werklijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

cathy (Gast)

Wat bedoelt men met een werklijn van een duitse herder? Zijn dit honden die gebruikt worden om te werken zoals een bewakingshond, politiehond, speurhond,reddingsshond ? Of kan het een hond zijn waar je mee naar de hondenschool gaat en agility, gehoorzaamheidheid volgt en dan zelf thuis ook veel met de hond bezig bent.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat kan, maar volgens mij is de werklijn qua gedrag wat pittiger/feller dan de showlijn. Al kunnen er bij beide natuurlijk uitzonderingen zitten.

 

http://www.hondensport.com/DH/kennelsDH.htm 

 

Daar staan verschillende fokkers op die werklijnen fokken, deze site heb ik via google gevonden. Ik weet niet of dit een goede website is. Maar de sites die ik van daar heb bezocht zien er goed uit.

 

Misschien kun je er eentje uitzoeken die jou aanspreekt en contact opnemen en je vragen stellen.

Soms nodigen ze je ook thuis uit zodat je kennis kunt maken met het ras.

Anoniem (Gast)

Bij de duitse herders is er een schifting tussen showlijn duitse herders en werklijn duitse herders. De bouw is met name anders, en vaak zijn de werklijn herders toch wat drukker dan de showlijn herders.

Showlijn herders kunnen echter net zo goed speuren, agility doen en pakwerk, g & g e.d.

Zelf heb ik alleen werklijn duitse herders gehad dus hoe de showlijn qua karakter anders is kan ik niet echt zeggen.

Op dit moment volg ik geen trainingen, maar houden we de hond wel flink bezig en zijn wel strikt qua gehoorzaamheid en oefeningen buiten, dat hebben ze wel nodig, bezig gehouden worden.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Ik heb een showlijn Duitse herder in huis. Is een vrij milde en relaxte hond. Zij krijgt wel veel uitdagingen in de vorm van hersenwerkjes, lekker samen wandelen, hondenschool 1x per week, speuren. Zo heb ik er geen kind aan in huis . Ze is ook prima rustig te houden als ik bijv. een dagje ziek op de bank lig (wat regelmatig voorkomt). 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier heb je wat meer informatie

 

http://duitseherdershond.com/duitse-herder/duitse-herder-soorten/

 

 

Ik had zelf een wolfsgrauw teefje uit een tjechische werklijn. Zij was wat fijner gebouwd dan de geelbruine duitse herders. Sommige mensen herkenden haar niet eens als duitse herder

Ze had een zelfverzekerd stabiel karakter (niet nerveus zoals je altijd leest maar eigenlijk helemaal niet hoort bij de dh). Het zijn gevoelige, intelligente honden die graag iets doen ja, buiten heel alert en binnen heerlijk rustig. Mijn hond was goed in speuren en vond dat ook heel erg leuk en voldoening gevend. Het is een fabeltje dat je de hele dat iets moet ondernemen met een werkhond is mijn ervaring.

Volgende forumvraag: Teefje ineens niet lief meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^