Hond van bijna een jaar oud plast nog in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maar (Gast)

Mijn hondje van bijna een jaar. Blijft ongelukken in huis houden. Op zich is het al een stuk verminderd.  Vreemd is dat hij bij mijn moeder er helemaal een potje van n maakt. Ik wandel uitgebreid voor ik naar haar toe komt. Toch laat hij het liefst overal wat druppels achter. Zij heeft wel nog een reu en een teefje. Zowel de reu als teef zijn geholpen. Het is een hondje dat erg veel moeite heeft om prikkels te verwerken. Wat kan ik nu doen? 

honden page profiel **

honden foto van *

Hoe dan ook je mag hondje nooit voor zoiets straffen ..anders vele malen erger dan word ..

Bijna elke hondje-eigenaar heeft eigen ook methode om eigen hondje zindelijk maken en daarvoor moet je echt geduld voor hebben ..

Is het dat jou eerste keer dan ?? in dit geval je kan een uitgebreide uitleg over zoiets HIER beetje lezen ..

 

Maar (Gast)

Nee ik heb hem nooit gestraft. Maar ik wil het wel beter begrijpen,  en kijken wat ik meer... Of anders kan doen. Ik ben nooit boos op de hond geworden wel som moedeloos er zijn al aardig wat spullen gesneuveld maar goed even 

Balen en weer verder blijft een lief beest. Mijn andere hond was binnen 3 maanden zindelijk dus ik vraag me echt af waarom het mij nu niet lukt 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien heeft het ook niets met zindelijkheid te maken, maar meer met spanning?

Bedoel je dat hij ook sloopt?

 

 

Maar (Gast)

Uhmm.. Hoe zal ik het netjes verwoorden hij heeft een pop waar hij aardig te keer op gaat. Dat soms meerdere keren per dag soms is mijn andere hond  ook 'slachtoffer,'  ik zet mijn andere hond dan vaak even apart omdat deze af en toe ook overprikkeld er door raakt. Ook gromt hij soms als wij het tuigje om willen doen. Ik geef hem nu een koekje en hou deze vast en doe snel het tuigje om. Soms gaat het trucje goed soms niet.  Ik zit er soms een kwartier voor om hem ontspannen te krijgen 

honden page profiel **

honden foto van *

 Yep helaas bij sommigen gevallen gaat af/ en toe moeilijk en duurt ietsjes langer enz.. geduld dus ..

Blijf maar gewoon hondje in vaste tijde uitlaten mee wandelen enz.

Verander je tijden niet en nooit zomaar als je dat niet moet enz.. s 'avonds probeer maar voor slapen nog eens hondje naar buiten plasje doen, en doe maar dat ook elke ochtend  .. 

ALS maar hondje af/en toe wel alleen maar moet blijven in eigen bench of ergens in een bakje doos of dergelijks ergens eigen hoek dus, laat hem nooit zonder wat naast een spel en ook zonder waterbak ... Eigen een sok of stukje van jou kleding ( oude pet enz.. ) hij mag zicht niet verlaten voelen enz..enz..

 

Zo zijn vele methode voor zindelijk een beetje eigen hondje maken

maar iedereen heeft ook een ander manier voor en je zal zeker nu verschillende eigen theorieën over dat krijgen ( ben zeker ! ) elke zou mooi klinken maar geloof je me a.u.b. niets beter dan jouw eigen geduld zal blijken ... ...  laat je hondje niet in de steek, en gun hem echte tijd en geduld dus ..

En lees maar a.u.b. ook een beetje die link daar ..

 

P.S. Ik zelf geloof nooit dat die poppetje wat met plassen te maken in dit geval heeft  ...maar oke je weet maar nooit ..

Maar (Gast)

Haha nee dat denk ik ook niet. Maar ik bedoelde dat hij vaker gedrag laat zien van overprikkeling

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Rijdt hij op de pop en de andere hond? Dat is idd vaak afreageren van spanning.

 

Geeft hij veel andere stressignalen af? Zoals tongelen, likken, gapen, wegkijken e.d.?

 

Probeer het te voorkomen, door een vast ritme, veel steun en aanmoedigign, een goede balans tussen rust en activiteiten.

 

Hersenwerkjes (makkelijk beginnen) zorgen ook voor meer zelfstandigheid.

 

 

Goed dat je hem nooit straft, let op je houding ook bij het tuigje omdoen, niet over hem heenhangen, misschien op je hurken zitten en alle tijd nemen.

 

Ik zou de pop weghalen, en al voordat hij afreageert op de andere hond ingrijpen, let goed op de lichaamstaal van beide honden.

 

Ook komt hij op een leeftijd dat hormonen gaan meespelen, wat ook van invloed kan zijn op zijn gedrag.

 

 

honden page profiel **

honden foto van *

" Haha nee dat denk ik ook niet. Maar ik bedoelde dat hij vaker gedrag laat zien van overprikkeling
  "

 Uch jej ...maar dat af/ en toe mijn Gijs doet ook nog ...

Ik zeg dan meteen met behoorlijk hoge stem A-A, dan hij loopt naar mij toe met onschuldig ogen zoals niets gebeurt was ... etc..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maar....begrijp je dat je er wat moedeloos van wordt...een jaar en nog niet zinderlijk.....eerst bij jouw thuis, probeer een ritme erin te krijgen, niet het hele huis ter beschikking geven en ook niet opsluiten in een bench.....gun je hond de vrijheid.....wanneer je alert bent dan kan je gaan zien dat je hondje moet plassen.....niet uit zicht houden, ga gerust maar eens een paar weekjes terug naar de basis van het pup zijn......wakker geworden ? Dan naar buiten, kleine rondjes , geen grote wandelingen, eerst eens twee weken terug gaan ....eten naar buiten en weer de kleine ronde aanhouden, spelen enz.....en als je hond binnen is , dan bij je houden in een beperkte ruimte zodat je de hond in de gaten kan houden....ik begrijp dat er gereden wordt op een ...pop....haal die weg, voorlopig geen speelgoed neerleggen, alles weghalen, wel een paar goede botten ter beschikking geven.....een ritme erin van het plassen, je kan ook even een halsband omdoen en om laten, zodat als er naar buite gegaan moet, je alleen de lijn er aan hoef te klikken.......nu bij je mams.....daar plast tie wat af, ondanks dat je een fikse wandeling gemaakt hebt.......ga je op bezoek hou het kort, en hou je hond aan de lijn naast je, het is markeren wat je hond daar doet, omdat er meerderen honden aanwezig zijn.....

Volgende forumvraag: Stofzuigerangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^