.. raar dat dit open blijft dan.. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Maar als de testen goed zijn dan is er toch geen probleem? 
Ik neem aan dat als er ziektes naar voren komen dat TS besluit om niet te fokken.  "

 

Dat heeft ze inderdaad gezegd. Maar je weet niet wat de erfelijke afwijkingen of eventuele verborgen gebreken die zich op latere leeftijd voordoen zijn. Neem ook aan dat desbetreffende fokker van de pup dat ook echt niet gaat zeggen. Dus dan fok je weer met een zieke hond als later blijkt dat je hond eventueel erfelijke epilepsie heeft geërfd.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam  Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  
Dat heeft ze inderdaad gezegd. Maar je weet niet wat de erfelijke afwijkingen of eventuele verborgen gebreken die zich op latere leeftijd voordoen zijn. Neem ook aan dat desbetreffende fokker van de pup dat ook echt niet gaat zeggen. Dus dan fok je weer met een zieke hond als later blijkt dat je hond eventueel erfelijke epilepsie heeft geërfd. "

 Tja, dat risico houd je natuurlijk altijd. Ik ken ook verhalen van stamboomfokkers die blijven fokken, terwijl ze weten dat er epilepsie in hun lijn zit.

 

Ik begrijp je wel, het is alleen lastig dat deze aandoeningen niet te testen zijn en op het moment dat deze aandoeningen zich uiten, het vaak al te laat is. Natuurlijk is er bij stamboom fokkers het voordeel dat de lijnen helemaal uit te pluizen zijn, terwijl dat bij kruisingen vrijwel onmogelijk is. Daar heb je zeker een punt.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  
Dat heeft ze inderdaad gezegd. Maar je weet niet wat de erfelijke afwijkingen of eventuele verborgen gebreken die zich op latere leeftijd voordoen zijn. Neem ook aan dat desbetreffende fokker van de pup dat ook echt niet gaat zeggen. Dus dan fok je weer met een zieke hond als later blijkt dat je hond eventueel erfelijke epilepsie heeft geërfd. "

 Aha en er is geen test daarvoor. 

Ik zou als TS toch voor de zekerheid contact opnemen met de fokker. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Tja, dat risico houd je natuurlijk altijd. Ik ken ook verhalen van stamboomfokkers die blijven fokken, terwijl ze weten dat er epilepsie in hun lijn zit.
 
Ik begrijp je wel, het is alleen lastig dat deze aandoeningen niet te testen zijn en op het moment dat deze aandoeningen zich uiten, het vaak al te laat is. Natuurlijk is er bij stamboom fokkers het voordeel dat de lijnen helemaal uit te pluizen zijn, terwijl dat bij kruisingen vrijwel onmogelijk is. Daar heb je zeker een punt. "

 

Dat vind ik best erg! Dat is dus willens en wetens fokken met een ziek dier en de aandoening epilepsie expres voortzetten.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam  Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  
Dat vind ik best erg! Dat is dus willens en wetens fokken met een ziek dier en de aandoening epilepsie expres voortzetten. "

 Dat is het ook... En dat terwijl de meeste fokkers zich juist 200% inzetten voor gezonde pups. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Denken jullie nou echt dat TS nog terug komt in dit topic als het alleen maar wordt afgebekt? 


Dit topic is niet van mij, maar ik heb niet eens alle reacties gelezen, want ik ergerde me al snel groen en geel aan de reacties. 


Ik ben van mening dat je alleen met gezonde ouderdieren moet fokken, deze moeten dus getest zijn. Daarnaast vind ik karakter ook erg belangrijk. Jullie vinden gezondheid blijkbaar ook belangrijk, maar is dit dan de manier om dat aan TS duidelijk te maken? 

 

Op deze manier jagen jullie mensen weg die uiteindelijk toch wel een nestje nemen. Je kunt beter dingen uitleggen en laten zien wat belangrijk is, op een normale manier. Dan kan TS zelf de beslissing nemen wel of geen nestje te nemen. 

Mensen plaatsen hier met een doel een vraag, dat betekent dus nog niet dat TS al een nestje heeft, maar hier over nadenkt. Dan is het aan anderen op een normale manier advies te geven (en dus niet weg jagen!), zodat TS eruit kan pikken wat hij of zij nuttig vindt. En wie weet komt hij of zij daarna wel tot de conclusie dat het toch niet zo verstandig is, wie weet. Maar laat die beslissing aan TS over. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik bek niemand af. Ik probeer iemand te behoeden voor iets wat zeer vervelende gevolgen kan hebben.

