Proefpatiënten gezocht voor opleiding Natuurgeneeskunde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Els (Gast)

Voor mijn afstudeerjaar van de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde ben ik op zoek naar dieren om onder supervisie van een docent te behandelen. Wie zoek ik? Ik ben op zoek naar dieren met fysieke klachten of een gedragsprobleem. Alle soorten klachten zijn mogelijk: van huidproblemen tot bewegingsklachten en van agressie tot onzindelijkheid. Ik behandel alle diersoorten: huisdieren, paarden en (hobby) landbouwdieren. Bij voorkeur binnen een straal van 100 km rondom Arnhem. Wat bied ik? Een gratis consult van ongeveer een uur met een uitgebreid vraaggesprek en een kort fysiek en energetisch onderzoek. Vervolgens krijgt u een schriftelijk behandelplan en vinden er, indien nodig, twee terugkoppelmomenten plaats. Dit zal over het algemeen telefonisch of per mail zijn. Wat is natuurgeneeskunde? Het doel van natuurgeneeskunde is het zelfgenezend vermogen van het dier te stimuleren. Er wordt niet alleen naar een klacht gekeken, maar naar het dier als geheel. Daarbij wordt aandacht besteed aan het fysieke, mentale en energetische aspect en de verbinding daartussen. De behandeling is erop gericht al deze aspecten weer zoveel mogelijk in balans te brengen. Het advies kan bestaan uit maatregelen op het gebied van o.a. voeding, huisvesting en training en de inzet van natuurlijke middelen zoals homeopathische middelen, bachbloesems, kruiden, celzouten en essentiële oliën. Contact Bent u benieuwd naar wat natuurgeneeskunde voor uw dier kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Hartelijke groet, Els    

Els (Gast)

je kunt beter even een account aanmaken zodat mensen je een persoonlijk bericht kunnen sturen, mailadressen plaatsen is niet toegestaan

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 10 mei om 10:00 --

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En dan kom je met de docent langs?

 

Ik heb 2 katten, 1 hond en 1 pony.

1 van de 2 katten heeft last van zijn knie. Momenteel probeer ik eerst pijnstillers, maar over aantal weken worden er wel foto's gemaakt, wat het is dat weet ik dus nog niet,  maar dat er iets is dat is wel duidelijk. Daarnaast gaat hij dan ook voor zijn gebitje even langs.

 

Verder heb ik een oude pony van 25 jaar met cushing, hij is nog heel fit en loopt nog geregeld voor de kar of onder het zadel. Hij heeft onlangs even kreupel gelopen, hij heeft eerder een peesblesure dat gehad en nu heb ik hem maand stil gezet en daarna langzaam aan er iets opbouwen. Tot nu toe loopt hij weer helemaal goed, in zo

Zoverre hij dat aangeeft en ik dat kan zien. 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat mij betreft ben je van harte welkom. Ik heb een lijder van Ichthyosis, dus ze heeft een droge huid (geen schilfers).

Daarnaast hebben we met de jonge hond een aantal kleine dingetjes. Als ze brokken krijgt (verschillende merken geprobeerd), is ze onzindelijk en ze is heel gevoelig.

Ook heb ik een oude kat, nu inmiddels 16, die ook een aantal serieuze dingen begint te krijgen. Het gaat dan om staar, mogelijke dementie, "puistjes", vermageren, minder goed in de vacht, onzindelijkheid (wisselend), snel overgeven... ik denk dat ik het zo gehad heb...

 

Woon alleen wel op 140 km afstand van Arnhem. ;) In Zuid-Holland. Maar je bent van harte welkom!

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier een kat van 16 jaar oud. Dement, onzindelijk, vermagerd, slecht in haar vacht en eet ook minder. Onderzoek bij reguliere dierenarts gedaan, maar daar kwam niets schokkends uit. 

 

Ook een hond van bijna 9 die af en toe door haar voorpoten zakt. Heeft wat overgewicht. 

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Zou heel fijn zijn! Ik heb je een mail gestuurd :)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik volg even...

 

honden page profiel AsenkaAsenka

Ik stuur je ook even een e-mail. 

 

Els (Gast)

Wat fijn dat jullie interesse hebben! Ik zit vandaag heel krap in de tijd, maar ik kom er morgen graag op terug. 

honden page profiel ElsEls

Allemaal erg bedankt voor het reageren :)! Ik heb iedereen inmiddels een pb'tje gestuurd.

Qua honden en katten heb ik inmiddels voldoende aanmeldingen gekregen. Voor andere dieren, zoals kleinere huisdieren, paarden en (hobby)landbouwdieren heb ik nog wel plek.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb je PB beantwoord! 

 

Eventueel heb ik 3 halfwilde konijnen als klein huisdier. Vind het niet echt een gedragsprobleem wat ze hebben, maar vind het soms jammer dat ze zich niet of nauwelijks laten benaderen. Zou je hier iets mee kunnen? 

honden page profiel ElsEls

Aangezien het halfwilde konijnen zijn zit de terughoudendheid naar mensen toe in de genen. De konijnen zijn op zich in balans, en dan is het niet echt een gedragsprobleem. Er valt waarschijnlijk weinig verandering in te brengen. Het zou anders zijn als een konijn terughoudend is omdat hij bijvoorbeeld onzeker is of een nare ervaring heeft gemaakt. Dan is hij daardoor uit balans en zou je met natuurgeneeskunde kunnen proberen de balans te herstellen.  

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Aangezien het halfwilde konijnen zijn zit de terughoudendheid naar mensen toe in de genen. De konijnen zijn op zich in balans, en dan is het niet echt een gedragsprobleem. Er valt waarschijnlijk weinig verandering in te brengen. Het zou anders zijn als een konijn terughoudend is omdat hij bijvoorbeeld onzeker is of een nare ervaring heeft gemaakt. Dan is hij daardoor uit balans en zou je met natuurgeneeskunde kunnen proberen de balans te herstellen.   "

 Zoiets dacht ik inderdaad al. Ze zijn er echt niet minder om, hoor. 

Zou alleen leuk geweest zijn als je geen halve middag nodig zou hebben voor nagels knippen oid hahaha.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Allemaal erg bedankt voor het reageren :-)! Ik heb iedereen inmiddels een pb'tje gestuurd.
Qua honden en katten heb ik inmiddels voldoende aanmeldingen gekregen. Voor andere dieren, zoals kleinere huisdieren, paarden en (hobby)landbouwdieren heb ik nog wel plek. "

 Ik heb eventueel een fret met een tumor en ouderdom kwaaltjes

 

honden page profiel ElsEls

"  Zoiets dacht ik inderdaad al. Ze zijn er echt niet minder om, hoor. 
Zou alleen leuk geweest zijn als je geen halve middag nodig zou hebben voor nagels knippen oid hahaha. "

 Dat kan ik me goed voorstellen haha, maar mooi om te lezen dat je ze leuk vindt zoals ze zijn :)

honden page profiel ElsEls

"  Ik heb eventueel een fret met een tumor en ouderdom kwaaltjes
  "

 Voor een fret heb ik nog plaats :), ik stuur je even een pb'tje!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^