Hond bijt hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gabi (Gast)

Hallo, wij hebben een hond. Nu 1 jaar geweest. Het is een vondeling hond uit Bulgarije. We hebben nog een hondje, kruising jack tussen maltees leeuwtje. Vanaf eigenlijk het begin al is de vondeling agressief als het om eten gaat. Hij jaagt en valt het andere hondje aan. Laatst wilde ik ze een koekje geven. Het kleine hondje een klein stukje en de vondeling een grotere hond een groter stukje. Maar wat gebeurd er de grotere hond de vondeling valt ons kleine hondje aan pakt hem in zijn nek, zwaait ermee en laat niet los. Ik kreeg hem niet los. Helemaal verblind was ze. Vreselijk was het, ik dacht het kleine hondje gaat dood. Ik was alleen en niemand om me te helpen. Gelukkig liet de vondeling uiteindelijk los. Twee weken later, mijn dochter geeft.ze zonder na te denken een stukje worst en daar ging hij weer. Gelukkig was mijn man thuis. Hij kan hem wel aan, zeg maar. Maar nu ben ik bang dat ze het weer doet of ook in andere situaties gaat doen of mijn kinderen eens pakt. Zij zijn 4 en 7. Graag zou ik advies willen. En Is het wel veilig?  

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wat heb je allemaal al gedaan aan de voedselagressie?

Duidelijk dat daar heel veel werk aan te doen is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geen eten meer aan je honden geven .....niets, ook geen koekje.....wees oplettend daarin....als het tijd is voor hun maaltijd dan geef je de honden apart eten en laat ze uitbuiken een poos apart....je hebt twee kleine kinderen, als de vondeling perongeluk je kind hapt wat niet de bedoeling is...........niets meer geven als ze samen zijn.....en apart eten geven, bijvoorbeeld een buiten en een binnen, en ook na het eten nog even apart houden en laten uitbuiken.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Bekijk het eens door de ogen van de vondeling, die heeft waarschijnlijk weken maanden moeten vechten om een beetje eten, dat gedrag zit er nu zo in, je weet immers nooit wanneer je weer wat te eten krijgt.

Zoek iemand die hier ervaring mee heeft en die kan je uitleggen hoe je dit gedrag kan verminderen, dat wil absoluut niet via een forum, plat gezegd, wij zitten allemaal veilig aan km kabel en jij staat naast de hond.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De honden apart van elkaar laten eten.

De vondeling  haar eten geven op een rustige plek, waar niemand haar stoort.

Dan heeft ze ook niet meer het opeens naar boven komt, dat ze moet strijden voor haar voer.

In huis niks meer uit de hand geven.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Geef de honden nooit eten als ze bij elkaar staan. Is het enkel bij het geven van snoepjes, of ook bij hun gewone maaltijd? Zorg ervoor dat ze gescheiden kunnen eten en haal de voerbak meteen weg nadat ze klaar zijn.

Als tweede stap kan je de honden leren wachten. Laat ze een eind uit elkaar gaan zitten. Wacht tot ze rustig zijn en ga dan naar de ene hond toe, geef hem een beloning, en dan ga je naar de andere hond toe en geef je hem een beloning en pas dan mogen ze van hun plaats weg. Zo leert de grote hond dat zijn beurt altijd komt en hij er niet om moet vechten.

Maar hou altijd afstand tussen de honden, geef nooit voedsel als ze vlak bij elkaar staan!

Gabi (Gast)

Bedankt allemaal voor de reacties. Het eten geeft mijn man en ook uit elkaar en de bak weg als ze klaar zijn. Ik doe dat niet ben als de dood dat er iets erg gebeurd. Een koekje gaf ik wel, kleine hondje eerst een kleintje en daarna de vondeling een groot stukje. Dat ging goed. Tot laatst. De vondeling viel het kleine hondje aan. Nu geef ik dus ook geen koekjes meer. Daarna mijn dochter die een stukje worst gaf. Ik ben als de dood. Ik doe niets meer en zeg nadrukkelijk tegen mijn kinderen ook niets te geven. Maarja, dat zijn jonge kinderen. 

Ikzelf durf er ook niet meer aan te beginnen en laat alles bij mijn man. Ze eten buiten apart binnen het hek/schuur.Ook niet goed natuurlijk, want als er iets gebeurd als hij er niet is... Kan ik niets.

Ik zal verdere informatiopzoeken. Weet iemand misschien waar ik dat vinden kan?

Nogmaals bedankt 

Gabi (Gast)

 En nog een vraag omdat de vondeling een hond bijt met eten, is er dan meer kans dat ze ook een kind bijt? Ook zonder eten? Of het hondje niet ivm eten?

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

"  En nog een vraag omdat de vondeling een hond bijt met eten, is er dan meer kans dat ze ook een kind bijt? Ook zonder eten? Of het hondje niet ivm eten? "

 
Dat hoeft helemaal niet hoor.
Jou vondeling heeft last van zgn. bak nijd, wat hier boven ook al genoemd werd, hij zal eten te kort gekomen zijn en misschien wel moeten knokken om wat te kunnen krijgen.