 

Uiteindelijk zal ts toch zelf de beslissing nemen, of we het nu afraden of toejuigen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik weet niet wat jij onder afbekken verstaat Maaike, maar ik vind dat in dit topic niet aan de orde.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik had toch nog heel graag antwoord op de vraag waarom een nestje

 

omdat fokken toch een heel verantwoordelijk gebeuren is, wat de ts ook wil gelukkig en dan kan je maar tot 1 conclusie komen: ik doe het niet, uit liefde voor het hele ras hond inclusief alle kruisingen.

Het houdt op als je de lijnen niet kan uitpluizen op erfelijke afwijkingen ook al laat je het hondje testen, en dat zullen er voor een kruising veel moeten zijn, en dan nog weet je alleen iets over het hondje zelf en niet wat er in het verleden was en misschien ook doorgegeven kan worden, op sommige dingen kun je ook niet testen. De fokker kan hierbij niet helpen aangezien het hondje zelf al niet onder die voorwaarden gefokt is. Een goede fokker had trots bloedlijnen en uitslagen laten zien waarom er speciaal voor dat hondje gekozen is om mee te fokken.

 

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  Ja inderdaad.. 
 
En ik dacht dat hp zo was tegen onverantwoord fokken.. raar dat dit open blijft dan..  "

 topic staat onder observatie kreeg ik als bericht terug. 

 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  topic staat onder observatie kreeg ik als bericht terug. 
  "

 Oooh ok.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

het meisje van 16 jaar vraagt om informatie, meer niet, de hond is nog maar vijf maanden oud.... ze heeft een fokker om op terug te vallen, dat schrijft ze ook nog netjes, het kan ook op een andere manier om haar op een goede manier informatie te verschaffen, kruising of stamboom hond, ...... als ze genoeg informatie krijgt, blijft ze hier op het forum om ook nog wat op te steken wat fokken inhoudt, nu is de kans groot dat ze niet meer terug komt....... er zijn genoeg nestjes die gekruist worden, waar verantwoordelijk mee omgegaan is qwa testen....ze is bereid, haar mams , om eerst de hond straks te laten testen, en bij de fokker langs te gaan ..... gelijk hier haar vertellen van niet fokken omdat het geen stamboom heeft is geen pas, gewoon informatie geven, ik zie hier dat er zeker zijn die dit wel doen... en daar geeft ze goed antwoord op. en gerust mag gezegd worden dat fokken geld kost zeker het eerste nestje... maar doe dat op een goede manier, nu is ze weg en komt waarschijnlijk niet meer terug.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het gaat niet zo zeer om die stambom. Fokken met een ongeteste dwergkees (moeder) is gewoon op zijn zachtst gezegd heeeel onverstandig. En als je dat op hp niet meer mag zeggen breekt mijn klomp.

 

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" het meisje van 16 jaar vraagt om informatie, meer niet, de hond is nog maar vijf maanden oud.... ze heeft een fokker om op terug te vallen, dat schrijft ze ook nog netjes, het kan ook op een andere manier om haar op een goede manier informatie te verschaffen, kruising of stamboom hond, ...... als ze genoeg informatie krijgt, blijft ze hier op het forum om ook nog wat op te steken wat fokken inhoudt, nu is de kans groot dat ze niet meer terug komt....... er zijn genoeg nestjes die gekruist worden, waar verantwoordelijk mee omgegaan is qwa testen....ze is bereid, haar mams , om eerst de hond straks te laten testen, en bij de fokker langs te gaan ..... gelijk hier haar vertellen van niet fokken omdat het geen stamboom heeft is geen pas, gewoon informatie geven, ik zie hier dat er zeker zijn die dit wel doen... en daar geeft ze goed antwoord op. en gerust mag gezegd worden dat fokken geld kost zeker het eerste nestje... maar doe dat op een goede manier, nu is ze weg en komt waarschijnlijk niet meer terug. "

 Waarom ik zo fel reageerde is omdat zij van hak op de tak springt. ze verandert constant van verhaal. En ik vraag mij ten zeerste af of haar moeder überhaupt wel van haar fok plannen weet. Ook kan ik mij nog wel een periode herinneren hier op hp dat er altijd werd gezegd fokken door een amateur of jonge meiden niet aan te moedigen omdat het gewoon gigantisch fout kan aflopen. 

