Selectieve agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Leendert (Gast)

Mijn hond, een bastaard terriër, komt uit een problematische omgeving. Ik kreeg hem toen hij ca 6 mnd oud was. Het dier was duidelijk mishandeld. Hij was angstig en het was onmogelijk hem alleen te laten. De vele uren die ik met hem heb doorgebracht op een trainingscentrum zijn niet te tellen. Uiteindelijk is het een fijne, trouwe en vooral betrouwbare hond geworden. Geen po roel een met kinderen of volwassenen. Vertoont wel jachtgedrag. Bij voorbeeld een langsrijdende oude fiets die herrie maakt wordt als een prooi beschouwd. Hij rent er dan achteraan en toont zich agressief maar bijt niet.HET probleem zit in het contact met andere honden. Honden die het idee hebben dat ze hond zijn en de juiste signalen kennen en afgeven vormen geen probleem, ook kleine hondjes niet (ik heb ook nog een zwervertje uit Spanje opgenomen). Wel een probleem zijn de 'opgepoetste' honden en hondjes die kennelijk als knuffel of statussymbool  gehouden worden. Die kan hij aanvallen wanneer ze hem benaderen. Ik heb dan geen idee waarom maar mijn hond kennelijk wel. Het goede nieuws is dat hij daarbij nooit een hond verwond, hoe groot of klein ze ook zijn. Hij doseert zijn agressie kennelijk goed. Wat niet wegneemt dat de eigenaar doorgaans in shock geraakt wanneer zich zoiets voordoet. Ik weet niet wat ik daaraan nog moet doen. De hond is inmiddels 9 jaar oud en ik weet niet hoe ik dat gedrag nog kan beïnvloeden. Wat nu?

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Ik vraag me af of je daar überhaupt nog wat aan kan doen.... Maar misschien hebben er hier mensen nog adviezen voor je!
 
Mijn advies zou zijn, voorkom incidenten en hou je hond aan de lijn als er andere honden zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Opgepoetste hondjes ! Gewoon je hond aan de lijn houden als deze zijn agressie laat zien tegenover andere honden.....houdt afstand van anderen honden, ook aan de lijn kan er goed en fijn gewandeld worden.wanneer jij je hond aan de lijn hebt en de kleinere knuffelaars bij je te dicht in de buurt komen en jij je hond aan de lijn hebt kan je gerust zeggen, houdt uw hond bij u want de mijne is niet al te vriendelijk......besef je dat als je hond achter een fietser aanrent wat er kan gebeuren ? Vast houden je hond , niet loslaten zolang je je hond niet onder appel hebt.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Top dat je al zover gekomen bent met je hond.

Kost wat uurtjes maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.

 

Kun jij zelf van te voren zien aan jou hond en het gedrag van de andere hond wat de reactie zal worden van jou hond?

Zo ja dan is het denk makkelijk op te lossen door je hond bij je te roepen en te voorkomen dat hij uitvalt.

Zo nee dan echt gaan leren jou hond en de andere hond te lezen om op voorhand de inschatting te maken wat voor ontmoeting het word. Bij twijfel altijd je hond bij je roepen.

Desnoods aan de lijn houden.

Jij weet dat hij zogezegd niks doet maar dat weet die andere baas niet, en voor die andere hond kan het een hele nare en angstige ervaring zijn die hij/zij mee moet nemen in z'n rugzak.

Geld het zelfde voor een fietser waar hij dan achteraan gaat, zou dat niet heel prettig vinden als fietser.

 

Misschien nu nog gaan leren gelijk bij de baas komen als er een andere hond aankomt, ze hoeven niet te contacten.

Mijn hond gaat met 99% van de honden erg goed maar er lopen wat types rond waar hij erg veel moeite mee heeft en dan ook niet schroomt er bovenop te klappen.

Aan mij als baas dit te voorkomen, roep de hond bij me en vraag de andere baas vriendelijk zijn hond mee te nemen.

Iedere "uitval" die je hond maakt en die werkt versterkt het gedrag en dat moet je gewoon niet willen.

Geen succes laten hebben.

Ga desnoods met een lange lijn wandelen, doe ik ook in gebieden waar het erg onoverzichtelijk is.

Mijn hond heeft er niks van want er is nog alle ruimte om zijn ding te doen.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^