hond laten bijkomen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Hoe kan ik het beste ons Whoopie laten aankomen ? 

Ze stond mooi op gewicht, maar met haar eerste loopsheid was ze zo erg van slag dat ze is afgevallen. Dat gewicht komt er bijna niet bij .. 

Ze is een standaard teckel teefje van nu amper 8kg, terwijl ze zeker 11 12kg zou mogen wegen .. 


Wij geven nu brokken, opti life (geen commentaar hierop, alle honden doen het er goed op..) en mengen altijd 2/4 puppybrokken onder haar volwassen brokken .. 

Wat kan ik nog geven ?  

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

Hier een cocker die eigenlijk te mager is. Ze krijgt al meer eten dan de anderen, maar je moet haar door het bos zien spurten...daar blijft dus geen gram aanplakken. Ik kreeg al tips als pasta, witbrood...maar het helpt niet. Dan maar iets te mager, ik heb haar overgenomen als "fokteef" maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om met dit hondje te fokken.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

In het asiel gaven we de honden die afvielen maar wel genoeg brokken aten idd gekookte pasta erdoor. Dus gewoon de hoeveelheid brok wat ze nodig hebben en dan bij de kleinere honden een handje gekookte pasta of macaroni erdoor. 

 

Maar of het nou helemaal gezond is?

Bij Bambi,die viel altijd af in de winter, gaf ik haar ook altijd pasta in winter maanden. Bij haar werkte het wel om te voorkomen dat ze afviel. En ze had er goede ontlasting op dus voor mij goed genoeg... Toen... En Bambi was zet lastige eter dus zij kreeg toch al allerlei soorten brokken door elkaar en dan ook nog eens om de2 maanden weer andere mix omdat ze dan tenminste bleef eten...Gelukkig had ze geen allergie of gevoelige darmen haha

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hier staat één van honden op een sportbrok, anders blijft ze ook zo magertjes. Hoe veel we ook van het normale voer gaven (Orijen); zelfs met extra maaltijden per dag kwam ze er niet van aan.

 

Ik zie dat Opti Life ook een brok heeft die voor actieve honden is: Opti Life Adult Active, misschien dat je die kan proberen?

Volgende forumvraag: Hondenbrokken Old English Bulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^