Er komt gewoon te veel bij kijken. Mensen die het fokken met heel hun hart doen pakken hun eerste nestje vaak samen aan met de fokker van hun teefje zodat het goed verloopt. Ik zie niet gebeuren dat de fokker van haar teefje bij ieder moment aanwezig zal zijn...Nog minder dat zij kan aantonen dat moeders van het  meisje haar hond getest was op de aantoonbare ziektes. 

Ze heeft gekozen voor een stamboomloze hond ,een kruising. Waarom hebben ze niet gekozen voor een hond met stamboom? Ze heeft dus niet de intentie om een ras te verbeteren met een nestje. Ze wilt gewoon graag een nestje van haar hondje. Dat is dus fokken om te vermeerderen. Want gezien haar hondje geen stamboom heeft zullen ze pups deze ook niet kunnen krijgen. Zitten er niet al genoeg pups en honden in het asiel? Waarom dit meisje tips geven en dit stimuleren? 

Dat is gewoon niet slim om te doen .... 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Het gaat niet zo zeer om die stambom. Fokken met een ongeteste dwergkees (moeder) is gewoon op zijn zachtst gezegd heeeel onverstandig. En als je dat op hp niet meer mag zeggen breekt mijn klomp.
 
  "

 Ik vind dat je dat zeker mag zeggen.... ook tegen iemand van 16

Net als dat het verhaal van Liesbeth met haar recente nestje teckels. ... dat het echt niet altijd leuk, makkelijk of gezellig is, maar onverwachts gevaar voor moeder en pups kan opleveren en dat ze gewoon ontzettend veel geld kwijt is aan de keizersnee, puppezorg en behandeling teefje.

Laat staan de continu zorg die dat met zich mee brengt.... een zorgeloos nestje schijnt al slopend te zijn (naast het genot en plezier)....hoe doe je dat als scholier?

 

Hoe dan ook vind ik dat er tot nu niets schokkend gezegd is waar Ro niks aan heeft (ze is overigens niet weg hoor Willemijn)

Een nest op de wereld zetten heeft nu eenmaal consequenties.... één daarvan is dat je ten alle tijden als fokker aangesproken en verantwoordelijk gesteld kan worden voor eventuele gebreken

 

En bij een kruising waarvan in ieder geval van de moederhond niets bekend is is het risico naar mijn idee ook onverantwoord.... er lopen al veel te veel 'probleem-hondjes'

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Ik kan het niet meer dan eens zijn met gwen & ina!! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

"  Waarom ik zo fel reageerde is omdat zij van hak op de tak springt. ze verandert constant van verhaal. En ik vraag mij ten zeerste af of haar moeder überhaupt wel van haar fok plannen weet. Ook kan ik mij nog wel een periode herinneren hier op hp dat er altijd werd gezegd fokken door een amateur of jonge meiden niet aan te moedigen omdat het gewoon gigantisch fout kan aflopen. 
Er komt gewoon te veel bij kijken. Mensen die het fokken met heel hun hart doen pakken hun eerste nestje vaak samen aan met de fokker van hun teefje zodat het goed verloopt. Ik zie niet gebeuren dat de fokker van haar teefje bij ieder moment aanwezig zal zijn...Nog minder dat zij kan aantonen dat moeders van het  meisje haar hond getest was op de aantoonbare ziektes. 
Ze heeft gekozen voor een stamboomloze hond ,een kruising. Waarom hebben ze niet gekozen voor een hond met stamboom? Ze heeft dus niet de intentie om een ras te verbeteren met een nestje. Ze wilt gewoon graag een nestje van haar hondje. Dat is dus fokken om te vermeerderen. Want gezien haar hondje geen stamboom heeft zullen ze pups deze ook niet kunnen krijgen. Zitten er niet al genoeg pups en honden in het asiel? Waarom dit meisje tips geven en dit stimuleren? 
Dat is gewoon niet slim om te doen ....  "

 Ik begrijp dat heel goed, maar het meisje is pas 16, en haar hondje net vijf maanden.....en ze mag gerust informatie komen vragen, ik zie dat er ook hier door een fokker goed gereageerd is, maar ook dat ze wat afgeblaft wordt, meisje van 16 , grote kans dar ze niet meer terug komt.......en geen stamboom wil niet zeggen dat er niet gefokt kan worden, als men de achterban achterhaalt en zelf ook de hond test waarom niet....ik moedig het ook niet aan, maar als ze hier komt voor informatie, geef die haar op een manier dat ze hier blijft en haar licht goed kan opsteken.

honden page profiel ..

honden foto van .

