Ttouch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Ik weet niet goed waaronder ik de vraag moet plaatsen maar heb het maar onder verzorging gedaan.

 

Sky is een wat angstig hondje en vandaag op cursus zei iemand tege mij misschien is ttouch wat voor jullie. Ik had er zelf nog nooit echt van gehoord dus wilde vragen of iemand hier ervaring mee heeft? Haar hondje helpt het heel erg en als het bij Sky ook zou kunnen helpen wil ik het misschien wel eens proberen. Maar eerst zou ik graag wat meer informatie en ervaring van andere horen. 

Dus wie kan ons helpen?

gr Manon en een pootje van Sky

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik ken de Ttouch alleen bij paarden en daar moet het zeer kalmerend voor zijn.

Het is een soort van massage. Je doet het met je wijsvinger en middelvinger en maak halve cirkels (dacht ik).

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Misschien bij je in de buurt, het helpt zeker....Google eens , en kijk dan of er bij je in de buurt iemand is die dit doet, je gaat er naar toe, kijk toe en dan kan je het ook zelf toepassen.....ook heb je er boekjes over die je precies laten zien hoe het uit te voeren......

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Volg :-)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat is TTouch precies? TTouchTTouch® is jaren geleden ontwikkeld door Linda Tellington-Jones. Het is een zachte aanrakingsmethode om lichamelijke spanning te verminderen, blokkades op te heffen, pijn te verlichten en zorgt voor een beter zelfbewustzijn, waardoor de hond beter in staat is te leren en zich te concentreren. Deze aanrakingen werken stimulerend, ontspannend, genezing bevorderend, kalmerend, en bewustmakend. Er zijn cirkelende, strijkende en liftende TTouches. De TTouches worden gemaakt met de hand/vingers die in verschillende posities op de huid/vacht geplaatst wordt en deze heel licht beweegt. Iedere TTouch bestaat uit 1¼ cirkel. Als de cirkel af is, verschuif je je hand en ga je verder met de volgende TTouch. Let hierbij op dat een lichte aanraking effectiever is dan een sterke druk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Als je nou coogled , kan je er achter komen waar het gegeven wordt, er zijn ook workshops ......

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Dankjewel voor de reacties!

 

Degene die het mij aanraadde kent iemand in Bladel die dat doet, dat is hier een half uur vandaan ik zal eens contact met haar opnemen en vragen hoe en wat precies.

 

Was vooral benieuwd naar de ervaringen van andere

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik zelf heb het toegepast bij mijn pup........ik noemde het...massage, heerlijk......ze vallen er pardoes van in slaap........

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Toevallig ken ik iemand die ook ttouch doet. Weet niet waar je woont, kan je eventueel wel gegevens sturen. 

 

 

Heb haar resultaat voornamelijk gezien bij onze asielkatten. Echt geweldig gewoon. Wat mij toch meeste van haar bij gebleven is is een kat die echt al lang in het asiel zat maar totaal niet te aaien/pakken was na een aantal keer ttouch gewoon te knuffelen was. Voor deze kat was daardoor voorheen geen interesse, tja meeste willen toch iets aaibaars. Vrij snel na de ttouch is ze geplaatst omdat ze ineens een stuk benaderbaarder was.

 

Ze werkt trouwens ook vaak in combinatie met bachbloesem. Dit stelt ze dan per dier samen. Dus wat echt alleen voor jou hond bedoeld is.

 

Dus uit mijn ervaring gezien zou ik zeggen proberen, het is voor zo ver ik weet op geen enkele manier schadelijk.

Volgende forumvraag: hond in de rui?? tips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^