Overmatig kwijlen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mickey (Gast)

hallo, ik heb 2 maand geleden een jonge basset geadopteerd in een asiel. In mijn jeugd had ik reeds een basset, dus ik ben niet onbekend met de voor en nadelen van het ras. Het enige verschil dat er nu is, is dat mijn 1e basset, het grote, rood/witte exemplaar was, en ik nu de kleinere tricolor heb. Het is een fantastisch lief beest, hoewel hij bepaalde punten in het boek over het karakter niet gelezen heeft . Rustig, is hij helemaal niet . Nu ja, dit heeft ook z'n charmes. Alleen is er wel een enorm verschil wat betreft het kwijlen, met mijn 1e basset. Het is echt extreem. Wanneer we gaan wandelen, en we komen mensen tegen, ga ik vlug naar de overzijde van de straat, want als hij z'n kop schudt, hangen ook de voorbijgangers vol kwijl. Zelf, is het onmogelijk om 5 minuten netjes voor de dag te komen. Kledij, meubelen, muren, alles hangt vol kwijl.Wanneer hij drinkt, sta ik steeds met een handdoek en dweil klaar. Verschillende keren per dag maak ik ook z'n mond en lippen schoon, maar niks helpt om het kwijlen in te tomen. Wie heeft er nog tips om dit probleem op te lossen? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe is het met het gebit van de hond gesteld?

Hoe zitten z'n lippen/wangen in elkaar? Misschien teveel lip/wang over wat misschien met een correctie hersteld kan worden en dat zo het kwijlen af neemt?

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

Zou makkelijker zijn als we eerst de oorzaak zouden weten http://www.mcvoordieren.nl/kwijlende-hond 

 

Voor als nu ,gewoon afvegen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hebben heel vroeger ook een Franse basset gehad.

Die kon ook flink kwijlen maar niet zo erg op de manier die jij beschrijft.

Ik zou, wat Ruby hierboven neer heeft gezet, ook laten nakijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heeft tie hanglippen ? Gewoon een doek mee nemen en blijven afvegen....mijn hond heeft een lipcorrectie gehad maar die hanglippen waren enorm, daar bleef het spuug in hangen, een x schudden en er was gelijk een wolkbreuk......10 cm aan een kant weggehaald en aande andere kant negen cm, dus enorme hanglippen.

Volgende forumvraag: ervaringen gezocht met Puur Reis.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^