 Je slaat hiermee de spijker op z'n kop. Niet alleen persoonlijk naar jou, maar dit is wat er dus in het topic gebeurt; iemand geeft commentaar en daar wordt door anderen weer op in gegaan. 
"Wat raar dat dit topic nog open staat, dat vind HP toch niet goed", dan geeft een ander weer een reactie met de reden waarom het nog open staat "het staat onder observatie" en dan reageert er weer iemand op "ooh ok..".
Jullie klieken op zo'n manier met elkaar samen, alsof ze iets vreselijks vraagt waarbij 'de baas van het topic' moet komen kijken of het allemaal wel kan. En pas op hoor, want ze wordt in de gaten gehouden!
Waarom? Een keer zeggen is toch genoeg?

Meid, mocht je dit nog lezen, ik zie net staan dat je 16 jaar bent en je hondje ook nog jong is. Mocht je meer informatie willen over fokken, wat erbij komt kijken, hoe het is enz. Je mag me altijd een persoonlijk bericht sturen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

"  Ik vind dat je dat zeker mag zeggen.... ook tegen iemand van 16
Net als dat het verhaal van Liesbeth met haar recente nestje teckels. ... dat het echt niet altijd leuk, makkelijk of gezellig is, maar onverwachts gevaar voor moeder en pups kan opleveren en dat ze gewoon ontzettend veel geld kwijt is aan de keizersnee, puppezorg en behandeling teefje.
Laat staan de continu zorg die dat met zich mee brengt.... een zorgeloos nestje schijnt al slopend te zijn (naast het genot en plezier)....hoe doe je dat als scholier?
 
Hoe dan ook vind ik dat er tot nu niets schokkend gezegd is waar Ro niks aan heeft (ze is overigens niet weg hoor Willemijn)
Een nest op de wereld zetten heeft nu eenmaal consequenties.... één daarvan is dat je ten alle tijden als fokker aangesproken en verantwoordelijk gesteld kan worden voor eventuele gebreken
 
En bij een kruising waarvan in ieder geval van de moederhond niets bekend is is het risico naar mijn idee ook onverantwoord.... er lopen al veel te veel 'probleem-hondjes' "

 Niet weg, gelukkig.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Je slaat hiermee de spijker op z'n kop. Niet alleen persoonlijk naar jou, maar dit is wat er dus in het topic gebeurt; iemand geeft commentaar en daar wordt door anderen weer op in gegaan. "Wat raar dat dit topic nog open staat, dat vind HP toch niet goed", dan geeft een ander weer een reactie met de reden waarom het nog open staat "het staat onder observatie" en dan reageert er weer iemand op "ooh ok..". Jullie klieken op zo'n manier met elkaar samen, alsof ze iets vreselijks vraagt waarbij 'de baas van het topic' moet komen kijken of het allemaal wel kan. En pas op hoor, want ze wordt in de gaten gehouden!Waarom? Een keer zeggen is toch genoeg?Meid, mocht je dit nog lezen, ik zie net staan dat je 16 jaar bent en je hondje ook nog jong is. Mocht je meer informatie willen over fokken, wat erbij komt kijken, hoe het is enz. Je mag me altijd een persoonlijk bericht sturen.  "

 Gewoon omdat ik antwoord met oke op een vraag, klik ik samen.. damn.. jij hebt lange teentjes.  Trek ze in en ga van het weer genieten.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

.en geen stamboom wil niet zeggen dat er niet gefokt kan worden, als men de achterban achterhaalt en zelf ook de hond test waarom niet. "

 omdat het teveel risico is en het niets bijdraagt, het is alleen vermeerderen, er zijn al veel te veel pretnesten,  asiels zitten vol, dat alleen al zou een goede reden zijn om niet voor een pretnest te kiezen naar mijn mening

 

Het is wat anders als je als goede fokker outcross inbrengt. Maar dit hondje komt niet van een goede fokker, grote kans dat het broodfok is, in elk geval pretnest, wat qua fokken op hetzelfde neerkomt, is een kruising van twee zeer ongezonde rassen, dus hoog risico op van beide kanten problemen. Dat wil je niet voor je pups waar je verantwoording voor hebt.

 

Ik denk dat ts dit wel zou moeten snappen, hopelijk reageert ze nog.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  omdat het teveel risico is en het niets bijdraagt, het is alleen vermeerderen, er zijn al veel te veel pretnesten,  asiels zitten vol, dat alleen al zou een goede reden zijn om niet voor een pretnest te kiezen naar mijn mening
 
Het is wat anders als je als goede fokker outcross inbrengt. Maar dit hondje komt niet van een goede fokker, grote kans dat het broodfok is, in elk geval pretnest, wat qua fokken op hetzelfde neerkomt, is een kruising van twee zeer ongezonde rassen, dus hoog risico op van beide kanten problemen. Dat wil je niet voor je pups waar je verantwoording voor hebt.
 