Groetjes Didy

Anoniem (Gast)

Dat is moeilijk te beoordelen zo, zonder de betreffende hond in het echt gezien te hebben. 

Sommige honden hebben alleen voedselagressie tegenover andere honden, maar hoe de situatie bij jullie is kan alleen iemand beoordelen die echt bij jullie thuis is geweest.  

Zelf zou ik het apart houden tijdens eten echt heel consequent volhouden. De vondeling doet dit bijten om ze bang is om niet voldoende voedsel te hebben, dit komt door ervaringen in het eerste deel van haar leven. Het vertrouwen dat ze wel degelijk altijd genoeg voedsel zal hebben bij jullie dat moet nog groeien. En dit kan alleen maar door te zorgen dat ze nooit meer in een situatie komt waarin ze haar voedsel moet verdedigen.

Als je zelf angst heb dat ze een kind kan gaan bijten zal ik zo snel mogelijk een gedragstherapeut inschakelen!  Een goede, tips kun je hier vast krijgen. Zodat iemand met kennis de situatie kan beoordelen.  En je zelf wat van je angst kunt loslaten, want angst doet de situatie geen goed. 

Succes

 

honden foto van Len@ en Jazz

Onze dochter heeft een spanjaard van nu 7. Toen hij jong was was hij een paar weken bij mij en onze 2 honden. Want dat gezin had de vakantie al geboekt toen het hondje kwam. Hij was niet agressief.                                                                            3mnd was hij. Eten gaf ik apart. Met een snackje dook hij de tuin in apart van onze honden om dat op te eten. Nu hij is 7 eten met 3 honden in de keuken hier gaat goed. Een snack geven dan gaat hij nog steeds een eindje van onze honden vandaan liggen.                                                         Hij was nog jong maar je merkte dat hij in Spanje moeite deed om eten te vinden. Bovenstaande adviezen zo zou ik het ook doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad de honden apart houden met eten, altijd, ook geen botjes of speeltjes over de grond laten slingeren.

 

De vondeling moet zo te lezen nog vertrouwen gaan krijgen.

 

Of het veilig is met de kinderen hangt van jou af, hoe je de kinderen en de honden begeleid. Lees je goed in over hondentaal zodat je de kinderen dit kunt uitleggen. Of haal een gediplomeerd gt erbij die jou dit kan uitleggen. Een goede basis is ook het boekje van Turid Rugaas, Kalmerende Signalen.

 

Leer de kinderen hoe je met honden omgaat, laat ze hen niet om de hals vallen nooit naar hen toe lopen, niet druk doen in de buurt van de honden, de honden met rust laten als ze rusten of eten etc.

 

Op die manier krijgt de vondeling vertrouwen in jou en de kinderen.

 

 

honden page profiel MiekeMieke

" Wat heb je allemaal al gedaan aan de voedselagressie?
Duidelijk dat daar heel veel werk aan te doen is. "

 Wat zou jij doen om voedselagressie eruit te trainen? Heb er hier thuis ook, in mindere mate gelukkig, mee te dealen. Boek of link ben ik ook blij mee. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Wat zou jij doen om voedselagressie eruit te trainen? Heb er hier thuis ook, in mindere mate gelukkig, mee te dealen. Boek of link ben ik ook blij mee.  "

 

Wanneer laat de hond die agressie zien, met zijn etensbak of met een kluif of als er een voertje word gegeven?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Wat zou jij doen om voedselagressie eruit te trainen? Heb er hier thuis ook, in mindere mate gelukkig, mee te dealen. Boek of link ben ik ook blij mee.  "

 Voedselagressie ligt niet aan de hond, maar aan de situatie, eruit trainen gaat niet zonder dat de hond eerst het vertrouwen heeft dat zijn eten of lekkers niet afgepakt worden.

 

Dit is makkelijk te bereiken door de hond ergens rustig te laten eten of kluiven en daarbij opletten dat jij of iemand anders zoals een kind of andere hond hem niet provoceert door te dicht bij hem te komen. Ik zou dit zelf gewoon als regel houden, de hond moet met rust gelaten worden als hij eet.

Kom je zelf per ongeluk toch eens te dichtbij en de hond gromt, stel hem dan gerust door zoiets te zeggen als rustig maar ik pak niets van jou af, op geruststellende toon.

 

Als hij eenmaal dat vertrouwen heeft, kan je eens iets lekkers bij zijn eten doen.

 

Zelf heb ik het bij mijn vorige hond een herplaatser met baknijd zo gedaan dat ze uit zichzelf eens met een botje aan mijn voeten kwam liggen, verder niets geforceerd of getraind. Later bleek hoe goed ze me vertrouwde toen iemand eens een blikje hondenvoer in de tuin gezet had met rattengif erin, zij vond het en ik kon het van haar afnemen en er haar iets lekkers voor teruggeven. Dat had nooit gekund als ze me niet vertrouwd had.

 

 

Monique Bladder heeft hier ook e.a. over geschreven

 

http://www.moniquebladder.nl/voerbakverdedigen/

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^