Ik denk dat ts dit wel zou moeten snappen, hopelijk reageert ze nog. "

 amen

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als mensen met hun hond willen fokken dan kunnen wij ze niet tegen houden. Enige wat wij kunnen doen is ontmoedigen of adviezen geven om het dan toch zo verantwoordelijk mogelijk te doen. 

 

Ik ben sowieso tegen fokken van honden want er leven er al zo veel onder erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden.

 

Maar als ts het dan toch wil,  dan liever verantwoord. 

Elk nest wat geboren wordt is een vermeerdering. En niet elke eigenaar wil een stamboomhond voor meer dan 1000 euro.  Broodfok is verschrikkelijk en om dat tegen te gaan moeten misschien wel de prijzen van raspups naar beneden of misschien moeten er wel meerdere verantwoordelijke pretfokkers komen. 

Ik wil geen discussie op starten hoor, dit is gewoon mijn mening en mijn ideeën.

 

Ik praat het fokken met een kruising niet goed, haal liever een leuke pup uit het asiel of uit het buitenland die al leeft en al een huis zoekt. Maar ik vind ook broodfok verschrikkelijk en daar zou wat aan gedaan moeten worden en ik vind ook de prijzen te hoog van rassen...

 

Anyhoe we houden ts niet tegen en ik ben blij dat ze er dan in ieder geval serieus mee om gaat, dat zouden meer ''fokkers'' moeten doen.

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nou bij  broodfokkers betaal je ook zo gerust 700 euro voor een pup, soms zelfs wel meer.

Dus qua prijs is er niet eens zo heel veel verschil met een goede rashond.

Laat staan het verschil tussen een zwakke pup die met suikerwater is opgepept  of een sterke gezonde pup die je mee naar huis neemt.

 

Het gaat ook om het feit dat mensen niet willen wachten op een pup.

Als ze eenmaal besloten hebben een pup te willen, en er dan achter komen dat ze bij de betere fokkers wel eens een paar maanden moeten wachten.

Dan komen ze toch tegen beter weten in uit bij de broodfokkers.

Of de pretnestjes waarvan de TS van dit topic van plan is te doen met haar hondje.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een goede fokker, is naar mijn mening wel degelijk van belang, veel rashonden zijn belast met erfelijke ziektes, dus fokkers die de rassen weer terug naar zo gezond mogelijk willen krijgen en daar alle moeite voor doen zouden we moeten steunen en niet de fokkers die zomaar wat op elkaar gooien zoals de fokker van ts die we zouden moeten mijden.

 

Ik ben dol op duitse herders bijvoorbeeld en zou het erg vinden als deze niet meer gefokt zouden worden door verantwoordeijke goede fokkers.

 

Voor mezelf zou ik altijd voor een herplaatser gaan omdat ik niet anders meer kan nu ik dat wereldje heb leren kennen, maar helemaal stoppen met fokken lijkt me ook geen goed idee.

 

We dwalen af haha, maar toch allemaal dingen om over na te denken. Er zijn honden genoeg, veel te veel zelfs, in dat opzicht is niet meer fokken voorlopig idd beter, maar dat is in mijn ogen ook niet goed, dus altijd kiezen voor verantwoorde fok uit liefde voor het ras hond.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  omdat het teveel risico is en het niets bijdraagt, het is alleen vermeerderen, er zijn al veel te veel pretnesten,  asiels zitten vol, dat alleen al zou een goede reden zijn om niet voor een pretnest te kiezen naar mijn mening
 
Het is wat anders als je als goede fokker outcross inbrengt. Maar dit hondje komt niet van een goede fokker, grote kans dat het broodfok is, in elk geval pretnest, wat qua fokken op hetzelfde neerkomt, is een kruising van twee zeer ongezonde rassen, dus hoog risico op van beide kanten problemen. Dat wil je niet voor je pups waar je verantwoording voor hebt.
 
Ik denk dat ts dit wel zou moeten snappen, hopelijk reageert ze nog. "

 Dus ik ben een vermeerderaar?

Liesbeth en de teckel bende dan ook...

 

Nou leuk om gezegt te krijgen. Ik weet nu dat ik hier op HP even geen topic meer hoef te openen over mijn aankomend nest....

Bah. Je reinste censuur hier...

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Onze pups zijn geboren.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^